Aromivahvenne

lihottaa

Tiedättekö sen, että pitkässä juoksussa kevyttuotteet aiheuttavat lihomista.

Otetaampa esimerkiksi aromivahvenne, jota on nyt melkein kaikissa valmisruassa.

"UNC-tutkijat löysivät MSG (glutamaatti) käyttö laiheuttaa liikalihavuutta"

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/uonc-urf081308.php

konekäännetty suomeksi
http://66.102.9.104/translate_c?hl=fi&sl=en&u=http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/uonc-urf081308.php&prev=/search?q=The link between monosodium glutamate (MSG) and obesity&hl=fi&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:fi:official&hs=FxE&sa=G&usg=ALkJrhgTUg7nU4YTksqnNJ8CoX560Kivxw

http://www.naturalnews.com/009379.html

Konekäännetty suomeksi
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.naturalnews.com/009379.html&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search?q=The link between monosodium glutamate (MSG) and obesity&hl=fi&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:fi:official&hs=FxE&sa=G

http://www.isomitta.fi/ilman_transrasvoja

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/seinalle.html

14

3401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aromivahventeesta

      "Erpo Pakkala, Mediuutiset, 26.08.2008, 14:15]
      Ruuan lisäaine voi lihottaa
      Suomessakin yleisesti ruokien lisäaineena ja arominvahventeena käytetty natriumglutamaatti voi lisätä ylipainon riskiä, selviää Obesity-lehdessä julkaistusta artikkelista.

      Tutkimuksessa oli mukana 752 tervettä Kiinan maaseudulla kolmessa eri kylässä asuvaa ihmistä. Kaikki söivät tavanomaisesti lisäaineetonta ruokaa, mutta lisäsivät ruokiinsa kiinalaisessa keittiössä maunvahvistajana paljon käytettyä natriumglutamaattia.

      82 prosenttia tutkimusryhmäläisistä lisäsi ruokiinsa natriumglutamaattia, keskimäärin 0,33 grammaa vuorokaudessa. Heidän painoindeksinsä oli keskimäärin 23,5, kun natriumglutamaattia käyttämättömillä painoindeksi oli keskimäärin 22,3.

      Eniten natriumglutamaattia käyttävien painoindeksi oli kolme kertaa useammin yli 25 verrattuna arominvahvennetta käyttämättömiin. WHO:n määritelmän mukaan yli 23:n painoindeksi viittaa lihavuuteen aasialaisväestössä.

      Tutkimusta johtanut Pohjois-Carolinan yliopiston tutkija Ka He ryhmineen sai samansuuntaisia tuloksia hiiritutkimuksissa jo vuonna 1969. He havaitsivat, että natriumglutamaattia injektiona saaneet hiiret lihoivat ensimmäisten neljän elinvuotensa aikana enemmän kuin verrokkihiiret, vaikka verrokit söivät enemmän. Natriumglutamaattia saaneilla hiirillä havaittiin vaurioita hypotalamuksessa, joka säätelee muun muassa ruokahalua ja rasva-aineenvaihduntaa.

      – Vaikka natriumglutamaatin vaikutus hypotalamukseen on kiistanalainen, tukevat uudet tuloksemme natriumglutamaatin käytön vähentämistä ihmisruuassa, Ka He toteaa Reutersille.

      Natriumglutamaattia on runsaasti kiinalaisessa ruuassa, ja joillekin ihmisille liika-annos sitä voi aiheuttaa kiinalaisen ruuan syndroomaksi kutsutun pahoinvointikohtauksen.

      Natriumglutamaatin E-tunnus elintarvikkeissa on E621, ja sitä käytetään Suomessa yleisesti esimerkiksi lihajalosteiden arominvahventeena."

      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article128867.ece

    • Mielenkiintoista

      Kävin kurkkaamassa kaappini sisältöä ja mitä minä löysinkään.

      Blå Bandin katkarapukeitossa ja pippurikastikkeessa näyttää käytetyn aromivahventeena tuota mononatriumglutamaattia, mutta siihen ei ole merkitty sen E-koodia eli E621.

      Samaisen valmistajan Herkkutakkikastikkeessa ja kanttarellikastikkeessa näyttää käytetyn hiivauutetta, joka on myös aromivahventeisiin kuuluva aine.

      Pitänee jossain vaiheessa tutkia, mitä sen vaikutuksesta ihmisen terveyteen on tutkimuksissa löydetty.

      Näillä näkymillä en kyllä noita syön, mutta jätänpä kaappiin hätätilannetta varten. Luulen kuitenkin heittäväni ne roskiin, kun parasta ennen aika umpeutuu.

      Näissäkin valmisteissa on aikamoinen kirjo kaikenlaisia lisäaineita, mitähän niiden yhteisvaikutukset mahtavatkaan ihmisessä aikaansaada? Ei varmasti ainakaan ne terveyttä lisää.

      Olenkin jo pitkään tehnyt ruokani alusta loppuun perusraaka-aineista, mutta nyt on ruvettava vielä tarkemmaksi näiden asioiden kanssa.

    • edistystä

      On tapahtunut. Toivottavasti suuntaus jatkunee terveellisenpään suuntaan?

      Yleensä esim. maidossa, lihassa oleva
      mononatriumglutamaatti on sellaisessa muodossa, että elimistö sen pystyy hyvin sulattamaan.

      Keinotekoinen on aina keinotekoinen ei siitä päääse mihinkään.

      "Arominvahventeita käytetään elintarviketeollisuudessa juuri siihen, mihin nimikin viittaa: vahvistamaan syömämme ruoan makua. Ainesosaluettelossa arominvahventeet merkitään E-numeroilla E 620–E 640. Yleisin arominvahvenne on mononatriumglutamaatti E 621, jota yleisesti kutsutaan MSG:ksi tai glutamaatiksi. Mononatriumglutamaatti valmistetaan tärkkelyksestä, sokerijuurikkaasta tai sokeriruo´osta.

      Mononatriumglutamaattia esiintyy luonnostaan esimerkiksi juustossa, lihassa, maidossa ja sienissä. Arominvahventeiden oma maku on tunnusomaisen metallinen, mikä aiheuttaa sen, että arominvahventeita sisältävät tuotteet tyypillisesti maistuvat samalta.

      Hyvät raaka-aineet ovat paras mauste.
      Näin me ajattelemme, ja siksi IsoMitan tuotteissa ei ole lisättyjä arominvahventeita. Niiden sijasta hyvät raaka-aineet saavat antaa luonnetta ja makua tuotteillemme. IsoMitan tuotteet ovat luonnollisen maukkaita ja tietenkin yhtä hyviä kuin aina ennenkin.

      Vuoden 2008 tammikuun ensimmäisestä päivästä lukien IsoMitta ei enää valmista sellaisia tuotteita, joihin on lisätty arominvahventeita."

      http://www.isomitta.fi/ei_arominvahventeita

      • migreeni tulee siitäkin

      • menee yleensä
        migreeni tulee siitäkin kirjoitti:

        http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/oireita.html

        sentään päivässä ohi, mutta natriumglutamaatista saatu päänsärky kestää vähintään viikon, kunnes haitta-aine on kokonaan poistunut elimistöstä.eikä se ole ainoa harmillinen oire, vaan päiviä kestävä löysävatsaisuus ja sen aikaansaama peräaukon kirvely muut limakalvo-oireet, kuten nuhaisuus, hengityksen vingunta limakalvojen paksuntuessa keuhkorakkuloissa, silmien punoitus kuin krapulaisella ikään ja ohimolohkoja kiristävä päänsärky, joka panee todella punnitsemaan, mitä seuraavalla kerralla sietää varoa.


      • Pahat oireet sulla
        menee yleensä kirjoitti:

        sentään päivässä ohi, mutta natriumglutamaatista saatu päänsärky kestää vähintään viikon, kunnes haitta-aine on kokonaan poistunut elimistöstä.eikä se ole ainoa harmillinen oire, vaan päiviä kestävä löysävatsaisuus ja sen aikaansaama peräaukon kirvely muut limakalvo-oireet, kuten nuhaisuus, hengityksen vingunta limakalvojen paksuntuessa keuhkorakkuloissa, silmien punoitus kuin krapulaisella ikään ja ohimolohkoja kiristävä päänsärky, joka panee todella punnitsemaan, mitä seuraavalla kerralla sietää varoa.

        Noista oireista kannattais mennä lekurille, eikä syyttää natriumglutamaattia !


      • edistystä

        on jo tapahtunutkin. Esim. perunalastuja (Pringles) saa kokonaan ilman natriumglutamaattia, joten oireista ei tarvitse enää kärsiä, kun käyttää järkeä.


      • luonnollista,
        Pahat oireet sulla kirjoitti:

        Noista oireista kannattais mennä lekurille, eikä syyttää natriumglutamaattia !

        että elimistö pyrkii hylkimään tuollaista keinotekoista ainetta. Glutamaattihan toimii aivojen välittäjäaineena eli nousee päähän kuin viina ja ovathan rotatkin saaneet siitä jopa aivovaurion, joten en yhtään ihmettele.


      • liian monta
        luonnollista, kirjoitti:

        että elimistö pyrkii hylkimään tuollaista keinotekoista ainetta. Glutamaattihan toimii aivojen välittäjäaineena eli nousee päähän kuin viina ja ovathan rotatkin saaneet siitä jopa aivovaurion, joten en yhtään ihmettele.

        kertaa päähän ?
        Eli kokemuksesta puhut ?


    • eräs vain_

      Natriumglukamaatti TURVOTTAA, mutta ei välttämättä lihota. MITÄ JOS tuo aasialaisten painonnousu johtui vain nesteestä jota on kertynyt elimistöön?? Kävikö tutkijoilla edes mielessä??

      • rottakokeissa tuo

        turvotus tulee siitä, kun aine aiheuttaa aivovaurion, jonka seurauksena kylläisyydenkeskus tuhoutuu, jolloinka rotta syö itsensä muodottomaksi möhkäleeksi.


      • vaikuttaa

      • aineen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4903
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe