hyi hemmetti

en syö.

minä en ymmärrä sitä miksi valitetaan siitä, että muut valittavat, että kouluruoka on pahaa. Se on vain karu totuus. Vaikka on tietysti hyvä asia, että koulussa ylipäätäin on ruokaa tarjolla ja vieläpä koululaisille ilmaista, saisivat todella satsata ruoan laatuun.
Eikös se lopputulos ole kuitenkin se tärkein, vaikka ajatus kouluruoasta onkin kaunis?

tässä esimerkkejä siitä, mihin olen koulussamme törmännyt näiden 7,5 vuoden aikana. ja nämä ovat faktoja:
- puunpalasia makkarassa
- vihreää makkaraa
- lasinsiruja puurossa
- vanhentunutta maitoa
- medium pihviä
- hiuskarvoja useissa laatikkoruoissa
- AIVAN LIIAN suolaista ruokaa! (aina!)
- likaisia astioita (haarukoita, veitsiä, lusikoita)
-härskiintynyttä voita leivän päälle.
nuo siis muun muassa.

ja muuten, eikö kouluruoan pitäisi olla myös terveellistä? Miksi sitten ruoka on hirvittävän suolaista tai sitten rasvaista? tai sekä että? Miksi tarjolla on mustaamakkaraa, maksalaatikkoa, verilättyjä? tai makkaraa yleensäkään. tai niitä rasvaisia ylimaustettuja paistinperunoita, pihvejä ja kastikkeita?

entä hygienia? Miksi puurosta löytyi lasinsiruja? tai niistä vihreistä rasvaa tihkuvista makkaroista puunpalasia? eikö maidon parasta ennen -päiväystä tarkisteta? eikö ole aikaa kypsentää ruokaa syötäväksi? roikotetaanko hiuksia ruoassa? laitetaanko voi aina jääkaappiin? pestäänkö astioita koskaan kunnolla??

hohhoijaa..voisi kysyä miksi kukaan SÖISI siis koulussa? itse en syö mitään koko koulupäivän aikana ja pärjään mainiosti aamupalasta koulun päättymiseen.

4

2472

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asdf

   kouluruoan AINA, joka päivä. Ei mitään ongelmia, ja suurimmaksi osaksi ruoka oli hyvää. Ja taatusti terveellisempää kuin bigmacit ja ranskalaiset, joita nykyajan pullamössöidiootit vetelevät päivästä toiseen ja turpoavat kuin ryhävalaat.

   • Sands

    En usko kuitenkaan että puurot jossa on lasin siruja tai vanhentunut maito on sen terveellisempää kuni bicmacitkään... eli olen sitä mieltä että voisivat panostaa kouluruokiin hieman enemmän jos sitä meille syöttävät. En siis ole sitä mieltä että Bicmac on terveellinen ruoka joka päivä syötäväks mutta ei ne lasin sirutkaan mitään parasta ole!


   • Ei ole ammattinsa tasalla
    Sands kirjoitti:

    En usko kuitenkaan että puurot jossa on lasin siruja tai vanhentunut maito on sen terveellisempää kuni bicmacitkään... eli olen sitä mieltä että voisivat panostaa kouluruokiin hieman enemmän jos sitä meille syöttävät. En siis ole sitä mieltä että Bicmac on terveellinen ruoka joka päivä syötäväks mutta ei ne lasin sirutkaan mitään parasta ole!

    Kouluruokaa valmistavien henkilöiden vastuuseen kuuluu myös elintarvikkeiden hygienian valvonta. Seuraavan kerran kun saatte hapanta maitoa tai puupaloja tai lasinsiruja ruoassa, ottakaa opettajalta todistajanlausunto ja toimittakaa kyseinen ruoka-annos elintarvike laboratorioon tai terveystarkastajalle, eiköhän ala löytymään kuri tuollaiselle keittäjälle.

    Kouluruoka on hieman saman määritelmän alainen kuin sairaalaruokakin, makua ei saa juurikaan olla, koska toiset eivät saata syödä maustettua ruokaa.

    Määrärahat ovat myös hyvinvointi suomessa nykyään vähäiset, koska valtionjohtoistenkin yritysten johtohenkilöstölle tulee maksaa optiomiljoonat palkkojen ja muiden etuisuuksien lisäksi.

    Olkaa siis kiitollisia, että saatte edes jotain suuhunne, veikkaampa että kohta ei ilman rahaa syödä kouluissa yhtään mitään.


  • ------------

   Kokeile kasvisruokaa. Siinä ei oo ainakaa mulla mitää kävelly vastaa. On kaverin broilerilautaseltaki risuja joskus löytyny... :D Tai mitä lie omituisuuksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huhhuh! Antonio Flores oikoo huhuja: "Että Pekka Haavisto on pelastanut mut jostain bungalowista..."

   Aikamoisia juttuja sitä kiertää julkkiksista. Huhhuh tosiaan… Onneksi Antonio Flores osaa ottaa asiat huumorilla: https://www.suomi24.fi/viihde/huhhuh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   14248
  2. Erika ja Danny jälleen yhdessä

   rakastavaisina. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Hellaa-halailua-Danny-ja-Erika-Vikman-viihtyivat-yhdessa-laivalla-kuvat-Seiskassa/1166199
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   5597
  3. Henkirikos Kajaanissa

   Kajaanin poliisilla tutkinnassa henkirikos 21.1.2022 12.58 UUTINEN Kajaanin poliisin tietoon on tullut 19.1.2022 epäilty henkirikos. Henkirikos on t
   Kajaani
   47
   3355
  4. Oho! Janni Hussi veti "perjantaiöverit" Instassa - Kollega kuittailee: "Yks kuppi vähemmän..."

   Janni Hussi on julkaissut "ennennäkemätöntä" materiaalia Instagram-tilillään. "Perjantaiöverit..." on todellakin nyt oikea sana vai keksitkö itse pare
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2823
  5. Martinan stoori

   Ei toi ole nyt tervettä huudella voi v…, Todellinen hyvinvointi valmentaja!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   2068
  6. Marinin kannattaa pitää nyt turpa kiinni!

   Eikä sotkeutua ulkopolitiikkaan, kun se ei hänelle kuulu. Kassatytön järjellä hän järjestää Suomen sotaan, kun puuttuu aikuisten asioihin.
   Maailman menoa
   345
   1510
  7. Iltalehti ajaa kielitaidottomien mamu hoitajien asiaa

   https://www.iltalehti.fi/mieli/a/bd4ce73b-5147-4960-bc6a-53512d8ae777 Prinsessa Aishah, 19, valmistuu ensi vuonna sairaanhoitajaksi. Hän hoitaa sinua
   Maailman menoa
   251
   1503
  8. PS:n kannatus romahti

   YLE:n gallupissa puolueen kannatus vain 14,3% kun Keskustalla 17,7%. Kokoomus porskuttaa omissa yli 22% luvuissa. Keskusta puolustaa uskottavimmin maa
   Maailman menoa
   492
   1421
  9. Millaiset vaatteet

   kaivatullasi oli kun viimeksi näit hänet?
   Ikävä
   73
   1294
  Aihe