Biisonipihvit

vvvvvvvvvvvv

Isänpäiväksi piisonipihviä, mutta miten ne tehdään, paketissa on varmaan joku ohje mutta....

21

1643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ettäpä

      biisonipihviä pitäisi tehdä jotenkin eri lailla kuin esim. naudanpihvejä? Koska on "riistaa" vai? No tee sitten kuten hirvenpihvejä. Googlaa resepti!

    • Tässä olisi varmaan se tavallisin. Yleensä biisoninlihaa tajotaan kai - esimerkiksi Kanadassa - joko grillattuna tai patana. Grillattu liha marinoidaan yleensä paikallisesti jollain totkulla ja tässä tapauksessa näin oikein perinteisesti:

      4 biisoninpihviä
      2 dl punaviiniä
      0,5 dl oliiviöljyä
      4 valkosipulinkynttä, murskattuna
      1 sipuli pilkottuna
      1/2 tlk suolaa
      1/4 tlk mustapippuria

      Pihvit muovipussiin, muut aineet perään. Pussi kiinni ja jääkaappiin yön yli. Pihvit pussista ja kuumaan grilliin tai parilapannulle - 4-6 minuuttia puoli. Pinnalle makusuolaa ja kierros mustapippuria. Marinadista voi tehdä kastikepohjan keittämällä kokoon ja suurustamalla. Lisää kastikepohjaan riistafondia tms. antamaan makua.

      Tarhatun biisonin maku ei ole kovinkaan paljon brassihärkää kummoisempi - omasta mielestäni. Mutta maistuuhan siinä setelinsyrjä!

      • se mahdollinen

        makuero naudanlihaan pitää ns. marinadilla häivyttää?

        Mitään hyvästä lihasta leikattua pihviä - oli se sitten nautaa, biisonia, poroa tai mitä tahansa - ei tarvitse marinoida. Marinointi tekee kaikesta samanlaista mössoä eikä lihan mahdollista erikoista makua pysty maistamaan.

        Taitaa tuo crudo olla jollain lihan"jalostus"firmalla töissä ja yrittää aivopestä ostajia valmiiksi marinoiduille "tuotteille".


      • hän vain
        se mahdollinen kirjoitti:

        makuero naudanlihaan pitää ns. marinadilla häivyttää?

        Mitään hyvästä lihasta leikattua pihviä - oli se sitten nautaa, biisonia, poroa tai mitä tahansa - ei tarvitse marinoida. Marinointi tekee kaikesta samanlaista mössoä eikä lihan mahdollista erikoista makua pysty maistamaan.

        Taitaa tuo crudo olla jollain lihan"jalostus"firmalla töissä ja yrittää aivopestä ostajia valmiiksi marinoiduille "tuotteille".

        kopsaa milloin minkäkin sopivan ohjeen kustakin kysytystä ruoasta netistä.


      • se mahdollinen kirjoitti:

        makuero naudanlihaan pitää ns. marinadilla häivyttää?

        Mitään hyvästä lihasta leikattua pihviä - oli se sitten nautaa, biisonia, poroa tai mitä tahansa - ei tarvitse marinoida. Marinointi tekee kaikesta samanlaista mössoä eikä lihan mahdollista erikoista makua pysty maistamaan.

        Taitaa tuo crudo olla jollain lihan"jalostus"firmalla töissä ja yrittää aivopestä ostajia valmiiksi marinoiduille "tuotteille".

        Taisin kertoa viestissäni, että "näin sen olen nähnyt siellä tehtävän" - vahvassa marinaadissa. Kun en ole erityinen biisoninpihviasiantuntija olen nojannut luottavaisin mielin näihin pohjoisamerikkalaisten asiantuntijoitten resepteihin ja ne toistavat yhdessä tuumin punaviinimarinadin ja grillatun lihan mantraa. Ja ihan oikein - sieltähän minä niitä kopsaan kun kyseessä on tällainen liha, joka ei aivan joka päivä pannullani tirise. Ihan sen vuoksi, että en puhuisi aivan soopaa.

        Mutta, mutta... palstalla taitaa olla elämää suurempia asiantuntijoita, joille biisoninlihan salat ovat jokapäiväistä kauraa.

