Kauanko lanttua pitää keittää kun valmistaa lanttukuutioita ja mitataanko niiden kypsyys samalla tavalla kuin perunan (hammastikulla)? Entä laitetaanko lantut kokonaisina vai kuutioina kattilaan?
Avuton kiittää avusta! :)
Lanttukuutiot
15
14779
Vastaukset
- kiehumaan
ja se on aika makuasia, kuinka kauan keittää eli kuinka kypsiä niistä haluaa.
Kuutiot kypsyvät aika nopeasti.
Maista yksi pala vaikka 3-4 minuutin kiehumisen jälkeen, jos on omaan makuusi liian kovia, keitä lisää.
Itse tykkään kaikista vihanneksista vain vähän aikaa keitettynä, joku taas ihan pehmeäksi keitettynä, eli nämä on makuasioita.- avuton keittiössä
Kiitos sinulle! Itse veikkasin että niitä piti keittää lähemmäs 40min. Olis varmaan muistuttanut enemmän lanttulaatikkoa.:D
- Makuasiakaan ole
avuton keittiössä kirjoitti:
Kiitos sinulle! Itse veikkasin että niitä piti keittää lähemmäs 40min. Olis varmaan muistuttanut enemmän lanttulaatikkoa.:D
Riippuu se aika paljolti käyttötarkoituksestakin.
Jos aiot tehdä lantusta sosetta, ei se oikein tahdo onnistua "al dente" kuutioista, vaan keittoaikaa täytyy pidentää melkoisesti.
Lanttulaatikkoon tarvitaan juuri tuo aivan kypsäksi keitetty, koska se tarvitsee soseuttaa. Kuutioista saattaisi syntyä veikeä lanttulaatikko. - vaan juurikin
Makuasiakaan ole kirjoitti:
Riippuu se aika paljolti käyttötarkoituksestakin.
Jos aiot tehdä lantusta sosetta, ei se oikein tahdo onnistua "al dente" kuutioista, vaan keittoaikaa täytyy pidentää melkoisesti.
Lanttulaatikkoon tarvitaan juuri tuo aivan kypsäksi keitetty, koska se tarvitsee soseuttaa. Kuutioista saattaisi syntyä veikeä lanttulaatikko.lanttukuutioista !
- simppelisimon
Hyvä vastaus - itse keitän niitä lanttukuutioita porkkanapalojen seassa vajaa 10 minuuttia riippuen palojen koosta - aina tietysti välillä maistaen kypsyyttä ja kun kohdillaan niin valuttaen vedet pois, vähän voita, peppaa ja suolaa sekaan sekoittaen ja tarjolle muun aterian oheen. Usein lisään myös pakasteherneitä lantun ja porkkanan sekaan ja niille riittää muutama minuutti kiehuvassa vedessä.
Lanttu ja porkkana keitettyinä ovat hyvä yhdistelmä - ne korostavat toisiensa makeutta ja makua - erittäin hyvä lisäke mausteiselle liharuoalle.
- Missunen
Paras tulee kun kuutiot paistetaan öljyssä tai voissa ja lisätään siirappia, kansi paistinpannun päälle ja muutama rkl vettä että kysyvät. Lopuksi ilman kantta että vesi haihtuu.
Tosi herkullista!- keittoaika
Paistoin moottoriöljyssä ja *ryn ryn* en usko olevani auto!
Ellette usko, soittakaa vaikka merkkihuoltoon Laakkosille ja kysykää minua! - Anonyymi
keittoaika kirjoitti:
Paistoin moottoriöljyssä ja *ryn ryn* en usko olevani auto!
Ellette usko, soittakaa vaikka merkkihuoltoon Laakkosille ja kysykää minua!Eipä kande Laakkoselta mennä ostaa autoa kun tollasia asiantuntioita.
- Kokkitiitu
Kasvisten keittoajat
Paloitelluille kasviksille, minuuttia
Peruna 15
Juuriselleri 15-20
Kaalisuikale 15-20
Lanttu 30-45
Kukkakaali 10
Porkkana 10-15
Punajuuri 15
Purjo 5-10
Sipuli 10- einemuahuijaa
Oikeastaan peruna on se kriittisin - kukaan ei halua purra raakaa pottua - muissa kasviksissa lievä "purutuntuma" ei niinkään haittaa.
On hyvin vaikeaa sanoa eksakteja keittoaikoja millekään kasvikselle tai juurekselle, koska ne vaihtelevat hyvinkin paljon kasviksen lajikkeen ja kasvu-ympäristön mukaan - joskus potut kypsyvät vartissa ja toisinaan taas sitten ei.
Onneksi nämä "tiukemmat" juurekset kestävät myös pidemmän keittoajan kuin perunat, joten lämpimässä voivat hyvinkin odottaa potaaksien kypsymistä - pahimmillaan potut voivat viedä 40 minsaa ollakseen ns. kypsiä eli suuhun sopivia.
Noi ohjeistetut keittoajat ovat vähän sama asia kuin lisätään ruokaan punainen chili eli siis siis mitä häh - jokainen chilin-kasvattaja tietää, että samastakin puskasta tulee eri voimakkaita chilejä. Itse koin tämän tehdessäni vruokaa itsekasvattamasesta pensaasta - osa oli ok halutun tulisuuden mukaan ja osa taas rikkoi "chilivallit" poltettavuudellaan ja näin luotten ohjeen määriin voi joko pettyä mauttomuuteen tai överihottiin makuun.
Joku naureskeli tseffien gramma-määräisten ohjeiden perään, mutta gramma sitä tai tätä oikeastaan pelastaa ruoan eli laitetaanko yksi keltasipuli ruokaan, mikä voi tarkoittaa kaikkea 30-100 gramman väliltä ja tällä on suuri merkitys niin ruoan makuun kuin rakenteeseen.
No jokainen löytää sen oman maku-haitarinsa, jonka sisällä ruokaa tekee.
- Päteekaikkiinkasviksiin
Keitä lanttuja niin kauan että ne on sulle suuhun sopivia. Jotkut tykkää pehemistä, toiset kaipaa suutuntumaa.
- Anonyymi
Ei perunan kypsyyttä kokeilla hammastikulla. Keittoaika riippuu siitä minkä kokoisia kuutiot ovat.
- Anonyymi
Lanttua pitää keittää noin 35 - 40 min.
Muuten alkaa närästää tosi rajusti ja kauan aikaa!!! - Anonyymi
Haggiksen kanssa senttixsentti kuutiot. Punaviini pullo kahteen henkilöön ja lanttu lisäke valmis. Annos lautaselle ja tinapurkista vasta ammuttu Haggis lautaselle. Ai niin avaa se toinen viinipullo. Kiitä ampujia, viinikaupan oivallista neuvojaa ja rakasta lähimmäistäsi.
- Anonyymi
Keittoaika todennäköisesti lyhenee kun käyttää pakastettuja. Pakastan ne aina raakana kuutioina.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1203021Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen302434Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631092051- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601120- 621057
- 711054