Poimin useamman ämpärilisen aronioita joita olisi tarkoitus käyttää talven mittaan. Olen opetellut käyttämään niitä paitsi raakana monien ruokien lisukkeena sekä mm. puuroissa, keitoissa ja padoissa. Sopii yllättävän hyvin vaikka mihin ruokaan joko yhtenä ainesosana tai sopivasti lisättynä antamaan makua. Nyt on vain ongelmana, että mihin ja miten säilöisin marjat. Viime syksynä keittelin sosetta lisäten jonkin verran sokeria. Kun ei ollut riittävästi kylmätilaa osa homehtui keväämmällä.
Pieni pakastin on, mutta ei sinne mahdu kuin pieni osa noista.
Jos en muuta keksi, haen jostain marketista mehumaijan ja teen mehua, meneepähän ainakin pienempään tilaan. Harmi vain, että niihin poisheitettäviin mäskeihin jää kuituja jotka sisältävät hivenaineita yms. joita aroniassa on runsaasti.
Kysymyksiä:
Tuhoaako mehumaija aronioista vitamiineja yms. tai olisiko mehulinko parempi investointi? Kummasta tulee vähemmän poisheitettävää?
Mistä Helsingin alueella saa joko mehumaijoja tai mehulinkoja edullisesti?
Asialla olisi kiire, kun nuo marjat odottavat ulkolämpötilassa käsittelyä...
Kiitos vastauksista!
yst. terv.
Pena
Aronioiden säilöntä
2
1219
Vastaukset
- taloustarvike
osastoilla. Rautaisia oli Arabian tehtaanmyymälässä Hackman Opal tms
Marja-aroniasta likööriä http://lotta.yle.fi/rsweb2.nsf/sivut/ruoka?opendocument&pageid=Content1533054F2B1
ja mäskit jauhoin http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?E33064M=5&x33064=43352356
koneessa hienoksi. Kun niissä on alkoholi, säilyivät jääkaapissa ja koko talven söimme jugurtin, puuron tm silmänä.
http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/marjares.htm
http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?E33064M=3&x33064=42051302
http://www.pakkasmarja.fi/index.php?id=93- PenaL
Kiitos hyvistä vinkeistä. Ostin mehumaijan, kylläkin Tarjoustalosta. Aion juuri alkaa mehustamaan. Ihmettelen ohjeita joissa sanotaan, että sokeri laitetaan suoraan mehumaijaan, marjojen päälle ja alle. Eikös sitä sokeria mene silloin paljon hukkaan, kun osa sokerista imeytyy pois heitettäviin mäskeihin. Eikös sokerin voisi lisätä vasta mehuun tai onko sillä mehustamisen kanssa jotain tekemistä? Toki marjamäskinkin voisi syödä, ja osan pakastankin marjoista, että tulee kuidut ym. käytettyä. Mutta marjoja on niin paljon, ettei niitä saa mihinkään sopimaan kokonaisina eikä edes soseena, osa täytyy tehdä mehuksi mieluumin kuin heittää pois. Keväällä tulee varmaan aroniaa korvistakin. Mutta yllättävän käyttökelpoinen marja se on. Raakana ( =siis kypsänä, mutta käsittelemättömänä...;-) ) kun heittää jogurtin tai riisifrutin sekaan pitää kummasti nälkää.
Pena
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä3910553Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on12610122- 217921
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776324Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.304892- 554717
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1174056Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1243412- 623127
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2213060