        Väistyn ilomielin syrjään ja annan asiantuntijoitten puhua. Varsinkin kun olen samaa mieltä siinä, että ei hyvää lihaa juurikaan marinoida tarvitse. Mielestäni tämä biisoni ei nyt kyllä aivan huippua ollut, mutta ei mitään hölmöäkään. Vaan lienen saanut niitä paloja, joita inkkarilta oli jäänyt - jotain kyttyrää.

        Ja "hahhaa, sinun lihanjalostusfirmallesi" - ja vielä töissä ja tässä iässä. Nyt tiedä huutia! Tuota kutsutaan paranoiaksi.


      • *sande
        crudo kirjoitti:

        Taisin kertoa viestissäni, että "näin sen olen nähnyt siellä tehtävän" - vahvassa marinaadissa. Kun en ole erityinen biisoninpihviasiantuntija olen nojannut luottavaisin mielin näihin pohjoisamerikkalaisten asiantuntijoitten resepteihin ja ne toistavat yhdessä tuumin punaviinimarinadin ja grillatun lihan mantraa. Ja ihan oikein - sieltähän minä niitä kopsaan kun kyseessä on tällainen liha, joka ei aivan joka päivä pannullani tirise. Ihan sen vuoksi, että en puhuisi aivan soopaa.

        Mutta, mutta... palstalla taitaa olla elämää suurempia asiantuntijoita, joille biisoninlihan salat ovat jokapäiväistä kauraa.

        Väistyn ilomielin syrjään ja annan asiantuntijoitten puhua. Varsinkin kun olen samaa mieltä siinä, että ei hyvää lihaa juurikaan marinoida tarvitse. Mielestäni tämä biisoni ei nyt kyllä aivan huippua ollut, mutta ei mitään hölmöäkään. Vaan lienen saanut niitä paloja, joita inkkarilta oli jäänyt - jotain kyttyrää.

        Ja "hahhaa, sinun lihanjalostusfirmallesi" - ja vielä töissä ja tässä iässä. Nyt tiedä huutia! Tuota kutsutaan paranoiaksi.

        Pistä vaan luu kurkkuun noille muka asiasta jotain tietäville. Sen olen muuten huomannut että ihan mistä tahansa pilkkuvirheestä saa kauheat herjat niskaansa.

        Mutta sehän on vaan sitä että ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu. Ei pidä välittää noista idiotissimoista.

        Mut kuule- oli ihan asiaakin.

        Siskoni pieni (180cm), joka nyt paluuumuutti Kreikasta suomeen, hehkutti eilen että miten hyviä siellä on vuohenpihvit, paneroidut semmoiset.

        Ikänä en suomessa ole nähnyt vuohta myytävänä, mutta jos jostain löytyisi niin voisin tehdä
        yllätyksenä heille siitä aterian.

        Se varmaan käyttäytyy ruuanlaitossa samalla
        tapaa kun lammas ? Mitäköhän mausteita sille tulee ? Onko sulla tietoa tai kokemusta?


      • sinulla
        *sande kirjoitti:

        Pistä vaan luu kurkkuun noille muka asiasta jotain tietäville. Sen olen muuten huomannut että ihan mistä tahansa pilkkuvirheestä saa kauheat herjat niskaansa.

        Mutta sehän on vaan sitä että ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu. Ei pidä välittää noista idiotissimoista.

        Mut kuule- oli ihan asiaakin.

        Siskoni pieni (180cm), joka nyt paluuumuutti Kreikasta suomeen, hehkutti eilen että miten hyviä siellä on vuohenpihvit, paneroidut semmoiset.

        Ikänä en suomessa ole nähnyt vuohta myytävänä, mutta jos jostain löytyisi niin voisin tehdä
        yllätyksenä heille siitä aterian.

        Se varmaan käyttäytyy ruuanlaitossa samalla
        tapaa kun lammas ? Mitäköhän mausteita sille tulee ? Onko sulla tietoa tai kokemusta?

        jokin hyvä syy siihen, että kirjoitat Kreikka kylläkin ihan oikein isolla alkukirjaimella mutta "suomi" sitten kahteenkin otteeseen pienellä?


      • Ystävällinen
        sinulla kirjoitti:

        jokin hyvä syy siihen, että kirjoitat Kreikka kylläkin ihan oikein isolla alkukirjaimella mutta "suomi" sitten kahteenkin otteeseen pienellä?

        Että painaisit pääsi perseeseesi ja tarkastelisit vaikkapa esiintyykö anuksessasi pukamia tai vaikkapa vuotava fissuura?
        Siinäpäsinulle mielenkiintoinen tehtävä Suomessa tai ruotsissa, kuinka vain haluat, mutta pysy pois täältä.


      • *sande
        sinulla kirjoitti:

        jokin hyvä syy siihen, että kirjoitat Kreikka kylläkin ihan oikein isolla alkukirjaimella mutta "suomi" sitten kahteenkin otteeseen pienellä?

        Kiire ja lukihäirä.
        ja sitten tietty on katottava kuinka monta netipirua saan ärsytettyä hereille tämmöisellä tolkuttomalla kielenkäytöllä !
        (siis ymmärrät kai täss v***uilun?)

        No mutta jos sulle nyt jäi asiassa jotain ymmärtämättä tämän takia niin koitas hahmottaa
        ja uudelleenkirjoittaa viestit uusiksi.

        Ota ihan kynä ja paperia vaikka ensi alkuun.


      • juntti

        Oli sitten alunperin kysymyksessä hevonen, biisoni, kameli tai nauta, on pihvinpaistossa keskeistä, että liha on lämmennyt riittävästi ennen paistamista. Suoraan jääkaapista otettua pihviä paistaessaan epäonnistuu varmasti; liha kuivuu käppyräksi. Tämän crudo-hyvä varmasti tiesitkin, mutta ohjeestasi epähuomiossa taisit unohtaa.
        Muuten olen sitä mieltä, ettei hyvän pihvin makua kannattaisi marinadeilla hukata; kastikkeet erikseen.


      • selittää
        *sande kirjoitti:

        Kiire ja lukihäirä.
        ja sitten tietty on katottava kuinka monta netipirua saan ärsytettyä hereille tämmöisellä tolkuttomalla kielenkäytöllä !
        (siis ymmärrät kai täss v***uilun?)

        No mutta jos sulle nyt jäi asiassa jotain ymmärtämättä tämän takia niin koitas hahmottaa
        ja uudelleenkirjoittaa viestit uusiksi.

        Ota ihan kynä ja paperia vaikka ensi alkuun.

        välinpitämättömyyttäsi millään kiireellä tai lukihäiriöllä.


      • ystävällinen
        Ystävällinen kirjoitti:

        Että painaisit pääsi perseeseesi ja tarkastelisit vaikkapa esiintyykö anuksessasi pukamia tai vaikkapa vuotava fissuura?
        Siinäpäsinulle mielenkiintoinen tehtävä Suomessa tai ruotsissa, kuinka vain haluat, mutta pysy pois täältä.

        en sentään aio olla, vaikka ystävällisyys onkin merkittävin luonteenpiirteeni. En myöskään ole niin notkea, että kykenisin toimimaan ehdottamallasi tavalla.

        Eivätkä muutkaan ehdotuksesi ota oikein tulta.


      • *sande
        selittää kirjoitti:

        välinpitämättömyyttäsi millään kiireellä tai lukihäiriöllä.

        meneppä nyt äidin kanssa hiekkalaatikolle ja pyydä joku muukin lelu kun se puolen metrin ratakiskon pätkä.

        samalla kiltti tohtorisetä voi vaihtaa ne diapamit arsenikkiin.

        OLIKO KIELIOPILLISESTI OIKEIN ARTIKULOITU ?

        -siis oon NIIN kyllästynyt näihin pikkunilkkeihin kun olla voi-


      • €€€€€€€
        hän vain kirjoitti:

        kopsaa milloin minkäkin sopivan ohjeen kustakin kysytystä ruoasta netistä.

        - nimittäin oman maun !
        Ei itsetehty (punkku-soija-öljy-vastaava) marinadi makua peitä, päinvastoin tuo parhaat puolet esiin, lisää aromeja ja mureuttaa lihaa. Ruoanteko antaa jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa itseään ja oppia uutta elämän loppuun asti. Ruoanlaitossa on yhtä monta totuutta kuin laittajaakin, koska laittajan oma maku ja mieltymykset on se mikä loppujen lopuksi määrää.
        Jos joku tekee teidän "experttien" mukaan "väärin" ruokansa, so what ? Ehkä hän pitää oman makunsa mukaan laitetusta ruoastaan, vaikka tietää, että toisiakin vaihtoehtoja on, "experttien" mielestä oikeampia.
        Joillakin on täällä pakkomielle olla oikeassa.

        Kaupan valmismarinadit eivät mitään marinadeja ole,
        turha lisäke vain.


      • Koeta ymmärtää
        *sande kirjoitti:

        meneppä nyt äidin kanssa hiekkalaatikolle ja pyydä joku muukin lelu kun se puolen metrin ratakiskon pätkä.

        samalla kiltti tohtorisetä voi vaihtaa ne diapamit arsenikkiin.

        OLIKO KIELIOPILLISESTI OIKEIN ARTIKULOITU ?

        -siis oon NIIN kyllästynyt näihin pikkunilkkeihin kun olla voi-

        Nuo pikkunilkit ovat oikeasti elämässään tai ammatissaan jollain tavoin epäonnistuneita ja pettyneitä, He yrittävät näin, arkoja kun ovat, päteä täällä anonyymeinä. He saavat pistoillaan itselleen jonkinasteista tyydytystä, kenties orgastisenkin kokemuksen, joten ymmärtäkäämme heitä.
        Ajattele nyt vaikka kielen opettajaa, eihän hän voi mitenkään kurittaa välinpitämätöntä oppilastaan, koska siitä joutuu kenties syytteeseen ja jopa korvausvelvolliseksi. Tämä on siis heille oiva kanava purkaa oikeutettua turhautuneisuuttaan.


      • *sande
        Koeta ymmärtää kirjoitti:

        Nuo pikkunilkit ovat oikeasti elämässään tai ammatissaan jollain tavoin epäonnistuneita ja pettyneitä, He yrittävät näin, arkoja kun ovat, päteä täällä anonyymeinä. He saavat pistoillaan itselleen jonkinasteista tyydytystä, kenties orgastisenkin kokemuksen, joten ymmärtäkäämme heitä.
        Ajattele nyt vaikka kielen opettajaa, eihän hän voi mitenkään kurittaa välinpitämätöntä oppilastaan, koska siitä joutuu kenties syytteeseen ja jopa korvausvelvolliseksi. Tämä on siis heille oiva kanava purkaa oikeutettua turhautuneisuuttaan.

        Ihan parhaani mukaan.
        Ja asiahan justiin näin kuten sanoit.

        Vaan miten se ärsyttää (se kai on tarkoituskin)
        lukea noita muka älykkäitä kommentteja..

        noh silloin kuin provoisoidaan, ei pidä provosoitua, antaa mennää noiden juttujen kun vesi hanhen selästä ja säälinsekaisin tuntein toivoa parempaa elämää niille joiden ainoa kanava purkaa turhautumista on tämä ruuanlanittokeskustelupalsta. VOE VOE !

        Meitä on moneen junaan, osa jää asemallekkin ja onhan täällä tosi hyviäkin tyyppejä, sekä mielenkiintoista juttuseuraa aiheiden tiimoilta .

        Säälin kyllä opettajia, en vaihtaisi alaa siihen hommaan !

        (no tästä taas joku riehaantuu mutta se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa)


      • ei mielenterveys
        *sande kirjoitti:

        Ihan parhaani mukaan.
        Ja asiahan justiin näin kuten sanoit.

        Vaan miten se ärsyttää (se kai on tarkoituskin)
        lukea noita muka älykkäitä kommentteja..

        noh silloin kuin provoisoidaan, ei pidä provosoitua, antaa mennää noiden juttujen kun vesi hanhen selästä ja säälinsekaisin tuntein toivoa parempaa elämää niille joiden ainoa kanava purkaa turhautumista on tämä ruuanlanittokeskustelupalsta. VOE VOE !

        Meitä on moneen junaan, osa jää asemallekkin ja onhan täällä tosi hyviäkin tyyppejä, sekä mielenkiintoista juttuseuraa aiheiden tiimoilta .

        Säälin kyllä opettajia, en vaihtaisi alaa siihen hommaan !

        (no tästä taas joku riehaantuu mutta se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa)

        palsta, keskustelkaa mielenterveysongelmistanne jossain muualla !


      • *sande
        ei mielenterveys kirjoitti:

        palsta, keskustelkaa mielenterveysongelmistanne jossain muualla !

        On koettanut monelle henkilölle tolokuttaa...

        Kun ei mene kaaliin niin ei.


      • "*Sande"
        *sande kirjoitti:

        meneppä nyt äidin kanssa hiekkalaatikolle ja pyydä joku muukin lelu kun se puolen metrin ratakiskon pätkä.

        samalla kiltti tohtorisetä voi vaihtaa ne diapamit arsenikkiin.

        OLIKO KIELIOPILLISESTI OIKEIN ARTIKULOITU ?

        -siis oon NIIN kyllästynyt näihin pikkunilkkeihin kun olla voi-

        "Menepä nyt äitisi kanssa hiekkalaatikolle ja pyydä jokin muukin lelu kuin se puolen metrin ratakiskon pätkä.

        Samalla kiltti tohtorisetä voi vaihtaa ne diapamit arseniikkiin.

        Oliko kieliopillisesti oikein artikuloitu? (Ei ollut lähelläkään, mutta nyt on.)

        Olen siis _niin_ kyllästynyt näihin pikkunilkkeihin, kuin olla voi."


      • anonyymi
        Koeta ymmärtää kirjoitti:

        Nuo pikkunilkit ovat oikeasti elämässään tai ammatissaan jollain tavoin epäonnistuneita ja pettyneitä, He yrittävät näin, arkoja kun ovat, päteä täällä anonyymeinä. He saavat pistoillaan itselleen jonkinasteista tyydytystä, kenties orgastisenkin kokemuksen, joten ymmärtäkäämme heitä.
        Ajattele nyt vaikka kielen opettajaa, eihän hän voi mitenkään kurittaa välinpitämätöntä oppilastaan, koska siitä joutuu kenties syytteeseen ja jopa korvausvelvolliseksi. Tämä on siis heille oiva kanava purkaa oikeutettua turhautuneisuuttaan.

        olet sinäkin täällä kuin kuka tahansa muukin.


      • sinulla
        *sande kirjoitti:

        Ihan parhaani mukaan.
        Ja asiahan justiin näin kuten sanoit.

        Vaan miten se ärsyttää (se kai on tarkoituskin)
        lukea noita muka älykkäitä kommentteja..

        noh silloin kuin provoisoidaan, ei pidä provosoitua, antaa mennää noiden juttujen kun vesi hanhen selästä ja säälinsekaisin tuntein toivoa parempaa elämää niille joiden ainoa kanava purkaa turhautumista on tämä ruuanlanittokeskustelupalsta. VOE VOE !

        Meitä on moneen junaan, osa jää asemallekkin ja onhan täällä tosi hyviäkin tyyppejä, sekä mielenkiintoista juttuseuraa aiheiden tiimoilta .

        Säälin kyllä opettajia, en vaihtaisi alaa siihen hommaan !

        (no tästä taas joku riehaantuu mutta se koira älähtää johonka kalikka kalahtaa)

        on välillä välilyönti ennen pistettä ja huutomerkkiä? Etkä osaa olla tuossa edes johdonmukainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      307
      7750
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      86
      6041
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      173
      3581
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      32
      2087
    5. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      22
      1936
    6. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      195
      1921
    7. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      37
      1736
    8. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      61
      1539
    9. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      44
      1504
    10. En mä itke

      sun perään mies. Tykkäsin kyllä. Tykkään vieläkin, mutta kyllä tä tästä. Mun sisällä kuplii kuitenkin jo ilo kesästä ja
      Ikävä
      31
      1450
    Aihe