Olemme yrittäneet tehdä kotona pizzaa
mutta emme ole onnistuneet siinä,
Olisko jollain jotain hyvää reseptiä.
pizzan teko resepti
20
10095
Vastaukset
- monellakin
Olisi.
- ripuliranne
yhdyssanat haltuun.
Joo, mutta tässä:
pitsapohja:
1,5 d vettä
½ tl suolaa
15 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
n.3 d durum-vehnäjauhoja
liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Jauhot viimeiseksi, lisää tarpeen mukaan että taikinasta tulee sopivan kimmoisa. Anna kohota n. puoli tuntia. Survo kohonnutta taikinaa lyttyyn jotta liiat hiilidioksidit poistuvat, anna kohota vielä hetki.
kastike:
Laita tehosekottimeen neljä mehukasta tomaattia, neljä valkosipulin kynttä, mustapippuria, ripaus chiliä, oreganoa, basilikaa, turaus ketsuppia, pieni luraus jotain etikkaa (balsamiviini- tai punaviinietikkaa) ja ripaus (n. tl) suolaa ja sokeria. Homma sileeksi ja keitä kokoon kattilassa jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.
Laita uuni 300 asteeseen ja pelti uuniin.
Kauli taikina hyvin ohueksi ja haluamaasi kokoon leivinpaperin päällä. Tämän jälkeen pistele haarukalla reikiä pizzapohjaan: tällä vältetään ns. pullapohjaefekti. Levitä tomaattikastiketta pohjalle, lisää mozzarella-emmental-juustosekoitus. Tämän jälkeen ripottele haluamasi täytteet. Voitele paljaaksi jäänyt kapea reuna-alua oliiviöljyllä.
Taiteile leivinpaperi pizzoineen kuumalle uunipellille ja paista n. 5-10 minuuttia. Tarkkaile pitsaa.
Kun paistotulos miellyttää silmää, ota pois uunista ja tarkasta pohjan kypsyys. Laita tarvittaessa hetkeksi vielä uuniin.
Valuta hieman oliiviöljyä ohuena siimana pitsan päälle (mutta älä liikaa!) sekä ripottele oreganoa ja murskattua valkosipulia.
Nauti punaviinin tai oluen kera. :)- kljhlkjsadf
Onks tää samanmakuinen kuin pizzerioissa
- ripuliranne
kljhlkjsadf kirjoitti:
Onks tää samanmakuinen kuin pizzerioissa
Kyllä itse ainakin saan moninkerroin peruspitseria pizzoja paremman makuelämyksen. Kannattaa käyttää tietysti laadukkaita ja tuoreita täytteitä.
Kinkkuna esim. ilmakuivattua proscuitto-kinkkua, ja tuoreita yrttejä (basilica, rucola)jos mahdollista.
Unohdin oliiviöljyn tuosta antamastani tomaattikastikeohjeesta. Lisätkää siis myös loraus extra-virginiä siihen soosiin.
Kokeile niin huomaat. :) - ripuliranne
ripuliranne kirjoitti:
Kyllä itse ainakin saan moninkerroin peruspitseria pizzoja paremman makuelämyksen. Kannattaa käyttää tietysti laadukkaita ja tuoreita täytteitä.
Kinkkuna esim. ilmakuivattua proscuitto-kinkkua, ja tuoreita yrttejä (basilica, rucola)jos mahdollista.
Unohdin oliiviöljyn tuosta antamastani tomaattikastikeohjeesta. Lisätkää siis myös loraus extra-virginiä siihen soosiin.
Kokeile niin huomaat. :)annoin paistoajaksi 5-10 min. Totuus on kuiteknin 300 lähempänä 5 minuuttia. Voi olla hieman allekin. Varokaa siis ettei pitsa kärähdä liian kuivaksi...
- Opera special
Tämä on helpompi muistaa ja yleisin ohje:
2dl vettä
2rlk öljyä
0,5 pussia kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
Lämmitä vesi mihin on lisätty öljy 42 asteiseksi
vaikka mikrossa.
Lisää vähitellen jauhot johon on lisätty kuivahiiva
ja suola.
Alusta kiinteäksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Puristele taikinasta kaikki ilma pois ja leivo kaksi ohutpohjaista pizzaa,täytä ja paista 225c
about 15min.
Tätä jos ei osaa niin sitten kannattaa pizzalaipurin ura unohtaa.
Mutta helppo muistaa perusohje:2dl vettä ja 5dl jauhoja ja 1tl suolaa ja puoli pussia hiivaa.
Tuorehiivan kanssa söhläämisen voi unohtaa tänäpäivänä ja durumjauhoista saa kyllä hyvän pannupizzan mutta ei normaalipizzaa. - pitsaa joka toinen ilta
kannattaa hankkia pitsan tekoon tarkoitettu pieni kaulin Kumoat vain taikinan leivinpaperin päälle uunipellille ja kaulit taikinan reinoille päin Saat sen todella mukavasti levitettyä
aivan pellin kokoiseksi ja ohueksi - kusetettiin
vitt* tää ei toimi mulla tuli ihan vettä vaan niin päätit sitte huijjata tein pizzan 3 eikä onnistunut prkle
- teen pizzoja
muuten hyvä ohje mutta 1 muna puuttui
mutta väärä työjärjestys, se alkaa kastikkeen teolla... ei pohjan...
kastike saa kiehua vaikka puoli päivää, siinä välissä ennättää vaivata
ja kohottaa pohjan
--tämmönen pikkuseikka--- äitee 11
kiitos toi sun pitsan teko ohje oli ihan paras tuli niin maittavaa pitsaa että .XD
- valoholisti
itse osaan jo tämän ohjeen ulkoa..niin yksinkertainen se on:)
pizzapohja:
2dl kädenlämpöistä vettä, jos on pakettihiivaa, jos taikinaan laitetaan kuivahiivaa, veden täytyy olla hiukan lämpimämpää kuin kädenlämpö
25g hiivaa paketista tai yksi pussi kuivahiivaa
2rkl rasvaa
n.4 ja puoli dl jauhoja
ripaus suolaa
sitten kaikki aineet vain sotketaan yhteen kulhossa.ei ole edes tarkkaa jos ainemäärät vähän heittävät.taikinaa voi sitäpaitsi soveltaa esim.grahamjauhoilla, jolloin pohjasta tulee kuitupitoisempi ja hiukan tummempi.maku kuite nkin pysyy samana.sitten taikina levitetään pellille ja laitettaan ketsuppia päälle. pizzanpäällisiksi olen laittanut milloin mitäkin: ananasta, tonnikalaa, kinkkua, muikkuja,herkkusieniä...päällistäkin voi siis soveltaa. kun täytteet on laitettu lisätään hiukan pizzamaustetta ja tietenkin juusto ja sitten 2oo asteiseen uuniin.jos uuni on kuumempi niin tämä pizza ainakin palaa,muttei kypsy ihan riittävästi.paistoaikaa ei ole.kun pizza näyttää kypsältä se voidaan ottaa pois. yleensä tämä pizza kypsyy noin 2o minuuttia. - ei kuiva
hei!
En anna mitään täsmällistä reseptiä, mutta joitakin periaatteita. Yksi on, että juusto laitetaan heti pizzapohjan päälle ja sitten vasta muut täytteet. Lopuksi vielä päälle juustoa. Valkosipuli tekee pizzasta juuri sen oikean. - ....
Tomaattikastikeessa salaisuus ainakin osaksi:
tomaattipyrettä, yhtä paljon vettä, hieman öljyä, suolaa, oregaanoa ja sokeria.
Durumvehnäjauhot helpottavat leipomista, mutta saavat pohjan maistumaan makaroonille.
Juustoa todellakin täytteiden alle ja päälle.
Kiviuunissa paistaminen olisi kova sana. - Pakkomieli
Täs olis pizza-fanaatikon alustava vastaus:
Käykää kaikki kiinnostuneet tsekkaas www.varasanos.com , sieltä löytyy netin asiantuntevin pizzaresepti. Aidon makuista pizzaa on helvetin vaikea tehdä kotona mutta se onnistuu jos asiaan jaksaa vihkiytyä. Ite olen leiponut varmaan 50 pizzaa pelkästään tän syksyn aikana ja nyt alkaa oleen sellaset lätyt et en enää mene peruspizzalle paitsi kahden promillen jurrissa.
suurin ongelma kotipaistossa on uunin rajoitettu lämpö. Kannatta heti alkuun ostaa pizzakivi. Omat pitsani leivon grillilämmöllä pizzakiven päällä niin lähellä lämpövastuksia ku pääsen. Paisto kestää noin 2,5min.
Voisin heittää tähän perusohjeen mutta kun se ei mulle oo pitsaa vaan pulla tai leipä päällystettynä joten ehdotan että tsekkaat yllämainitun sivun ja mietit miten aitoa kamaa sä haluat leipoa:) Mainittakoon että ekat kokeilut päätty kyllä mulla roskikseen.- AITO PIZZA
Pizzakivestä ei ole kuin paperinpainoksi. Jos haluaa paistaa AIDOINTA MAHDOLLISTA PIZZAA, siihen tarvitaan muinaisen persialaisen sotilaan pronssinen kilpi, jonka päällä littana lätty paistetaan nuotiolla ja täytteeksi laitetaan juustoa ja taateleita.
Pompeijilainen kiviuunipizza (tomaatista tai mozzarellasta ei tietoakaan) on siitä vielä 1000 vuotta nuorempaa, ja napolilainen tomaatti-mozzarellapizza vielä toisetkin 1000 vuotta nuorempaa. Täytyy myöntää, että luettuani tuon jutun ei napolilaisempaa pizzaa voisi saada aikaiseksi. Oikean näköinen ja oikeat päälliset - itse pizza pääosassa eivätkä särsselit ja niiden määrä.
Pizza on leipä, jonka päälle laitetaan hyväksi havaittuja tykötarpeita; ei mikään aurajuusto- ja ananasteline. Puhumattakaan kebaplihalautasesta.
- yhdys sana
vehnä jauhoja
kanan munaa
kevyt maitoa
tomaatti sosetta
valko sipulia
ore gaanoa
sulate juustoa
Sotketaan aineet pizza taikinaksi. Paistetaan tasa paksuksi. Syödään ruoka lusikalla. - Endvier
Tota ollaan tehty useinkin se on tosi hyvä pizza
http://www.reseptit.com/ruokaohjeet/liharuoat/markon-pizza/ - safkaseireeni
Tässä hyvä pohja- ja täyteohje:
Kylmäsavuhärkä-balsamicopizza
http://safkaseireeni.blogspot.com/2010/04/kylmasavuharka-balsamicopizza.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181016Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 42899
- 72875