Vetinen Heinz-ketsuppi

Heinz_

Ostin jokin aika sitten Heinzin vähäsokerisen ja -suolaisen ketsuppipullon. Ensivaikutelma ketsupista oli, että se oli aika juoksevaa ja ohutta. Vuorokauden jääkaappisäilytyksen jälkeen se oli kylmänä edelleenkin yhtä juoksevaa. Juoksevuuden synonyymiksi sopii tässä tapauksessa vetinen. Jos korkin avaa ja pullon kääntää ylösalaisin, ketsuppia alkaa valua korkin pienestä reiästä. Ketsupista tulee mieleen ns. baarin pöytäketsuppi, jota on paremman riittoisuuden vuoksi jatkettu vedellä.

Joskus aikaisemmin Heinz-ketsuppi on ollut sakeampaa, eli pulloa on täytynyt ravistaa, jotta ketsuppi on siirtynyt pullon pohjasta pullon yläosaan ja korkkiin kiinni, jolloin sisältö on tullut pullosta ulos sitä puristettaessa. Jos pullo on ollut vähänkin vajaa, pelkkä pullon kääntäminen ylösalaisin ja puristaminen ei ole yksistään riittänyt.

Onkohan tuotteessa jotakin vikaa vai onko Heinz(kin) lähtenyt vesi- eli lantrauslinjalle?

Lähetin samansisältöisen tekstin kuin yllä olevan Heinzin asiakaspalveluun, mutta koska sieltä ei ole tullut mitään palautetta, asia on hyvä saattaa yleiseen tietoisuuteen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asiakaspalautteeseeni ei ole vastattu.

Luulen, että seuraava ostamani ketsuppi ei ole Heinzin valmistama.

16

4711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heinzin

      ketsupin laadulle oli, kun luovuttiin kokonaan lasipulloista muovipullojen hyväksi. Jo se pakotti ohentamaan ketsuppia, jotta se tulisi ulos siitä muovipullon pienestä reiästä.

      Myös sokerin vähentäminen ohentaa ketsuppia, koska sokeri toimii sakeutusaineena.

      Suomesta ei saa enää ainuttakaan ketsuppia lasipullossa, kun Lidl reilu vuosi sitten lopetti oman lasipulloketsuppinsa myynnin täällä. Jo heti naapurimaista (Ruotsi, Norja, Venäjä, Viro) saa Heinziakin myös lasipullossa, joten Suomi on tässäkin asiassa Euroopan takapajula ja persläpi.

      • käyttäneenä päätin

        kokeilla Felixin sokeritonta, ja en tiedä onko makuaisti mennyt, mutta mielestäni nykyiseen Heinziin verrattuna ja varsinkin kokonaan ilman sokeria (makeutusaine), se on minusta ihan oivallista.

        Lasipullojen poisto Heinzista oli yhtä suuri "rikos" kuin Coca Colan-lasipullon poisto.

        (Enpä käytä enää Colaakaan).


      • ...

        Viime kesänä Lidlissä myytiin jonkin aikaa Heinzin chiliketsuppia lasipullossa. Koostumukseltaan se oli juuri sellaista kuin kuin tavallinen ketsuppi, jota myytiin lasipulloissa 90-luvun alkupuolella.


    • ...minä...

      ... kun viime viikolla ostin uuden pullon Heinzin ketsuppia missä on vähemmän suolaa ja sokeria. Pullon ulkoasu oli muuttunut, enkä meinannut sitä ensinnäkään löytää. Huomasin heti kun ravistin pulloa, että ketsuppi liikkui pullossa paljon enemmän kun se entinen. No perkule, ihan veteläähän se on!! Ei se ennen vaan sellasta ollut...

    • Heinz_

      Olen käyttänyt tuotetta pian puoli pulloa. Joka kerta kun otan pullon jääkaapista, ketsupin pinnalla on pieni vesikerros. Ketsupin sekaan on nähtävästi injektoitu niin suuri määrä vettä, että se ei pysy ketsupin seassa vaan nousee kevyempanä ketsupin pinnalle.

      Tuoteselosteen mukaan tuotteeseen on käytetty "peräti"/"vain" 59 % tomaattisosetta. (Joskus aikaisemmin sitä on ollut 75 %.) Loppu 41 % on sitten jotakin "muuta". Etikkaa lieneekin 10-15 % ja sokeria 10 %. Onko loppu 16-21 % sitten vettä?

      • nouseva

        saattaa olla myös mainitsemaasi etikkaa.

        Esim. sinapissa se nousee herkästi pintaan.

        Heinz on nyt mokannut itsensä pahemman kerran. Minä olen lopettanut Heinz-ketsupin ostamisen - tosin eniten lasipullon hylkäämisen vuoksi.

        Mielenkiintoista muuten, että kun Stockmannilla oli pari kuukautta sitten Italian viikot, siellä oli kampanjatuotteena myynnissä italialaista Mutti-merkkistä ketsuppia, ja oikein lasipullossa (Suomessahan ei enää yksikään ketsuppi ole normaalisti lasipullossa). Ostin, ja se oli ERITTÄIN hyvää ja sakeata! Valitettavasti sitä ei taida olla vakinaisesti myynnissä.


      • Muttililliputti

        kyllä löytyy... itsehän kävin poistamasta lähikaupastani yhden pullon :)


      • Onksnormaaliivaiei

        Vastasit sitten yli 9 vuotta vanhaan viestiin... olet sinä sitten älykäs!


    • Felix-

      Muistuu mieleen vanha tv-mainos, jossa nyt jo edesmennyt näyttelijä Olavi Ahonen mainosti Felix-ketsuppia. Mainoksessa todettiin, että 750 g:n ketsuppipulloon käytettiin yli kilo tomaatteja. Lopuksi Ahonen yritti vakuuttaa tv-katsojaa sanomalla: "Ajattele, yli kilo!"

      Millaista Felix-ketsuppi on nykyisin?

      • F. Domestica

        http://www.felix.fi/ketchupit_tuotetiedot.cfm?tuote_ID=748

        Ainekset:
        Tomaattisosetta (85%), etikkaa, sokeria, maissitärkkelystä, suolaa (1,5 %) ja mausteuutteita (mm. kaneli).

        Tämähän vaikuttaa aika tuhdilta tavaralta (85 %). Täytyy kokeilla. Heinzin vastaavassa "kevytversiossa" tomaattisoseen osuus on vain 59 %.


    • Heinz_

      Täytyy vielä todeta, että Heinzin maahantuojan (Valora Trade Finland) asiakaspalvelu oli todella epäkohtelias, koska ei vastannut asiakaspalautteeseeni. Asiakaspalvelun tärkein tehtävä on vastata asiakkaiden palautteeseen – vaikka se olisikin kielteistä. Siltä varalta, jos joku haluaa kokeilla Valora Traden asiakaspalvelun tasoa, sähköpostiosoite on: [email protected].

      Otin erään viestin (F. Domestica) perusteella yhteyttä FelixAbban asiakaspalveluun kysyäkseni tuotetietoa Felix-ketsupista. Sieltä tuli informatiivinen vastaus kahdessa päivässä.

    • Heinz_

      Ostin erään vastaajan mainoksen perusteella Felixin vähemmän suolaa ja sokeria sisältävän ketsuppipullon. Se oli tosin hieman kalliimpaa kuin Heinzin vastaava "kevytversio". Tomaattisosepitoisuus on 85 % (vs Heinzin 59 %). Huomasin samalla kaupassa, että "tavallisen" Heinz-ketsupin tomaattisosepitoisuus on vain 55 %. Ehkäpä Heinzin kemistit on kehittäneet salaisen menetelmän, jolla ketsuppiin saadaan sidottua niin suuri määrä vettä.

      En ole vielä avannut Felix-pulloa, koska Heinzia on vielä jäljellä, mutta sitten kun avaan, palaan viimeistään asiaan.

      • Heinz_

        Avasin tänään Felix-ketsuppipullon. Korkin pieni reikä pani ensin epäilemään, että ketsuppi olisi juoksevaa. Ja niinhän se olikin, mutta se ei kuitenkaan ollut samalla tavalla vetistä kuin Heinz. Sen pinnalla ei myöskään ei lainehtinut vesikerrosta, mitä on tietenkin aika vaikea nähdä läpinäkymättömän pullon vuoksi.

        Entä maku sitten? Maku on pehmeämpi ja selvemmin tomaatin makuinen. Se ei myöskään ole niin etikkaisen makuinen kuin Heinz. Jos Felixissä muun kuin tomaattisoseen osuus on vain 15 %, kun se on Heinzissä peräti 41 %, sen täytyy tietenkin tuntua maussa, ja niinhän se tuntuukin.

        Heinzin valmistamaa majoneesia myytiin kaupoissa ainakin vielä muutama vuosi sitten. Sekin oli aika voimakkaasti etikan makuinen. Olin käyttänyt sitä satunnaisesti, kunnes sitten yhden kerran ostin ruotsalaista Kavli-majoneesia. Kavli oli selvästi paremman makuista ja taisi vielä olla hieman edullisempaakin. Sitä olenkin sitten sen jälkeen käyttänyt.

        Kymmeniä vuosia kestänyt Heinz-ketsupin käyttöni on päättynyt, ja sama pätee myös muihin Heinz-tuotteisiin.


    • Heinz_ 

      Ajattelin viime viikolla, että tähän pitää löytää jokin ratkaisu, ja siksi kirjoitin asiasta Heinzin Skandinavian myyntipäällikölle Ruotsiin. Kaksi päivää myöhemmin minuun otti yhteyttä suomalainen maahantuoja. Valitus on nyt käsitelty, enkä siksi halua kertoa siitä tämän enempää.

      Neuvona ja varoituksena muille asiakaspalveluille: valituksiin kannattaa vastata, että ei kävisi niin kuin tässä tapauksessa, jossa tuli vain kielteistä julkisuutta.

    • kokeiltuon

      Minä ostin viimeksi Felix ketsuppia vaikka olin vuosikausia käyttänyt Heinz ketsuppia. Viime kauppareissulla ostin taas Felixiä.. Vähemmän sokeria ja muutenkin hyvää , eli olen vaihtanut merkkiä. Muutenkin Ruotsalaiset tuotteet ovat mielestäni erinomaisia.

    • Värivettä

      Sait sitä mitä tilasit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10250
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4543
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3084
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2704
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1874
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe