Chapsit vai saappaat?

tyhmiä kyselee...

Heippa!
Auttakaa nyt avutonta ja tietämätöntä.
Lapseni harrastaa ratsastusta ja aika olisi hommata tarvikkeita ja nyt tuli pulma. Kummat kannattaa ostaa: ratsastussaappaat vai chapsit?
Ja siis ostetaanko niihin chapseihin jotkut tietyt kengät vai miten ne "toimii"? Naurettava kysymys varmaan mutta kun ei mitään käsitystä koko kampeista...

24

7764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Whampyr

      Se on oikeastaan ihan mielipidekysymys kummat haluaa.

      Kumiset ratsastussaappaat on helppo hoitoiset ja halvat. Minun ekat ratsastuskengät (kuten varmasti monen muunkin) olivat juuri tälläiset kumiset ratsastussaappaat. Saappaat on myös kivat, jos käy kisoissa.

      Chapsien kanssa käytetään ratsastuskenkiä. Useimmiten ratsastuskengät (monesti nimellä jodhpurit) ovat nahkaiset ja siksi niitä pitää hoitaa enemmän kuin kumisia saappaita.
      On tosin myös olemassa erilaisia tallikenkiä, joissa on usein kuminen kärki. Ratsastuskenkiä saa myös turvakärjillä varustettuina ja se on ihan kiva ominaisuus, etenkin jos hoitaa/harjailee paljon hevosia.
      Kengät chapsit on hyvä valinta, jos viettää paljon aikaa tallilla. Tällöin voi olla tallissa pelkillä kengillä ja ratsastuksen ajaksi laittaa chapsit lisäksi.

      Ratsastussaappaita on olemassa myös nahkaisia, mutta sellaiset maksavat sitten enemmän (voi maksaa yli 200€) ja niitä pitää oikeasti muistaa hoitaa. Nahkasaappaat on kuitenkin ehdottomasti paras vaihtoehto, sillä ne tukevat parhaiten jalkaa. Ei kuitenkaan kannata ostaa kalliita saappaita kovin nuorelle lapselle, kun ne jäävät kutienkin pian pieniksi.

      • minä taas

        Kiitokset sinulle vastauksesta! Taidan päätyä niihin kumisiin ratsastussaappaisiin. Eipä tiedä tytöstä kestääkö heppa intoilu kuinka kauan eikä talli touhuja ole vielä ainakaan ollut pajon.


    • agrologi

      Täydennän vielä edellistä vastausta omilla kommenteilla:

      Kumiset ratsastusaappaat ovat talvella todella liukkaat (kulkevat lempinimellä kusiluistimet). Pieni määrä lunta tai jäätä ja jo liukastellaan komeasti. Lisäksi kumiset saappaat ovat kuuluisat kylmyydestään talvella (kumi ja ohut vuori eivät eristä mitään, joten lämmitys on ihan villasukan varassa). Saappaat eivät hengitä yhtään, joten kesällä jalat hikoavat niissä mahtavasti. Niiden ehdoton valtti on on taas hyvä pito hevosen kylkeen, helppo hoidettavauus ja edullinen hinta. Todella hyvä valinta, kun kelit ovat plussan puolella, mutta ei talvikengiksi.

      Chapsien kanssa voi pitää mitä tavansa noin nilkkaan asti ylettyviä korollisia jalkineita eli jodpurit eivät ole välttämättömät.

      Melkeimpä suosittelisin, että jos tytön harrastus on vasta alussa käykää tytön kanssa kirpparilta katsomassa löytyisikö sieltä edullisia tukevanilkkaisia lämpimiä talvikenkiä talviratsastuskengiksi. Jos haluat voit ostaa niille kaveriksi sitten minichapsit, vaikka joulupukin konttiin, mutta välttämättömät ne eivät ole. Osta sitten keväällä kumiset ratsastusaappaat.

    • -.-.-.-.-.-.-.-.

      Itse käytän chapseja, koska ne on mielestäni mukavemmat jalassa. Omia jalkoja saappaat hankaavat kun pitää kantapäitä alhaalla (ja mä pidän luonnostaan aika reilustikkin vielä). Eläinkaupoissa saa kahenlaisia kenkiä ratsastukseen: saappaita ja sitten toisenlaisia kenkiä ilman sitä vartta. Saappaat on kylläkin helpompi pitää puhtaana kuin chapsit. Ja ei varrettomat ratsastuskengät edes tarvitse välttämättä chapseja. Ne antaa kyllä tukea samalla lailla kuin saappaan varret. Omissa kengissä on vielä rautakärki (ihanat silloin jos hevonen sattuu astumaan jalalle). Molemmissa on sekä hyvät että huonot puolet, ne ovat pitkälti vain makuasia. Eläinkaupasta saa apua! :)

    • ratsastaja!!!

      Itse käytän chapseja ja ratsastuskengät ovat varmin valinta,käytin lapsenakin, ovat todella mukavat jalassa.Ostaisin lapsellesi chapsit ja ratsastuskengät.

    • chapsit! :D

      Ratsastussaappaat hiersi jalkoja. siksi ostin chapsit.. kannattaa vaan muistaa ostaa sopivat! Ite ostin nahkaset horzen chapsit.. liian isot. ja vetskari aukeaa aina ratsastaessa puoleenväliin asti.

    • Julle:3

      Chapsit ja ratsastuskengät! ei itselläni maksanut kun 70€.........55€ kengät ja 15€ Chapsit. on ollu kesä/talvi käytössä mukavat on ja ovat kestäneet. Olivat minun ensimmäiset ja vieläkin käytössä 4vuoden jälkeen:) Jos 70€ tuntuu liian kalliilta tai harrastus ei ole ikuinen niin siitä vaan kirppikselle, hyvällä tuurilla saattaa löytyä 40€

    • kkaoihoaihajnfj

      Munkin ekat ratsastusjalkineet olivat kumiset ratsastussaappaat. Olivat kyllä aika kauheat..Talvella sairaan kylmät ja liukkaat, kesällä ihan tuskaisen kuumat. Sopivat oikeastaan vaan keväällä ja syksyllä kun on märkää ja lämpötila sopiva.

      Järkevin ostos mun mielestä olisi turvakärjelliset ratsastuskengät karkealla kumipohjalla ja jotkut chapsit. Talvella karvapohjalliset alle niin hyvin tarkenee aina -15 asti. Ja karkea kumipohja siksi, ettei tarvi liukastella :)

      Huutonet, tori.fi, nettimarkkina esim. sieltä voi löytää todella halvalla kenkiä ja chapsejä. Mut unohtaisin ne kumiset ratsastussaappaat ehdottomasti!

      • sanoinvaan

        chapsit eivät ole pakolliset.


    • mammaolen

      Moi !
      Minun lapseni (11v) ratsastaa issikka tallilla ja kysyin häneltä että kummat on paremmat , ja hän päätyi siihen tulokseen että : Chapsit on paremmat kuin saappaat ja ne lämmittää,mutta sehän on oikeastaan mielipideasia

    • Susanna

      Saappaat taipuu paremmin, kaverikin joutui vaihtamaan jodphureista niihin kun ei saanut kantapäätä alas niiden jäykkyyden vuoksi. Itelläni on chapsit & vuorelliset ratsastuskengät & sellaiset pinkit talli / ratsastuskengät ja kumiset ratsastussaappaat, joita eniten käytän.Merkki on Aigle ja oikein hyvö sellainen, liukkaat on mutta ei se nyt niin kamalaa ole jos vain ratsastaa!mutta kaikki kengät on tosi hyviä.

    • Heppatytsi95

      Itse ratsastin 4,5 vuotta jodhpureilla kunnes vaihdoin nahkasaappaisiin,huomasin ,että saappaat ovat paremmat vaikka hintaa olikin yli 300 euroa .Tietenkin vie aikaa ennenkuin saappaat muokkautuvat mutta sitten kun ne muokkautuvat ne ovatkin ihan unelmat jalassa.

    • "heppa höpero"

      itse käytän ratsastus kenkiä mutta aion ostaa vielä chapsit mutta en tiedä, millaiset niiden pitäisi olla ja pitäisikö minun ostaa puoli chapsit, chapsit, sade chapsit vai mitkä?! kertokaa odotan vastauksia innolla!!!

      • Anonyymi

        Myöhäinen vastaus, mutta minichapsit. Itsellänikin on.


    • kokemuksella (:

      Suosittelen aloittelijalle kumisia saappaita, jos ratsastus kiinnostaa jatkossa ja kehittyy niin sitten nahkaset saappaat tai nahkaset ratsastuskengät ja saappaanvarret. Saappaanvarsista vielä sellainen huomautus että kokeiltava kenkien kanssa samaan aikaa varmistaakseen sen että kenkä ei esimerkiksi tursua saappaanvarren alareunojen "yli" ja että vetoketjut tai napit/muut kiinnikkeet pysyvät kiinni jalassa ollessa jalkaa taivutellessakin. (: Pienipohkeisille kengät ja saappaanvarret helpompi löytää kuin saappaat.

    • <<<

      JOS ITTE KÄYTTÄS NI SAAPPAITA

    • Girl

      Cahapsien kanssa käytetään ratsastus-kenkiä eli jodhpureita.
      Ite suosittelen nahkasia saappaita, ne tukee jalkaa paremmin ja auttaa jalan oikeaan muotoon. Tietenkin se on vähän maku-asia.

      • Anonyymi

        Ratsastuskenkä ja jodhpurit ovat sama asia...


    • T. aikuisratsastaja

      Makuasia, ainakin osin. Itse käytän saappaita, sillä ne tukevat mielestäni paremmin jalkaa ja niillä saa paremman "pidon".

    • shakalakamatafaka

      alotelijoille ja varsinki pienille lapsille ei kannata mitään kalliita saappaita ostaa..
      itse ostaisin juuri ne jodhpurit ja chapsit/kumisaappaat tyyliin jostai horzesta

      • josapappa1773

        CHAPSIT EHKÄ LAPSILLE MUT JOS ITTE KÄYTTÄIS NI SAAPPAITA


    • kumiset omistanut

      kumiset saappaat on huonot, ei saa kantapäätä alas hyvin, siksi chapsit ois kyllä paremmat... :)

    • Anonyymi

      Kysyn nyt vielä aiheeseen liittyen, että millaiset ovat käytössä neopreeni chapsit verrattuna muihin?

    • Anonyymi

      Noiden chapsien kanssa ei varmaankaan kuulu käyttää housuja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe