Paras Kebabpaikka löytyy Perniöstä!

Todistetusti sai Plakaatin!

Mutta miksi ihmeessä vain Salossa ja Perniössä saa kunnon kebabia???

Salossa tiedän ainakin että ravintola FES valmistaa aamulla itse kebablihavartaan, tuoreeesta lihasta!
Kaikissa kebab ravintoloissa on poikkeuksetta salaatin yms. lisäksi valittavana mieto tai VÄKEVÄ kastike sekä tavallinen- ja/tai valkosipulimajoneesi.

Mistään muualta en saa yhtä maukasta kebab ateriaa. Ja useimmissa paikoissa väkevästä kastikkeesta ei tietoakaan ja se mietokin on vetistä tomaattikastiketta. Saatikka että vaihtoehtoina olisi edes yksi vetinen majoneesi.

Oletko samaa mieltä kanssani?

43

2446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perniössä siis seisova kebab/pizza pöytä kaikilla lisukkeillaan sunnuntaisin. Suosittelen jos liikut sillä suunnalla!

      • Kebbana

        Sillä kebabiin ei kuulu majoneesi, ei missään muodossa. Valkosipulijugurtti kylläkin.


      • ollaan niin
        Kebbana kirjoitti:

        Sillä kebabiin ei kuulu majoneesi, ei missään muodossa. Valkosipulijugurtti kylläkin.

        ei kuulu valkosipulijogurttikaan. Ja kaikenlisäksi kebap on muutakin kuin sitä iänikuista dönerkebapia jota täällä=Suomessa tarjotaan vaikkei sitäkään osata valmistaa.


      • Asiantuntija
        ollaan niin kirjoitti:

        ei kuulu valkosipulijogurttikaan. Ja kaikenlisäksi kebap on muutakin kuin sitä iänikuista dönerkebapia jota täällä=Suomessa tarjotaan vaikkei sitäkään osata valmistaa.

        Nimittäin, asian voit tietenkin tarkistaa monista You-tuben videopätkistä, jotka on filmattu monissa maissa, mm. turkissa ja kreikassa. Ei siis suomessa.
        Lähes joka paikassa ulkomailla liikkuessani olen saanut kebabiini tuota herkullista valkosipulijugurttia.
        Myt puhumme siis tuosta dönerkebabista, sillä montaako muuta kebabia tiedät suomessa tarjottavan. Yleensä täällä tarjottavat muunnokset ovat kaikki leikattu tuosta samasta dönerkebabista ja vain oheistarpeet vaihtelevat. Kuten sanoit, kebabeja on monenlaisia, mutta montako sinä tunnet oikeasti?


      • Oikea asiantuntija
        Asiantuntija kirjoitti:

        Nimittäin, asian voit tietenkin tarkistaa monista You-tuben videopätkistä, jotka on filmattu monissa maissa, mm. turkissa ja kreikassa. Ei siis suomessa.
        Lähes joka paikassa ulkomailla liikkuessani olen saanut kebabiini tuota herkullista valkosipulijugurttia.
        Myt puhumme siis tuosta dönerkebabista, sillä montaako muuta kebabia tiedät suomessa tarjottavan. Yleensä täällä tarjottavat muunnokset ovat kaikki leikattu tuosta samasta dönerkebabista ja vain oheistarpeet vaihtelevat. Kuten sanoit, kebabeja on monenlaisia, mutta montako sinä tunnet oikeasti?

        Iskender-kebabiin kuuluu jogurttikastike, eikä sen tarvitse olla maustettu valkosipulilla, joskin toki voi myös olla.

        Miten erotat Youtube-pätkästä, onko jogurtissa valkosipulia vai ei...?

        Kebabeja:
        - döner kebab
        - iskender kebab
        - šiš kebab
        - köfte kebab
        - šlaslik
        - gyros
        - souvlaki
        - shawarma
        - chenjeh kebab
        - kebab koobideh
        - jujeh kebab
        - adana kebab
        - beyti kebab
        - cag kebab
        - susus kebab
        - tandir kebab...
        - ja kymmeniä muita, en jaksa enää kirjoittaa.


      • Edellinen
        Oikea asiantuntija kirjoitti:

        Iskender-kebabiin kuuluu jogurttikastike, eikä sen tarvitse olla maustettu valkosipulilla, joskin toki voi myös olla.

        Miten erotat Youtube-pätkästä, onko jogurtissa valkosipulia vai ei...?

        Kebabeja:
        - döner kebab
        - iskender kebab
        - šiš kebab
        - köfte kebab
        - šlaslik
        - gyros
        - souvlaki
        - shawarma
        - chenjeh kebab
        - kebab koobideh
        - jujeh kebab
        - adana kebab
        - beyti kebab
        - cag kebab
        - susus kebab
        - tandir kebab...
        - ja kymmeniä muita, en jaksa enää kirjoittaa.

        Siis "šašlik" eikä "šlaslik" tietenkin...


      • todellinen asiantuntija
        Edellinen kirjoitti:

        Siis "šašlik" eikä "šlaslik" tietenkin...

        Valitettavasti sinulla on vain käsitteet menneet hieman sekaisin. Ensinnäkin täsmälleen samoja ovat mainitsemasi Döner-kebab Gyros ja Shwarma, kielet vain ovat turkki, kreikka ja arabia.

        Iskender kebab vuollaan dönervartaasta ja kastikkeisiin voisulan ja tomaattipyrekastikkeen lisäksi valkosipulijugurtti.
        Cag-kebabi on vaakasuoraan pyörivä, ei merkittävää muuta eroa döeriin nähden.
        Sis-kebab on vartaaseen pujoteltuja lihakuutioita, yleensä kastikkeena valkosipulijugurtti. Saslik ja souvlaki ovat samankaltaisia kuin sis-kebab, mutta lihoja voi olla erilaisia, sekä usein myös sipulia paprikaa jne. Näissäkin usein kastikkeena valkosipulijugurtti.

        Adana on vartaaseen leivottua jauhelihaa, joka on melko tulisesti maustettu, usein tabascolla. Kastikkeena yleisesti valkosipulijugurtti.
        Köftekebab on vartaaseen pujotettuja "lihapullan" tapaisia, kastikkeena yleisesti valkosipulijugurtti, huh, en jaksa enempää.

        Mutta jos haluat katsella noita you-tubesta, niin hae myös niitä clpsejä joissa opetetaan kyseisiä sooseja valmistamaan, niisä monissa mainitaan mihin ruokaan ne kuuluvat.
        Saslikistani puuttuvat ässän päältä nuo merkit, kun olen "äkkinäinen" masinisti.

        Ota ensin selvää asioista, ennenkuin alat väittelemään.


      • Oikea asiantuntija
        todellinen asiantuntija kirjoitti:

        Valitettavasti sinulla on vain käsitteet menneet hieman sekaisin. Ensinnäkin täsmälleen samoja ovat mainitsemasi Döner-kebab Gyros ja Shwarma, kielet vain ovat turkki, kreikka ja arabia.

        Iskender kebab vuollaan dönervartaasta ja kastikkeisiin voisulan ja tomaattipyrekastikkeen lisäksi valkosipulijugurtti.
        Cag-kebabi on vaakasuoraan pyörivä, ei merkittävää muuta eroa döeriin nähden.
        Sis-kebab on vartaaseen pujoteltuja lihakuutioita, yleensä kastikkeena valkosipulijugurtti. Saslik ja souvlaki ovat samankaltaisia kuin sis-kebab, mutta lihoja voi olla erilaisia, sekä usein myös sipulia paprikaa jne. Näissäkin usein kastikkeena valkosipulijugurtti.

        Adana on vartaaseen leivottua jauhelihaa, joka on melko tulisesti maustettu, usein tabascolla. Kastikkeena yleisesti valkosipulijugurtti.
        Köftekebab on vartaaseen pujotettuja "lihapullan" tapaisia, kastikkeena yleisesti valkosipulijugurtti, huh, en jaksa enempää.

        Mutta jos haluat katsella noita you-tubesta, niin hae myös niitä clpsejä joissa opetetaan kyseisiä sooseja valmistamaan, niisä monissa mainitaan mihin ruokaan ne kuuluvat.
        Saslikistani puuttuvat ässän päältä nuo merkit, kun olen "äkkinäinen" masinisti.

        Ota ensin selvää asioista, ennenkuin alat väittelemään.

        Mikähän ihme saa sinut luulemaan, etten tietäisi noiden mainitsemieni kebab-tyyppisten ruokien eroja tai yhtäläisyyksiä?

        Edellinen kysyjä vain kysyi erilaisista kebabeista, jä minä niitä luettelin - yhteisenä nimittäjänä joko kebab-sana nimessä tai samankaltainen valmistustapa eri nimestä huolimatta.

        Ja asia ei todellakaan ole niin, että tuo jogurtti noissa mainitsemissasi yhteyksissä läheskään aina on valkosipulilla maustettua (paitsi ehkä joissakin länsimaisissa pikaruokaloissa), mutta se toki voi olla valkosipulillakin maustettua, kuten totesin.

        Eli todellakin: "Ota ensin selvää asioista, ennenkuin alat väittelemään". Oikeampaa suomea on tosin sanoa "alat väitellä"...


      • Oikea asiantuntija
        Oikea asiantuntija kirjoitti:

        Mikähän ihme saa sinut luulemaan, etten tietäisi noiden mainitsemieni kebab-tyyppisten ruokien eroja tai yhtäläisyyksiä?

        Edellinen kysyjä vain kysyi erilaisista kebabeista, jä minä niitä luettelin - yhteisenä nimittäjänä joko kebab-sana nimessä tai samankaltainen valmistustapa eri nimestä huolimatta.

        Ja asia ei todellakaan ole niin, että tuo jogurtti noissa mainitsemissasi yhteyksissä läheskään aina on valkosipulilla maustettua (paitsi ehkä joissakin länsimaisissa pikaruokaloissa), mutta se toki voi olla valkosipulillakin maustettua, kuten totesin.

        Eli todellakin: "Ota ensin selvää asioista, ennenkuin alat väittelemään". Oikeampaa suomea on tosin sanoa "alat väitellä"...

        Ai niin, unohdin korjata yhden heti kärkeen heittämäsi virheen: "Ensinnäkin täsmälleen samoja ovat mainitsemasi Döner-kebab Gyros ja Shwarma".

        Eivät todellakaan ole varsinkaan "täsmälleen samoja".

        Ensinnäkin jo eri tekijöiden döner kebabit eroavat keskenään toisistaan paljonkin (siis eri maat huomioiden, ei vain Suomessa), jotkut käyttävät jauhelihaa, toiset kokolihaa, kolmannet lampaanlihaa, viidennet naudanlihaa, kuudennet näiden kaikkien tai osan näiden sekoitusta jne.

        Toiseksi kreikkalainen gyros tehdään useimmiten porsaanlihasta, mitä döneriä ei koskaan tehdä.

        Kolmanneksi shawarma (ei siis shwarma. kuten sinä kirjoitat) on lähes poikkeuksetta kokolihaa ja lammasta, kun etenkin juuri Suomessa döner on lähes poikkeuksetta jauhelihaa ja nautaa.

        Että se sinun asiantuntijuudesta. Enempiä virheitäsi en yksinkertaisesti enää jaksa korjata, niitä on niin paljon.


      • Tietämättömän
        Oikea asiantuntija kirjoitti:

        Ai niin, unohdin korjata yhden heti kärkeen heittämäsi virheen: "Ensinnäkin täsmälleen samoja ovat mainitsemasi Döner-kebab Gyros ja Shwarma".

        Eivät todellakaan ole varsinkaan "täsmälleen samoja".

        Ensinnäkin jo eri tekijöiden döner kebabit eroavat keskenään toisistaan paljonkin (siis eri maat huomioiden, ei vain Suomessa), jotkut käyttävät jauhelihaa, toiset kokolihaa, kolmannet lampaanlihaa, viidennet naudanlihaa, kuudennet näiden kaikkien tai osan näiden sekoitusta jne.

        Toiseksi kreikkalainen gyros tehdään useimmiten porsaanlihasta, mitä döneriä ei koskaan tehdä.

        Kolmanneksi shawarma (ei siis shwarma. kuten sinä kirjoitat) on lähes poikkeuksetta kokolihaa ja lammasta, kun etenkin juuri Suomessa döner on lähes poikkeuksetta jauhelihaa ja nautaa.

        Että se sinun asiantuntijuudesta. Enempiä virheitäsi en yksinkertaisesti enää jaksa korjata, niitä on niin paljon.

        Kanssa väitellä, vaikkapa Jerusalemissa ja Kairossa kirjoitetaan Gyros tai Döner asussa Shwarma, tarkista nyt edes se.
        Sitäpaitsi isäni on turkkilainen, joten olen puolet elämästäni asunut Ankarassa ja uskoisin jotain asiasta tietäväni.
        Miksi kivenkovaa intät sellaista mitä et todellakan näytä tietävän, ethän osaa edes turkkia tai arabiaa, olet siis mahbul hallufa!


      • et nyt
        Tietämättömän kirjoitti:

        Kanssa väitellä, vaikkapa Jerusalemissa ja Kairossa kirjoitetaan Gyros tai Döner asussa Shwarma, tarkista nyt edes se.
        Sitäpaitsi isäni on turkkilainen, joten olen puolet elämästäni asunut Ankarassa ja uskoisin jotain asiasta tietäväni.
        Miksi kivenkovaa intät sellaista mitä et todellakan näytä tietävän, ethän osaa edes turkkia tai arabiaa, olet siis mahbul hallufa!

        noin lapsellisilla kiemurteluilla irti pääse.


      • Todellakin
        et nyt kirjoitti:

        noin lapsellisilla kiemurteluilla irti pääse.

        Täydellinen "salak".


      • oikeassa
        Asiantuntija kirjoitti:

        Nimittäin, asian voit tietenkin tarkistaa monista You-tuben videopätkistä, jotka on filmattu monissa maissa, mm. turkissa ja kreikassa. Ei siis suomessa.
        Lähes joka paikassa ulkomailla liikkuessani olen saanut kebabiini tuota herkullista valkosipulijugurttia.
        Myt puhumme siis tuosta dönerkebabista, sillä montaako muuta kebabia tiedät suomessa tarjottavan. Yleensä täällä tarjottavat muunnokset ovat kaikki leikattu tuosta samasta dönerkebabista ja vain oheistarpeet vaihtelevat. Kuten sanoit, kebabeja on monenlaisia, mutta montako sinä tunnet oikeasti?

        Olen asiantuntija. Mitkään tuupit ei ole tarpeen. Asiaan voi perehtyä paremmissakin lähteissä. Turkissa eri paikkakunnilla vuosia asuneena olen ehtinyt tähänkin asiaan perehtyä. Kreikkalaisillahan tämä on Turkista "lainattua". Turkissakin se on parasta Adana-Antep alueella. Ainakin parhaat tekijät tulee yleensä sieltä.
        Jogurtti kuuluu Iskender kebapiin, ei kaikkiin. Suomessa en ole vielä yhdessäkään paikassa nähnyt varrasta kasatun oikealla tavalla eli kerroksittain. Dönerinhän ei pitäisi olla suuri jauhelihamöykky. Valitettavasti se Suomessa useimmiten on juuri sellainen. kaikkien ruokien nimiä en katso tarpeelliseksi sinulle luetella. Jos asia oikeasti kiinnostaa, löydät nimiä netistä hakemalla. Sillä tiedolla montako kebapia minä tunnen sinä et tee mitään.


    • olenko samaa

      mieltä kanssasi, kun en liiku tuolla suunnalla.

      Oma lempparini löytyy Hesasta, Falafel Caloniuksenkadulla.

      Sääli vaan, että Suomessa kebabit ovat järjestään noita turkkilaisversioita. Lähi-Idästä ja Intian pohjoisosista saa PAAALJON parempia! Kashmirilaisten wazojen valmistamat kebabit ovat aivan uskomattomia. Ne valmistetaan lampaanlihasta, jota ei jauheta, vaan sitä hakataan tuntikausia, kunnes se muuttuu jauhelihan kaltaiseksi massaksi. Samalla sekaan hakataan valkosipulit ja vastajauhetut mausteet. I

      • turkkilaisversiota

        Väärässä olet, jos luulet Suomessa myytävän turkkilaista kebapia. Kylläpä ne ovat ihan "suomessakeksittyjäjauhelihamössökebapeja". Se, että sitä sattuu turkkilainenkin myymään, ei tee siitä turkkilaista;)


      • Otappa osoitteeksi
        turkkilaisversiota kirjoitti:

        Väärässä olet, jos luulet Suomessa myytävän turkkilaista kebapia. Kylläpä ne ovat ihan "suomessakeksittyjäjauhelihamössökebapeja". Se, että sitä sattuu turkkilainenkin myymään, ei tee siitä turkkilaista;)

        Youtube ja naputtele sitte Orhan dönerci, näet miten döner kebapia voidaan tehdä eri tavoin. Huomaa se tärkein, nuo kaverit ovat turkissa ja turkkilaisia, Mitenkäs se sitten taas olikaan sen suomalaisuuden kanssa?


      • olet taas
        Otappa osoitteeksi kirjoitti:

        Youtube ja naputtele sitte Orhan dönerci, näet miten döner kebapia voidaan tehdä eri tavoin. Huomaa se tärkein, nuo kaverit ovat turkissa ja turkkilaisia, Mitenkäs se sitten taas olikaan sen suomalaisuuden kanssa?

        se pieni lapsi (tai lapsenmielinen) joka uskoo YouTubeen ja sen totuusarvoon.


      • ottaa selvää
        Otappa osoitteeksi kirjoitti:

        Youtube ja naputtele sitte Orhan dönerci, näet miten döner kebapia voidaan tehdä eri tavoin. Huomaa se tärkein, nuo kaverit ovat turkissa ja turkkilaisia, Mitenkäs se sitten taas olikaan sen suomalaisuuden kanssa?

        muualtakin kuin youtubesta:) Ihan sama miten se Orhan kebapia tekee. Se, että suomalainen paistaa Suomessa kinkun ei vielä tee hänestä kinkunpaiston mestaria;) Sama se on turkkilaisten kebapin tekijöitten kanssa Turkissa puhumattakaan heistä Suomessa. Suomessa en ole nähnyt vielä yhdessäkään paikassa koottavan donervarrasta niin kuin se oikeaoppisesti pitäisi tehdä.
        Huomaapa sinä se kaikista tärkein asia: lihavarras kasataan tietyllä tavalla ja se paahdettu liha=döner kebap voidaan asettaa tarjolle monella tavalla. Siis ne on kaksi eri asiaa,ruoka ja sen tarjoilu.

        Puhe oli Suomessa tehtävistä kebapeista.


      • Turhaa kinata
        ottaa selvää kirjoitti:

        muualtakin kuin youtubesta:) Ihan sama miten se Orhan kebapia tekee. Se, että suomalainen paistaa Suomessa kinkun ei vielä tee hänestä kinkunpaiston mestaria;) Sama se on turkkilaisten kebapin tekijöitten kanssa Turkissa puhumattakaan heistä Suomessa. Suomessa en ole nähnyt vielä yhdessäkään paikassa koottavan donervarrasta niin kuin se oikeaoppisesti pitäisi tehdä.
        Huomaapa sinä se kaikista tärkein asia: lihavarras kasataan tietyllä tavalla ja se paahdettu liha=döner kebap voidaan asettaa tarjolle monella tavalla. Siis ne on kaksi eri asiaa,ruoka ja sen tarjoilu.

        Puhe oli Suomessa tehtävistä kebapeista.

        Jos ei silmiään usko niin annappa tulla teko-ohje "aitoon ja alkuperäiseem" döneriin jota ei siis suomessa eikä liioin turkissa edes tehdä. Odottelen erittäin kiinnostuneena kuvaustasi aiheesta, joten anna palaa!
        Äläkä unohda yksityiskohtia, ei myöskään tarjoilutavoista.
        Vinkkinä sinulle; Itse olen syönyt kuitenkin turkin eräässä parhaista perinneruokiin erikoistuneesta ravintoloista "mezenä" naudan jauhelihasta tehtyä döner kebapia -perunamuusin kera. Hyvää oli!


      • oikeassa, käytin
        turkkilaisversiota kirjoitti:

        Väärässä olet, jos luulet Suomessa myytävän turkkilaista kebapia. Kylläpä ne ovat ihan "suomessakeksittyjäjauhelihamössökebapeja". Se, että sitä sattuu turkkilainenkin myymään, ei tee siitä turkkilaista;)

        vääränlaista ilmaisua: ei nämä Suomessa myytävät todellakaan vedä vertoja Turkissa valmistetuille - olen kyllä ihan oman osuuteni niitäkin maistellut matkaillessani eri puolella Turkkia. Mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että Pohjois-Intiassa ja etenkin Kashmirissa valmistetaan parhaimmat kebabit. Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä - ja jos ei ole käynyt paikan päällä itse maistamassa, niin ei varmaankaan voi edes esittää asiasta mielipidettä.


      • Vieläkään valmistusohjeita.
        oikeassa, käytin kirjoitti:

        vääränlaista ilmaisua: ei nämä Suomessa myytävät todellakaan vedä vertoja Turkissa valmistetuille - olen kyllä ihan oman osuuteni niitäkin maistellut matkaillessani eri puolella Turkkia. Mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että Pohjois-Intiassa ja etenkin Kashmirissa valmistetaan parhaimmat kebabit. Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä - ja jos ei ole käynyt paikan päällä itse maistamassa, niin ei varmaankaan voi edes esittää asiasta mielipidettä.

        Annahan kuulua!
        Katsos kun turkkilaiset ovat meidän suomalaisten tavoin aika kaukana intiasta, niin siellä saatetaan todellakin kebap valmistaa eri tavalla ja varmasti ainakin maustaa ihan eri tavoin.

        Siinäkin olet oikeassa, että jos suomessa olet sattunut saamaan ammattitaidottomien yrittäjien tekeleitä syödäksesi, en lainkaan ihmettele reaktiotasi. Etenkin kun monet ko. yrittäjistä käyttävät einestehtaiden valmiiksi prässäämiä pakastevartaita, koska eivät osaa tai viitsi itse rakentaa vartaitaan.

        En ole intialaista kebabia maistanut, mutta sen nimi siellä on tuskin Döner kebap, vaan joku ihan muu, sillä döner kebap on turkin kieltä jota tuskin intiassa isommin kansalaisten keskinäisessä kommunikoinnissa käytetään. Jos se taas on sielläkin nimellä Döner kebap, niin sehän ei ole aito turkkilainen, vaan intialainen muunnos, koska se on eritavoin maustettu.

        Selvyyden vuoksi kerron sinulle ja muillekin asiasta kiinnostuneille, että turkissa Döner kebapia valmistetaan kolmea eri tapaa noudattaenja ne ovat "Kiyma Döner kebap"= jauhelihasta koottu varras.
        Sitten on "Karsik kebap kiyma parca et"= jauhelihasta ja lihaviipaleista vuoronperään latoen rakennettu varras.
        Kolmas ja harvinaisin nykyään on "Döner sade et", eli vain pelkistä lihaviipaleista rakennettu varras. Vartaille yhtenäistä on se, että ne voidaan tehdä minkä eläimen lihasta tai lihasekoituksista tahansa.

        Turkissa ei juurikaan löydy kuitenkaan sianlihasta valmistettua, kuten kreikasta, johtuen islaminopin yleisyydestä maassa. Lammasta käytetään yleisesti sen halvan hinnan ja hyvän saatavuuden vuoksi.

        Mutta kuten sanottua, odotan sinulta edelleenkin yksityiskohtaista selostusta miten se "oikea" Döner kebap sitten sinun mielestäsi valmistetaan, paljastathan salaisuutesi ole hyvä, niin voin sitten kertoa lukemattomille ystävillenikin, sekä suomessa, että etenkin turkissa, kuinka väärin he tuotteensa tekevät. Odottelemisiin, kihelmöiden tiedon janosta. Ethän petä!

        Voin sanoa ihan rehellisesti sinulle, että juuri tänään, päivällä, pistelin poskeeni erinomaisen Döner kebapin, jonka valmisti minulle ja vaimolleni ihan syntyperäinen turkkilainen suomessa asuva yrittäjä, joka on saanut alansa koulutuksen kotimaassaan. Eipähän tuo eronnut mitenkään merkittävästi eripuolilla turkkia syömistäni. Sattui nyt vain olemaan naudanlihaa, mutta ko. ravintolassa kuitenkin kylmätilassa vartaaksi kasattuna.

        Muuan kebapin ystävä.


      • ei kannata
        Turhaa kinata kirjoitti:

        Jos ei silmiään usko niin annappa tulla teko-ohje "aitoon ja alkuperäiseem" döneriin jota ei siis suomessa eikä liioin turkissa edes tehdä. Odottelen erittäin kiinnostuneena kuvaustasi aiheesta, joten anna palaa!
        Äläkä unohda yksityiskohtia, ei myöskään tarjoilutavoista.
        Vinkkinä sinulle; Itse olen syönyt kuitenkin turkin eräässä parhaista perinneruokiin erikoistuneesta ravintoloista "mezenä" naudan jauhelihasta tehtyä döner kebapia -perunamuusin kera. Hyvää oli!

        puupäiden kanssa keskustella. Turkissa asuvana ja vuosia monenlaisia kebapeja syöneenä ja vaklmistaneenakin tiedän kyllä mistä puhun. Ei ole tarvetta sinulle mitään todistaa. Ja mitä se edes hyödyttäisi kun et ole edes ymmärtänyt mitä olen kirjoittanut. Ja sitä paitsi, ei ole annoksesi ollut mitään erikoista perinneruokaa. Löytyy paikasta kuin paikasta. Se ei myöskään ole mezenä tarjottavaa. Hyvin ovat viilanneet linssiin:)


      • vielä tämän
        ei kannata kirjoitti:

        puupäiden kanssa keskustella. Turkissa asuvana ja vuosia monenlaisia kebapeja syöneenä ja vaklmistaneenakin tiedän kyllä mistä puhun. Ei ole tarvetta sinulle mitään todistaa. Ja mitä se edes hyödyttäisi kun et ole edes ymmärtänyt mitä olen kirjoittanut. Ja sitä paitsi, ei ole annoksesi ollut mitään erikoista perinneruokaa. Löytyy paikasta kuin paikasta. Se ei myöskään ole mezenä tarjottavaa. Hyvin ovat viilanneet linssiin:)

        Tuntuu, että jotenkin on nyt asia karannut sivuraiteelle. liitän tähän kaikki aikaisemmin kirjoittamani viestit. Ehkäpä sitten oma osuuteni keskusteluun tulee selväksi. En ole sanalla maininnut Intiaa. Aiheetta enempää.

        Jos tarkkoja
        Kirjoittanut: ollaan niin 21.10.2008 klo 22.26

        ei kuulu valkosipulijogurttikaan. Ja kaikenlisäksi kebap on muutakin kuin sitä iänikuista dönerkebapia jota täällä=Suomessa tarjotaan vaikkei sitäkään osata valmistaa.

        Olet
        Kirjoittanut: oikeassa 23.10.2008 klo 17.29

        Olen asiantuntija. Mitkään tuupit ei ole tarpeen. Asiaan voi perehtyä paremmissakin lähteissä. Turkissa eri paikkakunnilla vuosia asuneena olen ehtinyt tähänkin asiaan perehtyä. Kreikkalaisillahan tämä on Turkista "lainattua". Turkissakin se on parasta Adana-Antep alueella. Ainakin parhaat tekijät tulee yleensä sieltä.
        Jogurtti kuuluu Iskender kebapiin, ei kaikkiin. Suomessa en ole vielä yhdessäkään paikassa nähnyt varrasta kasatun oikealla tavalla eli kerroksittain. Dönerinhän ei pitäisi olla suuri jauhelihamöykky. Valitettavasti se Suomessa useimmiten on juuri sellainen. kaikkien ruokien nimiä en katso tarpeelliseksi sinulle luetella. Jos asia oikeasti kiinnostaa, löydät nimiä netistä hakemalla. Sillä tiedolla montako kebapia minä tunnen sinä et tee mitään.


        Ei yhtään
        Kirjoittanut: turkkilaisversiota 12.11.2008 klo 17.08

        Väärässä olet, jos luulet Suomessa myytävän turkkilaista kebapia. Kylläpä ne ovat ihan "suomessakeksittyjäjauhelihamössökebapeja". Se, että sitä sattuu turkkilainenkin myymään, ei tee siitä turkkilaista;)


        Viitsisitkös itse
        Kirjoittanut: ottaa selvää 13.11.2008 klo 00.03

        muualtakin kuin youtubesta:) Ihan sama miten se Orhan kebapia tekee. Se, että suomalainen paistaa Suomessa kinkun ei vielä tee hänestä kinkunpaiston mestaria;) Sama se on turkkilaisten kebapin tekijöitten kanssa Turkissa puhumattakaan heistä Suomessa. Suomessa en ole nähnyt vielä yhdessäkään paikassa koottavan donervarrasta niin kuin se oikeaoppisesti pitäisi tehdä.
        Huomaapa sinä se kaikista tärkein asia: lihavarras kasataan tietyllä tavalla ja se paahdettu liha=döner kebap voidaan asettaa tarjolle monella tavalla. Siis ne on kaksi eri asiaa,ruoka ja sen tarjoilu.
        Puhe oli Suomessa tehtävistä kebapeista.


      • mistä tämä
        Vieläkään valmistusohjeita. kirjoitti:

        Annahan kuulua!
        Katsos kun turkkilaiset ovat meidän suomalaisten tavoin aika kaukana intiasta, niin siellä saatetaan todellakin kebap valmistaa eri tavalla ja varmasti ainakin maustaa ihan eri tavoin.

        Siinäkin olet oikeassa, että jos suomessa olet sattunut saamaan ammattitaidottomien yrittäjien tekeleitä syödäksesi, en lainkaan ihmettele reaktiotasi. Etenkin kun monet ko. yrittäjistä käyttävät einestehtaiden valmiiksi prässäämiä pakastevartaita, koska eivät osaa tai viitsi itse rakentaa vartaitaan.

        En ole intialaista kebabia maistanut, mutta sen nimi siellä on tuskin Döner kebap, vaan joku ihan muu, sillä döner kebap on turkin kieltä jota tuskin intiassa isommin kansalaisten keskinäisessä kommunikoinnissa käytetään. Jos se taas on sielläkin nimellä Döner kebap, niin sehän ei ole aito turkkilainen, vaan intialainen muunnos, koska se on eritavoin maustettu.

        Selvyyden vuoksi kerron sinulle ja muillekin asiasta kiinnostuneille, että turkissa Döner kebapia valmistetaan kolmea eri tapaa noudattaenja ne ovat "Kiyma Döner kebap"= jauhelihasta koottu varras.
        Sitten on "Karsik kebap kiyma parca et"= jauhelihasta ja lihaviipaleista vuoronperään latoen rakennettu varras.
        Kolmas ja harvinaisin nykyään on "Döner sade et", eli vain pelkistä lihaviipaleista rakennettu varras. Vartaille yhtenäistä on se, että ne voidaan tehdä minkä eläimen lihasta tai lihasekoituksista tahansa.

        Turkissa ei juurikaan löydy kuitenkaan sianlihasta valmistettua, kuten kreikasta, johtuen islaminopin yleisyydestä maassa. Lammasta käytetään yleisesti sen halvan hinnan ja hyvän saatavuuden vuoksi.

        Mutta kuten sanottua, odotan sinulta edelleenkin yksityiskohtaista selostusta miten se "oikea" Döner kebap sitten sinun mielestäsi valmistetaan, paljastathan salaisuutesi ole hyvä, niin voin sitten kertoa lukemattomille ystävillenikin, sekä suomessa, että etenkin turkissa, kuinka väärin he tuotteensa tekevät. Odottelemisiin, kihelmöiden tiedon janosta. Ethän petä!

        Voin sanoa ihan rehellisesti sinulle, että juuri tänään, päivällä, pistelin poskeeni erinomaisen Döner kebapin, jonka valmisti minulle ja vaimolleni ihan syntyperäinen turkkilainen suomessa asuva yrittäjä, joka on saanut alansa koulutuksen kotimaassaan. Eipähän tuo eronnut mitenkään merkittävästi eripuolilla turkkia syömistäni. Sattui nyt vain olemaan naudanlihaa, mutta ko. ravintolassa kuitenkin kylmätilassa vartaaksi kasattuna.

        Muuan kebapin ystävä.

        sinun döner kebap-pakkomielteesi johtuu - enkä itse asiassa ole pätkääkään siitä kiinnostunut!

        En myöskään ole missään kohtaa väittänyt, että olisin joku döner kebap-asiantuntija, tai että olisin sitä Intiassa syönyt. Tai edes halunnut syödä! Ei ole minun lempparini kebabeista.

        Tämä ei kai alkujaankaan ollut mikään döner kebap vertailu tai kirjoitusketju, jossa oli tarkoitus löytää nimenomaisesti paras döner kebap tai henkilö, joka osaa nimetä eniten turkkilaisversioita kebabista.

        Minulle ei ole mitään väliä sillä minkä maalainen henkilö kebabini valmistaa, riittää kun se maistuu minun suussani hyvältä. Ja edelleenkin parhaimmat kebabini olen syönyt Intian puoleisessa Kashmirissa vaza-kokkien valmistamina yksityisjuhlissa , Irakissa Bagdadin vanhassa kaupungissa ja Turkissa Istanbulissa.

        Koeta rauhoittua, äläkä tukehdu döner kebapiisi - ja muista, että rauhoittavat lääkkeet pitää ottaa säännöllisesti, vain silloin ne vaikuttavat.


      • Hieman epäjohdonmukainen
        mistä tämä kirjoitti:

        sinun döner kebap-pakkomielteesi johtuu - enkä itse asiassa ole pätkääkään siitä kiinnostunut!

        En myöskään ole missään kohtaa väittänyt, että olisin joku döner kebap-asiantuntija, tai että olisin sitä Intiassa syönyt. Tai edes halunnut syödä! Ei ole minun lempparini kebabeista.

        Tämä ei kai alkujaankaan ollut mikään döner kebap vertailu tai kirjoitusketju, jossa oli tarkoitus löytää nimenomaisesti paras döner kebap tai henkilö, joka osaa nimetä eniten turkkilaisversioita kebabista.

        Minulle ei ole mitään väliä sillä minkä maalainen henkilö kebabini valmistaa, riittää kun se maistuu minun suussani hyvältä. Ja edelleenkin parhaimmat kebabini olen syönyt Intian puoleisessa Kashmirissa vaza-kokkien valmistamina yksityisjuhlissa , Irakissa Bagdadin vanhassa kaupungissa ja Turkissa Istanbulissa.

        Koeta rauhoittua, äläkä tukehdu döner kebapiisi - ja muista, että rauhoittavat lääkkeet pitää ottaa säännöllisesti, vain silloin ne vaikuttavat.

        Väitteissäsi, sillä selvitystä siitä oikein kasatusta döneristä ei tullut.

        Mitä minä olen näitä kotimaisia kebap-paikkoja kierrellyt ja heidän toimiaan seuraillut, myöskin keittiön puolella, minne sinä tuskin edes pääset. Niin kaikissa niissä paikoissa, joissa he itse kasaavat vartaan, se tehdään jauheliha "limpuista" latomalla niitä päällekäin ja sitten varras siistitään leikkaamalla se tasaiseksi.

        Ellei kokki käytä "limppujen" välissä lihasiivuja, lopputulos saattaa silmissäsi näyttää yhdeltä ainoalta jauhelihamöykyltä. Sitähän se todellisuudessa onkin, mutta sitä ennen "limppujen" kanssa on tehty melkoinen työ.

        Suosittelen sinulle kokeilemista, ellet itse usko, koetappa leipoa vaikka vain 20 kiloa ilman sideaineita olevaa jauhelihaa vartaan ympärille, niin huomaat sen täysin mahdottomaksi.

        Minäkin olen syönyt kukaties satoja kebapeja joista melkoinen osa eripuolilla Istanbulin miljoonakaupunkia, mutta myös eri puolilla turkkia. Parhaat löytyvät Lalelin kaupungin osasta.

        Missään ei tuo kyseinen varras merkittävästi poikkea suomessa tehdystä, tietenkin edellyttäen että sen on tehnyt paikan yrittäjäkokki. Mausteet vaihtelevat, se on selvää, mutta tekotapa ei.

        Tässä sinulle eräs alkuperäinen turkkilainen ohje suoraan Istanbulista ostetusta keittokirjasta, tosin suomennettuna;

        1 10 kg lampaan lihaa
        sipulimehua
        suolaa
        pippuria
        12 kg jauhettua lampaanlihaa
        2.Leikkaa lampaanlihasta ohuita siivuja ja marinoi siivuja 20 tuntia sipuli-pippuri-suolaliemessä, johon olet lisännyt hieman öljyä.
        3. Tee jauhelihasta 2-3sentin paksuisia kiekkoja,
        lado vuoronperään vartaaseen marinoitu liha ja jauheliha kiekko.
        4.Paista varrasta puuhiiligrillissä hitaasti pyörittäen.
        5.Kun sivu on kauniisti ruskistunut, leikkaa siitä mahdollisimman ohutta siivua erittäin terävällä veitsellä, jatka taas paistamista.
        Kirja on Nimeltään Turkkilaista keittiötaidetta, kirjoittanut Dogan Gumus.
        Kyseessä on siis "Karisik kebap kiyma parca et"

        Miksikö olen niin kiinnostunut Döner kebabista, kaiketi lähinnä siksi, että aikoinani aloitin tämän "villityksen" maassamme ja olen melko huolestuneena seurannut sen laadun heikkenemistä vuosi vuodelta.Riittänee syyksi.

        Mitä hoitoon tule, en katso vielä tarvitsevani, koska minulla nyt ei vain ole mitään suurempia ongelmia terveyteni kanssa. Hyvää jatkoa sinulle.


      • mielestäni
        Hieman epäjohdonmukainen kirjoitti:

        Väitteissäsi, sillä selvitystä siitä oikein kasatusta döneristä ei tullut.

        Mitä minä olen näitä kotimaisia kebap-paikkoja kierrellyt ja heidän toimiaan seuraillut, myöskin keittiön puolella, minne sinä tuskin edes pääset. Niin kaikissa niissä paikoissa, joissa he itse kasaavat vartaan, se tehdään jauheliha "limpuista" latomalla niitä päällekäin ja sitten varras siistitään leikkaamalla se tasaiseksi.

        Ellei kokki käytä "limppujen" välissä lihasiivuja, lopputulos saattaa silmissäsi näyttää yhdeltä ainoalta jauhelihamöykyltä. Sitähän se todellisuudessa onkin, mutta sitä ennen "limppujen" kanssa on tehty melkoinen työ.

        Suosittelen sinulle kokeilemista, ellet itse usko, koetappa leipoa vaikka vain 20 kiloa ilman sideaineita olevaa jauhelihaa vartaan ympärille, niin huomaat sen täysin mahdottomaksi.

        Minäkin olen syönyt kukaties satoja kebapeja joista melkoinen osa eripuolilla Istanbulin miljoonakaupunkia, mutta myös eri puolilla turkkia. Parhaat löytyvät Lalelin kaupungin osasta.

        Missään ei tuo kyseinen varras merkittävästi poikkea suomessa tehdystä, tietenkin edellyttäen että sen on tehnyt paikan yrittäjäkokki. Mausteet vaihtelevat, se on selvää, mutta tekotapa ei.

        Tässä sinulle eräs alkuperäinen turkkilainen ohje suoraan Istanbulista ostetusta keittokirjasta, tosin suomennettuna;

        1 10 kg lampaan lihaa
        sipulimehua
        suolaa
        pippuria
        12 kg jauhettua lampaanlihaa
        2.Leikkaa lampaanlihasta ohuita siivuja ja marinoi siivuja 20 tuntia sipuli-pippuri-suolaliemessä, johon olet lisännyt hieman öljyä.
        3. Tee jauhelihasta 2-3sentin paksuisia kiekkoja,
        lado vuoronperään vartaaseen marinoitu liha ja jauheliha kiekko.
        4.Paista varrasta puuhiiligrillissä hitaasti pyörittäen.
        5.Kun sivu on kauniisti ruskistunut, leikkaa siitä mahdollisimman ohutta siivua erittäin terävällä veitsellä, jatka taas paistamista.
        Kirja on Nimeltään Turkkilaista keittiötaidetta, kirjoittanut Dogan Gumus.
        Kyseessä on siis "Karisik kebap kiyma parca et"

        Miksikö olen niin kiinnostunut Döner kebabista, kaiketi lähinnä siksi, että aikoinani aloitin tämän "villityksen" maassamme ja olen melko huolestuneena seurannut sen laadun heikkenemistä vuosi vuodelta.Riittänee syyksi.

        Mitä hoitoon tule, en katso vielä tarvitsevani, koska minulla nyt ei vain ole mitään suurempia ongelmia terveyteni kanssa. Hyvää jatkoa sinulle.

        erittäin hyvältä ja aidolta reseptiltä ja tekotavalta! Saisipa syödä noin tehtyä döneriä!!! Suomessa siis...

        Terveisiä "vanhalle kokille"!


      • puutteita?
        Hieman epäjohdonmukainen kirjoitti:

        Väitteissäsi, sillä selvitystä siitä oikein kasatusta döneristä ei tullut.

        Mitä minä olen näitä kotimaisia kebap-paikkoja kierrellyt ja heidän toimiaan seuraillut, myöskin keittiön puolella, minne sinä tuskin edes pääset. Niin kaikissa niissä paikoissa, joissa he itse kasaavat vartaan, se tehdään jauheliha "limpuista" latomalla niitä päällekäin ja sitten varras siistitään leikkaamalla se tasaiseksi.

        Ellei kokki käytä "limppujen" välissä lihasiivuja, lopputulos saattaa silmissäsi näyttää yhdeltä ainoalta jauhelihamöykyltä. Sitähän se todellisuudessa onkin, mutta sitä ennen "limppujen" kanssa on tehty melkoinen työ.

        Suosittelen sinulle kokeilemista, ellet itse usko, koetappa leipoa vaikka vain 20 kiloa ilman sideaineita olevaa jauhelihaa vartaan ympärille, niin huomaat sen täysin mahdottomaksi.

        Minäkin olen syönyt kukaties satoja kebapeja joista melkoinen osa eripuolilla Istanbulin miljoonakaupunkia, mutta myös eri puolilla turkkia. Parhaat löytyvät Lalelin kaupungin osasta.

        Missään ei tuo kyseinen varras merkittävästi poikkea suomessa tehdystä, tietenkin edellyttäen että sen on tehnyt paikan yrittäjäkokki. Mausteet vaihtelevat, se on selvää, mutta tekotapa ei.

