Suomalaisuus

Winkeln

Mitä perimäntutkimus kertoo suomalaisista, onko länsirannikko viikinkejä ja itäkorpi karjalaisia?

Paljonko hyvin eksoottista ainesta?

3

2273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eino Vointaa

      Suamalaiset on niinku semmosta haplo-seipienssiä, eli Haploideja, tähteläisten munasoluja ja muuta mukavaa. Suomi suureksi ja Viina vapaaksi!

      • G.G.G.

        Lähde:
        Professori Kalevi Wiikin lähettämät tiedot CD:ltä.

        Suomen miehet jakautuvat neljään pääklaaniin sen perusteella, kuka on heidän esi-isänsä eli “sukunsa päämies”. Seuraavissa luetteloissa on kirjoittajan käyttöön ottamien miestennimien jäljessä sulkeissa geneetikkojen käyttämät symbolit (haploryhmien/klaanien nimet). Luvut perustuvat tutkimukseen Lappalainen et al. 2006.
        Kolmos-Niilo (N3) 58.21 %,
        A-Ivar (I1a) 27.99 %,
        Raul (R1a) 7.09 %
        Robert (R1b) 3.73 %
        Neljän päätyypin lisäksi Suomessa esiintyy mm. seuraavia harvinaisia miesten ryhmiä; jokaisen yleisyys on alle 1 %:n koko miesväestöstä:
        C-Ivar (I1c) 0.75 %,
        B-Ivar (I1b) 0.19 %,
        Kakkos-Niilo (N2) 0.37 %
        Quentin (Q) 0.19 %
        Jäljelle jäävä 1.48 % koostuu näitäkin harvinaisemmista ryhmistä; tällaisia ovat Ebonin (E3b), Jeremiaan (J2), Karlin (K*) ja Peterin (P*) pojat.
        Laskelmat antavat siis tulokseksi, että suomalaisista miehistä kaksi kolmannesta on peräisin idän suunnalta ja yksi kolmannes lännen suunnalta.

        Miesten klaaneja eli Y-kromosomin haploryhmiä
        Y-haploryhmä A on homo sapiens -lajin miesten vanhin haploryhmä. Sen synnytti 60 000 vuotta sitten mutaatio M91. Tapahtumapaikkana oli Sudan. Nykyään A-klaanin miehiä asuu edelleen klaanin muinaisilla syntyseuduilla. Väestöjen kieli edustaa monessa tapauksessa ns. klik-kieliä (esim. san-kieli ja Tansaniassa puhuttu hadza).
        Y-haploryhmä B syntyi mutaation M60 kautta Afrikassa. Nykyään haploryhmää esiintyy (ei tosin kovin yleisenä) lähes kaikkialla Afrikassa; yleisin se on Pygmy-väestössä.
        Y-haploryhmä C syntyi mutaation M130 tuloksena Koillis-Afrikassa, Arabiassa tai Etelä-Aasiassa. Nykyään haploryhmää esiintyy koko Aasiassa, Tyynenmeren saarilla, Uudessa Guineassa ja Australiassa; erityisen yleinen se on Intiassa.
        Y-haploryhmä C3 syntyi joko Keski- tai Kaakkois-Aasiassa ja levisi täältä Koillis-Siperiaan ja edelleen Amerikkaan.
        Y-haploryhmä D perustuu mutaatioon M174, joka lienee tapahtunut 50 000 vuotta sitten Arabiassa. D-klaanin miehet siirtyivät yhdessä C-klaanin miesten kanssa “rannikkoklaanina” (Coastal Clan) Intian rannikoita pitkin kohti itää. Haploryhmää jäi kyseisille rannikoille, ei kuitenkaan Intiaan. Myöhemmin D-klaani (edelleen yhdessä C-klaanin kanssa) siirtyi Itä-Aasian rannikkoa pitkin Japaniin (vrt. alaklaani D2). Muutaman viimeksi kuluneen vuosituhannen aikana klaanin miehiä on siirtynyt myös Mongoliaan ja sieltä Tiibettiin.
        Y-haploryhmä D2 syntyi Japanissa, ja sitä esiintyy nykyäänkin lähes pelkästään Japanissa.
        Y-haploryhmän E synnytti (makroklaanin D E pohjalta) mutaatio M96 Pohjois-Afrikassa. Haploryhmällä on kaksi huomattavaa alahaploryhmää: E3a ja E3b.
        Y-haploryhmä E3a on E:n afrikkalainen alahaploryhmä, jonka synnytti Pohjois-Afrikassa mutaatio M2. Haploryhmä on levinnyt viimeksi kuluneen 3000 vuoden aikana Pohjois-Afrikasta kohti etelää erityisesti bantukansan maanviljelyksen mukana. Tämä haploryhmä on erityisen yleinen Pohjois-Amerikassa asuvissa afro-amerikkalaisissa, jotka orjakaupan yhteydessä vietiin Afrikasta Pohjois-Amerikkaan.
        Y-haploryhmän E3b synnytti mutaatio M35 Lähi-idässä. Täällä klaani omaksui maanviljelyksen ja muodosti osan sitä väestöä, joka ensimmäisenä toi maanviljelyksen Eurooppaan. Haploryhmää esiintyy eniten Etelä-Euroopassa sekä Pohjois- ja Itä-Afrikassa.
        Y-haploryhmän F synnytti 45 000 vuotta sitten mutaatio M89 Pohjois-Afrikassa tai Lähi-idässä. Jos syntyalue sijaitsi Afrikan puolella, F-klaanin siirtyminen Afrikasta Lähi-itään edusti “toista suurta Afrikasta lähtöä”. Maailman nykymiehistä 90"95 % on peräisin tästä klaanista.
        Y-haploryhmän G synnytti mutaatio M201 Pakistanissa ja Intiassa. Täältä haploryhmä levisi Keski-Aasiaan, Lähi-itään ja Eurooppaan. Klaani (klaanien J2 ja E3b ohessa) kuului väestöön, joka ensimmäisenä toi maanviljelyksen Eurooppaan. Mutaation P15 synnytti alahaploryhmän G2. Tätä alahaploryhmää esiintyy erityisesti Lähi-idässä ja Euroopassa.
        Y-haploryhmä H on tavallinen Pakistanissa, Intiassa ja Sri-Lankassa. Muualla sitä ei juurikaan esiinny.
        Y-haploryhmän I synnytti mutaatio M170 joko Lähi-idässä tai Anatoliassa, ja haploryhmä levisi syntyalueeltaan ensin Balkanille ja sitten Saksan, Tanskan ja Etelä-Skandinavian alueille. Jääkauden aikana haploryhmä oli yleinen Balkanin refugissa. Refugin kieli saattoi olla indoeurooppalainen. Haploryhmällä on useita merkittäviä alahaploryhmiä: I1a Etelä-Skandinaviassa,

        I1b Balkanilla ja (I1b2-nimisenä) Sardiniassa sekä I1c Hollannin”Luoteis-Saksan alueella. Alahaploryhmä I1a lienee ollut yleinen viikingeillä 1000 vuotta sitten.
        Y-haploryhmä J on yleinen Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Sen syntyalue sijaitsee Välimeren itärannikolla (Libanonin”Israelin alueella). Haploryhmä on levinnyt Lähi-idästä lähteneiden maanviljelijöiden ja kauppamiesten mukana
        Eurooppaan, Keski-Aasiaan, Pakistaniin ja Intiaan.

        Y-haploryhmä K syntyi Persiassa tai yleisemmin eteläisessä Keski-Aasiassa 40 000 vuotta sitten. Sen sai aikaan mutaatio M9. Syntynyttä klaania nimitetään “euraasialaiseksi”, sillä siitä on saanut alkunsa enimmät pohjoisen pallonpuoliskon miehet: lähes kaikki itäaasialaiset, amerikkalaiset ja eurooppalaiset miehet ja myös suuri osa intialaisista miehistä.
        Y-haploryhmä L syntyi 30 000 vuotta sitten mutaation M20 seurauksena. Klaani edustaa Intian toiseksi vanhinta väestöä (vanhimman väestön muodostaa rannikon C- ja D-klaanit). Klaania nimitetään usein “intialaiseksi”.
        Y-haploryhmän M ja sen monet alahaploryhmät syntyivät Keski-Aasiassa mutaatioiden M4, M5 ja M106 vaikutuksesta. Haploryhmän miehiä siirtyi myöhemmin Itä-Aasiaan ja myös Uuteen-Guineaan.
        Y-haploryhmän NO synnytti haploryhmän K pohjalta mutaatio M214. Mutaatio lienee tapahtunut Kiinan alueella. Nykyään haploryhmää esiintyy Itä-Kiinassa, Etelä-Japanissa ja Sumatralla.
        Y-haploryhmä N syntyi makrohaploryhmän NO pohjalta joko Kiinassa tai Etelä-Siperiassa noin 30 000 vuotta sitten. Sen synnytti mutaatio M231. Haploryhmän miehet siirtyivät Siperiaan ja haploryhmä jakautui alahaploryhmiin N1, N2 ja N3. Näistä laajin on N3, joka on edustuneena kahdella erillisellä alueella, koillisessa Euroopassa (mm. suomalaiset) ja koillisessa Siperiassa (mm. jakuutit). Koillisen Euroopan N3-klaanin kielet ovat vanhastaan suomensukuisia.
        Y-haploryhmä O on syntynyt haploryhmän N tavoin makrohaploryhmästä NO. Sen synnytti Kiinassa mutaatio M175 noin 30 000 vuotta sitten. Haploryhmästä lohkesi 10 000 vuotta sitten alahaploryhmä O3. Lohkeamisen sai aikaan mutaatio M122. Haploryhmän O3 miehet asuttivat koko Kiinan ja sen lähialueet. Nykyään joillakin Kiinan alueilla 80"90 % miehistä kuuluu tähän ryhmään.
        Y-haploryhmä P syntyi siten, että yhdessä K-klaanin miehessä tapahtui mutaatio M45 noin 35 000"40 000 vuotta sitten. Tapahtumapaikka oli Keski-Aasia (Kazakstan ja Uzbekistan) ja eteläinen Siperia. Kun ottaa huomioon, että tästä haploryhmästä kehittyivät myöhemmin haploryhmät R ja Q, voidaan väittää, että haploryhmän edelleenkehittymiä esiintyy runsaslukuisina nykyään koko Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.
        Y-haploryhmää Q esiintyy Keski-Aasiassa ja Siperiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Haploryhmän synnytti mutaatio M242 Keski-Aasiassa. Jonkin verran haploryhmää on levinnyt syntyalueeltaan myös etelään ja kaakkoon (Intiaan ja Kiinaan).
        Y-haploryhmä Q3 on siinä mielessä puhtaimmin amerikkalainen haploryhmän Q alahaploryhmä, että sitä esiintyy vain Amerikan alkuperäisasukkaissa. Haploryhmän synnytti mutaatio M3 ehkä Beriangiassa alkuperäisten amerikkalaisväestöjen aloittaessa levittäytymisensä Alaskasta kohti Etelä-Amerikan eteläosia 15 000"10 000 vuotta sitten.
        Y-haploryhmä R syntyi Keski-Aasiassa 30 000 vuotta sitten. Sen sai aikaan mutaatio M173. Myöhemmin haploryhmä jakautui kahteen Euroopan kannalta erittäin merkittävään alahaploryhmään, R1a:han ja R1b:hen.
        Y-haploryhmä R1a on tavallinen Itä-Euroopassa, Keski- ja Länsi-Aasiassa sekä Intiassa; ks. kartta 29. Euroopassa se on yleisin nykyisten slaavilaisten kielten alueella. Tästä alueesta suuri osa on oletettavasti aikaisemmin ollut suomensukuisten kielten aluetta. R1a oli yleinen Ukrainan refugissa. Jääkauden loppuvaiheessa tämä klaani otti osaa Itämeren etelä- ja itärannikoiden uudelleenasuttamiseen.

        Y-haploryhmä R1b on Euroopan yleisin haploryhmä. Se on yleisempi Länsi- kuin Itä-Euroopassa. Se otti osaa Pohjois-Euroopan (varsinkin sen länsiosien) uudelleenasuttamiseen jääkauden loppuvaiheessa.

        Äitilinja:
        Se voidaan jo todeta , että naishaplon suurin Suomessa esiintyvä ryhmä on U.

        Uusia kysymyksiä voi esittää, vastaan jos tiedän.
        Harrastelija DNA tutkija.


    • nin tendo wii

      "Mitä perimäntutkimus kertoo suomalaisista, onko länsirannikko viikinkejä ja itäkorpi karjalaisia?

      Paljonko hyvin eksoottista ainesta?"

      Viikinkejä on ollut viikinkiajalla viimeksi, itäkorvessa on toki karjalaisia, mutta muuttoliikettä on ollut niin kauan, että kaikki on sekasi paitsi saamelaiset.

      Onhan noita suomalaisiksi laskettavia maahanmuuttajia jo niin paljon, että eksoottista aineistoa on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe