HERKULLISIN RUOKA

jota olet maistanut?

Olis tarkoitus kokata omalle rakkaalle miehelle illallista.
Haluaisin kokata jotain todella herkullista ja maistuvaa ruokaa.

Onko ehdotuksia?

Kiitos

31

4982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mehän

      olemme ajatustenlukijoita ja tiedämme, mikä sinun rakkaasta miehestäsi on herkullista!

      • ............

        ihan vain yleisesti kysyn SINUN mielipidettäsi mikä on SINUN mielestä herkullisin ruoka jota olet maistanut.
        mieheni on hyvin kokeilunhaluinen, joten kokeilen usein erilaisia ruokia.

        JOten kysymys ei ollut MIKÄ ON MINUN MIEHELLENI HERKULLISIN RUOKA, vaan MIKÄ ON SINUN MIELESTÄSI HERKULLISIN RUOKA.


    • Taidan vältellä itseäni tämän jälkeen, koska eihän tällaiseen kysymykseen voi vastata, mutta itsehän pyysit:

      Alkuun:

      Tuoreita viikunoita ja parmankinkkua - päällä hunaja-basilicokastiketta ja basilikaa, parmesaanilastuja

      Pääruoka

      Paahdettua ankanrintaa/kyyhkyä/sorsaa
      vermutilla maustettu riistakastike
      syksyn vihanneksia ja juureksia

      Jälkiruoka:

      Creme Brulé

      Kaikkiin saa aineet tällä hetkellä kaupasta - ja voi! olisinpa minä juuri se Rakas Mies, lähinnä tämän illallisen hetken!

      • .............

        Ai et voi vastata kysymykseen jossa kysytään SINUN mielestä herkullisinta ruokaa..

        No joo, ehkäpä se on sulle liian vaativa kysymys


      • ............. kirjoitti:

        Ai et voi vastata kysymykseen jossa kysytään SINUN mielestä herkullisinta ruokaa..

        No joo, ehkäpä se on sulle liian vaativa kysymys

        Jos oikein tarkkaan tihrustat vastaukseni loppuosaa löytänet sieltä erään harjoitelman aiheesta - varsin subjektiivisen näkemyksen, mutta kuitenkin...

        Siinä mielessä en katsonut tätä ihan niin vaativaksi tehtäväksi kuin vastaukseni alkuosa antoi uumoilla.


      • niinhän se olikin..
        crudo kirjoitti:

        Jos oikein tarkkaan tihrustat vastaukseni loppuosaa löytänet sieltä erään harjoitelman aiheesta - varsin subjektiivisen näkemyksen, mutta kuitenkin...

        Siinä mielessä en katsonut tätä ihan niin vaativaksi tehtäväksi kuin vastaukseni alkuosa antoi uumoilla.

        anteeksi. :-)


    • kenties?

      Tuo herkullisuus on aika subjektiivista, jos voimakkaita mielipiteitä omaa suuntaan tai toiseen jostain.

      Itse olisin hyvin tyytyväinen jostain seuraavanlaisesta esim.
      -sienikeitto (paljon sieniä käyttäen, että paksuhkoa jopa) tai -risotto metsäsienistä
      -paistettua tai grillattua kalaa, perunamuusi
      -tarte Tatin tai creme caramel

      Tuolta löytyy jotain menuehdotuksia: http://ruokala.iltasanomat.fi/Public/Reseptit?func=menut

      Yksi vaihtoehto varsinaisen menun sijaan olisi tietysti erilaisia 'pienempiä' ruokia vapaassa järjestyksessä nautittavaksi, siten tietysti, että itsensä saa täyteen. Lihaleikkeleitä, jotain piirasta, juustoja, blinejä tai lettuja erilaisilla päällisillä, eri tavalla valmistettuja/säilöttyjä kasviksia,... Periaatteessa vain mielikuvitus rajana, tietysti joku raja kannattaa pitää siinä eri ruokien määrässäkin :) Lisäksi riittävästi aikaa, hyvää punaviiniä ja tietysti hyvää seuraa.

      • hyvästä vinkistä

        herkullisuus on subjektiivista,
        kysyinkin sinun mielipidettäsi.

        Kiitos ehdotuksista! :)


    • rakastan...

      Höyrytettyä lohta, koska se on pumpulin pehmeää. Lisukkeet sitten oman maun mukaan.

      Jälkiruoista en osaa sanoa, koska en syö makeaa. Juustotarjotin on minun makuuni.

      Alkuruoista, parsanippu joka on ympyröity parman kinkulla. Parsa ensin keitetään al dente ja sitten kinkun kanssa hetkeksi kuumaan uuniin. Voisulaa päälle.

      • taivaalliselta!

        nam. :P
        minä pidän tosi paljon pastasta.. italialaiset ohjeet on tosi hyviä! mummolla oli niitä, ja sain ne perinnöksi. taivaallisia makuelämyksiä! :-)


      • "Luigi di Gorgonzola...

        >>>Juustotarjotin on minun makuuni


      • ...
        "Luigi di Gorgonzola... kirjoitti:

        >>>Juustotarjotin on minun makuuni

        Ollaanpa sitä nyt niiiin vitsikkäitä että.. Kiva että ainakin sinulla on hauskaa :)


      • helmikanana
        "Luigi di Gorgonzola... kirjoitti:

        >>>Juustotarjotin on minun makuuni

        Heh :)
        Eipä ole koskaan tullut mieleen että vielä on niin tollukoita miehiä olemassa jotka eivät ole kuullueetkaan juustotarjotin-nimisestä jälkiruoasta.


      • luonnonkorkkia
        "Luigi di Gorgonzola... kirjoitti:

        >>>Juustotarjotin on minun makuuni

        ja jos se on liian kevyttä niin omenapuusta tehty voisi olla jo tykympi pala. Me normaalimpaa ruokaa syövät pysymme varmaan perinteisemmissä juustotarjottimissa. Hyvää ruokahalua.


    • ......

      Tieppä kuule pottumuusia ja HK:n sinisestä uunilenkkiä. Ruokajuomaks olutta.
      Voitte tietysti pistellä sitä kyrsää ihan kylymiltäänkin. Juomapuoli on tärkein.

      • ööhöh

        Ostat kaupasta paketin maksalaatikkoa, ja vierelle purkki punasta maitoa. HUOM! Rusinatonta laatikkoa sitte.

        Jälkkäriksi kaada pari pulloa votkaa laakeaan astiaan, kasta siinä millisekunti viinirypäleen puolikasta, ja a'vot, hedelmäinen juoma on valmis.


      • hahahaSJHsjhs
        ööhöh kirjoitti:

        Ostat kaupasta paketin maksalaatikkoa, ja vierelle purkki punasta maitoa. HUOM! Rusinatonta laatikkoa sitte.

        Jälkkäriksi kaada pari pulloa votkaa laakeaan astiaan, kasta siinä millisekunti viinirypäleen puolikasta, ja a'vot, hedelmäinen juoma on valmis.

        hauskaa


    • nami nami

      Ihmeellisiä vastauksia olet saanut. En voi ymmärtää mikä ihmisiä riivaa.

      No olen nainen mutta vastaan. Tosin taitaa olla jo myöhäistä mutta on niin herkullinen aihe että vastaan silti. ;)

      Alkupalaksi pieni kuppi jotain ihanaa tomaatti-/parsa-/ tai sienikeittoa. Tai sitten kevyt salaatti ja aperitiivi ruokahalun herättämiseksi.

      Jos olette lihansyöjiä, kunnon sisäfileestä al denteksi paistettu härän tai naudan pihvi sopivilla perunoilla, sienikastikkeella ja höyrytetyillä kasviksilla. Tottakai hyvällä viinillä höystettynä. =) (Hevosenliha toimii muuten myös, mutta sitä ei taida saada kaupasta ainakaan kovin halvalla)

      Höyrytetyt kasvikset toimii lähes joka ruokaan hyvänä lisukkeena. Parsa on ehdoton, joko ihan parsana tai parsakaalina.

      Jos punainen liha on liian raskasta, kannattaa etsiä jostain malesialaisen kanan resepti. Se on nimittäin taivaallista hyvin valmistettuna. Ite en ole sitä kokeillut kotona. Sen kanssa tietysti sitten aasialaistyyliset höyrytetyt kasvikset herneenpalkoineen kaikkineen, ja mahdollisesti hedelmien (kuten melonin ja mangon) paloja sekä jasmiini/basmati/villiriisi.

      Yksi vähän ehkä arkisempi hyvä vaihtoehto on kanansuikaleet tikka masala- jogurttikastikkeella ja em. riiseillä. Maustamattomat kanafilesuikaleet ruskistat yhdessä tikka masalatahnan kanssa, vähän vettä, ja lopuksi lisään maustamatonta jogurttia sekaan niin avot. Aterialle kannattaa laittaa vielä kupponen maustamatonta jogurttia josta voi halutessaan lisätä sitä ruokaan, se nimittäin toimii.

      Jälkkäriksi ehdottomasti ensisijaisesti jäätelöä suklaakastikkeella. Tai sitten joku ihana mansikkakakun palanen tai omenapiirakan siivu vaniljakastikkeella, mikä sopisi tähän vuodenaikaan hyvin. Sulkaavanukkaat on aina yksi hyvä vaihtoehto kermavaahtonokareella koristeltuna. Lassijuoma on myös ihan ok vaihtoehto ja jos haluaa siihen voi lisätä tilkan terästystä.

      Kerrohan mitä päädyit tekemään! Mikä oli tulos ja vastaanotto? Veikö kielen mennessään?

      • ööhöh2

        "Jos olette lihansyöjiä, kunnon sisäfileestä al denteksi paistettu härän tai naudan pihvi sopivilla perunoilla"

        Lihaa harvemmin kuvataan termillä 'al dente'.


      • medium.
        ööhöh2 kirjoitti:

        "Jos olette lihansyöjiä, kunnon sisäfileestä al denteksi paistettu härän tai naudan pihvi sopivilla perunoilla"

        Lihaa harvemmin kuvataan termillä 'al dente'.

        Onko sillä jotain väliä? Medium? Onko nyt parempi? Hyvä mieli?

        Ei tässä kait oltu kulinaristista tietämystä esittelemässä, vaan ainaoastaan omien makunystyröiden kertomaa mielipidettä.


      • en ole

        ketjun aloittaja, muuten vain lueskelin. Mutta täytyy sanoa että tuo ainaki vaikutti niin hyvältä että jos tuohon pöytään pääsisin niin eipä paremmasta väliä.


      • kiitos!---
        en ole kirjoitti:

        ketjun aloittaja, muuten vain lueskelin. Mutta täytyy sanoa että tuo ainaki vaikutti niin hyvältä että jos tuohon pöytään pääsisin niin eipä paremmasta väliä.

        Monenmoisia vastauksia tullu mut kiitos kaikille ja erityisesti niille jotka tosissanne vastasitte. herkulliselta kuulostaa:P

        kokkasin sinä iltana miehelleni viherpippuripossua jauuniperunoita.
        --> mies tykkäsi kovasti.
        ei ollut kylläkään uusi makuelämys.

        joten ohjeita otetaan vastaan vieläkin:)
        mukava lukea teidän lempiruuista, ihan vesi tulee kielelle. :p


    • kokeile tätä......

      "Vorsmack"
      eli siis lampaanlihasta maaaukas ruoka:P

      600 g lampaanjauhelihaa
      400 g naudan jauhelihaa
      2 sipulia
      2 rkl voita
      1 prk anjovisfileetä liemineen
      2 valkosipulinkynttä
      n. 1 dl kuohukermaa
      Ripaus mustapippuria
      suolaa pikkkusen maun mukaan

      Ruskista liha paistinpannulla. pilko sipulit. silppua liha, sipulit ja anjovis tehosekoittimessa. Lisää kermaa kunnes saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta . Kaada voideltuun vuokaan, kypsennä 150 °C uunissa vähintään 1 ja puol tuntia.

      Ja syö pottujen kans.

      NJAM! :P

      • vanha kokki

        Oli ja on edelleen sammen mäti.
        Nykyisin siitä voi tosin enää uneksia, mutta aikanaan se oli seuraavasti esiinpantuna ykkösherkkuni.
        Paahdetaan hyvää vaaleata leipää, voidellaan voilla.
        Lisätään runsaasti paksua smetanaa leivälle
        Levitetään 50-100 gr. hyvää mustaa irtonaista kaviaaria smetanan päälle. Lisätään silputtua sipulia.
        Nautitaan huurteiseksi jäähdytetyn Stolitshnayan ja hyvän oluen kera.
        Pääruokana hyvästä fileestä raaputettu tartar-pihvi, kahdella munan keltuaisella, suolakurkku, punajuuri, sipulikuutioilla ja caprismarjoilla ryyditettynä. Ruokajuomat samat kuin edellä.
        Jälkiruokana liekitetyt mansikat jäätelön kera.
        Konjakki ja kahvi.


      • herkku..........
        vanha kokki kirjoitti:

        Oli ja on edelleen sammen mäti.
        Nykyisin siitä voi tosin enää uneksia, mutta aikanaan se oli seuraavasti esiinpantuna ykkösherkkuni.
        Paahdetaan hyvää vaaleata leipää, voidellaan voilla.
        Lisätään runsaasti paksua smetanaa leivälle
        Levitetään 50-100 gr. hyvää mustaa irtonaista kaviaaria smetanan päälle. Lisätään silputtua sipulia.
        Nautitaan huurteiseksi jäähdytetyn Stolitshnayan ja hyvän oluen kera.
        Pääruokana hyvästä fileestä raaputettu tartar-pihvi, kahdella munan keltuaisella, suolakurkku, punajuuri, sipulikuutioilla ja caprismarjoilla ryyditettynä. Ruokajuomat samat kuin edellä.
        Jälkiruokana liekitetyt mansikat jäätelön kera.
        Konjakki ja kahvi.

        on perinteinen makarooonilaatikko.
        mut jos jotain erikoisempaa pitäis olla nii ehkä sushi.. se on hyvää :P mut joo ehkä vaikee tehä ite, ainaki tälläsen peukalokeskelläkämmentä ihmisen niiku mä.


