uraaninkaivuun fossiilihiilipäästöt.

fet1

Talvivaaran kaivoshiilipäästöistä.

Ydinteollisuudella on hämmentävä tapa väittää ydinvoimaa täysin hiilidioksidivapaaksi. Kyseinen väite on tarkoitushakuista ja ei perustu käsitykseen koko ydinvoiman elinkaaresta lainkaan. Mutta kun jopa maamme ympäristöministeri Paula Lehtomäen kaltainen henkilö jonka pitäisi oivaltaa mistä ydinvoimassa on kyse ei tiedä ydinvoiman CO2 päästöistä on asiaan puututtava ja alettava selvittämään mistä ydinvoiman massiiviset päästöt edes pääpiirteissään muodostuvat? Onneksi meillä on käytettävissä erinomainen kohde. Kymenneliökilometrinen juuri starttiinsa valmistuva Talvivaaran uraanikaivoskokoluokan nikkelikaivos. Yksinkertaisesti alkukiteytykseksi p e l k ä n Suomessa tunnetun uraanipäämalmion alkuvalmistelukaivuisiin, esiin murskaamisiin ja puhdistukseen menee fossiilidieselenergisenä suorana hiilidioksidipäästönä energia joka vastaa yli 100v suomen nykyisen sähkön tuotantopotentiaalia ja syytää ilmaan 3-vuodessa 4 380 000 000 000kWh edestä täysfossiilihiilipilvienergian ennen kuin edes e n s i m ä i s t ä uraanikilowattituntia on saatu aikaiseksi. Luku on niin mykistävän suuri, että sen kertominen on tehtävä!

12.07-07 Sain kuulla erään keskeisen tiedon laitoksen toiminnasta. Kaivoksen pitäisi tuottaa ensimmäiset nikkelitonnistonsa vuoden -10 paikkeilla. Mutta jo nyt siellä ajetaan uskomattoman runsaalla kaksisatapäisellä dieselarmeijalla. Niinikään tiedämme mm. kuvista kaluston olevan täysfossiilidieselkaluston järeää luokkaa. Venäjällä Apatiitin lannoitekaivoksen työmailla pyörii 890kW Dumpperikuormureita. Keivitsassa on myös 500kW - 350kW dieseleitä. Keskimäärin puhutaan 500kW suuruusluokkaisista laitteista. 200 kertaisena määrä synnyttäen nykyisessä vuorotyössään u s k o m a t t o m a n 100MW kevytfossiilikuorman biodiversiteettiimme! Mutta koska diesel on vain kolmanneksen hyödyntävä saadaan luku kertoa sen mukaan triplana. Ja lisäksi on mukaan kalkuloitava niinikään paikalle tuleva neljänkymmenen megawatin dieselmurskainkalusto kerrottuna kolmella ollen 120MW. Lisäksi jokainen louhintakivitonni vie mukanaan fossiiilienergista dynamiittia 0,4kg. Niinikään suunnattomat määrät fossiilihappoenergiaa jatkossa malmien jatkokäsittelyyn. Höyryvoimaa ja myös malmin kaivoksen ulkopuoliset kuljetusenergiat ja esim. pelkkään isotooppijalostamoon vaadittavat 3 000MW lisättynä samanmoisella varaenergiantarpeella jne.

Mutta pysytään nyt vain kaivoksen vaatimissa ja saadaan seuraavaa. Kuljetuskalustoon kivimurskaimiin= 420MW. Helppouden vuokasi voimme puhua jo tässä vähintään Loviisa-luokan perusenergiatarpeesta 100% puhtaana kevytöljyfossiilina. Mutta kun uraania kaivetaan jo pelkkään Helsingin itäpuoliseen maamme uraanin päämalmion (15 000km2) louhintaan Areva tarvitsee mainitun kaltaisia kaivoksia tuhat kaksisataa! Kerrattuna päästään päätä huimaavaan tilastomatemaattiseen reiluun 500 000MW pelkkään fossiilihiilipolttoon. Totta, tässä ei ole vielä kaikki. Keivitsan nikkelikaivoksessa kalusto tekee pelkkää valmistelevaa pintamaan kuorimista ja kaivoksen valmisteluja jo varovaisesti arvioiden seuraavat kolmisen vuotta ilman m a i n i t t a v a a malmin louhintaa vielä! Nykyinen Suomen sähkön tuotanto on 14 000MW ja pelkästään saadaksemme ensimmäiset uraanikilomme Suomen pitäisi syytää tauottomalla suunnilleen 500 000MW täysfossiilipäästökalustolla hiilidioksidimassoja biodiversiteettiimme vuosia ennen kuin saataisiin aikaan ensimmäisiä uraanitonneja kaivettua.

Halutessamme keskustella mistä ydinvoimassa ja maamme 0,1% perusuraanimalmin kaivuaikeissa on oikeasti kyse pitäisi kaikki tämä edellämainittu hahmottaa. Ja tosiaan vasta vähintään 3v kaivelun ja pintamaan poistojen jälkeen päästään kiinni perusmalmioon. Lainatakseni esim. venäläisen Kuolan Apatiitin tietoja, siitä huolimatta malmia on tyypillisesti vain kolmannes malmion varsinaisesta materiaalista. Uraania kaivetaan Suomessa vain parikymmenmetrin paksuudelta halpuuden minimoinniksi. Kasvattaen huikeasti suhteessa hukkakaivuun osuutta. Sitten vielä kaikkein pahin jo 1988 MIT laski, että kyseeseen tulee hukkakiven massiivisuuden takia vain ja ainoastaan 15% perussaannin mahdollistava avoaumaushapotus kuudesosan normaalista saannista. Merkiten USA-laskelmien mukaan kaivuun muuttuvan jo 0,4% uraanipitoisuuksissa selkeästi energianegatiiviseksi. Jos yhtään halutaan laskea, 20m maan paljastukseen menee siis Keivitsan mukaan kolme vuotta pelkkää energiatappiota. Ja kuinka kauan kestää sen päälle vain ja ainoastaan halpuuden pakottama parikymppiin meno? Vanhemmat uraanikaivokset olivat puolesta kahteen kilometriin syviä ja malmipitoisuudet parhaimmillaan yli kolmannes. Suomessa ei kalliilla pumppaamaan pakottavien vesien yms. haitatessa kustannussyistä mentäisi kuin maksimaalisen raiskauspinta-alan takaaviin 20m syvyyteen. Yhtälöstä ei taatusti saa millään laskentaperusteella edes nimellisesti energiapositiivista. On syytä huomata, jo CO2 päästöt moisista uraanikaivosmyrkkylähteistä ovat käsittämättömät. Ja lisäksi kaiken taustana on mainostaa uraanihanketta ympäristöystävälliseksi ja 100% CO2 kiintiöitä vähentäviksi. Voi vain kauhistella kuka tulee maksamaan mielettömät suomalaiset EU-sakot hiilitaseittemme räjäyttämisistä edellämainituissa hankkeissamme. Lisäksi tätä samaa tapahtuu luonnollisesti jo siellä mistä uraanimme nyt tulee! Onko m i k ä ä n ihme, ettei ydinteollisuus halua näistä riviä puhua?
-------------
Käytin laskelmieni pohjaksi tietoisesti "vain" 500kW perusdieseliä. Kaivosalalta sain tiedoksi kaluston keskitehoksi myöhemmin 600kW. Kuvista Keivitsalta puolestaan nähtiin laumoittain selkeästi näitä rajumpaa Dumppereja. Venäjältä löytyy 890kW/ ottoteholtaan jo 2,67MW kalustoa. Katselin 18.07 YLE Ulkolinjan tuotantoa Kanadasta. Siinä vastaavat tervahiekkakuljetusautot ovat jo ottoteholtaan 7,65MW! Eli lisätiedoksi vaan. T o d e l l i s u u d e s s a esittämäni uraanikaivosten fossiiliöljykulutus voi olla 2 kertainen, jopa tämän yli. Silloin puhutaan helposti Suomen 200v< pyörityksistä uraanin saannin pelkkiin alkupuhdistuksiin. Ja huomatkaa tosiaan näissä luvuissa ei puhuta v a r s i n a i s e s t a louhinnan tuotoskulutuksista kaiken päälle edelleen mitään.
--------------
Suomeen tulevien kaivoksen syvyys on kaikialla vain 20m, jotta olisi minimihalpaa, eikä tarvitsisi edes vesiä "kalliilla" pumpata. Ei 400m Limoussinen tyyliin. Ihan vaan siksi, että näin kaivosala saahaan huikeasti 20 kertaiseksi. Lisäksi aiempien uraanikaivosten 30% uraanipitoisuus on tieten laskettu 0,1% näin saadaan kaivosalaan taasa lisää 300kertaisuus! Ja koska ydinherroistamme on hauskampaa näin, malmista ei oteta talteen aiempaa 90% vain 15% piisaaa .. .niin ja taas 6 kertainen. Kaivettava on 10m hukkapatjan alla, tuolla-ala tuplaantuu. Eli nyt meillä on lukujana: 20* 300* 6* 2= 72 000 kertaistumisihme! Panee muuten oksentamaan, kun tajuaa, että saman uraanin sai aiemmin ydinilluusion ihmevuosikymmeninä 1km2 kokoisesta "minimikaivoksesta! Aika hurja kun osaa vähän kalkuloida. Ydinalalla megatuhomaksimointi on kaunista.

11

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • atom

      Ei Pidä paikkansa.

    • bergsman

      Olisipa kiintoisaa saada tuosta "kaivoskuvaelmasta"
      lisätietoja, viitteitä, mistä moiset louhintasuunnitelmat??

      • fet1

        http://kuvaton.com/k/A1c.jpg

        Siitä voit alkupaloiksi alkaa hahmottamaan jäätkö keskeisimmän uraanikaivopsalueen alle joka on Tampereelta etelään.


      • Eli siis tota,
        fet1 kirjoitti:

        http://kuvaton.com/k/A1c.jpg

        Siitä voit alkupaloiksi alkaa hahmottamaan jäätkö keskeisimmän uraanikaivopsalueen alle joka on Tampereelta etelään.

        täs taas oli niinKUSTA sitä faktoo nii palju, et tyrät rytköö!

        Tässä seuroovassa linkissä on vain harvojen ydinyyberosaajien, eli tuttavallisemmin ydinhörhöskitsofreenikoiden, tietämää faktova:

        http://aikataulut.ytv.fi/reittiopas/fi/line/

        Tosta kartastapi ku kattoopi, nii voit huomata kuinka se nuoli osoittaa suoraan uuden yyberuraanikaivoksen pääsisäänkäyntiä eli ulko-ovea!!! Jaa että tota mitä vai? No, siis sehän tarkottaapi sitä että tota sen kaivoksen koko tulee olemaampi yli 80 000 km2! Joo eli revi siittä sitten herne väärään kurkkuun ja kahvi nenääsi!

        Tiiätkö, et minkä takia ne linnuvut lentääppi talveks etelään? Ottamaan aurinkova vai? EI vaan ne SAATANAN ketaleet lähtövät karkuun sitä yyberydintuhosaastetta, mikä joka siis talvella lisääntyy, ku ihmisöt laittatapivat lissöö lämpövä pattereihin! Ja tiesivitkö myös sen että sieltä patterista tulleepi sitte sinne sisäilmoon niitä beetasalpaajia ja alfaromeoita ym. haitallistapa säteilyvä!!!

        Ja SUPOLLE tiedoksi: eN SAAtANA alA vaihtamaan kalsonkejani ennen jouluva!


    • kaivokseen

      mennessäsi pistää se foliohattu päähäsi sekä ottaa lääkkeesi!

    • "haitatessa kustannussyistä mentäisi kuin maksimaalisen raiskauspinta-alan takaaviin 20m syvyyteen."
      "Suomessa ei kalliilla pumppaamaan pakottavien vesien yms. haitatessa"
      Voitko fet1 tehdä suomessa 3m syvempää monttua ilman että sinne tulee vettä ja onhan halvempaa tehdä syvempi kaivos kuin matala. Jos olet sitä mieltä ettei kannata syvemmältä kaivaa kustannusten takia kuin 20m, olet jälleen alueella josta et tiedä juuri mitään.

      Siinä olet oikeassa että ei päästötöntä energiaa ole olemassakaan, tuulimyllyihinkin sitoutuu koko elinkaaren aikana yllättävän paljon erilaisa päästöjä.

      Koska Talvivaara on tossa vieressä pitänee noita lukujakin hieman oikaista.. nikkeliä alkaa tulemaan jo 2009. Rakennusaikana mäksimissaan koneita oli noin 100kpl. joista suurimmat oli yli 1000kw kokoisia. mutta paljon oli ihan 100-150kw koneeita. Nyt työmaa on hiljainen. lieneekö siellä 20kpl suurta konetta. kun kaivos tuottaa siellä louhimassa on porakoneita, ja lastausta hoitanee YKSI suuri pyöräkuormaaja. ja ajopuolella lienee noin 4-5suurta konetta. Ympäristössä häärää samanlainen määrä pienempia koneita joten päästöt ovat murto-osa siihen mitä väitit.

      Ajatteleppa kanadan Öljyhiekka alueita.. eipä kannattais sieltä hiekkaa nostaa, kun polttoainetta menisi enemmän kuin saisi hiekasta jalostamalla ja ehkä uraanikaivos ei olisi niin iso kooltaan, koska tuosta nikkeli kaivoksesta tulee euroopan suurin. Uraanikaivoksesta ei tule euroopansuurinta. Kaivos voi olla vain yksi 25t. kaivinkone ja neljä kuorma-autoa.. On suomessa sellaisiakin kaivoksia, miksei uraanisellaista.

      • fet1

        Suollat niin paljon paskaa, ettei juuri korjata kannata. Ihan älyttömiä ydindisinfoja!

        Limoussinessa uraanikaivos oli 400m syvä. Ronneburgin DDR uskomattomat 2km! Tuo 20m tulee suoraan M.T:n tietona siitä, ettei Suomen 0,1% uraanimassoja KANATA edes nostaa yli 60m montusta hukkamalmeineen kuorma-autolla, koska hyöty malmin energiasta tekee hommasta energianegatiivisen! Avoaumaus romahduttaa saannot 90% >15%! Koetas laskea paljonko kuluu energiaa pelkästään pumppailla 400m syvästä montusta valumavesiä, niin tajuat miksi T.M. ilmoitti kaivossyvyysmaksimin 20m. näin saadaan kaivoksen pinta-alat räjähtämään vastaavasti käsiin! Mikä on oleellinen tarkoin mietitty sikailulisä!

        Ydinenergian päästöttömyys on SOVOTTU EU:n huijauspäätöksillä kirjattavaksi syksyllä 2008 jo 0%!!! Silkkaa, huijausta ja varkautta siis myös susta!))!

        Tuollainen perusjäreä rekka on antotehostaan 500kW ja siis OTTOTEHOT huomioiden JO 1 500kW! Joten mm. MTV-10 uutisissa näytetyt antoteholtaan liki 10MW koneitten ottotehot CO2 fossiilidieselinä osaamme kyllä laskea. Sanottiin, että näitä hirviöitä kaivos tulee tarvitsemaan 8 kpl JO pelkkiin yhden kaivoksen massiivimalmiensa kuljetuksiiin ! Eli mm. Apatiitin malmion kymmenet vastaavat on ihan alan tapaa!kuljetustarve kymmenkertaistuu kun malmi putoaa 1% promilleen!

        Tapasi mukaan et kerro mm reippaasti yli 120MW OTTOTEHON kivimurskaimista, etkä esim. megasuurista höyryntuotantoyksiköistäkään yhtään mitään!

        Hauskinta valheessas on kiertää muitta murkitta sitä totuutta, että TEILLÄ on Tem:ssä haussa JO 1 200 uraanikaivosta Talvivaaran kokoluokalla! Pakko ollakin , koskei uraania tulisi muuten edes EU:n markinatarpeiksi. Ja kuten tiedämme Euroopassa ei ole YHTÄÄN uraaniokaivosta nyt!!
        ___________________________


      • fet1 kirjoitti:

        Suollat niin paljon paskaa, ettei juuri korjata kannata. Ihan älyttömiä ydindisinfoja!

        Limoussinessa uraanikaivos oli 400m syvä. Ronneburgin DDR uskomattomat 2km! Tuo 20m tulee suoraan M.T:n tietona siitä, ettei Suomen 0,1% uraanimassoja KANATA edes nostaa yli 60m montusta hukkamalmeineen kuorma-autolla, koska hyöty malmin energiasta tekee hommasta energianegatiivisen! Avoaumaus romahduttaa saannot 90% >15%! Koetas laskea paljonko kuluu energiaa pelkästään pumppailla 400m syvästä montusta valumavesiä, niin tajuat miksi T.M. ilmoitti kaivossyvyysmaksimin 20m. näin saadaan kaivoksen pinta-alat räjähtämään vastaavasti käsiin! Mikä on oleellinen tarkoin mietitty sikailulisä!

        Ydinenergian päästöttömyys on SOVOTTU EU:n huijauspäätöksillä kirjattavaksi syksyllä 2008 jo 0%!!! Silkkaa, huijausta ja varkautta siis myös susta!))!

        Tuollainen perusjäreä rekka on antotehostaan 500kW ja siis OTTOTEHOT huomioiden JO 1 500kW! Joten mm. MTV-10 uutisissa näytetyt antoteholtaan liki 10MW koneitten ottotehot CO2 fossiilidieselinä osaamme kyllä laskea. Sanottiin, että näitä hirviöitä kaivos tulee tarvitsemaan 8 kpl JO pelkkiin yhden kaivoksen massiivimalmiensa kuljetuksiiin ! Eli mm. Apatiitin malmion kymmenet vastaavat on ihan alan tapaa!kuljetustarve kymmenkertaistuu kun malmi putoaa 1% promilleen!

        Tapasi mukaan et kerro mm reippaasti yli 120MW OTTOTEHON kivimurskaimista, etkä esim. megasuurista höyryntuotantoyksiköistäkään yhtään mitään!

        Hauskinta valheessas on kiertää muitta murkitta sitä totuutta, että TEILLÄ on Tem:ssä haussa JO 1 200 uraanikaivosta Talvivaaran kokoluokalla! Pakko ollakin , koskei uraania tulisi muuten edes EU:n markinatarpeiksi. Ja kuten tiedämme Euroopassa ei ole YHTÄÄN uraaniokaivosta nyt!!
        ___________________________

        "TEILLÄ on Tem:ssä haussa JO 1 200 uraanikaivosta Talvivaaran kokoluokalla!"
        Teillä?? kiitos kunniasta.:)))

        Onko käynyt mielessä paljonko maksaa talvivaaran kokoisen kaivoksen infra. jos sinulla olis se tiedosa tajunneisit varmaankin ettei voi olla suomessa 1200 sen kokoista laitosta haussa. Kuka maksaa???

        Entäs toi -20m "Tuo 20m tulee suoraan M.T:n tietona siitä, ettei Suomen 0,1% uraanimassoja KANATA edes nostaa yli 60m montusta hukkamalmeineen kuorma-autolla, koska hyöty malmin energiasta tekee hommasta energianegatiivisen!"
        Kumma että pelkkää kalliomursketta nostetaan samansyvyisistä kaivannoista, vaikka ei saada ensimmäistäkään wattia takaisin. Siinä tehdään samat vaiheet ampu, louhinta, murskaus, ajo kuorma-autolla.
        Kuinka sitten kallion puhdistus, raivaus. tien teot.. kaikki voidan tehdä samalle määräälle-20m. Tai jos otetaankin -40m ei tule raivaus. puhdistus, ym. kuluja, mutta kalliota lähtee tuplamäärä. Entäs-60m kolminkertainen määrä.

        "Mikä on oleellinen tarkoin mietitty sikailulisä!"
        Mitä tämä tarkoittaa? Siis että tarkoituksella tehdäisiin isomman kukaan, vaikka kulut nousisisvat taivaisiin. ??? Ei kai kukaan noin edes ajattele muiden ajatteleven, muuta kun ihmiset jotka uskovat johonkin salaliittoon.

        "Tapasi mukaan et kerro mm reippaasti yli 120MW OTTOTEHON kivimurskaimista, etkä esim. megasuurista höyryntuotantoyksiköistäkään yhtään mitään! " no en kerro koska määräsi 200 konetta ei tullut kuin ensimmäinen kymenen täyteen, niin kuhan keksit ne 190 muuta. Siis KEKSIT. koska ei niitä oikeasti ole olemassa. Kovasti sinulla kyllä runosuoni näyttää sykkivän, vahvati liijoitellen. Enkö sanonut. pysy asiassa älä liijoittele.. Sinun kaivoksessa on jo 200 konetta, vasta kymmenessa pyöritään.. onhan siellä pienempää yksikköä ja muuta, mutta pieniä ovat muikut suolakalaksi.


      • fet1
        airfoil kirjoitti:

        "TEILLÄ on Tem:ssä haussa JO 1 200 uraanikaivosta Talvivaaran kokoluokalla!"
        Teillä?? kiitos kunniasta.:)))

        Onko käynyt mielessä paljonko maksaa talvivaaran kokoisen kaivoksen infra. jos sinulla olis se tiedosa tajunneisit varmaankin ettei voi olla suomessa 1200 sen kokoista laitosta haussa. Kuka maksaa???

        Entäs toi -20m "Tuo 20m tulee suoraan M.T:n tietona siitä, ettei Suomen 0,1% uraanimassoja KANATA edes nostaa yli 60m montusta hukkamalmeineen kuorma-autolla, koska hyöty malmin energiasta tekee hommasta energianegatiivisen!"
        Kumma että pelkkää kalliomursketta nostetaan samansyvyisistä kaivannoista, vaikka ei saada ensimmäistäkään wattia takaisin. Siinä tehdään samat vaiheet ampu, louhinta, murskaus, ajo kuorma-autolla.
        Kuinka sitten kallion puhdistus, raivaus. tien teot.. kaikki voidan tehdä samalle määräälle-20m. Tai jos otetaankin -40m ei tule raivaus. puhdistus, ym. kuluja, mutta kalliota lähtee tuplamäärä. Entäs-60m kolminkertainen määrä.

        "Mikä on oleellinen tarkoin mietitty sikailulisä!"
        Mitä tämä tarkoittaa? Siis että tarkoituksella tehdäisiin isomman kukaan, vaikka kulut nousisisvat taivaisiin. ??? Ei kai kukaan noin edes ajattele muiden ajatteleven, muuta kun ihmiset jotka uskovat johonkin salaliittoon.

        "Tapasi mukaan et kerro mm reippaasti yli 120MW OTTOTEHON kivimurskaimista, etkä esim. megasuurista höyryntuotantoyksiköistäkään yhtään mitään! " no en kerro koska määräsi 200 konetta ei tullut kuin ensimmäinen kymenen täyteen, niin kuhan keksit ne 190 muuta. Siis KEKSIT. koska ei niitä oikeasti ole olemassa. Kovasti sinulla kyllä runosuoni näyttää sykkivän, vahvati liijoitellen. Enkö sanonut. pysy asiassa älä liijoittele.. Sinun kaivoksessa on jo 200 konetta, vasta kymmenessa pyöritään.. onhan siellä pienempää yksikköä ja muuta, mutta pieniä ovat muikut suolakalaksi.

        Kuten huomaamme tekniikan maailmassa keskityttiin siihen reaaliin, että kun kaivetaan 30% rautamalmia, tai kootaan 0,1% uraanipitoisuutta, jonka saanti on vain kuudesosan raudasta. Pitää silloin tosiaan kaivaa hukkamateriaalia huikesti 1 800-kertainen määrä! Kun tässä huomioidaan että rautaa käytetään tonneina/v murto-osia siitä mitä esim. ölyn litroja aletaan tajuta miksi jo pelkkä maanpäälle nostamisen energiat on tärkeitä.

        Esimerkiksi öljyä ei kannata edes PUMPATA juuri yli kilometrin syvyydestä energiapositiivisessa mielessä! Miksi ihmeessä? No koska nyt kaivetaan KILOWATTITUNTEJA! Energian kaivuussa kun on kilpailevien energiamuotojen frekvenssit otettava huomioon. Kulta on uniikkia ja voidaan kaivaa kyllä timanttien tapaan hintaan mihin liki hyvänsä. Energian kaivuussa energiapositiivisuus on kaikki KAIKESSA!

        Huomaan ettet LAINKAAN halua kertoa sitää perusfaktaa, että uraanikaivoksen ottoteho on TRIPLA verrattuna fossiilidieselien antotehoihin. Jätät samalla kokonaan koskematta sellaiset perustat, että esim. teollisen jalostuksen saanto on 90% ja Ronneburgin/Wismuntin avorikkihappoiset 420m kekoaumat taivaan alla tuottaa vain kuudesosan 15% siitä mitä muuten tulisi valmista. Huomaan siis, ettet tunne keskusteltavvaa uraaninkaivuun
        ahealaani LAINKAAN! Tai jois ehkä jotain, niin teillä SUPO-piirit ei anna siitä kertoa. Tämä kuule SELVÄ.(


      • Sivusta seurannut
        fet1 kirjoitti:

        Kuten huomaamme tekniikan maailmassa keskityttiin siihen reaaliin, että kun kaivetaan 30% rautamalmia, tai kootaan 0,1% uraanipitoisuutta, jonka saanti on vain kuudesosan raudasta. Pitää silloin tosiaan kaivaa hukkamateriaalia huikesti 1 800-kertainen määrä! Kun tässä huomioidaan että rautaa käytetään tonneina/v murto-osia siitä mitä esim. ölyn litroja aletaan tajuta miksi jo pelkkä maanpäälle nostamisen energiat on tärkeitä.

        Esimerkiksi öljyä ei kannata edes PUMPATA juuri yli kilometrin syvyydestä energiapositiivisessa mielessä! Miksi ihmeessä? No koska nyt kaivetaan KILOWATTITUNTEJA! Energian kaivuussa kun on kilpailevien energiamuotojen frekvenssit otettava huomioon. Kulta on uniikkia ja voidaan kaivaa kyllä timanttien tapaan hintaan mihin liki hyvänsä. Energian kaivuussa energiapositiivisuus on kaikki KAIKESSA!

        Huomaan ettet LAINKAAN halua kertoa sitää perusfaktaa, että uraanikaivoksen ottoteho on TRIPLA verrattuna fossiilidieselien antotehoihin. Jätät samalla kokonaan koskematta sellaiset perustat, että esim. teollisen jalostuksen saanto on 90% ja Ronneburgin/Wismuntin avorikkihappoiset 420m kekoaumat taivaan alla tuottaa vain kuudesosan 15% siitä mitä muuten tulisi valmista. Huomaan siis, ettet tunne keskusteltavvaa uraaninkaivuun
        ahealaani LAINKAAN! Tai jois ehkä jotain, niin teillä SUPO-piirit ei anna siitä kertoa. Tämä kuule SELVÄ.(

        kyllä airfoil on oikeassa, ei murskeella tuoteta wattiakaan, kuitenkin sitäkin louhitaan kohtuullisen syvältä. Ei Talvivaaran malmikaan mitään 30% ole, sekin otetaan, eiköhän kyse ole ihan prosenteista. Mitä kehnompaa malmi on sen taloudellisemmin sitä nostetaan. Eikä ympäristöä tieten tahtoen tuhota, kuten teillä on tapana suurennella.

        Ehkä airfoil on nostanut muutaman tonnin maata, tai jopa malmia, en tiedä, koska on kaivinkoneen kuljettaja. Taitaa sinun malmitonnisi olla vielä maassa.

        Teillä hihhuleilla on kumma tapa tulla joka alan spesialisteiksi, vaikka maata ei ole kuin kynnen alla.


      • fet1
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        kyllä airfoil on oikeassa, ei murskeella tuoteta wattiakaan, kuitenkin sitäkin louhitaan kohtuullisen syvältä. Ei Talvivaaran malmikaan mitään 30% ole, sekin otetaan, eiköhän kyse ole ihan prosenteista. Mitä kehnompaa malmi on sen taloudellisemmin sitä nostetaan. Eikä ympäristöä tieten tahtoen tuhota, kuten teillä on tapana suurennella.

        Ehkä airfoil on nostanut muutaman tonnin maata, tai jopa malmia, en tiedä, koska on kaivinkoneen kuljettaja. Taitaa sinun malmitonnisi olla vielä maassa.

        Teillä hihhuleilla on kumma tapa tulla joka alan spesialisteiksi, vaikka maata ei ole kuin kynnen alla.

        Hihhuleistasi en tiedä kaivinkoneissanne, mutta ITSE olen ydinalalla ollut kolmattakymmenettä vuotta. Paukkumusta-alaa tunnen valovuosia enemmän kuin Suomessa sallii SUPO!

        Ja olen kuule tuottanut energiaa enemmän kuin laskea osaat! Pelkästään esim. vesiekoenergiaa reippaasti yli 10 miljoonaa kWh!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe