Lanttukuutiot

keittoaika?

Kauanko lanttua pitää keittää kun valmistaa lanttukuutioita ja mitataanko niiden kypsyys samalla tavalla kuin perunan (hammastikulla)? Entä laitetaanko lantut kokonaisina vai kuutioina kattilaan?

Avuton kiittää avusta! :)

16

15720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiehumaan

      ja se on aika makuasia, kuinka kauan keittää eli kuinka kypsiä niistä haluaa.
      Kuutiot kypsyvät aika nopeasti.
      Maista yksi pala vaikka 3-4 minuutin kiehumisen jälkeen, jos on omaan makuusi liian kovia, keitä lisää.
      Itse tykkään kaikista vihanneksista vain vähän aikaa keitettynä, joku taas ihan pehmeäksi keitettynä, eli nämä on makuasioita.

      • avuton keittiössä

        Kiitos sinulle! Itse veikkasin että niitä piti keittää lähemmäs 40min. Olis varmaan muistuttanut enemmän lanttulaatikkoa.:D


      • Makuasiakaan ole
        avuton keittiössä kirjoitti:

        Kiitos sinulle! Itse veikkasin että niitä piti keittää lähemmäs 40min. Olis varmaan muistuttanut enemmän lanttulaatikkoa.:D

        Riippuu se aika paljolti käyttötarkoituksestakin.
        Jos aiot tehdä lantusta sosetta, ei se oikein tahdo onnistua "al dente" kuutioista, vaan keittoaikaa täytyy pidentää melkoisesti.
        Lanttulaatikkoon tarvitaan juuri tuo aivan kypsäksi keitetty, koska se tarvitsee soseuttaa. Kuutioista saattaisi syntyä veikeä lanttulaatikko.


      • vaan juurikin
        Makuasiakaan ole kirjoitti:

        Riippuu se aika paljolti käyttötarkoituksestakin.
        Jos aiot tehdä lantusta sosetta, ei se oikein tahdo onnistua "al dente" kuutioista, vaan keittoaikaa täytyy pidentää melkoisesti.
        Lanttulaatikkoon tarvitaan juuri tuo aivan kypsäksi keitetty, koska se tarvitsee soseuttaa. Kuutioista saattaisi syntyä veikeä lanttulaatikko.

        lanttukuutioista !


      • simppelisimon

        Hyvä vastaus - itse keitän niitä lanttukuutioita porkkanapalojen seassa vajaa 10 minuuttia riippuen palojen koosta - aina tietysti välillä maistaen kypsyyttä ja kun kohdillaan niin valuttaen vedet pois, vähän voita, peppaa ja suolaa sekaan sekoittaen ja tarjolle muun aterian oheen. Usein lisään myös pakasteherneitä lantun ja porkkanan sekaan ja niille riittää muutama minuutti kiehuvassa vedessä.

        Lanttu ja porkkana keitettyinä ovat hyvä yhdistelmä - ne korostavat toisiensa makeutta ja makua - erittäin hyvä lisäke mausteiselle liharuoalle.


    • Missunen

      Paras tulee kun kuutiot paistetaan öljyssä tai voissa ja lisätään siirappia, kansi paistinpannun päälle ja muutama rkl vettä että kysyvät. Lopuksi ilman kantta että vesi haihtuu.
      Tosi herkullista!

      • keittoaika

        Paistoin moottoriöljyssä ja *ryn ryn* en usko olevani auto!

        Ellette usko, soittakaa vaikka merkkihuoltoon Laakkosille ja kysykää minua!


      • Anonyymi
        keittoaika kirjoitti:

        Paistoin moottoriöljyssä ja *ryn ryn* en usko olevani auto!

        Ellette usko, soittakaa vaikka merkkihuoltoon Laakkosille ja kysykää minua!

        Eipä kande Laakkoselta mennä ostaa autoa kun tollasia asiantuntioita.


    • Kokkitiitu

      Kasvisten keittoajat
      Paloitelluille kasviksille, minuuttia

      Peruna 15
      Juuriselleri 15-20
      Kaalisuikale 15-20
      Lanttu 30-45
      Kukkakaali 10
      Porkkana 10-15
      Punajuuri 15
      Purjo 5-10
      Sipuli 10

      • einemuahuijaa

        Oikeastaan peruna on se kriittisin - kukaan ei halua purra raakaa pottua - muissa kasviksissa lievä "purutuntuma" ei niinkään haittaa.

        On hyvin vaikeaa sanoa eksakteja keittoaikoja millekään kasvikselle tai juurekselle, koska ne vaihtelevat hyvinkin paljon kasviksen lajikkeen ja kasvu-ympäristön mukaan - joskus potut kypsyvät vartissa ja toisinaan taas sitten ei.

        Onneksi nämä "tiukemmat" juurekset kestävät myös pidemmän keittoajan kuin perunat, joten lämpimässä voivat hyvinkin odottaa potaaksien kypsymistä - pahimmillaan potut voivat viedä 40 minsaa ollakseen ns. kypsiä eli suuhun sopivia.

        Noi ohjeistetut keittoajat ovat vähän sama asia kuin lisätään ruokaan punainen chili eli siis siis mitä häh - jokainen chilin-kasvattaja tietää, että samastakin puskasta tulee eri voimakkaita chilejä. Itse koin tämän tehdessäni vruokaa itsekasvattamasesta pensaasta - osa oli ok halutun tulisuuden mukaan ja osa taas rikkoi "chilivallit" poltettavuudellaan ja näin luotten ohjeen määriin voi joko pettyä mauttomuuteen tai överihottiin makuun.

        Joku naureskeli tseffien gramma-määräisten ohjeiden perään, mutta gramma sitä tai tätä oikeastaan pelastaa ruoan eli laitetaanko yksi keltasipuli ruokaan, mikä voi tarkoittaa kaikkea 30-100 gramman väliltä ja tällä on suuri merkitys niin ruoan makuun kuin rakenteeseen.

        No jokainen löytää sen oman maku-haitarinsa, jonka sisällä ruokaa tekee.


    • Päteekaikkiinkasviksiin

      Keitä lanttuja niin kauan että ne on sulle suuhun sopivia. Jotkut tykkää pehemistä, toiset kaipaa suutuntumaa.

    • Anonyymi

      Ei perunan kypsyyttä kokeilla hammastikulla. Keittoaika riippuu siitä minkä kokoisia kuutiot ovat.

    • Anonyymi

      Lanttua pitää keittää noin 35 - 40 min.
      Muuten alkaa närästää tosi rajusti ja kauan aikaa!!!

    • Anonyymi

      Haggiksen kanssa senttixsentti kuutiot. Punaviini pullo kahteen henkilöön ja lanttu lisäke valmis. Annos lautaselle ja tinapurkista vasta ammuttu Haggis lautaselle. Ai niin avaa se toinen viinipullo. Kiitä ampujia, viinikaupan oivallista neuvojaa ja rakasta lähimmäistäsi.

    • Anonyymi

      Keittoaika todennäköisesti lyhenee kun käyttää pakastettuja. Pakastan ne aina raakana kuutioina.

      • Anonyymi

        Onkohan siinä sama homma kuin kaalikääryleiden lehtien kanssa, eli pakastetut kaalinlehdet kypsyvätkin nopeammin.
        Jotkut varmaan laittavat ne sulaneet lehdet suoraan uuniin täytteineen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      57
      8427
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      12
      3279
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      26
      2450
    4. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2000
    5. Kysely lieksan miehille

      Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht
      Lieksa
      80
      1950
    6. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      350
      1648
    7. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      1392
    8. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1181
    9. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1075
    10. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      66
      1010
    Aihe