      • Kurnii
        vanha kokki kirjoitti:

        Oli ja on edelleen sammen mäti.
        Nykyisin siitä voi tosin enää uneksia, mutta aikanaan se oli seuraavasti esiinpantuna ykkösherkkuni.
        Paahdetaan hyvää vaaleata leipää, voidellaan voilla.
        Lisätään runsaasti paksua smetanaa leivälle
        Levitetään 50-100 gr. hyvää mustaa irtonaista kaviaaria smetanan päälle. Lisätään silputtua sipulia.
        Nautitaan huurteiseksi jäähdytetyn Stolitshnayan ja hyvän oluen kera.
        Pääruokana hyvästä fileestä raaputettu tartar-pihvi, kahdella munan keltuaisella, suolakurkku, punajuuri, sipulikuutioilla ja caprismarjoilla ryyditettynä. Ruokajuomat samat kuin edellä.
        Jälkiruokana liekitetyt mansikat jäätelön kera.
        Konjakki ja kahvi.

        Tämä jos joku kuulostaa hyvältä!


    • karitsanrakastaja

      Minun ehdoton lempparini on karitsa eri muodoissaan. Vaikkapa karitsan paahtopaisti yrteillä ja valkosipulilla marinoituna, punaviinikastikkeella, pekonipavuilla sekä röstiperunoilla olisi nyt täydellinen ateria!

    • tyttis 84

      Itse tein eilen kaupan pippuripihvit kermakastikkeella ja lohkoperunoilla. mitään kerma- tai röstijuttuja ei tarvitse välttämättä jos kastike on hyvä ja siinä voi dippailla perunat. medium pihvit on siitä hyviä, että ne jää mehukkaiksi ja sen maistaa ja näkee sisältä tirisevänä nesteenä. Poikkis tykkäsi. viini kruunaa tietty aterian jos sellaista on.

      Yksi mitä miehet ei jaksa keitellä, on mannapuuro luumukastikkeella näin joulun aikaan, sopii hyvin ja tykkäävät.. kaupassa on nyt valmista kiisseliä jos tarvii nopeesti. sitä se ihan pyytelee välillä ja vilkuilee vähän väliä että tulisikohan sitä. :D

      Yksi lemppareistani on spätzle, sitä ei välttämättä kaikki tiedä, niin siksi se voisi olla kiva ylläri. hankalaa vaan tehdä, mutta maku on ihana. sille lisukkeeksi sitten keksii jotain lihaa tai jotain.

      Tänään tosin meinasin tehdä pasta carbonaraa, vaikka se oei autakkaan laihduttamista.. mutta helppoa ja hyvää.

    • afrikan beaute

      Maakuopassa mädätetty lehmän mahalaukku on minun lempiruokaani.

      • rooster2

        yök :(


    • Kullista

      Olis tarkoitus kokata omalle raksa miehelle illallista.
      Haluaisin kokata jotain todella kullista ja haisevaa ruokaa.

      Onko ehdotuksia?

      Kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      122
      1691
    2. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      16
      1372
    3. Tiedätkö miten pahalta tuntui

      Kun vetäydyit? Ei kuukausiksi vaan vuosiksi.
      Ikävä
      61
      980
    4. Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TARINALTA ISOISÄSTÄ, JOLLA ON PARTA

      Pinnalliset käsitykset korkeammasta Todellisuudesta Heti kun luomisen motiivi tuli esiin - se haisi RAAMATULLISELTA TAR
      Hindulaisuus
      329
      972
    5. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      65
      826
    6. J miehestä oikeaa

      Nimeä ei voi tänne julkaista mutta kannattaa olla varuillaan jos ”aistit” auki t nainen
      Ikävä
      78
      816
    7. Onko Lahdessa juhannuskokkoa?

      Entä vähän kauempana?
      Lahti
      1
      770
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      46
      741
    9. Kysyit firman bileissä..

      .. että tulisinko luoksesi yöksi... Oliko se vain heitto. Mitäs jos olisin tullut? Naiselta
      Ikävä
      9
      671
    10. Miksi Suomessa uskotaan Usan kanssa tehtyihin sopimuksiin

      Kaikki viestit Usan suunnasta on ollut jo pitkän aikaa sen kaltainen että muiden liittolaismaidenkin sotilaallista autta
      Maailman menoa
      62
      658
    Aihe