intin resepti hukassa

markustaja

söin intissä (upinniemi 93) sellasta keittoa kun "tijuanakeitto"
siinä oli makaroonia ja salamia ja se oli tulista, mutta en löydä reseptiä mistään.
sanooko kellekkään mitä se oli oikeasti :)

18

1629

  Vastaukset

  • Minusta makaroni on parempaa, kun siitä jättää sen toisen o:n pois.

   Itse muistan syöneeni Intissä ihan mielikseni pataljoonakeittoa. Siinä oli muun muassa nötköttiä (purkkilihaa) ja makaronia.

   Salamia ei varmaankaan ole ollut Upinniemessä edes keittolautasella. Salamathan kuuluvat viestimiesten hihamerkkiin ja viestimiehiä tehdään Riihimäellä jos jossakin.

  • Nämä reseptit joita intti käyttää ovat suurtalouksiin suunnattuja ja paikallinen emäntä sävyttää ne saamansa palautteen mukaan.
   En voi kuviella emännälle parempaa palautetta työstään, kuin että joku kysyy hänen suunnittelemansa ruuan reseptiä.
   Eli luuri käteen ja hae numeroa osoitteesta mil.fi tai jotain sinnepäin.

   • Lyömätön, parempaa neuvoa tuskin kukaan pystyy antamaan. Kukapa sen parhaiten tietäisi kuin tekijä ja tekijähän on todellakin yhtä lähellä kuin lähin kännykkä. Loistavaa Arska!
    Sinänsä upea kiitos kyseiselle emännälle, sillä eipä noita intin muonia yleensä niin kovasti kaipaile, onnittelut hänellekin!


  • Sama keitto oli Upinniemen ruokalistalla vielä v. 2005, joten kyseessä lienee varsinainen perinneruoka. Täytyy myöntää, että kaikista tarjotuista ruoista tijuanakeitto oli ehkä yksi parhaista, varsinkin leirimuonana. Sopivan tulista, että varmasti pakeni kylmyys luista.

   En tietenkään tiedä reseptiä, mutta voin yrittää listata joitakin aineksia, jota keitossa mielestäni oli. Keitto itse oli luultavasti tomaattiin ja punaiseen mietoon paprikaan pohjautuva. Seassa oli spaghettisuikaleita (n. 4 cm), salamisuikaleita, ehkä jonkin verran kinkkusuikaleitakin, herneitä ja punaisia paprikasuikaleita. Keitto oli tosiaan tulista, ja nämä punaiset paprikat taisivat olla tulisuuden lähde. Seassa saattoi olla myös chilijauhetta.

   Mausteiksi jonkin verran suolaa ja rouhittua mustapippuria. Tasapainon vuoksi sekaan kannattaa lorauttaa hieman etikkaa (miel. punaviinipohjaista) ja kermaa sen verran, että väristä tulee pari astetta vaaleampaa.

   • Ja kun ottaa huomioon, että salami itsessään on erittäin suolainen kuivamakkaratyylinen tuote, niin ehkä kannattaa jättää ylimääräinen suola sopasta pois?


  • Vanha ketju, mutta orkkis ohje 100:lle seuraava:
   55L vettä
   14kg naudanlihaa
   5rkl kokonaisia maustepippureita
   1,5kg sipulia ruskistettuna
   (lanttua ja porkkanaa)
   30L kuorittuja perunoita
   1,5kg makarooneja katkottuna
   suolaa
   Tehdään kuten lihakeitto. Makaroonit ja ruskistettu sipuli lisätään, kun perunat puolikypsiä.

  • pakkikamaa http://www.inttistore.fi/army.html

  • Pataljoonaa ne siellä vain tarjoaa, eli kaikki viikon tähteet sekaisin, lisätään vettä ja makaronia ja noppaperunaa.
   Viikon 1. satsiin 200 l vettä 50 l pottuja 0,2 kg noppalihaa, kourallinen suolaa.

  • 1/99 upinniemi ja mä kaipaan ja saman safkan reseptiä. Mut mielestäni ei ollu tulista. Toinen safka mikä jääny mielee eikä oo koskaan tullu vastaan muualla niin nakkisipulikeitto.oli hyvää mut nälkä ei lähteny

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   329
   6494
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   183
   3194
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   93
   1415
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   746