Hirvein suklaa/karkkielämys?

suklaahirviö

Millainen on juuri _sinun_ kamalin suklaa- tai karkkielämykseksi?

Minulle varmasti kamalin on yhdessä kahvipöydässä käynyt juttu. Oli tarjolla suklaamakeisia ja otin yhden. Valmistauduin makunautintoon mutta.. -RRRAKS!!! Ohkaisen suklaakuoren alla olikin kammottavaa, vahvan makuista viinasta! LIKÖÖRIKONVEHTI, elämäni kammotus.. sehän se oli!

Kävi vielä niin, että kun täyte oli jotain tosi väkevää viinasta (konjakkia tms.) niin se poltti kurkkua ja aloin nolosti yskiä köhiä siinä kahvipöydässä. ;) Maku ei lähtenyt suusta millään, se peittosi alleen kaiken muun siinä tarjotun kahvileivän. Tästä jutusta on jo useampi vuosi, mutta yhä muistan.. hehe.. Hamittaa se köhiminen, kun mietin että loukkasinko sillä niitä ihmisiä. :( En vain voinut sille mitään! Onneksi eivät vaikuttaneet loukkaantuneilta, vitsailivat kyllä. ;)

Liköörikonvehdit pitäisi kieltää lailla. ;) Tai no, ainaskin niiden tarjoaminen _mulle_. Eivät uppoa minuun yhtään. Mahtaako muuten useinkin ne pussissa myytävät liköörikonvehdit olla menneet murskaksi? Hyh!!

No, makuasiat ovat tietty makuasioita.. Itselleni ainakin kauhein suklaatielämys on liköörikonvehti, mutta appiukkoni pitää niistä taas tosi paljon. Mies taas inhoaa budapest-konvehtia. Minäkään en siitä PIDÄ, buda ei ole mun suosikkisuklaa - on kuin VOITA söisi! - mutta ei se nyt inhokki numero yksi sentään ole. ;)

T: suklaahirviö

-----------------------------------------
http://suklaahirvio.blogspot.com
BLOGI MÄSSYSTÄ JA HERKUTTELUSTA,
(JA VALITETTAVASTI MYÖS AHDISTUKSESTA)
-----------------------------------------

53

4686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kun

      erehtyy syömään vaaleata maitosuklaata. Järkyttävää!

      • lakusalmari

        lakritsaa ja salmiakkia suklaaseen sekoitettuna. Tai joku makea kakku, johon on miksattu salmiakkia. Hirveää.


      • suklaahirviö
        lakusalmari kirjoitti:

        lakritsaa ja salmiakkia suklaaseen sekoitettuna. Tai joku makea kakku, johon on miksattu salmiakkia. Hirveää.

        No huh.. Se on sanottava, että itse _pelkään_ oikein milloin käy niin, että saan jotain kuivakakkua vieraisilla, jossa on joku turkish pepper-raita. :( Jo olisi gamalaa. Voisi tulla oksu!

        Salmiakkisuklaa on myös inho.. Mies kyllä pitää!


    • Reg1na

      suklaa jossa on jonkinlaista juoksevaa täytettä on ihan hirveää :< Etenkin juuri nuo viinakonvehdit on jotakin niin ällöttävää!
      Ja sitten vielä suklaa jossa on marsipaania, jota inhoan yli kaiken.
      Karkkikarkeista en ole koskaan pitänyt, joten niittenkin maistelemisen voi summata tähän samaan. (Karkkikarkki = kaikki karkki mikä ei ole suklaata =D)

      • -Loveable-

        Komppaan sua, nimittäin mullekaan ei maistu suklaa, jossa on jokin juokseva täyte. Viinakonvehdit on kaikkein pahimpia, mutta en tykkää myöskään toffee-/caramel-täytteisistä konvehdeista, vaikka niitä pystyykin paremman puutteessa syömään.

        Pahimpana makuelämyksenä lapsuudesta on Werther´s original. Ihan hirveää, kamalan kovia ja pahan makuisia. Myöskään vaahtobanaanit sekä monet keinotekoisen makuiset irtokarkit ei uppoa vieläkään.


      • pidän
        -Loveable- kirjoitti:

        Komppaan sua, nimittäin mullekaan ei maistu suklaa, jossa on jokin juokseva täyte. Viinakonvehdit on kaikkein pahimpia, mutta en tykkää myöskään toffee-/caramel-täytteisistä konvehdeista, vaikka niitä pystyykin paremman puutteessa syömään.

        Pahimpana makuelämyksenä lapsuudesta on Werther´s original. Ihan hirveää, kamalan kovia ja pahan makuisia. Myöskään vaahtobanaanit sekä monet keinotekoisen makuiset irtokarkit ei uppoa vieläkään.

        Julia-konvehdeista ja muista tummasuklaisista, joissa on marmeladi- tai hillotäyte. Myös Jim-patukka on hyvää.


      • -Loveable-
        pidän kirjoitti:

        Julia-konvehdeista ja muista tummasuklaisista, joissa on marmeladi- tai hillotäyte. Myös Jim-patukka on hyvää.

