Joululaatikot

Joulu on taas...kohta

Moikka!

Kuinka kauan itse tehdyt joululaatikot säilyy pakkasessa? 1kk? 3kk? 6kk? Vai ehkä pidempäänkin?

Kyse on porkkana-, lanttu- ja immelletty perunalaatikoista. Ainesosina on esim. keitetty riisi, peruna, lanttu, porkkana, maito, kananmuna, mausteet (siirappi/sokeri) ym. mausteet.

Kiitos vastausksista jo etukäteen!

4

3921

  Vastaukset

  • Jotkut pakastavat paistamatta, jotkut paistavat ensin ja pakastavat täysin valmiit laatikot. On täysin makuasia, miten sen teet. Monet väittävät, että valmiiksi paistetut vettyvät, mikä ei pidä lainkaan paikkaansa. Minä pakastan aina valmiiksi paistetut, niin olen tehnyt monet monet vuodet.
   Kuten sanottu, se on makuasia, mutta valmis on kuumentamista vaille, kun taas paistaminen vie aikansa, kun on muitakin joulupuuhia.

   • ...eli pakkaseen vaan vaikka heti. Itse pakastin valmista lanttulaatikkoa pakkaseen viime jouluna ja sitä syötiin vielä pari kuukautta sitten... Ja hyvää oli edelleen!


   • mieltä... kirjoitti:

    ...eli pakkaseen vaan vaikka heti. Itse pakastin valmista lanttulaatikkoa pakkaseen viime jouluna ja sitä syötiin vielä pari kuukautta sitten... Ja hyvää oli edelleen!

    Hei vaan taas!

    Yritin edelliselle vastaajalle vastata muutama päivä sitten, mutta suomi24 herjasi minun jo lähettäneen viestini vaikka olin vain esikatsellut ja muokannut sitä. Vastaan siis vasta nyt.

    Tarkoitin lähinnä just tuota, että kuinka kauan ne vielä joulun jälkeenkin ovat syötäviä? Muutaman kuukauden? Puoli vuotta, vuoden? Vai..?
    Jos en ihan väärin ymmärtänyt, omasi oli siis syötävää vielä noin vuoden säilytyksen jälkeen?

    Itselläni kun on kehittynyt "hassu" tapa tehdä noita laatikoita vähän runsaahkosti.. =) Niin hyviä kuin ne ovatkin, niin omasta kuin isännänkin mielestä (lapset meillä ei niitä syö), ei niitä viikkotolkulla tee mieli "putkeen" syödä. Niinpä sitten laitan ne pakkaseen ja sieltä niitä tulee jonkin aikaa käytettyä esim. lisukkeina muille ruoille.

    Jossakin vaiheessa iskee sitten se epäusko, että kuinkahan pitkään niitä oikeasti tohtii vielä syödä..Tuolla noita olisi vieläkin, ja vasta joulunalusviikolla taitaa tulla se vuosi täyteen niille..


  • Puoli vuotta varmaankin säilyy jos on kypsä laatikko.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   175
   4320
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2236