Tehtiin tuossa lihapullia. Aineksina 800g naudan jauhelihaa, 1pss sipulikeitto ja 4 kananmunaa. Sitten vaimo halusi pyöritellä lihapullat korppujauhoissa (??). No lihapullat paistuivat hyvin ja olivat oikein maukkaita, mutta tuo korppujauho mielestäni pilasi pullat. Mikä käytännön hyöty tuosta korppujauhosta on? Olen nähnyt vain pihvien paistossa kyseistä menettelyä.
lihapullien valmistus
17
7962
Vastaukset
- sika-nauta jauheliha
Se sipulikeitto on jo ihan vanhentunut lihapullan lisäke, koska on olemassa parempi ja maukkaampi eli Maggi Mix-lihapulla-ainekset.
Yksi pussi riittää mainiosti 800 grammaankin jauhelihaa vaikka ohjeen mukaa se riittää noin puoleen kiloon.
Maggi Mix laitetaan johonkin pienehköön astiaan turpoamaan (ohjeen mukaan veteen) mutta itse laitan kevytkermaa siihen sekaan niin paljon, että se turpoaa puuron ja vellin välimaille olevaksi mössöksi.
Siihen mössöön lisään haluamani mausteet, esimerkiksi pippurit ja suolaa ja tietenkin kuullotetut sipulit.
Sitten yhdistän seoksen jauhelihaan ja lisään kaksi munaa.
Eritäin hyvänmakuista hyvää tulee !
Lähes mummon lihapullien veroista.
Pinnalle ei tietenkään laiteta korppujauhoa.
Ei kuulu lihapullan pintaan. Liha on se, jonka maku pitää maistua, ei pinnalla olevien korppujauhojen.
Ei tulisi mieleenkään, enkä ole koskaan kuullutkaan, että jollakin tällainen "idea" pälkästäisi päähän.
Mutta ota iisisti, vaimosi yrittää parastaan.
Tiedoksi vielä se, että sika-naudasta tulee parhaat lihapullat, siinä on sen varran rasvaa, että lihapullat kypsyvät "muheviksi", ja se ylimääräinen rasvahan jää pannulle.
Naudan jauhelihasta ei perinteisen muhevia lihapullia saa.- voi myös
lisätä jauhelihataikinaan 3-4 neljä tähteeksi jäänyttä keitettyä perunaa.
Ei tarvitse ostaa sipulikeiitoa tai Maggi-mixiä.
Lihapulliin joutuu aina laittamaan pippureita (ainakin rouhittua mauste- ja mustapippuria) normaalia enemmän, niitten maku häviää jostain syystä jauhelihataikinaan.
Vaikka laitat mielestäsi "liian paljon", pippurien maku ei valmiissa lihapullissa tule esiin liikaa.
Teen usein erilaisia lihapullia, esimerkikai mexikolaisia, kun tuoretta korianteria on saatavana.
Niihin laitetaan vähän riisiä perunan tai muun jatkeen sijasta, pilputaan tuoreita korianterin lehtiä, mausteita maun mukaan, pippureita, chiliä yms. ja pullat tiputetaan kiehuvaan veteen kypsymään. Ne ovat herkullisia erilaisten kasteikkeiden ja esimerkiksii villiriisin kanssa.
Lihapullakeittoliemestä voi suurustaa kastikkeen makunsa mukaan. Näpsä ja nopea tapa tehdä herkullisia lihapullia.
Eikä tule paistokäryjä. - näitä...
..."uudenaikaisia" kokkausmenetelmiä mainostavia ihmisiä. Paras ja terveellisin ruoka, myös lihapullat, saadaan kyllä aikaan ihan perinteisin keinoin! Jos haluat käyttää pitkälle jalostettuja puolivalmisteita, niin ole sitten moderni, mutta ei perinteisiä tapoja kannata kuitenkaan alkaa haukkumaan vanhentuneiksi.
Itse teen lihapullat siten, että turvotan korppujauhot tai kovettuneen leivänpalan ja mausteet kermassa, sekoitan joukkoon jauhelihan (suosikkini on lammasjauheliha), pannulla kuullotetut sipulit (ja valkosipulit), yhden kananmunan per noin 400-500g jauhelihaa, ja jos jauheliha on vähärasvaista, myös hieman öljyä. Paistan uunissa 200°C:ssa pullien koosta riippuen noin 8-15 minuuttia.
Mausteita, sipulia ja suolaa laitan oman makuni mukaan (eli yleensä reilusti), ja kokeilen usein uusia makuja. Mausteita joita kannattaa kokeilla ovat esimerkiksi chili, kumina ja erilaiset tuoreet yritit. Myös erilaisia tuorejuustoja tai muita pehmeitä juustoja kuten vuohenjuustoa kannattaa kokeilla lisätä taikinaan makua antamaan. Kokeileminen on helppoa, kun voi ensin tehdä perustaikinan, ja tehdä puoli pellillistä peruslihapullia, ja sen jälkeen sekoittaa taikinaan lisää mausteita. - Ei kuulu chili, kumina jne.
näitä... kirjoitti:
..."uudenaikaisia" kokkausmenetelmiä mainostavia ihmisiä. Paras ja terveellisin ruoka, myös lihapullat, saadaan kyllä aikaan ihan perinteisin keinoin! Jos haluat käyttää pitkälle jalostettuja puolivalmisteita, niin ole sitten moderni, mutta ei perinteisiä tapoja kannata kuitenkaan alkaa haukkumaan vanhentuneiksi.
Itse teen lihapullat siten, että turvotan korppujauhot tai kovettuneen leivänpalan ja mausteet kermassa, sekoitan joukkoon jauhelihan (suosikkini on lammasjauheliha), pannulla kuullotetut sipulit (ja valkosipulit), yhden kananmunan per noin 400-500g jauhelihaa, ja jos jauheliha on vähärasvaista, myös hieman öljyä. Paistan uunissa 200°C:ssa pullien koosta riippuen noin 8-15 minuuttia.
Mausteita, sipulia ja suolaa laitan oman makuni mukaan (eli yleensä reilusti), ja kokeilen usein uusia makuja. Mausteita joita kannattaa kokeilla ovat esimerkiksi chili, kumina ja erilaiset tuoreet yritit. Myös erilaisia tuorejuustoja tai muita pehmeitä juustoja kuten vuohenjuustoa kannattaa kokeilla lisätä taikinaan makua antamaan. Kokeileminen on helppoa, kun voi ensin tehdä perustaikinan, ja tehdä puoli pellillistä peruslihapullia, ja sen jälkeen sekoittaa taikinaan lisää mausteita.että ihan turha sun on mäkättää "uudenaikaisista kokkausmenetelmistä".
Uudet lihapullalisukkeet kuten maggi Mix korvaa sen vanhan korppujauhotai kovettuneen leipäpalan paljon paremmin. - hölmöläisen
Ei kuulu chili, kumina jne. kirjoitti:
että ihan turha sun on mäkättää "uudenaikaisista kokkausmenetelmistä".
Uudet lihapullalisukkeet kuten maggi Mix korvaa sen vanhan korppujauhotai kovettuneen leipäpalan paljon paremmin.hommaa!
Korvaa kyllä. Ja millä määrällä lisä-aineita sun muulla moskalla, jota mix pussi sisältää? Vinkki: Osta suoraan einespullia. - edellinen
Ei kuulu chili, kumina jne. kirjoitti:
että ihan turha sun on mäkättää "uudenaikaisista kokkausmenetelmistä".
Uudet lihapullalisukkeet kuten maggi Mix korvaa sen vanhan korppujauhotai kovettuneen leipäpalan paljon paremmin....mäkättänyt yhtään mistään. Kerroin vain mielipiteeni, ja kritisoin sitä, että vähättelit perinteisiä kokkaustapoja.
Mausteista sanoisin sen verran, että niillä ei sinänsä ole mitään tekemistä kokkausmenetelmien kanssa. Uteliaisuus ja halu kokeilla uudenlaisia makuja on mielestäni juuri päinvastainen ilmiö kuin tiettyjen kokkaustapojen tai mausteiden tuomitseminen, esimerkiksi julistamalla ne vanhanaikaisiksi tai johonkin ruokaan kuulumattomiksi.
Haluaisin vielä kuulla perustelut sille, kuinka se taianomainen Maggi Mix nyt korvaa korppujauhot tai leipäpalan niin paljon paremmin. Minun maalaisjärkeni sanoisi, että parasta olisi aina käyttää esim. kovettunut leipäpala johonkin tarkoitukseen, kuin heittää se roskiin. Mutta ilmeisesti sinulla on jokin selitys sille, miksi on niin paljon fiksumpaa heittää hyvin toimiva raaka-aine pois, ja ostaa tilalle jotain teollisesti käsiteltyä ja pakattua puolivalmistetta...
- korppujauhoista...
..on sen tuoma pehmeys.
Laitan mausteet ja korppujauhot kermaan turpoamaan. Sitten sekoitan lihan sekaan ja paistan hitaasti.
Pullista tulee todella pehmeitä.- kostarimekki
Kyllähän näistäkin hyviä tuli, jokseenkin kovia johtuen varmaan tuosta naudanlihasta. Seuraavan kerran jätetään korppikset pois ja kokeillaan sikanautaa.
ps. Onkos kukaan nähnyt, millainen eläin se sikanauta on? Minäpä olen, kerran Heurekassa. ;) - nyt kyse
korppujauhojen laittamisesta lihapullataikinaan, osaksi sitä, vaan valmiiksi muotoiltujen lihapullien kierittämisestä pinnastaan korppujauhoissa ennen paistamista.
nyt kyse kirjoitti:
korppujauhojen laittamisesta lihapullataikinaan, osaksi sitä, vaan valmiiksi muotoiltujen lihapullien kierittämisestä pinnastaan korppujauhoissa ennen paistamista.
Korppujauhoilla voidaan saada pullan pinnalle paistossa kuori, joka estää mehua valumasta pannulle ainakin osan imeytyessä kuorrutteeseen. Maustamalla korppujauhot saadaan pullaan myös lisämakua.
Itse olen sitä mieltä, että lihapullassa se on turha kapistus, koska se estää samalla pullaa paistumasta ja palaa herkästi - paistolämpötilaa tulee laskea kuorrutteen takia, jolloin paistoaika myös väkisin kasvaa.
Joissakin resepteissä pullat kieritellään leivänmuruissa, mutta silloin kyse on yleensä sellaisista pullista, joita ei paistetakaan kokonaan kypsiksi vaan jätetään sisältä kuohkeiksi ja melko raaoiksi jopa. Ei siis näistä nötköttipullista.
Toinen asia on, jos pulla uitetaan soossissa, saadaan korppujauholla saostettua soossi, mutta samalla menetetään kuorrutteen rapeus tietysti.- ettäpä
crudo kirjoitti:
Korppujauhoilla voidaan saada pullan pinnalle paistossa kuori, joka estää mehua valumasta pannulle ainakin osan imeytyessä kuorrutteeseen. Maustamalla korppujauhot saadaan pullaan myös lisämakua.
Itse olen sitä mieltä, että lihapullassa se on turha kapistus, koska se estää samalla pullaa paistumasta ja palaa herkästi - paistolämpötilaa tulee laskea kuorrutteen takia, jolloin paistoaika myös väkisin kasvaa.
Joissakin resepteissä pullat kieritellään leivänmuruissa, mutta silloin kyse on yleensä sellaisista pullista, joita ei paistetakaan kokonaan kypsiksi vaan jätetään sisältä kuohkeiksi ja melko raaoiksi jopa. Ei siis näistä nötköttipullista.
Toinen asia on, jos pulla uitetaan soossissa, saadaan korppujauholla saostettua soossi, mutta samalla menetetään kuorrutteen rapeus tietysti."nötkött" on sananmukaisestu nimenomaan puhdasta naudanlihaa... (eikä siis esimerkiksi mitään sikanautaa)
- Ideasta valaistuneena...
nyt kyse kirjoitti:
korppujauhojen laittamisesta lihapullataikinaan, osaksi sitä, vaan valmiiksi muotoiltujen lihapullien kierittämisestä pinnastaan korppujauhoissa ennen paistamista.
...pitäisi oikeastaan kokeilla lihapullien kypsentämistä (uppo)rasvakeittimessä.
Eli raaka lihapulla dipataan samaan taikinaan kuin Fish&Chips:in kala.
Tämä saattaa ehkä aiheuttaa tämän palstan safkasnobeille vilunväristyksiä, mutta kuorruttaahan voi mitä tahansa, vaikka vanhan tiskirätin.
- elliivo
No sekaan minä myös ne korppujauhot laitan.
Korppujauhon sijasta voi käyttää jauhoja (mikä tahansa jauho käy) tai kaurahiutaleita.
Myös leseet käyvät hyvin.
Sipuli ei meillä saa näkyä lihapullissa joten käytän sipulijauhetta. Jos haluan sipulia paistan sitä erikseen itselleni.
Muut mausteet ovat suola, mustapippuri jauhettuna, ripaus chilijauhetta, ripaus kaakaojauhetta sekä grillausmaustetta vähä sekaan ja loput pinnalle kun paista pullat uunissa.- vanha kokki
Oikeassa, sillä jauhetun lihan paistopinnalle ripoteltu tai kieritelty korppujauho toimii eräänlaisena eristeenä. Näin saadaan syntymään juuri tuo kuohkea ja osittain jopa raa'ahko sisus joka on ominaista eräille jauhelihavalmisteille, kuten vasikan kotletit ja toisena, hieman harvinaisempana lajina mainittakoon ministerin leike.
Jotkut vanhat pitoemännätkin tosin tekivät lihapullille tuon korppujauhotuksen, miksi, siihen en osaa vastata.
Korppujauho on yleensä jatkeaine lihapullissa, joskin yhtä hyvä sellainen on liotettu ranskanleipkin. - Goya
vanha kokki kirjoitti:
Oikeassa, sillä jauhetun lihan paistopinnalle ripoteltu tai kieritelty korppujauho toimii eräänlaisena eristeenä. Näin saadaan syntymään juuri tuo kuohkea ja osittain jopa raa'ahko sisus joka on ominaista eräille jauhelihavalmisteille, kuten vasikan kotletit ja toisena, hieman harvinaisempana lajina mainittakoon ministerin leike.
Jotkut vanhat pitoemännätkin tosin tekivät lihapullille tuon korppujauhotuksen, miksi, siihen en osaa vastata.
Korppujauho on yleensä jatkeaine lihapullissa, joskin yhtä hyvä sellainen on liotettu ranskanleipkin.Jotkuthan vierastavat paneerausta siksi, että sen koetaan imevän liikaa rasvaa itseensä ja olevan siten lihottavaa, tai sitten VHH-fanaatikot tyrmäävät paneerauksen hiilihydraattien takia.
Mutta aivan kuten täällä Crudo ja vanha kokki ovat todenneetkin, paneeraus toimii kuin "pienoisuuni" (tekisi mieli sanoa "mikrouuni", mutta sehän tarkoittaa jo muuta...). Moni sellainen liha, joka muuten uhkaa mennä paistettaessa kuivaksi, säilyy mehevämpänä paneerauksen sisällä.
Hyvä esimerkki on porsaankyljys. Minä aina paneeraan porsaankyljykset ihan "kaksoispaneerauksella", ruskistan ensin pinnan pannulla ja laitan sitten uuniin 150 asteeseen 30-45 minuutiksi.
Tulee selvästi muhevampaa ja herkullisempaa porsaankyljystä kuin muulla lailla kypsennettäessä. Toki kunhan raaka-aine eli itse kyljykset ovat edes siedettävän laatuisia. Nykyään on vaikea löytää, sillä ainakin kaikki valmiiksi pakatut porsaankyljykset ovat niin kovaa stressilihaa, että oikein pahaa tekee, eikä siitä saa hyvää ruokaa vaikka miten kypsentäisi. Goya kirjoitti:
Jotkuthan vierastavat paneerausta siksi, että sen koetaan imevän liikaa rasvaa itseensä ja olevan siten lihottavaa, tai sitten VHH-fanaatikot tyrmäävät paneerauksen hiilihydraattien takia.
Mutta aivan kuten täällä Crudo ja vanha kokki ovat todenneetkin, paneeraus toimii kuin "pienoisuuni" (tekisi mieli sanoa "mikrouuni", mutta sehän tarkoittaa jo muuta...). Moni sellainen liha, joka muuten uhkaa mennä paistettaessa kuivaksi, säilyy mehevämpänä paneerauksen sisällä.
Hyvä esimerkki on porsaankyljys. Minä aina paneeraan porsaankyljykset ihan "kaksoispaneerauksella", ruskistan ensin pinnan pannulla ja laitan sitten uuniin 150 asteeseen 30-45 minuutiksi.
Tulee selvästi muhevampaa ja herkullisempaa porsaankyljystä kuin muulla lailla kypsennettäessä. Toki kunhan raaka-aine eli itse kyljykset ovat edes siedettävän laatuisia. Nykyään on vaikea löytää, sillä ainakin kaikki valmiiksi pakatut porsaankyljykset ovat niin kovaa stressilihaa, että oikein pahaa tekee, eikä siitä saa hyvää ruokaa vaikka miten kypsentäisi.lähes rasvattomaksi kun ovat laihdutuskuurilla. Siksi kaupasta ei saa kunnon rasvaista possua. Itse käyn hakemassa kunnon porsaankyljyksiä Chef Wotkinsilta Helsingistä. Heillä on kyljyksiä joissa on kunnon silavakerros mukana ja se on kuin toisesta maailmasta.
Olen kutsunut tuota leivittämistä pullakuorrutukseksi ja siksi en noita hiilarijauhoja käytä missään ruoanlaitossa, mutta minähän olenkin VHH:lla olematta mikään fanaatikko. Kukin saa syödä niinkuin haluaa. Minulle ei vaan viljatuotteet sovi. Niillä vaan lihoo kun hiilihydraatit muuttuvat elimistössä sokeriksi.- Kysyisin K.J.Mattilalta
kj.mattila kirjoitti:
lähes rasvattomaksi kun ovat laihdutuskuurilla. Siksi kaupasta ei saa kunnon rasvaista possua. Itse käyn hakemassa kunnon porsaankyljyksiä Chef Wotkinsilta Helsingistä. Heillä on kyljyksiä joissa on kunnon silavakerros mukana ja se on kuin toisesta maailmasta.
Olen kutsunut tuota leivittämistä pullakuorrutukseksi ja siksi en noita hiilarijauhoja käytä missään ruoanlaitossa, mutta minähän olenkin VHH:lla olematta mikään fanaatikko. Kukin saa syödä niinkuin haluaa. Minulle ei vaan viljatuotteet sovi. Niillä vaan lihoo kun hiilihydraatit muuttuvat elimistössä sokeriksi.Jotta tietääkö hän, mistäköhän tuo kaikkien ylistämä Wotkin sikansa hankkii, kun suomesta ei sitä läskisikaa saa. Liekö mestarilla ihan ikioma sikala? Ettei vaan olisi germaniasta, tai tautisesta danmarkista?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po974723Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi202857Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242704Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441896- 251786
- 1311625
- 1521560
Miksi miehet hermostuvat tyhjästä?
Olen tässä viimeisen vuoden sisään pudottanut melko reilusti painoa mikä on sitten saanut useammankin lähipiirin aiemmin1111511Nainen, se on vain karu totuus, että
sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja2821439Joko aiheuttamani pettymys
on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.941380