        Juliat on ihan hyviä, enkä ala parkumaan jos niitä on jossain tarjolla tai jos niitä saa lahjaksi. Vapaaehtoisesti en tosin ostaisi mitään marmeladi- tai hillotäytteisiä suklaita, enkä marmeladeja muutenkaan.


      • suklaahirviö

        .. että entäs jos vanhetessaan kokee jonkun oudon PERSOONALLISUUSMUUTOKSEN ja alkaakin rakastaa liköörikonvehteja? :( Minulla nimittäin oli marsipaania kohtaan nuorempana inho.. mutta nykyisin PIDÄN siitä yli kaiken. Jotenkin vaan vaivaa, että jos yhden asian suhteen voi maku muuttua noin, niin mitäs jos vielä löytää itsensä vanhainkodissa fanittamasta liköörikonvea? :( Tosin se taitaisi niissä oloissa olla ongelmista pienin.

        On se ihmisen makuaisti vaan aika kumma juttu. Vielä 5 vuotta sitten kaikki liköörit oli minusta ällöttäviä.. ja nyt huomaan sitten joskus MÄSSYssä maistelevani tilkkasen mantelilikööriä tai kermalikööriä kun leivon. Kaadan lasin pohjalle ja makustelen. Per-vers-si-ä! :)

        Mutta en usko alkavani pitää liköörikonvehdista. Se olisi jo liian iso hyppäys...

        Minäkään en kauheasti pidä karkki-karkista. Fazerin Parhaissa on muutama hyvä, mutta myös paljon pahoja. Jaa, Marianne on poikkeus, siitä pidän kyllä aina välillä.

        Meillä mies rohmuaa kaikkia.. bon-bon namupiloja, en tiedä onko niitä edes markkinoilla enää. Yhdessä vaiheessa hän kumminkin jumaloitsi niitä. Ja sitten kaikkia hedelmäaakkosia, Lauantai-pusseja yms.

        T: suklishirviöinen


      • jokuuuu
        suklaahirviö kirjoitti:

        .. että entäs jos vanhetessaan kokee jonkun oudon PERSOONALLISUUSMUUTOKSEN ja alkaakin rakastaa liköörikonvehteja? :( Minulla nimittäin oli marsipaania kohtaan nuorempana inho.. mutta nykyisin PIDÄN siitä yli kaiken. Jotenkin vaan vaivaa, että jos yhden asian suhteen voi maku muuttua noin, niin mitäs jos vielä löytää itsensä vanhainkodissa fanittamasta liköörikonvea? :( Tosin se taitaisi niissä oloissa olla ongelmista pienin.

        On se ihmisen makuaisti vaan aika kumma juttu. Vielä 5 vuotta sitten kaikki liköörit oli minusta ällöttäviä.. ja nyt huomaan sitten joskus MÄSSYssä maistelevani tilkkasen mantelilikööriä tai kermalikööriä kun leivon. Kaadan lasin pohjalle ja makustelen. Per-vers-si-ä! :)

        Mutta en usko alkavani pitää liköörikonvehdista. Se olisi jo liian iso hyppäys...

        Minäkään en kauheasti pidä karkki-karkista. Fazerin Parhaissa on muutama hyvä, mutta myös paljon pahoja. Jaa, Marianne on poikkeus, siitä pidän kyllä aina välillä.

        Meillä mies rohmuaa kaikkia.. bon-bon namupiloja, en tiedä onko niitä edes markkinoilla enää. Yhdessä vaiheessa hän kumminkin jumaloitsi niitä. Ja sitten kaikkia hedelmäaakkosia, Lauantai-pusseja yms.

        T: suklishirviöinen

        Kyllähän sitä aika usein käy niin, että joku mistä ei pidä lapsena/nuorena, se sitten yllättäen sitten maistuukin vanhempana. Ei liity kyllä karkkeihin mitenkään, mutta aurajuustohan on usealle tuollainen. Itseäni lapsena inhotti aurajuusto, mutta nykyään mikään ei ole sen parempaa. :) Enkä tosiaan ole ainoa joka on kertonut samaa.

        Ja liköörikarkkien kanssa kävi samallalailla, joskus ne yököttivät, mutta nykyään ne ovat nam


      • jokuuuu
        jokuuuu kirjoitti:

        Kyllähän sitä aika usein käy niin, että joku mistä ei pidä lapsena/nuorena, se sitten yllättäen sitten maistuukin vanhempana. Ei liity kyllä karkkeihin mitenkään, mutta aurajuustohan on usealle tuollainen. Itseäni lapsena inhotti aurajuusto, mutta nykyään mikään ei ole sen parempaa. :) Enkä tosiaan ole ainoa joka on kertonut samaa.

        Ja liköörikarkkien kanssa kävi samallalailla, joskus ne yököttivät, mutta nykyään ne ovat nam

        Niin, ja varmaan olisi myös voinut vastata tuohon aloituskysymykseen. Suklaista kammottavimpia ovat Bounty-patukat ja Budapest-konvehdit. Tosin tuohon jälkimmäiseen vaikuttaa varmaankin se, että joskus aikoinaan kaverini kanssa vedimme kyseistä suklaata ison laatikon kerralla, siitä on jo yli 10 vuotta ja edelleen ajatuskin Budapest-konvehdeista puistattaa. :)

        Karkeista ei ainakaan näin äkkiseltään tule mitään erityisen inhottavaa mieleen.


      • suklaahirviö
        jokuuuu kirjoitti:

        Niin, ja varmaan olisi myös voinut vastata tuohon aloituskysymykseen. Suklaista kammottavimpia ovat Bounty-patukat ja Budapest-konvehdit. Tosin tuohon jälkimmäiseen vaikuttaa varmaankin se, että joskus aikoinaan kaverini kanssa vedimme kyseistä suklaata ison laatikon kerralla, siitä on jo yli 10 vuotta ja edelleen ajatuskin Budapest-konvehdeista puistattaa. :)

        Karkeista ei ainakaan näin äkkiseltään tule mitään erityisen inhottavaa mieleen.

        Auris oli hyvä esimerkki maun muuttumisesta! Mulla on ihan sama juttu: inhosin sitä lapsena, nyt tykkään ihan kunnolla. ;)

        Liköörikonvesta en usko alkavani pitää, siihen nimittäin vaikuttaa maun lisäksi KOOSTUMUS. Minusta sellainen suklaa, jossa täyte on IHAN lirua, on mielettömän hankala syötävä. Eri juttu ovat sitten toffee- ja kinuskitäytteiset. Nekin ovat löysiä, mutta eivät ihan kuin vettä.. se on liköörikonvehdin ongelma se.

        Heheh hassu juttu tuo, että laatikollinen budaa sai inhon aikaan. ;) Itse en voi vieläkään juoda/syödä mitään pina colada-tyyppistä juttua. Johtuen siitä kun teininä kerran join itseni hirvittävän sekaisin pina coladalla ja oksensin. :( Siitä lähtien en ole voinut.. aina maistuu suussa yrjö jos yritänkin.

        Bounty muuten ON pahaa minustakin. Ei kuitenkaan pääse ihan super-inhokkilistalle. Mutta melkein!

        T: choc monsteri


      • huononee
        suklaahirviö kirjoitti:

        Auris oli hyvä esimerkki maun muuttumisesta! Mulla on ihan sama juttu: inhosin sitä lapsena, nyt tykkään ihan kunnolla. ;)

        Liköörikonvesta en usko alkavani pitää, siihen nimittäin vaikuttaa maun lisäksi KOOSTUMUS. Minusta sellainen suklaa, jossa täyte on IHAN lirua, on mielettömän hankala syötävä. Eri juttu ovat sitten toffee- ja kinuskitäytteiset. Nekin ovat löysiä, mutta eivät ihan kuin vettä.. se on liköörikonvehdin ongelma se.

        Heheh hassu juttu tuo, että laatikollinen budaa sai inhon aikaan. ;) Itse en voi vieläkään juoda/syödä mitään pina colada-tyyppistä juttua. Johtuen siitä kun teininä kerran join itseni hirvittävän sekaisin pina coladalla ja oksensin. :( Siitä lähtien en ole voinut.. aina maistuu suussa yrjö jos yritänkin.

        Bounty muuten ON pahaa minustakin. Ei kuitenkaan pääse ihan super-inhokkilistalle. Mutta melkein!

        T: choc monsteri

        Samoin mukaan tulee enemmän tai vähemmän tottumuksen myötä syntyneitä, kuten esim. alkoholijuomat. Monet vahvat maut eivät siis ihan syystäkin lapsille maistu, eikä välttämättä kyse ole mistään kranttuilusta.

        Itselläni ainakin monet kaaliruoat, sian maksa ja lanttulaatikko eivät ole mitään lempikamaa, kyllä niitä on mahdollista syödä (laittaa suuuhun, tarvittaessa pureskella, niellä ja pitää sisällään), mutta kaikista em. hajuista tulee valehtelematta hieman mieleen ihan se itsensä. Mistään noista en ole koskaan pitänytkään, toisaalta taasen esim. sinihomejuusto menee silloin tällöin nykyisellään, juustoista kyllä pitänyt ja pidän muutenkin, joten saattanut jotenkin vähän sillä varjolla tulla kun on satunnaisesti kuitenkin maistanut.


    • suklaa

      (joskus 80-90 -luvulla) ei juuri makuhermoja kutitellut, huh että oli kamalaa moskaa! Saksalaisvalmisteiset suklaajoulukalenterit eivät aikoinaan vakuuttaneet maullaan, vaikka lapsena tuli silti urheasti syötyä luukuista paljastuneet yllätykset viimeistä palaa myöten. Olivathan ne kuitenkin suklaata eli karkkia eli mässyä ;)

      Liköörikonvehdit eivät innosta niin yhtään edes näin aikuisiällä, kamalan kitkeriä ja ällöttävän sokerisia samaan aikaan *puistatus* Väkevällä minttumössöllä täytetyt tummasuklaakonvehdit (esim. After eight) saavat lähinnä kakistelemaan. Imelän kookostäytteinen Bounty-patukka oli myös aika kuvottava maku"elämys"...

      • nimenomaan

        on (ja oli) juuri hyvää! Se kun oli (on) oikeata tummaa suklaata, eikä iljettävää vaaleata maitosuklaata.


      • firmat väärässä?

      • Edellinen
        firmat väärässä? kirjoitti:

        http://www.korkunov.ru/mode.1290-l.en

        Minähän juuri totesin, että venäläinen suklaa on hyvää. Miksi sitten kysyt minulta, ovatko kaikki nuo firmat väärässä?


      • --nyt
        Edellinen kirjoitti:

        Minähän juuri totesin, että venäläinen suklaa on hyvää. Miksi sitten kysyt minulta, ovatko kaikki nuo firmat väärässä?

        Oikeasti, Neuvostoliiton aikaan venäläinen suklaa oli karmean makuista! Mutta silloin suklaa ei ollut suinkaan ainoa juttu, joka oli pielessä.

        Voi olla että venäläinen suklaakin on nyt paljon parempaa kuin ennen. On siellä muutenkin asiat muuttuneet. Miksi ei siis suklaankin suhteen. Venäläinen kuluttaja vaatii nykyisin laatua vähän kaikessa. Heillä on varaa vaatia.


      • kohdistat
        --nyt kirjoitti:

        Oikeasti, Neuvostoliiton aikaan venäläinen suklaa oli karmean makuista! Mutta silloin suklaa ei ollut suinkaan ainoa juttu, joka oli pielessä.

        Voi olla että venäläinen suklaakin on nyt paljon parempaa kuin ennen. On siellä muutenkin asiat muuttuneet. Miksi ei siis suklaankin suhteen. Venäläinen kuluttaja vaatii nykyisin laatua vähän kaikessa. Heillä on varaa vaatia.

        viestisi minulle?

        Ja kyllä jo neuvostosuklaa oli hyvää. Söin sitä paljon 1970-luvun alussa.


      • suklaahirviö
        kohdistat kirjoitti:

        viestisi minulle?

        Ja kyllä jo neuvostosuklaa oli hyvää. Söin sitä paljon 1970-luvun alussa.

        .. kävi aina työmatkoilla Neuvostoliitossa 70-80-luvuilla ja joskus toi sieltä sikäläistä suklaata. Ystäväni piti siitä tosi paljon, mutta hän oli muutenkin vähän vähemmän makean namin ystävä kuin esim. minä. Venäläisistä on sanottu, että heidän suklaamakunsa menee vähän tummemman puolelle kuin meillä suomalaisilla.

        Nykyisestä venäläisestä suklaatista en osaakaan sanoa mitään. Tekisi mieleni kokeilla. On vaikea uskoa _ettei_ se olisi hyvää. Pitää koettaa jostain löytää tuota Korkunovia vai mitä nyt joku linkkasikin. Olisikohan Stokkalla.


      • Resent

        Liköörikonvehdit tosiaan ovat aivan kamalia! :6 Samoin aikaisemminkin mainitut Bounty (ihan kuin heinää söisi), Budapest (hirvein joulusuklaa mitä kuvitella saattaa), suklaamunien suklaa (sellaisissa isoissa suklaamunissa käytetty, kauhean ytelää), sekä joistakin konvehtirasioista löytyvä Rommitäytteinen suklaa!
        Eräs karkkimuisto on myös kauhea, poiketen suklaa-aiheesta: Joskus 1990-luvulla minulla ja serkullani oli tapana pitää joka viikon lauantai karkkipäivä. Eikä se tarkoittanut mitään 100 gramman karkkipussia, vaan "normaali" annoksemme oli vähintään 200 gramman karkkipussi ja päälle kaksi suklaapatukkaa. Siis tuollainen oli yhden annos... No, kuitenkin, nautimme karkeistamme sellaisen Woom-juoman (keltaisessa purkissa olevan) kyydittämänä. Yhtäkkiä juodessani tuli vastaan jokin iso, limainen möykky! Se oli kamalaa.
        Vasta hetken päästä tajusin sen olleen aikaiemmin purkkiin leikilläni upottama missä äx-pussin karkki, joka oli juomassa muuttunut niljakkaaksi... Kuitenkin, aivan kamala kokemus :S

        Niin, joskus päätimme myös serkuni kanssa kokeilla silloisia uutuuksia, Yankie-patukoita. Molemmille kaksi. No, ne olivatkin aivan pahoja!


    • on aina

      70% tummat suklaat. Sopineen masennuslääkkeeksi, mutta ei herkutteluun.

      • suklaahirviö

        Nuo 70% tummat suklaatit ovat tosiaan äklöjä. Oma rajani kulkee tuossa 60% noin suunnilleen. Yli sen menevät ovat pääsääntöisesti pahoja.. omaan suuhuni siis.. Ideaali tumma suklaa on 50-60. Mutta ei sekään kaikissa toimi, pahoja on myös niissäkin.

        Mulle tumma suklaati on sellaista vähissä erissä herkuteltavaa, aina silloin tällöin. Kunnon nautintosuklaa on itselläni sellainen keskivahva maitosuklaa, Marabou tai Fazer tai Milka. ;) Nam..


      • Anonyymi
        suklaahirviö kirjoitti:

        Nuo 70% tummat suklaatit ovat tosiaan äklöjä. Oma rajani kulkee tuossa 60% noin suunnilleen. Yli sen menevät ovat pääsääntöisesti pahoja.. omaan suuhuni siis.. Ideaali tumma suklaa on 50-60. Mutta ei sekään kaikissa toimi, pahoja on myös niissäkin.

        Mulle tumma suklaati on sellaista vähissä erissä herkuteltavaa, aina silloin tällöin. Kunnon nautintosuklaa on itselläni sellainen keskivahva maitosuklaa, Marabou tai Fazer tai Milka. ;) Nam..

        70% suklaa on parasta.


    • Suklaahullu

      ...joku venäläinen suklaa, jota isä toi työmatkalta tuliaisina jo kohta 20 vuotta sitten! Hyi että se oli pahaa! Kitkerää kuin mikäkin.

      Kirpeitä hedelmäkarkkeja olen inhonnut aina. Niistä saan vain puistatuksia! :D Kirpeä salmiakki taas on ihanaa, siksi en käsitä miksi nuo kirpeät hedelmät eivät miellytä...

      Ja vielä yksi inhokki: karkkilaareissa on nykyisin sellaisia isoja karkkikirjaimia, joiden koostumus on kauhea! Sitkeitä ja pahoja, kun maistuvatkin ihan saippualle.

      Muuten minuun uppoaa valitettavankin helposti kaikki herkku! xD

      T: Suklaahullu

      • Suklaahullu

        Taisi olla muuten Neuvostoliitto silloin vielä kasassa eli korjaus tuohon venäläiseen.

        Niin ja ei ne punssikonvehdit ole meikäläisenkään suosiossa! :D


      • pidänkin

        kaikkein eniten juuri tummasta suklaasta ja kirpeistä hedelmäkarkeista. Salmiakkia inhoan.


      • Suklaahullu
        pidänkin kirjoitti:

        kaikkein eniten juuri tummasta suklaasta ja kirpeistä hedelmäkarkeista. Salmiakkia inhoan.

        Jep. Minä tykkään myös tummasta suklaasta, mutta tuo neuvostosuklaa on jäänyt mieleen kauheana makukokemuksena. Se kun oli oikeasti pahaa! :P


    • catso

      Minttusuklaasta en pidä, mutta tulen toimeen kun vältän sitä. Pienenä oli hirveää kun Pandan suklaarasioissa toffee (suosikkini, maitosuklaassa) meni sekaisin samannäköisen minttukonvehdin kanssa, kun ainoa ero oli suklaan väri. Luulet syöväsi ihanaa herkkua, ja puraistessa se osoittautuukin mintuksi. Hyi.

      Liiallisen itsetehdyn salmiakkikossun kulutuksen takia Lidlin turkinpippurit ei enää oikein maistu.

      Ja liköörikonvehdit nyt on vaan pahoja.

      • suklaahirviö

        Itselläni tuo minttusuklaa menee vähän valikoiden alas. Tykkään joskus sellaisesta pätkis-tyyppisestä.. mutta toisaalta jotkut mintut on yksinkertaisesti LIIAN "raikkaita", tulee hampitahna mieleen mausta.. After eight-minttu on yksi tällainen!

        Nuo liköörikonsut on muuten tosissaan ongelma. Minua aina vaivaa jos jossain kyläpaikassa niitä on tarjolla. Jotkut ihmiset on tosi tarkkoja siitä, että otat KAIKKEA, mitä tarjolla on. Sitten on liköörikonvehdin kanssa kaksi vaihtoehtoa: 1) otat sellaisen ja kärvistelet helvetin tuskat 2) joudut selittelemään ottamattomuuttasi ja se on kiusallinen tilanne. Jotkut ihmiset vaan ei 'hyväksy' sitä, että sanot kiitos ei. :(

        Krääääääh! (*suklaahirviön tuskanhuuto*)


      • Tupla-minttu uusi ystävä
        suklaahirviö kirjoitti:

        Itselläni tuo minttusuklaa menee vähän valikoiden alas. Tykkään joskus sellaisesta pätkis-tyyppisestä.. mutta toisaalta jotkut mintut on yksinkertaisesti LIIAN "raikkaita", tulee hampitahna mieleen mausta.. After eight-minttu on yksi tällainen!

        Nuo liköörikonsut on muuten tosissaan ongelma. Minua aina vaivaa jos jossain kyläpaikassa niitä on tarjolla. Jotkut ihmiset on tosi tarkkoja siitä, että otat KAIKKEA, mitä tarjolla on. Sitten on liköörikonvehdin kanssa kaksi vaihtoehtoa: 1) otat sellaisen ja kärvistelet helvetin tuskat 2) joudut selittelemään ottamattomuuttasi ja se on kiusallinen tilanne. Jotkut ihmiset vaan ei 'hyväksy' sitä, että sanot kiitos ei. :(

        Krääääääh! (*suklaahirviön tuskanhuuto*)

        Huomasin, että tuossa Tupla-mintussa on sopivasti minttua, ei maistu pepsodentille. Toinen mainio suklaa, ja nimenomaan piparminttumielessä, on Kultasuklaan vihreä piparminttusuklaa. Joskus sitä kaipaa juuri sellaista piparmintun makua, en kuitenkaan pidä esim. Mariannekarkeista, vaan ostan mieluummin niitä siniraitaisia, toffeetäytteisiä Mariminttejä.


      • -Loveable-

        Minulla taas oli täsmälleen toisin päin, eli suosikkini pienenä oli se minttu ja silloin meinasi tulla parku, jos se sekoittui vahingossa toffeeseen. Nykyään en minttusuklaasta enää niin välitä, mutta paremmin se maistuu kuin toffee yms.


    • PäivänsankariTänään
      • suklaahirviö

        No nyt olen jo oikeasti kauhistunut. 100 % tummat suklaat!!! Voi jee.. kaikkea sitä maailmasta löytyy. :( Mahtaa tosiaan olla kamalaa syötävää, en voi sanoa kadehtivani tuota makuelämystä.

        Kitkerän katkeraa lienee.. Pitääköhän tuollaisesta kukaan vai onkohan ne tuollaiset suklaat vaan vähän sellainen 'erikoisuus'.

        Hehe pitäisi kai kutsua ystävät ja tuttavat koolle tänne meille ja järjestää herkkulautaselle muutama pala TUOLLAISTA suklaata. Katsoa millaisiksi menisi naamat. No, en sitä tee, ei olisi kivaa joutua hylkiöksi. ;)

        T: suklismonsteri


      • PäivänsankariEilen
        suklaahirviö kirjoitti:

        No nyt olen jo oikeasti kauhistunut. 100 % tummat suklaat!!! Voi jee.. kaikkea sitä maailmasta löytyy. :( Mahtaa tosiaan olla kamalaa syötävää, en voi sanoa kadehtivani tuota makuelämystä.

        Kitkerän katkeraa lienee.. Pitääköhän tuollaisesta kukaan vai onkohan ne tuollaiset suklaat vaan vähän sellainen 'erikoisuus'.

        Hehe pitäisi kai kutsua ystävät ja tuttavat koolle tänne meille ja järjestää herkkulautaselle muutama pala TUOLLAISTA suklaata. Katsoa millaisiksi menisi naamat. No, en sitä tee, ei olisi kivaa joutua hylkiöksi. ;)

        T: suklismonsteri

        Olen itsekin miettinyt samaa, että pitääköhän noista oikeasti kukaan, en usko. Maku ei ole enää suklaan makua, vaan sellaista kuivaa massaa. Kaakaomassaahan se onkin, 100%. Kaakaomassaa ja kaakaovoita päästin muuten maistelemaan viime perjantaina Fazerilla vieraillessa. Ei se heidän kaakaomassansa ollut sen parempaa :-) Kaakaovoikaan ei juuri makunystyröitä hellinyt, mutta pakkohan sitä oli kokeilla, kun siihen ei ihan joka päivä muualla törmää. Visiitistä löytyy luonnollisesti oma juttu ja kuvia osoitteesta http://www.suklaayhdistys.com/g141108.php


      • Imbesilli.
        suklaahirviö kirjoitti:

        No nyt olen jo oikeasti kauhistunut. 100 % tummat suklaat!!! Voi jee.. kaikkea sitä maailmasta löytyy. :( Mahtaa tosiaan olla kamalaa syötävää, en voi sanoa kadehtivani tuota makuelämystä.

        Kitkerän katkeraa lienee.. Pitääköhän tuollaisesta kukaan vai onkohan ne tuollaiset suklaat vaan vähän sellainen 'erikoisuus'.

        Hehe pitäisi kai kutsua ystävät ja tuttavat koolle tänne meille ja järjestää herkkulautaselle muutama pala TUOLLAISTA suklaata. Katsoa millaisiksi menisi naamat. No, en sitä tee, ei olisi kivaa joutua hylkiöksi. ;)

        T: suklismonsteri

        "Pitääköhän tuollaisesta kukaan vai onkohan ne tuollaiset suklaat vaan vähän sellainen 'erikoisuus'. "

        Jotkut suklaakulinaristit ja herkuttelijat, joiden mielestä alle 70% suklaa ei ole suklaata nähnytkään. Katsoin jonkun suklaadokumentin, jossa oli tämmöisiä suklaafriikkejä. :D

        No, itse henkilökohtaisesti herkuttelen fazerin sinisellä ja nautin hyvästä suklaasta, pitivät miten moukkana tahansa. :D


      • suklaahirviö
        PäivänsankariEilen kirjoitti:

        Olen itsekin miettinyt samaa, että pitääköhän noista oikeasti kukaan, en usko. Maku ei ole enää suklaan makua, vaan sellaista kuivaa massaa. Kaakaomassaahan se onkin, 100%. Kaakaomassaa ja kaakaovoita päästin muuten maistelemaan viime perjantaina Fazerilla vieraillessa. Ei se heidän kaakaomassansa ollut sen parempaa :-) Kaakaovoikaan ei juuri makunystyröitä hellinyt, mutta pakkohan sitä oli kokeilla, kun siihen ei ihan joka päivä muualla törmää. Visiitistä löytyy luonnollisesti oma juttu ja kuvia osoitteesta http://www.suklaayhdistys.com/g141108.php

        Tuo linkki on kyllä tosi hyvä. Fazer voisi olla melkoinen vierailupaikka. Ei mua kuitenkaan sinne uskaltaisi päästää, varmasti menettäisin kontrollin ihan täysin. :) :) Saakohan Fazerilla tuotannossa työntekijät pitää sekundatuotteet, linjoilla tapahtuvat erehdykset siis. Yhden ystäväni isoäiti oli karkkitehtaassa töissä - ei kylläkään ollut Fazer - ja hän aina toi tullessaan järkyttäviä säkillisiä vähän vinoja tms. nameja. Hyvää syötävää, eivät vaan niin nättejä.

