Leipäkone

Emmi

Te kaikki jotka omistatte leipäkoneen... kertokaahan onko se ollut kannattava ostos? Se kun tulee paljon edullisemmaksi kun itse valmistaa leivän, joten ajatus leipäkoneesta olisi houkutteleva... mutta onko se loppujen lopuksi sen helpompaa sillä leipäkoneella kuin että tekisi itse alusta loppuun?
Kertokaahan kokemuksianne ja kommenttejanne!

10

1922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linda

      jälkeen kone on maannut kellarissa pölyttymässä- noin 3 viimeistä vuotta. en suosittele - harmittaa vieläkin - koneen hinnalla olisi ostanut kaupasta paljon tuoretta , hyvää ja AINA ONNISTUNUTTA leipää! tosin kokemuksia on varmaan monenlaisia..........

    • barista

      Sanottakoon, että en ole leipäkonetta itse käyttänyt, mutta en näe sillä olevan mitään muita erityisen hyviä puolia kuin ajastus. Jos itse haluaa tehdä leipää ja päästä helpolla niin mielestäni kannattaisi ostaa kunnollinen monitoimikone jolla saa sen taikinan vaivailtua. Muuta vaikeaa/vaivalloista tuossa leipomisessa ei oikeastaan ole ja saa tehtyä sen muotoisia leipiä / sämpylöitä kun sattuu mieli tekemään :)

    • mirkku

      Yleensä ihmisillä tuppaa alkuinnostuksen jälkeen jäämään leipäkoneen käyttö..niin kuin minullakin, ei tosin kokonaan mutta en valmista enää kaikkea vaaleata leipää koneella..pidän vaaleasta leivästä jossa on paljon sattumia, kaikenlaisia siemeniä ja leseitä ja itse leipominen tulee tässä tapauksessa huomattavasti halvemmaksi..lisäksi minulla sattuu olemaan hyvä ohjekirja jossa on useita eri vaihtoehtoja leivän tekemiseen.pelkkä taikinan nostatuskin onnistuu koneessa erinomaisesti, en ole vastaavaan tulokseen päässyt aikaisemmin millään muulla kohotustavalla, eli siitä plussaa. leipomisaika on pitkä, mutta se ei ole minulle mikään este.teen silloin kun on aikaa laittaa aineet koneeseen,valmis leipä pysyy hyvänä ja lämpimänä koneessa siihen asti kun palaan kotiin..mutta sinuna harkitsisin käytetyn koneen ostamista niin ei sitten harmita niin kovasti jos jää leivät leipomatta.

    • Koneleipoja

      Itse olen leiponut leipää leipäkoneella jo 14 vuotta. Ostin äskettäin uuden leipäkoneen, joka valmistaa leivän tunnissa. Tosi kätevää. Ruuanlaittoonkinhan kuluu yleensä se tunti. Ensin aineet leipäkoneeseen, kone päälle ja sitten emäntä ruuanlaittoon. Ruoka ja leipä ovat sitten yhtäaikaa valmiita. Eikä kaupasta ostettu leipä ole koskaan yhtä tuoretta.

      Ainoa huono puoli leipäkoneella leivotussa leivässä on, että se vanhenee nopeammin kuin kaupan leipä (siinä kun ei ole säilöntäaineita). Meidän nelihenkisessä perheessämme menee kyllä lähes kokonainen leipä yhdellä syönnillä, se kun on vaan niin hyvää...

      Jos ostat itsellesi leipäkoneen, suosittelen sinulle Kustannus Mäkelä Oy:n kirjaa Hyvää leipää leipäkoneella (ISBN 951-873-250-7). Siinä on yli 50 hyvää ohjetta leipäkoneelle.

      • ...

        Mistä saa tuota kirjaa? En löytänyt Suomalaisen kirjakaupan enkä Akateemisen kirjakaupan valikoimista, kun juuri etsin netistä. Tuo olisi meille tarpeen, kun leipäkone on, muttei juuri hyviä reseptejä.


      • Koneleipoja
        ... kirjoitti:

        Mistä saa tuota kirjaa? En löytänyt Suomalaisen kirjakaupan enkä Akateemisen kirjakaupan valikoimista, kun juuri etsin netistä. Tuo olisi meille tarpeen, kun leipäkone on, muttei juuri hyviä reseptejä.

        Itse olen ostanut kyseisen kirjan vuosia sitten Anttilasta. Enpä tiedä mistä kirjaa nyt saa, mutta kun kysyt kirjakaupasta (sähköpostilla tai puhelimitse, jos lähin kirjakauppa sijaitsee kaukana), niin ehkäpä he voisivat tilata sen sinulle suoraan kustantajalta. Omassa kirjassani ei ole mainittu tekijän nimeä, mutta kirjaston nettisivuilta löysin tekijän nimen: Friblad, Gunnel. Jospa kirjan tekijän nimestä olisi sinulle apua.

        Kirjastoissa kirjaa näyttäisi olevan lainattavana, joten sieltä voisit kenties ensi hätään saada kirjan lainaksi...

        Onnea kirjan etsintään!!!


    • Nousku*

      semmoinen vekotin on, vieläpä keittiössä ihan esillä. silti leivän teko jää todella vähäiseksi. tokihan sillä saa juuri mieleisensä leivä puoli-ilmaiseksi. ja mikä parasta kun pistää illalla aineet koneeseen ja ajastimen päälle on heti aamupalalle ihana lämmin leipä valmiina, vielä kun sen jaksaisi joskus tehdä :) minäkin suosittelen käytetyn koneen ostoa, ihana se on olla olemassa mutta melko harvoin tulee käytettyä. vähän sama kuin vaikka imuroimisessa, tiskaamisessa tai lenkille lähdössä; se on helppo ja nopeakin tehdä, vain aloittaminen on vaikeaa :) näin ainakin minulla.

      • ent. leipuri

        paras hankinta, teen leivät, pullat, kakut!Käytän melkein päivittäin!


    • koneavuksipastaan

      Leipäkone on ollut ahkerassa käytössä vuosia. Jos vähän aktiivisemmin ja sitten pientä taukoa, mutta aina se on uudelleen otettu käyttöön.
      Leipäkoneella tekee kätevästi myös pitsapohjan taikinan taikka vääntää tuorepastan taikinan. Tuorepastaa ei käsin mieluusti värkkää. Leipäkone tekee parin desin pastataikinan helposti.

    • LeipäkoneJee

      Hyvä vehjes, jatkuvasti käytössä.
      Jo yli 10 vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe