Valmistin äsken elämäni ensimmäisen sushiaterian.
Onnistui muuten ihan mukiinmenevästi, mutta se
levämatto on todella kuvottavaa..niin kovaa
että hyvä kun hampaat pystyvät ja jää nuljumaan
suuhun. Täytyykö se jotenkin kostuttaa ennen
käärimistä? Toinen kysymys : miten sushi
leikataan ilman että täytteet tursuavat ulos?
Jouduin hieman lusikalla tökkimään niitä
takaisin ennen tarjoilemista. ;)
Sushivinkkejä
5
1332
Vastaukset
- lilli-aprilli
En tiedä mikä vika sun merilevässä on ollut (?!) mutta leikkaamista varten tarvitset todella terävän veitsen jota kannattaa kostuttaa vedellä melkein jokaista yksittäistä leikkauskertaa varten. Terävällä veitsellä ei tarvitse painaa ja sahata.
- kostuta!
älä kostuta sitä levää, se tekee siitä todella kumista ja kamalaa syödä!
- sushia varten
tarvitset hyvää merilevää, kannattaa ostaa mielellään japanilaista, ja veitsen täytyy olla todella terävä. myös itse makirullan käärimisesä kannattaa olla tarkkana, koska jos täytettä laittaa liikaa, niin ne pursuavat yli. ja veistä kannattaa tosiaan kastella jokaisen leikkauksen välissä, muuten se on liian tahmainen, ja tarttuu kiinni noriin ja se menee rikki ja huonoksi.
- sushin syöjä
Sitä levämattoa ei kannata kääriä kahta kertaa siihen sushin ympärille. Eli kannattaa tehdä joko tosi paksuja rullia täysleveästä levämatosta tai vaihtoehtoisesti ohuita rullia puolikkaasta levämatosta. Sillä tavalla kaksinkertaista levämattoa tulee vain kiinnityskohtaan. Halutessaan kiinnityskohtaa voi _hiukan_ kostuttaa, mutta sisällä oleva täytekin usein kostuttaa sitä tarpeeksi, kun hetkeksi jättää sen "mehustumaan" ennen leikkaamista.
Lisäksi suosittelen kokeilemaan (citymarketin kalatiskillä myytäviä) sweet chili -marinoituja tiikeriravun pyrstöjä nigirisushissa. Ihan uskomattoman hyviä! - maguromies
Luulisin ongelmasi olevan pikemminkin se, että levä oli liian kosteaa. Silloin siitä tulee kumimaista nuljua. Nori-levän pitää olla aivan kuivaa jolloin se on rapeaa ja helposti purtavaa. Tarkoittaa sitä että norimakit pitää tarjoilla VÄLITTÖMÄSTI valmistamisen jälkeen. Monet tekevät sen virheen, että valmistavat esim. kutsuille etukäteen valtavan määrän norimakeja, joista suurin osa ehtii nuljuuntua syömäkelvottomaksi. Oikeissa sushibaareissakin annos syödään alle minuutin kuluttua sen valmistamisesta. Siinä hyvän sushin salaisuus (tietenkin myös raaka-aineiden tulee olla tuoreita ja ensiluokkaisia).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 836169
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj494206- 1314041
- 693933
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️262988Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?412665Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan72617- 292296
- 2042151
Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh4521871