        Tässä sinulle eräs alkuperäinen turkkilainen ohje suoraan Istanbulista ostetusta keittokirjasta, tosin suomennettuna;

        1 10 kg lampaan lihaa
        sipulimehua
        suolaa
        pippuria
        12 kg jauhettua lampaanlihaa
        2.Leikkaa lampaanlihasta ohuita siivuja ja marinoi siivuja 20 tuntia sipuli-pippuri-suolaliemessä, johon olet lisännyt hieman öljyä.
        3. Tee jauhelihasta 2-3sentin paksuisia kiekkoja,
        lado vuoronperään vartaaseen marinoitu liha ja jauheliha kiekko.
        4.Paista varrasta puuhiiligrillissä hitaasti pyörittäen.
        5.Kun sivu on kauniisti ruskistunut, leikkaa siitä mahdollisimman ohutta siivua erittäin terävällä veitsellä, jatka taas paistamista.
        Kirja on Nimeltään Turkkilaista keittiötaidetta, kirjoittanut Dogan Gumus.
        Kyseessä on siis "Karisik kebap kiyma parca et"

        Miksikö olen niin kiinnostunut Döner kebabista, kaiketi lähinnä siksi, että aikoinani aloitin tämän "villityksen" maassamme ja olen melko huolestuneena seurannut sen laadun heikkenemistä vuosi vuodelta.Riittänee syyksi.

        Mitä hoitoon tule, en katso vielä tarvitsevani, koska minulla nyt ei vain ole mitään suurempia ongelmia terveyteni kanssa. Hyvää jatkoa sinulle.

        En ole MISSÄÄN VAIHEESSA väittänyt olevani döner kebap-asiantuntija. Ja kuten sanoin, se ei ole edes lähelläkään lempparikebabiania.

        Edelleenkään minulla ei ole mitään intressejä edes pyrkiä "kyökin puolelle" - ihan riittää näin kuluttujan vinkkelistä, mitä suu sanoo: joko tykkään tai sitten en. Ja se mitä Suomessa ja monessa muussakin maassa on tarjolla kebab-nimellä, ei vaan kovin usein ole napannut.


      • Kerrotaan terveiset
        mielestäni kirjoitti:

        erittäin hyvältä ja aidolta reseptiltä ja tekotavalta! Saisipa syödä noin tehtyä döneriä!!! Suomessa siis...

        Terveisiä "vanhalle kokille"!

        Kunhan taas näemme, luultavasti jouluna, mutta kerron kyllä terveisesi.


      • Oikoa käsityksiä
        ei kannata kirjoitti:

        puupäiden kanssa keskustella. Turkissa asuvana ja vuosia monenlaisia kebapeja syöneenä ja vaklmistaneenakin tiedän kyllä mistä puhun. Ei ole tarvetta sinulle mitään todistaa. Ja mitä se edes hyödyttäisi kun et ole edes ymmärtänyt mitä olen kirjoittanut. Ja sitä paitsi, ei ole annoksesi ollut mitään erikoista perinneruokaa. Löytyy paikasta kuin paikasta. Se ei myöskään ole mezenä tarjottavaa. Hyvin ovat viilanneet linssiin:)

        Päätellen tietojesi tasosta me nähtävästi liikumme eri ympäristöissä turkin maalla. Sinä tuskin ravintola-alan ammattilaisena, minä kylläkin.

        Väitinkö dönerin ja muusin olevan harvinainen yhdistelmä? Perinteinen kylläkin.
        Kerroinpahan vain sen olevan kyseisen ravintolan eräs alkuruoka. Jotta ei jäisi epäselväksi ja kyseenalaiseksi mainittu ravintola, voit toki turkissa asuvana käydä itse asian toteamassa.

        Paikka on erittäin tunnettu ja maailmankuulu, sijaitsee Istanbulissa, Florian alueella, paikan nimi on Et lokantasi Beyti. Perustettu neljäkymmentä luvulla ja rankattu aikoinaan maailman parhaaksi.

        Siksikin kannattaa käydä tutustumassa paikkaan. Samalla näet kavalkadin maailman huippuhenkilöistä ravintolan asiakkaina, ainakin valokuvissa seinillä, jossa ravintolan isäntä ja omistaja Beyti Gyler esiintyy vieraidensa kanssa.

        Kyllä valitsimme ihan ravintolan menusta ruokalajit ja kyseinen döner perunamuusilla oli eka lämmin alkupala, joten taitavasti viilasivat asiakkaitaan linssiin.

        Paikka on muuten se sama, jossa nimimerkki vanha kokki on vuosikymmenet sitten ollut harjoittelijana.
        Tapaamme hänen kanssaan taas joulun aikoihin, joten uskonpa että juttelemme taas turkin asioista enemmänkin.


      • ole mitä olet
        Oikoa käsityksiä kirjoitti:

        Päätellen tietojesi tasosta me nähtävästi liikumme eri ympäristöissä turkin maalla. Sinä tuskin ravintola-alan ammattilaisena, minä kylläkin.

        Väitinkö dönerin ja muusin olevan harvinainen yhdistelmä? Perinteinen kylläkin.
        Kerroinpahan vain sen olevan kyseisen ravintolan eräs alkuruoka. Jotta ei jäisi epäselväksi ja kyseenalaiseksi mainittu ravintola, voit toki turkissa asuvana käydä itse asian toteamassa.

        Paikka on erittäin tunnettu ja maailmankuulu, sijaitsee Istanbulissa, Florian alueella, paikan nimi on Et lokantasi Beyti. Perustettu neljäkymmentä luvulla ja rankattu aikoinaan maailman parhaaksi.

        Siksikin kannattaa käydä tutustumassa paikkaan. Samalla näet kavalkadin maailman huippuhenkilöistä ravintolan asiakkaina, ainakin valokuvissa seinillä, jossa ravintolan isäntä ja omistaja Beyti Gyler esiintyy vieraidensa kanssa.

        Kyllä valitsimme ihan ravintolan menusta ruokalajit ja kyseinen döner perunamuusilla oli eka lämmin alkupala, joten taitavasti viilasivat asiakkaitaan linssiin.

        Paikka on muuten se sama, jossa nimimerkki vanha kokki on vuosikymmenet sitten ollut harjoittelijana.
        Tapaamme hänen kanssaan taas joulun aikoihin, joten uskonpa että juttelemme taas turkin asioista enemmänkin.

        mutta muussi ja döner ei ole alkuruoka. Eikä sitä pidetä edes perinneruokana. Beyti on tuttu paikka jo 30 vuoden takaa, ei tarvi siis siellä käydä mitään tsekkaamassa:) Mennyt on mennyttä ja vaikka paikka onkin hyvä, parempiakin löytyy.


      • hauskuudesta
        Oikoa käsityksiä kirjoitti:

        Päätellen tietojesi tasosta me nähtävästi liikumme eri ympäristöissä turkin maalla. Sinä tuskin ravintola-alan ammattilaisena, minä kylläkin.

        Väitinkö dönerin ja muusin olevan harvinainen yhdistelmä? Perinteinen kylläkin.
        Kerroinpahan vain sen olevan kyseisen ravintolan eräs alkuruoka. Jotta ei jäisi epäselväksi ja kyseenalaiseksi mainittu ravintola, voit toki turkissa asuvana käydä itse asian toteamassa.

        Paikka on erittäin tunnettu ja maailmankuulu, sijaitsee Istanbulissa, Florian alueella, paikan nimi on Et lokantasi Beyti. Perustettu neljäkymmentä luvulla ja rankattu aikoinaan maailman parhaaksi.

        Siksikin kannattaa käydä tutustumassa paikkaan. Samalla näet kavalkadin maailman huippuhenkilöistä ravintolan asiakkaina, ainakin valokuvissa seinillä, jossa ravintolan isäntä ja omistaja Beyti Gyler esiintyy vieraidensa kanssa.

        Kyllä valitsimme ihan ravintolan menusta ruokalajit ja kyseinen döner perunamuusilla oli eka lämmin alkupala, joten taitavasti viilasivat asiakkaitaan linssiin.

        Paikka on muuten se sama, jossa nimimerkki vanha kokki on vuosikymmenet sitten ollut harjoittelijana.
        Tapaamme hänen kanssaan taas joulun aikoihin, joten uskonpa että juttelemme taas turkin asioista enemmänkin.

        Et ole oikonut yhtään mitään käsitystäni kebapista. Totta, että en ole ravintola-alan ammattilainen, mutta seurannut asioita hyvin läheltä ja kauan. Ei muuten ole Beyti ainoa paikka Istanbulissa, missä niitä kuuluisuuksien kuvia ja nimikirjoituksia löytyy.


      • Kertoisit jotain
        ole mitä olet kirjoitti:

        mutta muussi ja döner ei ole alkuruoka. Eikä sitä pidetä edes perinneruokana. Beyti on tuttu paikka jo 30 vuoden takaa, ei tarvi siis siellä käydä mitään tsekkaamassa:) Mennyt on mennyttä ja vaikka paikka onkin hyvä, parempiakin löytyy.

        Ravintolasta nimellä Beyti, kuvailisit vaikkapa aulaa, tai jotakuta salia, tai miten ja mistä koko rakennus on tehty? Onko kyseessä milloin pystytetty rakennus, tms. Vastaisitko ole hyvä? Tai kuvaile hiukan Gylerin ulkonäköä, hän on paikalla miltei päivittäin, keskustellen mielellään asiakkaidensa kanssa.
        Mezenä voidaan pitää lähes mitä tahansa ruokalajia, jos se mezenä tarjotaan.
        Beyti on edelleen erittäin suosittu ns. rahamiesten ruokapaikkana. Ei suinkaan historiaa!


      • jatkaa
        Kertoisit jotain kirjoitti:

        Ravintolasta nimellä Beyti, kuvailisit vaikkapa aulaa, tai jotakuta salia, tai miten ja mistä koko rakennus on tehty? Onko kyseessä milloin pystytetty rakennus, tms. Vastaisitko ole hyvä? Tai kuvaile hiukan Gylerin ulkonäköä, hän on paikalla miltei päivittäin, keskustellen mielellään asiakkaidensa kanssa.
        Mezenä voidaan pitää lähes mitä tahansa ruokalajia, jos se mezenä tarjotaan.
        Beyti on edelleen erittäin suosittu ns. rahamiesten ruokapaikkana. Ei suinkaan historiaa!

        En pidä millään tapaa tarpeellisena alkaa sinulle kertoa miltä ravintola tai sen perustaja näyttää. Olethan itse antanut ymmärtää, että tunnet omistajan ja paikan hyvin. En ole sanonut, että Beyti olisi historiaa (merkityksessä mennyttä).
        En myöskään väitä, ettei se olisi suosittu. Onhan se. Olen kuitenkin sitä mieltä, että muuallakin saa tänä päivänä jopa parempaa ruokaa kuin Beytissä. Sillä paikalla on maineensa, mutta se ei ole ainoa hyvä ravintola Istanbulissa. Paikan näyttävät tilat tai varakkaat/kuuluisat ruokailijat eivät missään takaa ruoan laatua.
        Edelleenkään muussi ja döner ei ole meze vaikka sitä mezenä tarjoittaisiinkiin. Se ei myöskään ole ns. perinne ruoka. Aiheetta enempään. Hyvää joulun odotusta ja mukavia juttuhetkiä sen vanhan kokin kanssa.


    • * - * -*

      kuin Salo-Perniö-kebab- akselista, niin tyydy osaasi.
      Valita sinne minne kuuluu eli niihin paikkoihin, missä käyt syömässä. Tämä ei ole kuluttaja-asiamiehen toimisto.

      Ei sun ole pakko syödä niitä huonoja kebabbeja, voi äänestää rahoillaan ja jaloillaan.

      • kokeilut, huonolla kokemuksella. Kerro nyt sitten vaikka missä Tampereella saa muutakun turkkilaista pakaste kebabia ja tomaattikastiketta jne. Voit toki kertoa myös muita paikkoja mitä tiedät.


      • Löytyy myös
        Celibrye kirjoitti:

        kokeilut, huonolla kokemuksella. Kerro nyt sitten vaikka missä Tampereella saa muutakun turkkilaista pakaste kebabia ja tomaattikastiketta jne. Voit toki kertoa myös muita paikkoja mitä tiedät.

        You-tubesta hakusanalla Mouse and shwarma!
        Katsokaa ja ihailkaa, maistus varmaan sullekin!
        Kyllä arabit osaa ja ovat tosi vieraanvaraisia.


      • Manselainen
        Celibrye kirjoitti:

        kokeilut, huonolla kokemuksella. Kerro nyt sitten vaikka missä Tampereella saa muutakun turkkilaista pakaste kebabia ja tomaattikastiketta jne. Voit toki kertoa myös muita paikkoja mitä tiedät.

        Käy testaamassa. Erityisesti pidän Iskenderistä.

        Osoite on Näsilinnankatu 31


      • on ihan hyvä
        Celibrye kirjoitti:

        kokeilut, huonolla kokemuksella. Kerro nyt sitten vaikka missä Tampereella saa muutakun turkkilaista pakaste kebabia ja tomaattikastiketta jne. Voit toki kertoa myös muita paikkoja mitä tiedät.

        Kebab eli LIHA esim. ravintola näsin neulassa, miten niin?


      • kirjoituksia
        on ihan hyvä kirjoitti:

        Kebab eli LIHA esim. ravintola näsin neulassa, miten niin?

        syntyykin juuri klo. 4.10. (S24 ei ole vielä päivittänyt kelloaan normaaliaikaan...)...


      • on todellakin
        kirjoituksia kirjoitti:

        syntyykin juuri klo. 4.10. (S24 ei ole vielä päivittänyt kelloaan normaaliaikaan...)...

        grillattua tai paahdettua lihaa, eiköhän molempia saa näsinneulastakin?


    • ja toiseks paras

      Berliinistä.

      Onk muut samaa mieltä? Oha?

      • kaks parasta

        löytyy Istanbulista Bosporin salmen tuolta puolen:)


    • kulinaristi-Hki

      Moi

      Olen kiertänyt Suomea ja katsastanut jopa Pietarsaaren maan kuulun KorvGöraninkin (joka sijoittuu listallani toiseksi) mutta aivan omaa luokkaansa on Tampereella sijaitseva Abu Fuad, olen jopa niin sen lumoissa että olen täältä Helsingistä asti matkustanut sitä syömään. Abu Fuad on Tampereen ensimmäinen kebab-paikka, avattu jo joskus 1983-1984 paikkeilla.

      Se mikä tekee pesäeron muihin on KASTIKE jota pyydänkin aina tuplasti. Kebabissa kuuluu olla kaalia ja sipulia, ei lehtisalaattia eikä tomaattimurskaa/ketsuppia muistuttavaa töhnää jota valitettavasti tarjotaan täällä pääkaupunkiseudulla joka ikisessä paikassa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe