Aromivahvenne

lihottaa

Tiedättekö sen, että pitkässä juoksussa kevyttuotteet aiheuttavat lihomista.

Otetaampa esimerkiksi aromivahvenne, jota on nyt melkein kaikissa valmisruassa.

"UNC-tutkijat löysivät MSG (glutamaatti) käyttö laiheuttaa liikalihavuutta"

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/uonc-urf081308.php

konekäännetty suomeksi
http://66.102.9.104/translate_c?hl=fi&sl=en&u=http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/uonc-urf081308.php&prev=/search?q=The link between monosodium glutamate (MSG) and obesity&hl=fi&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:fi:official&hs=FxE&sa=G&usg=ALkJrhgTUg7nU4YTksqnNJ8CoX560Kivxw

http://www.naturalnews.com/009379.html

Konekäännetty suomeksi
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.naturalnews.com/009379.html&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search?q=The link between monosodium glutamate (MSG) and obesity&hl=fi&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:fi:official&hs=FxE&sa=G

http://www.isomitta.fi/ilman_transrasvoja

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/seinalle.html

14

3667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aromivahventeesta

      "Erpo Pakkala, Mediuutiset, 26.08.2008, 14:15]
      Ruuan lisäaine voi lihottaa
      Suomessakin yleisesti ruokien lisäaineena ja arominvahventeena käytetty natriumglutamaatti voi lisätä ylipainon riskiä, selviää Obesity-lehdessä julkaistusta artikkelista.

      Tutkimuksessa oli mukana 752 tervettä Kiinan maaseudulla kolmessa eri kylässä asuvaa ihmistä. Kaikki söivät tavanomaisesti lisäaineetonta ruokaa, mutta lisäsivät ruokiinsa kiinalaisessa keittiössä maunvahvistajana paljon käytettyä natriumglutamaattia.

      82 prosenttia tutkimusryhmäläisistä lisäsi ruokiinsa natriumglutamaattia, keskimäärin 0,33 grammaa vuorokaudessa. Heidän painoindeksinsä oli keskimäärin 23,5, kun natriumglutamaattia käyttämättömillä painoindeksi oli keskimäärin 22,3.

      Eniten natriumglutamaattia käyttävien painoindeksi oli kolme kertaa useammin yli 25 verrattuna arominvahvennetta käyttämättömiin. WHO:n määritelmän mukaan yli 23:n painoindeksi viittaa lihavuuteen aasialaisväestössä.

      Tutkimusta johtanut Pohjois-Carolinan yliopiston tutkija Ka He ryhmineen sai samansuuntaisia tuloksia hiiritutkimuksissa jo vuonna 1969. He havaitsivat, että natriumglutamaattia injektiona saaneet hiiret lihoivat ensimmäisten neljän elinvuotensa aikana enemmän kuin verrokkihiiret, vaikka verrokit söivät enemmän. Natriumglutamaattia saaneilla hiirillä havaittiin vaurioita hypotalamuksessa, joka säätelee muun muassa ruokahalua ja rasva-aineenvaihduntaa.

      – Vaikka natriumglutamaatin vaikutus hypotalamukseen on kiistanalainen, tukevat uudet tuloksemme natriumglutamaatin käytön vähentämistä ihmisruuassa, Ka He toteaa Reutersille.

      Natriumglutamaattia on runsaasti kiinalaisessa ruuassa, ja joillekin ihmisille liika-annos sitä voi aiheuttaa kiinalaisen ruuan syndroomaksi kutsutun pahoinvointikohtauksen.

      Natriumglutamaatin E-tunnus elintarvikkeissa on E621, ja sitä käytetään Suomessa yleisesti esimerkiksi lihajalosteiden arominvahventeena."

      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article128867.ece

    • Mielenkiintoista

      Kävin kurkkaamassa kaappini sisältöä ja mitä minä löysinkään.

      Blå Bandin katkarapukeitossa ja pippurikastikkeessa näyttää käytetyn aromivahventeena tuota mononatriumglutamaattia, mutta siihen ei ole merkitty sen E-koodia eli E621.

      Samaisen valmistajan Herkkutakkikastikkeessa ja kanttarellikastikkeessa näyttää käytetyn hiivauutetta, joka on myös aromivahventeisiin kuuluva aine.

      Pitänee jossain vaiheessa tutkia, mitä sen vaikutuksesta ihmisen terveyteen on tutkimuksissa löydetty.

      Näillä näkymillä en kyllä noita syön, mutta jätänpä kaappiin hätätilannetta varten. Luulen kuitenkin heittäväni ne roskiin, kun parasta ennen aika umpeutuu.

      Näissäkin valmisteissa on aikamoinen kirjo kaikenlaisia lisäaineita, mitähän niiden yhteisvaikutukset mahtavatkaan ihmisessä aikaansaada? Ei varmasti ainakaan ne terveyttä lisää.

      Olenkin jo pitkään tehnyt ruokani alusta loppuun perusraaka-aineista, mutta nyt on ruvettava vielä tarkemmaksi näiden asioiden kanssa.

    • edistystä

      On tapahtunut. Toivottavasti suuntaus jatkunee terveellisenpään suuntaan?

      Yleensä esim. maidossa, lihassa oleva
      mononatriumglutamaatti on sellaisessa muodossa, että elimistö sen pystyy hyvin sulattamaan.

      Keinotekoinen on aina keinotekoinen ei siitä päääse mihinkään.

      "Arominvahventeita käytetään elintarviketeollisuudessa juuri siihen, mihin nimikin viittaa: vahvistamaan syömämme ruoan makua. Ainesosaluettelossa arominvahventeet merkitään E-numeroilla E 620–E 640. Yleisin arominvahvenne on mononatriumglutamaatti E 621, jota yleisesti kutsutaan MSG:ksi tai glutamaatiksi. Mononatriumglutamaatti valmistetaan tärkkelyksestä, sokerijuurikkaasta tai sokeriruo´osta.

      Mononatriumglutamaattia esiintyy luonnostaan esimerkiksi juustossa, lihassa, maidossa ja sienissä. Arominvahventeiden oma maku on tunnusomaisen metallinen, mikä aiheuttaa sen, että arominvahventeita sisältävät tuotteet tyypillisesti maistuvat samalta.

      Hyvät raaka-aineet ovat paras mauste.
      Näin me ajattelemme, ja siksi IsoMitan tuotteissa ei ole lisättyjä arominvahventeita. Niiden sijasta hyvät raaka-aineet saavat antaa luonnetta ja makua tuotteillemme. IsoMitan tuotteet ovat luonnollisen maukkaita ja tietenkin yhtä hyviä kuin aina ennenkin.

      Vuoden 2008 tammikuun ensimmäisestä päivästä lukien IsoMitta ei enää valmista sellaisia tuotteita, joihin on lisätty arominvahventeita."

      http://www.isomitta.fi/ei_arominvahventeita

      • migreeni tulee siitäkin

      • menee yleensä
        migreeni tulee siitäkin kirjoitti:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/oireita.html

        sentään päivässä ohi, mutta natriumglutamaatista saatu päänsärky kestää vähintään viikon, kunnes haitta-aine on kokonaan poistunut elimistöstä.eikä se ole ainoa harmillinen oire, vaan päiviä kestävä löysävatsaisuus ja sen aikaansaama peräaukon kirvely muut limakalvo-oireet, kuten nuhaisuus, hengityksen vingunta limakalvojen paksuntuessa keuhkorakkuloissa, silmien punoitus kuin krapulaisella ikään ja ohimolohkoja kiristävä päänsärky, joka panee todella punnitsemaan, mitä seuraavalla kerralla sietää varoa.


      • Pahat oireet sulla
        menee yleensä kirjoitti:

        sentään päivässä ohi, mutta natriumglutamaatista saatu päänsärky kestää vähintään viikon, kunnes haitta-aine on kokonaan poistunut elimistöstä.eikä se ole ainoa harmillinen oire, vaan päiviä kestävä löysävatsaisuus ja sen aikaansaama peräaukon kirvely muut limakalvo-oireet, kuten nuhaisuus, hengityksen vingunta limakalvojen paksuntuessa keuhkorakkuloissa, silmien punoitus kuin krapulaisella ikään ja ohimolohkoja kiristävä päänsärky, joka panee todella punnitsemaan, mitä seuraavalla kerralla sietää varoa.

        Noista oireista kannattais mennä lekurille, eikä syyttää natriumglutamaattia !


      • edistystä

        on jo tapahtunutkin. Esim. perunalastuja (Pringles) saa kokonaan ilman natriumglutamaattia, joten oireista ei tarvitse enää kärsiä, kun käyttää järkeä.


      • luonnollista,
        Pahat oireet sulla kirjoitti:

        Noista oireista kannattais mennä lekurille, eikä syyttää natriumglutamaattia !

        että elimistö pyrkii hylkimään tuollaista keinotekoista ainetta. Glutamaattihan toimii aivojen välittäjäaineena eli nousee päähän kuin viina ja ovathan rotatkin saaneet siitä jopa aivovaurion, joten en yhtään ihmettele.


      • liian monta
        luonnollista, kirjoitti:

        että elimistö pyrkii hylkimään tuollaista keinotekoista ainetta. Glutamaattihan toimii aivojen välittäjäaineena eli nousee päähän kuin viina ja ovathan rotatkin saaneet siitä jopa aivovaurion, joten en yhtään ihmettele.

        kertaa päähän ?
        Eli kokemuksesta puhut ?


    • eräs vain_

      Natriumglukamaatti TURVOTTAA, mutta ei välttämättä lihota. MITÄ JOS tuo aasialaisten painonnousu johtui vain nesteestä jota on kertynyt elimistöön?? Kävikö tutkijoilla edes mielessä??

      • rottakokeissa tuo

        turvotus tulee siitä, kun aine aiheuttaa aivovaurion, jonka seurauksena kylläisyydenkeskus tuhoutuu, jolloinka rotta syö itsensä muodottomaksi möhkäleeksi.


      • vaikuttaa

      • aineen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisen vaalitulos: Vahva alku, mutta lisää toimia tarvitaan

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      13
      5495
    2. Pääsiäisen terveiset kaivatullesi

      kaivatullesi tähän alas 💕💕
      Ikävä
      197
      2460
    3. Yh:n pihalla aina eri auto

      Ompa jännä seurata ohiajaessa, että millainen auto on nyt erään yksinhuoltajan pihassa. Näyttääpä siellä taaskin olevan
      Suomussalmi
      80
      1823
    4. En vittujakaan enää välitä sinusta nainen

      Toivottavasti en näe sinua enää koskaan. Jos näen, niin en ole näkevinäni. Et merkitse minulle enää mitään.
      Ikävä
      76
      1467
    5. Exän käytös hämmentää (taas)

      Osaisivatko palstan herrat kenties helpottaa tulkitsemista? Toki naispuolisetkit saavat antaa tulkinta-apua, mutta nyt k
      Sinkut
      184
      1009
    6. Milloin se sitten

      On? Se oikea hetki kun kerrot sille naiselle mitä tunnet häntä kohtaan?
      Ikävä
      41
      970
    7. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      46
      909
    8. Miksi sä olet jatkanut tätä näin pitkään?

      Kerro tai vaikene iäksi
      Ikävä
      77
      823
    9. Sä tiedät rakas

      Mitä toivon. Olisit vain rohkea ❤️
      Ikävä
      45
      709
    10. Susanna Laine paljastaa - Tästä farmilaiset yllättyvät joka kaudella: "Ettei olekaan niin paljon..."

      Farmi Suomi vie Pieksämäelle maaseudulle ja suosikkirealityn juontajan puikoissa on Susanna Laine. Uudella kaudella muka
      Tv-sarjat
      6
      691
    Aihe