Hampurilaisten ystäville

Koliikkivauva

Tänään esitetään uusintana hieno Supersize me -dokumentti, jossa tekijä "elää" kuukauden ajan McDonald'sin hampurilaisilla lisukkeineen. Ohjelman katsomisen jälkeen vannoutuneinkin Mäkkäri-fani karttanee hampurilaisia jonkin aikaa ja siirtyy siksi aikaa vaikkapa Hassanin kebab-baarin asiakkaaksi.

FST5 klo 21.45.

8

2677

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoista,

      miten maksa-arvot huononevat kuin vanhalla juopolla tuosta roskaruuasta ja roskajuomasta. Tiedän kokemuksesta, miten vaarillamme, joka on absolutisti eikä koskaan ole alkjoholia maistanut, maksa-arvot olivat menneet samoin surkeiksi eikä lääkärikään uskonut, ettei olisi ryyppäilty, kunnes selvisikin, että kaikki johtui hänen kolajuomiensa ja limsojensa juonnista.Niissä olevat lisäaineet natriumbenzoaatti ja askorbiinihappo sen saavat aikaan.Amerikan tapauksessahan annoskoko juomalla oli peräti 1,9 litraa, joten valtava määrä sokeria rasvaisen ruuan lisäksi on taattu ja kansalaisten lihavuus on silmiinpistävää. Edesauttamassa esim. Manhattanilla mäkkien esiintymistaajuua 1,5/ neliökilometri muut pikaruokaketjut. Jotain tarttis tehdä.

      • ettei tuo ole

        pelkästään isontuneiden annoskokojen syytä, vaan myös hampurilaispihvien sisältämän natriumglutamaatin aiheuttama riippuvaisuus sanelee osansa. Olihan yksikin mies ohjelmassa popsinut niitä Mic Mäcejä toistakymmentä päivässä ja saahan tuo ihmemyrkky rotatkin niin paksuiksi, etteivät liikkeelle pääse.


      • käsityksen,

        että roskaruokaa on alettu tarjoilemaan jopa kouluissa. Yhdenkin tyttöoppilaan mielestä rasvaiset ranskikset olivat yleisimpiä vihanneksia!


      • Maisteri

        maksa-arvothan huononee, kun maksa rasvoittuu ja se tekee alkoholinkäytön lisäksi sen myös lihoessa ja rasvaista ruokaa syödessä.


      • dumbass

        askorbiinihappo on C-vitamiinia. C-vitamiini rakentaa mm. limakalvojasi paksummaksi ja polvien rustoa. C-vitamiinista ei tule syöpää. C-vitamiini piristää, mutta helpompaa näköjään popsia masennuslääkkeitä mitä suomalaiset vetää simona, niiden syövänaiheutuksesta en tiedä mitään.


      • Uudestaanoppinut
        ettei tuo ole kirjoitti:

        pelkästään isontuneiden annoskokojen syytä, vaan myös hampurilaispihvien sisältämän natriumglutamaatin aiheuttama riippuvaisuus sanelee osansa. Olihan yksikin mies ohjelmassa popsinut niitä Mic Mäcejä toistakymmentä päivässä ja saahan tuo ihmemyrkky rotatkin niin paksuiksi, etteivät liikkeelle pääse.

        Ja millä perusteella sanot, että McDonald'sin hampurilaisten yhdessäkään naudanlihapihvissä on tuota mainitsemaasi natriumglutamaattia?
        Olen tutkinut asiaa laajalti, ollut syömättäkin Mäccärissä asian takia, mutta olen kyllä äärimmäisen varmistunut, ettei McDonald's käytä laisinkaan natriumglutamaattia. Toki voin olla väärässäkin, mutta missään ei todellakaan sanota että he sitä käyttäisivät. Mistäs olet keksinyt tuon?
        Kannattaisi myös muistaa, että ei McDonald'sin hampurilaiset itsessään ole välttämättä yhtään sen epäterveellisempiä, kuin suomalainen kotiruokakaan. Verratkaapa Big Mac-hampurilaisen ja vaikka jonkun lihaa ja perunaa sisältävän kotiruokalautasellisen ravintoarvoja! Suomalaisten painnonnousu alkoi jo 30-vuotta aikaisemmin, kuin maahamme oli avattu yhtään McDonald'sia.


    • oli myös se,

      että ravitsemusterapeuttien mukaan tervekin kansalainen voi syödä tuollaisen aterian korkeintaan kerran kuussa ja silloinkin vaan äärimmäisessä hädässä. Rasvamaksaisilta vakioasiakkailta ne ovatkin kokonaan kielletty.

    • Putte Possu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe