pizzan teko resepti

pizzan tekijä

Olemme yrittäneet tehdä kotona pizzaa
mutta emme ole onnistuneet siinä,
Olisko jollain jotain hyvää reseptiä.

20

10295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monellakin

      Olisi.

    • ripuliranne

      yhdyssanat haltuun.


      Joo, mutta tässä:

      pitsapohja:

      1,5 d vettä
      ½ tl suolaa
      15 g hiivaa
      2 rkl oliiviöljyä
      n.3 d durum-vehnäjauhoja

      liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Jauhot viimeiseksi, lisää tarpeen mukaan että taikinasta tulee sopivan kimmoisa. Anna kohota n. puoli tuntia. Survo kohonnutta taikinaa lyttyyn jotta liiat hiilidioksidit poistuvat, anna kohota vielä hetki.

      kastike:

      Laita tehosekottimeen neljä mehukasta tomaattia, neljä valkosipulin kynttä, mustapippuria, ripaus chiliä, oreganoa, basilikaa, turaus ketsuppia, pieni luraus jotain etikkaa (balsamiviini- tai punaviinietikkaa) ja ripaus (n. tl) suolaa ja sokeria. Homma sileeksi ja keitä kokoon kattilassa jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.

      Laita uuni 300 asteeseen ja pelti uuniin.

      Kauli taikina hyvin ohueksi ja haluamaasi kokoon leivinpaperin päällä. Tämän jälkeen pistele haarukalla reikiä pizzapohjaan: tällä vältetään ns. pullapohjaefekti. Levitä tomaattikastiketta pohjalle, lisää mozzarella-emmental-juustosekoitus. Tämän jälkeen ripottele haluamasi täytteet. Voitele paljaaksi jäänyt kapea reuna-alua oliiviöljyllä.

      Taiteile leivinpaperi pizzoineen kuumalle uunipellille ja paista n. 5-10 minuuttia. Tarkkaile pitsaa.

      Kun paistotulos miellyttää silmää, ota pois uunista ja tarkasta pohjan kypsyys. Laita tarvittaessa hetkeksi vielä uuniin.

      Valuta hieman oliiviöljyä ohuena siimana pitsan päälle (mutta älä liikaa!) sekä ripottele oreganoa ja murskattua valkosipulia.

      Nauti punaviinin tai oluen kera. :)

      • kljhlkjsadf

        Onks tää samanmakuinen kuin pizzerioissa


      • ripuliranne
        kljhlkjsadf kirjoitti:

        Onks tää samanmakuinen kuin pizzerioissa

        Kyllä itse ainakin saan moninkerroin peruspitseria pizzoja paremman makuelämyksen. Kannattaa käyttää tietysti laadukkaita ja tuoreita täytteitä.

        Kinkkuna esim. ilmakuivattua proscuitto-kinkkua, ja tuoreita yrttejä (basilica, rucola)jos mahdollista.



        Unohdin oliiviöljyn tuosta antamastani tomaattikastikeohjeesta. Lisätkää siis myös loraus extra-virginiä siihen soosiin.

        Kokeile niin huomaat. :)


      • ripuliranne
        ripuliranne kirjoitti:

        Kyllä itse ainakin saan moninkerroin peruspitseria pizzoja paremman makuelämyksen. Kannattaa käyttää tietysti laadukkaita ja tuoreita täytteitä.

        Kinkkuna esim. ilmakuivattua proscuitto-kinkkua, ja tuoreita yrttejä (basilica, rucola)jos mahdollista.



        Unohdin oliiviöljyn tuosta antamastani tomaattikastikeohjeesta. Lisätkää siis myös loraus extra-virginiä siihen soosiin.

        Kokeile niin huomaat. :)

        annoin paistoajaksi 5-10 min. Totuus on kuiteknin 300 lähempänä 5 minuuttia. Voi olla hieman allekin. Varokaa siis ettei pitsa kärähdä liian kuivaksi...


      • Opera special

        Tämä on helpompi muistaa ja yleisin ohje:
        2dl vettä
        2rlk öljyä
        0,5 pussia kuivahiivaa
        5dl vehnäjauhoja
        1tl suolaa

        Lämmitä vesi mihin on lisätty öljy 42 asteiseksi
        vaikka mikrossa.
        Lisää vähitellen jauhot johon on lisätty kuivahiiva
        ja suola.
        Alusta kiinteäksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
        Puristele taikinasta kaikki ilma pois ja leivo kaksi ohutpohjaista pizzaa,täytä ja paista 225c
        about 15min.
        Tätä jos ei osaa niin sitten kannattaa pizzalaipurin ura unohtaa.
        Mutta helppo muistaa perusohje:2dl vettä ja 5dl jauhoja ja 1tl suolaa ja puoli pussia hiivaa.
        Tuorehiivan kanssa söhläämisen voi unohtaa tänäpäivänä ja durumjauhoista saa kyllä hyvän pannupizzan mutta ei normaalipizzaa.


      • pitsaa joka toinen ilta

        kannattaa hankkia pitsan tekoon tarkoitettu pieni kaulin Kumoat vain taikinan leivinpaperin päälle uunipellille ja kaulit taikinan reinoille päin Saat sen todella mukavasti levitettyä
        aivan pellin kokoiseksi ja ohueksi


      • kusetettiin

        vitt* tää ei toimi mulla tuli ihan vettä vaan niin päätit sitte huijjata tein pizzan 3 eikä onnistunut prkle


      • teen pizzoja

        muuten hyvä ohje mutta 1 muna puuttui


      • mutta väärä työjärjestys, se alkaa kastikkeen teolla... ei pohjan...
        kastike saa kiehua vaikka puoli päivää, siinä välissä ennättää vaivata
        ja kohottaa pohjan
        --tämmönen pikkuseikka--


      • äitee 11

        kiitos toi sun pitsan teko ohje oli ihan paras tuli niin maittavaa pitsaa että .XD


    • valoholisti

      itse osaan jo tämän ohjeen ulkoa..niin yksinkertainen se on:)

      pizzapohja:

      2dl kädenlämpöistä vettä, jos on pakettihiivaa, jos taikinaan laitetaan kuivahiivaa, veden täytyy olla hiukan lämpimämpää kuin kädenlämpö
      25g hiivaa paketista tai yksi pussi kuivahiivaa
      2rkl rasvaa
      n.4 ja puoli dl jauhoja
      ripaus suolaa

      sitten kaikki aineet vain sotketaan yhteen kulhossa.ei ole edes tarkkaa jos ainemäärät vähän heittävät.taikinaa voi sitäpaitsi soveltaa esim.grahamjauhoilla, jolloin pohjasta tulee kuitupitoisempi ja hiukan tummempi.maku kuite nkin pysyy samana.sitten taikina levitetään pellille ja laitettaan ketsuppia päälle. pizzanpäällisiksi olen laittanut milloin mitäkin: ananasta, tonnikalaa, kinkkua, muikkuja,herkkusieniä...päällistäkin voi siis soveltaa. kun täytteet on laitettu lisätään hiukan pizzamaustetta ja tietenkin juusto ja sitten 2oo asteiseen uuniin.jos uuni on kuumempi niin tämä pizza ainakin palaa,muttei kypsy ihan riittävästi.paistoaikaa ei ole.kun pizza näyttää kypsältä se voidaan ottaa pois. yleensä tämä pizza kypsyy noin 2o minuuttia.

    • ei kuiva

      hei!

      En anna mitään täsmällistä reseptiä, mutta joitakin periaatteita. Yksi on, että juusto laitetaan heti pizzapohjan päälle ja sitten vasta muut täytteet. Lopuksi vielä päälle juustoa. Valkosipuli tekee pizzasta juuri sen oikean.

    • ....

      Tomaattikastikeessa salaisuus ainakin osaksi:
      tomaattipyrettä, yhtä paljon vettä, hieman öljyä, suolaa, oregaanoa ja sokeria.

      Durumvehnäjauhot helpottavat leipomista, mutta saavat pohjan maistumaan makaroonille.

      Juustoa todellakin täytteiden alle ja päälle.

      Kiviuunissa paistaminen olisi kova sana.

    • Pakkomieli

      Täs olis pizza-fanaatikon alustava vastaus:

      Käykää kaikki kiinnostuneet tsekkaas www.varasanos.com , sieltä löytyy netin asiantuntevin pizzaresepti. Aidon makuista pizzaa on helvetin vaikea tehdä kotona mutta se onnistuu jos asiaan jaksaa vihkiytyä. Ite olen leiponut varmaan 50 pizzaa pelkästään tän syksyn aikana ja nyt alkaa oleen sellaset lätyt et en enää mene peruspizzalle paitsi kahden promillen jurrissa.

      suurin ongelma kotipaistossa on uunin rajoitettu lämpö. Kannatta heti alkuun ostaa pizzakivi. Omat pitsani leivon grillilämmöllä pizzakiven päällä niin lähellä lämpövastuksia ku pääsen. Paisto kestää noin 2,5min.

      Voisin heittää tähän perusohjeen mutta kun se ei mulle oo pitsaa vaan pulla tai leipä päällystettynä joten ehdotan että tsekkaat yllämainitun sivun ja mietit miten aitoa kamaa sä haluat leipoa:) Mainittakoon että ekat kokeilut päätty kyllä mulla roskikseen.

      • AITO PIZZA

        Pizzakivestä ei ole kuin paperinpainoksi. Jos haluaa paistaa AIDOINTA MAHDOLLISTA PIZZAA, siihen tarvitaan muinaisen persialaisen sotilaan pronssinen kilpi, jonka päällä littana lätty paistetaan nuotiolla ja täytteeksi laitetaan juustoa ja taateleita.

        Pompeijilainen kiviuunipizza (tomaatista tai mozzarellasta ei tietoakaan) on siitä vielä 1000 vuotta nuorempaa, ja napolilainen tomaatti-mozzarellapizza vielä toisetkin 1000 vuotta nuorempaa.


      • Täytyy myöntää, että luettuani tuon jutun ei napolilaisempaa pizzaa voisi saada aikaiseksi. Oikean näköinen ja oikeat päälliset - itse pizza pääosassa eivätkä särsselit ja niiden määrä.

        Pizza on leipä, jonka päälle laitetaan hyväksi havaittuja tykötarpeita; ei mikään aurajuusto- ja ananasteline. Puhumattakaan kebaplihalautasesta.


    • yhdys sana

      vehnä jauhoja
      kanan munaa
      kevyt maitoa
      tomaatti sosetta
      valko sipulia
      ore gaanoa
      sulate juustoa

      Sotketaan aineet pizza taikinaksi. Paistetaan tasa paksuksi. Syödään ruoka lusikalla.

    • Endvier
    • safkaseireeni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      399
      8656
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      168
      3001
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      15
      1383
    4. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      76
      1028
    5. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      68
      1017
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      26
      961
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      61
      933
    8. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      923
    9. Sano nyt kiertääkö

      Huhut meistä tai jostain muusta?
      Ikävä
      65
      870
    10. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      73
      864
    Aihe