Pangasiusta vain hehkutetaan herkulliseksi joka paikassa. Tulipa sitten ostettua. Ja oli AIVAN hirveää. Se oli muuten mautonta, mutta jäi ihana kloorinen jälkimaku. Muistutti ehkä hiukan lipeäkalaa (josta en pidä).
Pangasius/haimonni
6
3033
Vastaukset
- kerran ostettu,
kun NÄYTTI hyvältä kalatiskissä, mutta maku on tosiaan kummallinen. Kaikki kotimaiset kalat ovat parempia, sanoisin. Ainakin ne, mitä syömme: silakkaa, muikkua, lohta, siikaa ja kuhaa, joskus ankeriasta.
Olikohan saamanne kala ihan kunnollista ja miten valmistitte sen?
Oma perusohjeeni on pyöräyttää file vehnäjauhossa ja paistaa keskilämmöllä runsaassa voin ja rypsiöljyn seoksessa molemmin puolin. Pannusta suoraan lautaselle, kevyt suolaus, pippurointi ja kostutus limellä.
Niin,minäkään en pidä lipeäkalasta, mutta ei tuo siltä maistu.- Kala tuo haimonni
Luontaisesti se elää viemäreiden liepeillä, koska monnien tapaan on pohjasta ruokansa etsivä kala.
Luultavasti nämä meillä myytävät kalat ovat kuitenkin viljeltyjä, mutta joet ovat kaukoidässä usein todella saastuneita, joten toistaiseksi olen kiertänyt tuon Mekong-joen eläjän kaukaa.
Jos kalaa haluaa, niin kai sitä lähempääkin saa ja satavarmana puhtaampaa, vaikka söisi itämeren kalaa.
Eipä silti ole kumma, että kala maistuu oudolta, jos se elää likaviemärin kaltaisissa olosuhteissa.
Onko kaupan ainoa motiivi myydä tuollaista sontaa vain sen halpa hankintahinta, vaiko eksotiikka?
- Butternut
Todella kuvottavan makuista. Jos halpaa kalaa haluan, ostan silakkaa tai pakasteseitä, herkkua molemmat pangasiukseen verrattuna.
Oli vähän pakko maistaa tuota pakastepangasiusta kun sitä niin monasti on täällä hehkutettu. Tosin Aasiassa sitä ilmeisesti saa useinkin vaan siellä nyt ei ole takeita koskaan, mikä kala lautasella lepää. Pangasius lienee yleinen viljelty kala, jota myydään monessa maassa.
Maku oli mieto ja kalapuikkomainen. Siinä mielessä ymmärrän suomalaisten ihastuksen pangasiukseen - ei maistu kalalle eikä paistossa tule pahemmin käryjäkään. Kalassa ei ole rasvaa juuri nimeksikään - ei huonoja rasvoja eikä taatusti pahojakaan, jollei valmistukseen tarvittavaa voita tahi öljyä lasketa mukaan.
Vaatii maistuakseen hyvän kastikkeen, mutta kyllä tästä hyvän ruoan saa helpolla ja hyvillä lisukkeilla. Hyvä kastike auttaa paljon.
Yhdyn kuitenkin muihin kommentoijiin: omat kalamme oikein laitettuina maistuvat paljon enemmän kalalta ja ovat monikäyttöisempiä kaikin tavoin - ehkin ehkä jopa turvallisempiakin kuluttajille.- kehutte omia
Eikö ole niin, että kaikki kehuvat omia tuotteitaan ja kaikki maistuvat suht koht samoilta. ´
Se pieni sivumaku saataa olla kenties eksotiikkaa mutta niin on kotimaisen myrkkysilakan sivumaku omaansa.
Megong on ollut jo paljon ennen kivikautista suomea hyvinkin satoisa ja kalastettu joki. Ihmiset ovat syöneet ja kukoistaneet sen kaloilla hyvinkin hyvinvoivasti ja jos he kuolevat kalojen myrkkyihin ennen suomalaisia niin veikkaisin kotimaisen kalan olevan hieman turvattomampaa tuotetta kun on varoiteltu nauttimasta jokaisena päivänä eli jo on elintarvikkeissa eroja, niin maun kuin mukamans myrkkypitoisuuksiuen suhteen.
Epäilisin maustamista tai voin tuoreutta jos maku on pelkästään kilohinnoilla saatettu harvojen herkuksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 455851
- 485346
- 483718
- 143675
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise963346- 313126
- 592884
- 572740
- 532400
- 381854