Ei-eläinperäinen liivate?!?

Hei,

kuulin tutultani, ettei kaikki liivate välttämättä olekaan eläinperäistä vaan että olisi myös olemassa joku synteettinen (?) liivate. Onko näin? Ja jos on, niin mistä tietää, mikä liivate on eläinperäistä ja mikä ei?

Olisi kyllä kiva juttu tuo synteettinen liivate, liivatetta kun tukitaan nykyään tosi moniin elintarvikkeisiin ja ne joutuu sitten jättämään kaupan hyllylle...
Ilmoita


mihin sitä oikein tarvit älä käytä ollenkaan.
Ilmoita
En ole kasvissyöjä, mutta jostain syystä mua inhottaa liivate ruoissa. Sitähän on esim. margariineissa, leivonnaisissa, karkeissa, jugurteissa ym. Aika noloa, kun kumminkin pystyn syömään lihaa, mutta en liivatetta... jätän liivatetuotteet vaan pois ruokavaliostani. Olen kyllä harkinnut ryhtyä kasvissyöjäksi, se vain olisi niin vaikeaa, kun pitäisi valmistaa itselleen ruoat erikseen eikä voisi syödä samaa kuin muu perhe. Ai niin siitä ei-eläinperäisestä liivatteesta vielä: en ole kuullut, että sellaista olisi!
Ilmoita
Enpä ole koskaan kuullut ei-eläinperäisestä liivatteesta, vaikka olen ollut kasvissyöjä yli seitsemän vuotta. Kerran minulle väitettiin ravintolassa, että joku leivos sisälsi kasvisliivatetta (hahhah, nauroin niille), mutta paljastui, että leivonnassa oli käytetty agar-agaria eli merilevästä valmistettua hyytelöimisainetta (Googlella voit etsiä siitä lisätietoa). Muitakin ei-eläinperäisiä hyytelöimisaineitahan on myös, mutta ei mikään niistä mitään liivatetta ole. Ehkä kuluttajavirastosta voisi tiedustella asiasta? Tai ehkä Vegaaniliitto tietää (www.vegaaniliitto.fi). No, niin pitkään kun emme tiedä lopullista totuutta, jättäkäämme suosiolla liivatteelliset tuotteet ostamatta. Ei se ole vaikeaa.

Oletteko muuten huomanneet, miten moniin lääkkeisiinkin liivatetta ujutetaan. :/ Aina pitää muistaa sanoa lääkärille, että kirjoittaa sellaisen lääkkeen, missä ei ole liivatetta.
1 VASTAUS:
aina saa tosiaan olla kyttäämässä että onkos tässä nyt liivatetta vai ei. Sitä löytää tosi uskomattomistakin paikoista. Lääkkeet on kans hankalia niin ku kirjotit ja ku kysyy ei liivatetta sisältävää vaihtoehtoa niin saa joskus ihmettelyä osakseen...

Ihan hyvin oon pärjänny siis ilman liivatettaki mut aattelin vaan kysästä siitä ei-eläinperäisestä ku olin siitä joskus kuullu. Mulleki tuli kyl heti mieleen et oiskohan kyseessä just agar-agar tai pektiini tai joku muu vastaava.

Kirjotelkaa ihmeessä, jos jostain saatte lisätietoa asiasta! Niin, ja jos joku tietää et ois olemassa sellasia vaahtokarkkeja jotka on "hyydytetty" jollain muulla ku liivatteella niin kertokaa... maidon ainesosat vaahtiksissa ei mua haittaa ku en oo vegaani.
+Lisää kommentti
Kuulinpa joskus minäkin, ettei kyse ole aina eläinperäisestä valmistusaineesta, jos nimenä on gelatiini. Olisi tosiaan hauska tietää, onko näin. Ymmärsin, että gelatiini voi olla joko liivatetta tai synteettistä. Ihmettelen kyllä suuresti, ettei myyntikikkana käytetä mainintaa synteettisyydestä, jos sellaista tosiaan on olemassa. "Liivate" kai sentään on aina eläinperäistä..?
4 VASTAUSTA:
Löysin tietoa synteettisesta gelatiinista: se onkin vasta tuloillaan tuo synteettinen valmiste, jota valmistetaan geenitekniikalla ihmisen omasta gelatiinista.

http://www.congressoulu.fi/meetouluhitech/fibrogen_europe.pdf
Vege kirjoitti:
Löysin tietoa synteettisesta gelatiinista: se onkin vasta tuloillaan tuo synteettinen valmiste, jota valmistetaan geenitekniikalla ihmisen omasta gelatiinista.

http://www.congressoulu.fi/meetouluhitech/fibrogen_europe.pdf
Juu, olisi jo kysymyksessä pitänyt tarkentaa, että puhun liivatteesta ja gelatiinista samana asiana.

Olisi kyllä siistiä, jos joskus olisi synteettistä gelatiinia. Onhan niitä muitakin vaihtoehtoja, pektiinit ja agar-agarit ja vastaavat, mutta aivan kaikkeen ne eivät valitettavasti käy.

Vaan kuulostaa kyllä aika hurjalta: ihminen ja geeniteknologia...aivan ku puhuttais "ihmisperäisestä" gelatiinista ;) Ymmärrän kyllä, ettei näin ole, mutta tuli ekana mieleen. Kaikkea se mielikuvitus teettää!
f77 kirjoitti:
Juu, olisi jo kysymyksessä pitänyt tarkentaa, että puhun liivatteesta ja gelatiinista samana asiana.

Olisi kyllä siistiä, jos joskus olisi synteettistä gelatiinia. Onhan niitä muitakin vaihtoehtoja, pektiinit ja agar-agarit ja vastaavat, mutta aivan kaikkeen ne eivät valitettavasti käy.

Vaan kuulostaa kyllä aika hurjalta: ihminen ja geeniteknologia...aivan ku puhuttais "ihmisperäisestä" gelatiinista ;) Ymmärrän kyllä, ettei näin ole, mutta tuli ekana mieleen. Kaikkea se mielikuvitus teettää!
Voitko tarkentaa, mihin agar-agar ei käy liivatteen korvikkeeksi?
mua pelottaa aivan kamalasti syödä enää edes karkkia kun kaikessa on lihaa mitä teeen!!!!
+Lisää kommentti
Moikka! Juuri ostin haribon makeis rasian ja luin tuoteselostuksen ja siellä luki "vehnäjauho;liivate;maissitärkkelys". Jos en väärin ymmärtänyt niin liivattetta tehdään myös vehnäjauhoista ja maissitärkkelyksestä. Siellä tuoteselostuksessa pitäisi lukea että mistä liivate on valmistettu niissä karkeissa. Eli on ei-eläinperistä liivatetta. Toivottasti auttoi!
1 VASTAUS:
Ymmärsit väärin, liivate on aina eläiperäistä. Vegaaninen vastine voi olla esim hyytelöimisaine (agaragar)
+Lisää kommentti
Liivate on terveystuote....eikä pakkauksissa mainita mistä liivate ol peräisin.
https://askelterveyteen.com/liivatteen-monet-hyodyt/
Ilmoita
Ei ainakaan kannata käyttää mitään synteettistä liivatetta, koska synteettiset aineet eivät ole syötäväksi tarkoitettuja.

Vaikka kuinka "ällöttäisi" ihmisen on tarkoitus syödä jotain, mikä on joskus elänyt ja kasvanut. Ei mitään laboratoriossa valmistettua, jota elimistö ei edes tunnista ravinnoksi. Sellainen nääs tappaa!
4 VASTAUSTA:
Synteettistä, lol. Agar agar on levää.
Lol ihan itsellesi agar agar ei ole liivatetta. Synteettinen liivate on ihan oman juttunsa koska sitä ei ole olemassa.
Zedä kirjoitti:
Synteettistä, lol. Agar agar on levää.
Levää joka on muutettu kemiallisesti sellaiseen muotoon, jota ihmisen elimistö ei tunnista ravinnoksi. :)

Ymmärrän että vegaani ei tajua tätä, koska he ovat täysin vieraantuneet luonnolliseta ravinnosta. Heille riittää, että ellintarvikkeessa edes yksi ainesosa (ei aina sitäkään) on ollut joskus elävä kasvi. Se miten sitä on muokattu on yks´ ja hailee.
Samaan tapaan kuin liivate on kemiallisesti muokattua liha ja nahkateollisuuden sivutuotetta.

Se että elimistö ei "tunnista" jotain tuotetta on täyttä huuhaata. Joka tapauksessa kukaan ei syö niin paljoa hyytelöimisainetta et sillä olisi ravitsemuksellisesti mitään merkitystä.
+Lisää kommentti
Ihmisen omaperäiset liivatteet ei näytä pelottavan. Voisihan nekin panna verolle ja takaisinperintään.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ei-eläinperäinen liivate?!?

Hei,

kuulin tutultani, ettei kaikki liivate välttämättä olekaan eläinperäistä vaan että olisi myös olemassa joku synteettinen (?) liivate. Onko näin? Ja jos on, niin mistä tietää, mikä liivate on eläinperäistä ja mikä ei?

Olisi kyllä kiva juttu tuo synteettinen liivate, liivatetta kun tukitaan nykyään tosi moniin elintarvikkeisiin ja ne joutuu sitten jättämään kaupan hyllylle...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta