Mitäs kun

Maarit86

himo on vain ja pysyy? olen vaihtanut leipäni, riisit ja pastat terveellisiin vaihtoehtoihin eli täysjyvään ja ruokarytmit tasaiset, huolehdin vitamiinien ym. saannista ( olen hankkinut tabletteina.)

Silti syön ja mässytän kaikkea makeaa kun vain siihen on mahdollisuus. Avomies tuo berliininmunkit kaupasta, minähän syön.. sama jatkuu saman päivän aikana.. tilaan pizzan/kebabin..
jos aloitan mässäilyn se vaan jatkuu ja jatkuuu.. liikuuntaa en enää jaksa harrastaa.. en vain jaksa.. ei huvita.. paitsi välillä kävelen. muilla samaa?

Viikonloppusin pahimmillaan tämä show.. ja yritän siis pudottaa painoa.. mitä teen.. :( tämä on jo enemmänkin henkinen ongelma..

4

1185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ffffffffffffffffff

      Kokeiles googlata 'antti heikkilä' taikka 'karppaus' taikka 'vähähiilihydraattinen ruokavalio'. Voipi olla apua, voipi olla että ei.

      Mututuntumalta sanosin, että joko syöt yhä liikaa täysjyvää (miten kasvikset?) tai sitten syöt liian vähän rasvaa.

    • himoisti

      Itselläni makeanhimo on ihan valtava. Maistuu suklaa, karkki, leivokset, pullat, kakut & KAIKKI makea.

      Olen yrittänyt vähentää makeanhimoa syömällä kromia säännöllisesti, syömällä useita pieniä aterioita päivässä jottei nälkäisenä tulisi ahmittua, poistamalla kotoa kaikki keksit/suklaat jne. suunnittelemalla ruokalistan etukäteen (kuitupitoista/terveellistä) ja menemällä kylläisenä kauppalistan kanssa kauppaan, urheilemalla... ...

      Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Esim. kylässä en kehtaa kieltäytyä kun jotain hyvää tarjotaan ja kun pääsen taas makean makuun, se on menoa..

      Olenkin kuullut että paras keino vierottautua makeanhimosta, olisi olla täysin ilman makeaa (koskee myös makeutusaineita, sillä kieli ei tee eroa sokerin ja kalorittoman makean välillä) vähintään kolme päivää. Aika on pitempi jos makeanhimo on aivan valtava.
      Ongelma tosin on se, että aina sitä jossain on tarjolla, ei halua olla epäkohtelias jne. eikä tämmöinen tauko ota onnistuakseen.

      Sinulle suosittelisi, että sovit yhdessä miehesi kanssa että teille EI kanneta herkkuja, kun et niitä pysty vastustamaan. Miehesi saisi tukea sinua, eikä altistaa kiusauksille. Ei myöskään syödä itse herkkuja sinun nähtesi, tehköön sen poissa silmistä ja kotoa. Kokeile tuota 3-5 päivän makean täyslakkoa, korvaa naposteluhimo syömällä porkkanaa, omenaa, ruisleipää, juomalla iso lasi vettä. Poista kotoa KAIKKI sortumiseen mahdollistavat tekijät: keksipaketit, karkkipussit, pakkasen pullapussit.

      Kun olet tuon makealakon pitänyt, voit alkaa pitää yhden herkkupäivän viikossa, jolloin saat luvan kanssa - ilman morkkista - vähän herkutella. Herkuttelun voi myös tehdä leipomalla itse ja makeuttamalla kalorittomalla makeutusaineella..

      Itsellä on taas maanantaista lähtien jälleen yksi yritys makealakkoon :D Tsemppiä sinulle!

      • Vähähiilihydraattinen ruokavalio on tunnetusti ainoa keino päästä eroon makeanhimosta. Lähes neljä vuotta olen noudattanut tätä ja ei tee makeaa yhtään mieli eikä ole tarvetta ahmimiseen.

        "Hiilihydraattien kyky pitää nälkää on makroravinteista kaikkein huonoin. Voidaan jopa väittää, että hiilihydraateilla on pikemminkin kyky pitää nälkää yllä. Niinpä hiilihydraattipainotteinen ruokavalio johtaa usein myös jatkuvaan naposteluun ja syömiskierteeseen. Proteiinin ja rasvan kylläisyysvaikutus on paljon parempi, siksi niiden syöminen auttaa painonhallinnassa.

        Elimistön kokeman sokeristressin vaikutukset korostuvat laihdutettaessa vähäkalorisella, vähärasvaisella ja runsashiilihydraattisella dieetillä. Liiallisten hiilihydraattien aiheuttamat insuliinitasojen heilahtelut synnyttävät jatkuvan nälän tunteen, ja laihduttaja ajautuu helposti napostelu- tai jopa ahmimiskierteeseen."

        http://www.hiilaritietoiset.net/ruokapyramidit.htm


    • suhteellista...

      Vaikka täysjyvä on terveellisempää kuin puhdistettu vilja, niin se ei siinä mielessä ole terveellistä, että sitä voi huoletta syödä määrättömästi, lähes yhtä paljon energiaa siinä kuitenkin on. Sama koskee esim. oliiviöljyä, monessa paikassa näkee hehkutettavan, että "oliiviöljy on terveellistä"; verrattuna johonkin muuhun se voi olla _terveellisempää_, mutta joka tapauksessa kuitenkin täyttä rasvaa, ei siis missään tapauksessa enempi parempi.

      Suosittelen kyllä itsekin, että vähennät hiilihydraattien kokonaissaantia radikaalisti, vaikka alkuun viikoksi seuraten oloasi ja makeanhimoasi. Sille avomiehellesi voisit sanoa, ettei kanna kotiin mitään makeanhimoasi pahentavaa, tai ainakin ostaa siten, että itse syö samantien pois (eikä täytä kaappeja sillä tavaralla).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2194
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      158
      1428
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe