Hei!
Olen reippaasti ylipainoinen nainen. Täällä puhutaan paljon siitä, että hiilihydraatit ovat pahasta. Kasviksia ja rasvatonta lihaa suositellaan, harmi vain ne ovat niitä kaikkein ryyriimpiä ruoka-aineita. Minun on kaupassa mahdottoman vaikea keksiä mitään kevyttä, mutta täyttävää ruokaa (minun on vaikea hillitä syömistäni ellen tule kunnolla täyteen, en siis tarkoita ähkyyn mutta ymmärtänette varmaan). Ja tosiaan ongelma on se että budjettini on aika pieni. Tykkään syödä paljon esim ruisleipää, mutta siinäpä onkin paljon kaloreita... Samoin lämpimällä aterialla useimmiten keitän perunoita, koska ne täyttää hyvin. Syön kyllä kasviksia, muta eivätpä ne täytä. Olen yrittänyt rajoittaaa ainakin siten, että ei samalla aterialla sekä ruisleipää että perunaa.
Vaaleaa leipää en syö, pastaa en juuri koskaan, riisiä joskus (senkin voisi vaihtaa tummaan). "karkkipäivä" kerran viikossa.
Jotenkin on niin ahdistunut olo; tuntuu että mitään ei voi syödä ja aina jää nälkä.. *valivali*
Oisko teillä jotain hyviä kokkausvinkkejä, lämpimistä ruuista, mitä voisi valmistaa niin että söisi sitä samaa sitten parina päivänä... tekisi vain salaattia lisukkeeksi.
Laihdutus=ahdistavaa
10
2857
Vastaukset
- +++
mä olen tän vuoden alusta lähtein syönyt "kevyemmin", kiloja lähtenyt 18. painonvartijoiden pistemenetelmällä olen kiloistani eroon päässyt, kotona itsenäisesti ilman mitää ryhmätapaamisia. heidänkin ohjeissaan painotetaan ruisleivän ja perunan hyvää vaikutusta, tosi terveellisiä ruokia ja täyttäviä! laihduttajalle ruisleipä on se ainut hyvä vaihtoehto. muista leivistä et saa kuitua!!! viis hiilihydraateistä ruisleivän kohdalla. suosittelen jälkiuunileipäpaloja, niiden syöminen on työlästä kun ovat niin kovia =) ja siten tämän leivän jyrsimiseen menee kauemmin aikaa. tuntuu kuin olisi syönyt ajallisesti kauankin :).
perunasta myöskin tulee niin vähän pisteitä, että toista samanveroista ruokalajia saa hakea! joten syö ihmeessä sitä. lisäksi salaattia ja vettä/rasvatonta maitoa sekä jotain lihaa. se on ravitseva ateria usko mua! vaalea leipäkään ei tapa. ei myöskään pasta, itse syön sitä paljon useammin kuin perunaa. silti kilot lähtevät. kyse on enemmänkin siitä ruuan määrästä laihduttajan kohdalla. yritä vähitellen totuttaa vatsalaukkusi pienempiin ruoka-annoksiin. syö usein mutta pieniä määriä! älä unohda hedelmiä, vihanneksia.. porkkanoita kiva popsia! ja tietysti on tärkeää herkutellakin joskus mutta KOHTUUDELLA! juo vettä 2 litraa päivässä, jo se pelkästään pitää nälän tunnetta loitolla!
toivottavasti tästä oli yhtään apua.
nim. jos minä tähän pystyn ni pystyvät kaikki muutkin :D!!! - painokas
ihminen täällä! Ihan kuin olisin tuon itse kirjoittanut. Sinnittelen päivästä toiseen, joskus hyvä, toisinaan huono päivä noin syömisen vinkkelistä.
Itse olen nyt onnistunut painoa pudottamaan vähentämällä pääruuan määrää ja lisäämällä tuoreita ja keitettyjä vihanneksia. Porkkanat ja lanttu edullisemmasta päästä ja vihannespakastepussit tulee suht edulliseksi ja valinnanvaraa löytyy. Muutama vinkki, jotka toimivat minulla melko hyvin; juon ennen ruokaa lasillisen tai kaksi vettä. Jälkiruuaksi kupillisen vihreää teetä, sama kai se on mitä juo, kunhan se on lämmintä. Pikkuhiljaa vähentää perunan määrää aterialla. Jos kaalista tykkäät, tee kaalipataa (esim. kaalia, porkkanaa, lanttua, sipulia, jauhelihaa, mausta hyvin) laita aluksi joukkoon myös perunaa/riisiä, jos kaipaat täyttävämpää. Tarkastele myös, mitä syöt perunan lisukkeena; jätä kastikkeet vähemmälle. Itse olen yrittänyt sotkea joka ruokaan raastettua porkkanaa ja tuntuu, että sekin on auttanut! Lisäksi vältyn kalliilta vihanneksilta kun laitan itse ruokaan jo juureksia. Tee keittoja ja syö lisäksi ruisleipää, huom. päälliset! Jos ruuan ja lämpimän juoman jälkeen vielä nälättää syö jälkkäriksi viili/marjoja, hedelmä.
Toivon, että saat tästä itsellesi jotain hyödyllistä. Hyvää jatkoa niin Sinulle kuin minullekin! - hiilihydraatit pahasta
En kuitenkaan suosittelisi rasvatonta lihaa sillä rasvoja syömällä laihtuu. Sen sijaan suosittelisin unohtamaan ruisleivän ja perunan sillä niitä syömällä takuuvarmasti lihoo. Kyllä kasvikset täyttää jos lisäät niiden joukkoon rasvaa. Kokeile vaikka kukkakaalia ja päälle voita niin kyllä täyttää.
- ei sitten
tytöt kannata noudattaa, sillä tämän on kirjoittanut vanha huru-ukko, joka popsii siankylkeä ja munia, voita, kermaa, smetanaa jne.. joka päivä.
Perunaa ja leipää voi ja kannattaakin syödä, ne eivät ole sen lihomisen perusta, vaan herkut ja rasvainen ruoka.
Kasviksia, juureksia, hedelmiä, vihanneksia ja marjoja on tähän aikaan runsaasti tarjolla, joten niitä ja kalaa, kanaa, lihaa, rasvattomia maitotuotteita unohtamatta. Liikuntaa, vaikka vähän, mutta päivittäin ja tuloksia syntyy. - niinhän sinä luulet
ei sitten kirjoitti:
tytöt kannata noudattaa, sillä tämän on kirjoittanut vanha huru-ukko, joka popsii siankylkeä ja munia, voita, kermaa, smetanaa jne.. joka päivä.
Perunaa ja leipää voi ja kannattaakin syödä, ne eivät ole sen lihomisen perusta, vaan herkut ja rasvainen ruoka.
Kasviksia, juureksia, hedelmiä, vihanneksia ja marjoja on tähän aikaan runsaasti tarjolla, joten niitä ja kalaa, kanaa, lihaa, rasvattomia maitotuotteita unohtamatta. Liikuntaa, vaikka vähän, mutta päivittäin ja tuloksia syntyy.Huru-ukkojen sivusto
www.karppaus.info
- "Kevyt ei ole hyvästä...
Se mainitsemasi rasvaton liha on se ongelma. Miksi rasvaton? Siinä syy miksi olet koko ajan nälkäinen. Rasva vie nälän tunteen pois - jos sitä ei ole, syöt koko ajan -> lihot.
- elliivo
Turhaa on julistaa rasvan laihduttavia vaikutuksia täällä kevytruokakeskustelussa.
Itse olen nyt saanut pudotettua yli 11 kg keväästä lähtien vain vähentämällä rasvaa ja sokeria ruokavaliosta.
Nälkä ei ole vaivannut koska syön vatsani täyteen aina jos minulla on nälkä.
En ole koskaan ollut mikään napostelija ja nytkin minulle riittää aamupala, päiväruoka ja iltapala.
Jos aamupäivällä on nälkä syön omenan tai palan leipää tms.
Minulla ei ole varaa syödä pelkkää lihaa ja kasviksia vaan teen tavallista kotiruokaa mutta jätän kaikki ylimääräiset rasvat pois ja valitsen jo kaupassa mahdollisimman vähärasvaiset aineet.
Riisiä ja pastaa käytän tummina versioina sillä vaikka niissä on kcal-määrä sama kuin vaaleissa, on niissä kuitua moninkertaisesti.
Perunaa vain pari kertaa kuukaudessa eikä ollenkaan kastikkeita jotka tehdään rasva/jauhosuurustuksella.
Nyt on naudan suikalepaisti muhimassa kun ostin "punaisella leimalla" puoleen hintaa naudan paistisuikaleita.
Tilkan öljyä lorautin pannuun ja siinä ruskistin lihat, ripotin jauhot lihojen sekaan ja ruskistin ne siinä. Mausteet ja vedet sipuli kattilaan ja lihat sinne muhimaan pariksi tunniksi.
Siinä on pariksi päiväksi soosia lihan tai makaronin kanssa.
Jauhelihakastikkeeseen ei tarvita yhtään ölyä vaan jauhot ilman rasvaa paistetun jauhelihan sekaan.
Makaronilaatikosta saa hyvin kevyttä ilman rasvalisäyksiä tummasta pastasta ja paistijauhelihasta sekä rasvattomasta maidosta.
Kaalilaatikkoon voi käyttää tummaa riisiä ja nesteeksi kasvislientä.
Broilerista saa monta kevyttä ja maukasta ruokaa.
Kun on varaa ostan lohifileen ja paistan sen uunissa maustettuna aromisuolalla, tillillä ja tilkalla sitruunamehua.
Tonnikala on jo sinällään hyvää mutta siitä voi tehdä pizzaa, pastakastiketta tms.
Pakastevihanneksista saa nopean lisukkeen kun tökkii muutaman reiän pussiin ja kypsentää mikrossa muutaman minuutin. Se korvaa usein perunan, pastan ja riisin.
Jauhelihakeitto on ruoista parhaita ja perunaa voi vähentää kasvisten kustannuksella.
Yksinäinen eläjä saa 400 g:n jauhelihapaketista sekä keiton että kastikkeen. - tutkimusta
elliivo kirjoitti:
Turhaa on julistaa rasvan laihduttavia vaikutuksia täällä kevytruokakeskustelussa.
Itse olen nyt saanut pudotettua yli 11 kg keväästä lähtien vain vähentämällä rasvaa ja sokeria ruokavaliosta.
Nälkä ei ole vaivannut koska syön vatsani täyteen aina jos minulla on nälkä.
En ole koskaan ollut mikään napostelija ja nytkin minulle riittää aamupala, päiväruoka ja iltapala.
Jos aamupäivällä on nälkä syön omenan tai palan leipää tms.
Minulla ei ole varaa syödä pelkkää lihaa ja kasviksia vaan teen tavallista kotiruokaa mutta jätän kaikki ylimääräiset rasvat pois ja valitsen jo kaupassa mahdollisimman vähärasvaiset aineet.
Riisiä ja pastaa käytän tummina versioina sillä vaikka niissä on kcal-määrä sama kuin vaaleissa, on niissä kuitua moninkertaisesti.
Perunaa vain pari kertaa kuukaudessa eikä ollenkaan kastikkeita jotka tehdään rasva/jauhosuurustuksella.
Nyt on naudan suikalepaisti muhimassa kun ostin "punaisella leimalla" puoleen hintaa naudan paistisuikaleita.
Tilkan öljyä lorautin pannuun ja siinä ruskistin lihat, ripotin jauhot lihojen sekaan ja ruskistin ne siinä. Mausteet ja vedet sipuli kattilaan ja lihat sinne muhimaan pariksi tunniksi.
Siinä on pariksi päiväksi soosia lihan tai makaronin kanssa.
Jauhelihakastikkeeseen ei tarvita yhtään ölyä vaan jauhot ilman rasvaa paistetun jauhelihan sekaan.
Makaronilaatikosta saa hyvin kevyttä ilman rasvalisäyksiä tummasta pastasta ja paistijauhelihasta sekä rasvattomasta maidosta.
Kaalilaatikkoon voi käyttää tummaa riisiä ja nesteeksi kasvislientä.
Broilerista saa monta kevyttä ja maukasta ruokaa.
Kun on varaa ostan lohifileen ja paistan sen uunissa maustettuna aromisuolalla, tillillä ja tilkalla sitruunamehua.
Tonnikala on jo sinällään hyvää mutta siitä voi tehdä pizzaa, pastakastiketta tms.
Pakastevihanneksista saa nopean lisukkeen kun tökkii muutaman reiän pussiin ja kypsentää mikrossa muutaman minuutin. Se korvaa usein perunan, pastan ja riisin.
Jauhelihakeitto on ruoista parhaita ja perunaa voi vähentää kasvisten kustannuksella.
Yksinäinen eläjä saa 400 g:n jauhelihapaketista sekä keiton että kastikkeen.http://www.tiede.fi/uutiset/print.php?id=2148
"Läskillä eroon läskeistä
Vyötärölle varastoitunut rasvakudos irtoaa tehokkaasti vain, jos elimistö saa käyttöönsä uutta rasvaa, osoittaa yhdysvaltalaistutkimus.
Rasvatankkausta saadaan joko ruoasta tai maksasta, joka on rasvahappojen tuotantokeskus elimistössä. Clay F. Semenkovich kollegoineen kehitti geenihiirikannan, jolta puuttuu maksasta keskeinen rasvanvalmistukseen osallistuva entsyymi. Näiden FASKOL-hiirien (Fatty Acid Synthase KnockOut in Liver) rasvahappotuotanto takkuaa. Säilyttääkseen tasapainopisen rasva- ja sokeriaineenvaihdunnan ja pysyäkseen terveinä ne tarvitsevat säännöllistä rasvalisää ravinnosta.
Kun hiiret laitettiin rasvattomalle ruokavaliolle, niille kehittyi rasvamaksa. Niiden mahaan ja reisiin varastoitunut ”vanha” rasva siirtyi edelleen poltettavaksi maksaan, joka ei enää kuitenkaan suoriutunut urakastaan, vaan tukkeutui ja sairastui. Koska uutta rasvaa ei valmistunut, monet maksan geenit eivät toimineet lainkaan tai työskentelivät vain vajaateholla. Varsinkin glukoosiin, rasvahappojen ja kolesterolin säätelyssä välttämättömät geenit toimivat puutteellisesti.
Tästä Semenkovich kumppaneineen päättelee, että maksan tasapainoinen rasvanpoltto ja aineenvaihdunta tarvitsevat koko ajan käyttöönsä uutta rasvaa. Omat sisäiset varastot eivät siihen jostain systä kelpaa. Monipuolinen ja myös rasvainen ruokavalio on ilmeisesti välttämätön, jos halutaan elää terveellisesti tai karistaa liikakiloja.
Havainnosta kertoi tiedelehti Cell Metabolism."
- p-p-p
Ruisleipähän se minun mielestäni kallista on. Ja jos sinulla karkkipäivä on, niin mellithän myös maksavat. Monet halvat perusraaka-aineet ovat hyviä. Sipuli, kaurapuuro, porkkanat, kuivat herneet, kaali, kananmunat, alennuksesta löytyy hyvällä tuurilla jatkuvasti lihaa alennuksesta ja sitä sitten pakkaseen. Tuossa kalleudessa on vähän semmoinen mielikuvakysymys osana. Jos joskus menee ajatuksen kanssa kauppaan ja tiirailee kilohintoja ja ajattelee perusjärjellä niin sitten alkaa niitä raaka-aineita löytyä. Ja vaikka nuo luettelamani ruoat kuulostaisivat "ankeilta" niin niiden makumaailmaan kun pääsee, niin takaisin ei ole hinkua mennä ;)
- Butternut
... energiatiheydessä, ei niinkään määrässä. Eli voit syödä ison lautaselisen ruokaa, kunhan siinä ei ole jumalattomasti kaloreita = rasvaa. Laihduttaessa tulee joinain päivinä tosiaan ISO NÄLKÄ, silloin täytän vatsani isolla lautasellisella täysjyväpastaa, jonka kanssa teen tomaattimurskasta ja kasviksista herkullisen kastikkeen, jossa on paljon valkosipulia. Rasvaa laitan 1 tl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä, jossa ruskistan ensin sipulia. Kalorimäärä jää kohtuulliseksi, ja proteiinia eli lihaa tai kalaa syön sitten päivän toisella aterialla. Noudatan Painonvartijoiden ohjelmaa, se ei mielestäni ole ahdistava menetelmä, koska siinä ei mikään ole kiellettyä - vain määriin kiinnitetään huomiota. Ja tosiaan, syön kolme ateriaa ja 1-2 välipalaa päivässä, silti paino putoaa oikein mukavasti. Nopea ja hyvä tapa täyttää vatsaa ovat myös Valion mehukeitot, ne sokerittomat ja tosi kevyet. Juo lasillinen ennen ateriaa, niin vatsa tuntuu täydemmältä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1303261Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382593Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302455Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631142278Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .291816- 1141730
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741428Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3081366Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3101305- 641127