        Jaa-a, voisi olla kiusaus alkaa rustata työhakemusta Fazulle, jos saisi SYÖDÄ KUORMASTA kuten sanonta kuuluu!

        T: s-hirviö

        P.S: Kaakavoi mahtoi tuoksua ihanalle.


      • suklaahirviö
        Imbesilli. kirjoitti:

        "Pitääköhän tuollaisesta kukaan vai onkohan ne tuollaiset suklaat vaan vähän sellainen 'erikoisuus'. "

        Jotkut suklaakulinaristit ja herkuttelijat, joiden mielestä alle 70% suklaa ei ole suklaata nähnytkään. Katsoin jonkun suklaadokumentin, jossa oli tämmöisiä suklaafriikkejä. :D

        No, itse henkilökohtaisesti herkuttelen fazerin sinisellä ja nautin hyvästä suklaasta, pitivät miten moukkana tahansa. :D

        Joidenkin suklaakulinaristien mielestä maitosuklaati tosiaan on moukkamaista. :( Kurjaa! Oikeastaan on vähän sääli että kun tämä tumma suklaa-buumi alkoi, niin alkoi monesti myös sellainen snobbailu. Eli toisten makumieltymyksiä alettiin katsoa nenänvartta pitkin.

        Fazerin Sinisestä olen huomannut sellaisen jutun, että se tavallaan täytyy minun ainakin aina keksiä uudestaan. On pitkiä ajanjaksoja, kun ei sitä tule oikein syötyä.. mutta sitten tapahtuu JOTAIN: kuten nyt esim. tuon Fazerin piparkakkusuklaan maistaminen.. Siinä se Sininen toimii niin hyvin, että siihen melkein kuin innostuu uudestaan.

        Ehkä oikea klassikkotuote on juuri sellainen, johon pystyy syttymään aina uudestaan. Fazun sinistä syödään varmaan vielä ensi vuosituhannellakin. ;)


      • Reg1na
        suklaahirviö kirjoitti:

        Joidenkin suklaakulinaristien mielestä maitosuklaati tosiaan on moukkamaista. :( Kurjaa! Oikeastaan on vähän sääli että kun tämä tumma suklaa-buumi alkoi, niin alkoi monesti myös sellainen snobbailu. Eli toisten makumieltymyksiä alettiin katsoa nenänvartta pitkin.

        Fazerin Sinisestä olen huomannut sellaisen jutun, että se tavallaan täytyy minun ainakin aina keksiä uudestaan. On pitkiä ajanjaksoja, kun ei sitä tule oikein syötyä.. mutta sitten tapahtuu JOTAIN: kuten nyt esim. tuon Fazerin piparkakkusuklaan maistaminen.. Siinä se Sininen toimii niin hyvin, että siihen melkein kuin innostuu uudestaan.

        Ehkä oikea klassikkotuote on juuri sellainen, johon pystyy syttymään aina uudestaan. Fazun sinistä syödään varmaan vielä ensi vuosituhannellakin. ;)

        on kyllä ihan naurettavaa ja siihen törmää valitettavan usein tälläkin palstalla. Kun joku "erehtyy" kehumaan jotain tiettyä suklaa niin eiköhän kohta joku ryntää paikalle latelemaan turhia totuuksia ja suosittelemaan jotain kalliimpia ja erikoisempia juttuja. Viimeksi eilen taisin lukea jonkun kehuneen jotakin ulkomaista suklaata ja viestiketjuun oli tultu kertomaan että kyseinen suklaa on valmistusmaassaan "halpissuklaata" jota saa jokaisesta marketista. SO? En tajua miten tuollaiset asiat liittyy siihen että jokin maistuu susta hyvältä.


      • suklaahirviö
        Reg1na kirjoitti:

        on kyllä ihan naurettavaa ja siihen törmää valitettavan usein tälläkin palstalla. Kun joku "erehtyy" kehumaan jotain tiettyä suklaa niin eiköhän kohta joku ryntää paikalle latelemaan turhia totuuksia ja suosittelemaan jotain kalliimpia ja erikoisempia juttuja. Viimeksi eilen taisin lukea jonkun kehuneen jotakin ulkomaista suklaata ja viestiketjuun oli tultu kertomaan että kyseinen suklaa on valmistusmaassaan "halpissuklaata" jota saa jokaisesta marketista. SO? En tajua miten tuollaiset asiat liittyy siihen että jokin maistuu susta hyvältä.

        Niin, ja kun se kuitenkin _ON_ niin, että makuasioista ei voi kiistellä. Tai voi toki, mutta mitään _hyötyä_ siitä ei ole, eikä asia etene. Fazerin Sinistä rakastava EI kaikesta jankutuksesta huolimatta tule sukeltamaan siihen 100% suklaaseen mitään jättinautintoa kokien.

        Tietysti joskus turhauttaa kun joku omasta mielestä ihana herkku ei toisen mielestä ole yhtään hyvää.. :) Sellaiseen törmätään ainakin täällä meidän taloudessa, meillä on miehen kanssa IHAN vastakkaiset suklaatitaipumukset. Mies tykkää laku-salmiakki-suklaista, hedelmätäytteisistä konvehdeista ym. ja ei pidä mun suosimasta nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta. Minä taas oikein inhoan kaikkia salmiakki ja lakuvirityksiä suklaassani. Onneksi meistä ei kuitenkaan kumpikaan sano toisen makutottumusta jotenkin vähäarvoisemmaksi.. juntimmaksi.. tyhmemmäksi.. se vain on ERILAISUUTTA.

        Hauskasti huomaa esim. suklaayhdistyksen makuarvioista sen, että yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni. Melko varmasti tietää niitä lukiessa, että tuota ja tätä suklaatia kannattaa maistaa, kun jäsen X. on siitä antanut hyvät arvostelut. Sitten taas joistakin tietää, ettei maut natsaa - kehuttu suklaa ei välttämättä ole ollenkaan omaan makuuni. Minusta on hyvä juttu, että makuja on erilaisia.

        Yhdessä vaiheessa muuten snobbailua oli viinien suhteen tosi paljon ilmassa. :( TYLSYYS! Mutta sitten tulivat laatikkoviinit ja ne osoittautuivat aika käteviksi, en tiedä vaikuttiko se ja niiden suuri suosio, mutta viinisnobit alkoivat pitää vähän matalampaa profiilia. Kai se on suklaan kanssa sama juttu. Kunhan tämä tumman suklaan kiihkein esiin marssitusvaihe on ohi, niin jo rauhottuu. Hyviähän jotkut tummat suklaatit on minustakin, esim. nyt Pandalla on hyvää tummaa suklaata ja tietty se meidän suosikki eli Fazerin TALOUSSUKLAA.. :) :) :)

        T: suklaahirviö


      • Uteliaanlainen
        suklaahirviö kirjoitti:

        Niin, ja kun se kuitenkin _ON_ niin, että makuasioista ei voi kiistellä. Tai voi toki, mutta mitään _hyötyä_ siitä ei ole, eikä asia etene. Fazerin Sinistä rakastava EI kaikesta jankutuksesta huolimatta tule sukeltamaan siihen 100% suklaaseen mitään jättinautintoa kokien.

        Tietysti joskus turhauttaa kun joku omasta mielestä ihana herkku ei toisen mielestä ole yhtään hyvää.. :) Sellaiseen törmätään ainakin täällä meidän taloudessa, meillä on miehen kanssa IHAN vastakkaiset suklaatitaipumukset. Mies tykkää laku-salmiakki-suklaista, hedelmätäytteisistä konvehdeista ym. ja ei pidä mun suosimasta nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta. Minä taas oikein inhoan kaikkia salmiakki ja lakuvirityksiä suklaassani. Onneksi meistä ei kuitenkaan kumpikaan sano toisen makutottumusta jotenkin vähäarvoisemmaksi.. juntimmaksi.. tyhmemmäksi.. se vain on ERILAISUUTTA.

        Hauskasti huomaa esim. suklaayhdistyksen makuarvioista sen, että yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni. Melko varmasti tietää niitä lukiessa, että tuota ja tätä suklaatia kannattaa maistaa, kun jäsen X. on siitä antanut hyvät arvostelut. Sitten taas joistakin tietää, ettei maut natsaa - kehuttu suklaa ei välttämättä ole ollenkaan omaan makuuni. Minusta on hyvä juttu, että makuja on erilaisia.

        Yhdessä vaiheessa muuten snobbailua oli viinien suhteen tosi paljon ilmassa. :( TYLSYYS! Mutta sitten tulivat laatikkoviinit ja ne osoittautuivat aika käteviksi, en tiedä vaikuttiko se ja niiden suuri suosio, mutta viinisnobit alkoivat pitää vähän matalampaa profiilia. Kai se on suklaan kanssa sama juttu. Kunhan tämä tumman suklaan kiihkein esiin marssitusvaihe on ohi, niin jo rauhottuu. Hyviähän jotkut tummat suklaatit on minustakin, esim. nyt Pandalla on hyvää tummaa suklaata ja tietty se meidän suosikki eli Fazerin TALOUSSUKLAA.. :) :) :)

        T: suklaahirviö

        "yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni"

        Kerro toki ketä jäsenistä tarkoitat?


      • reg1na
        suklaahirviö kirjoitti:

        Niin, ja kun se kuitenkin _ON_ niin, että makuasioista ei voi kiistellä. Tai voi toki, mutta mitään _hyötyä_ siitä ei ole, eikä asia etene. Fazerin Sinistä rakastava EI kaikesta jankutuksesta huolimatta tule sukeltamaan siihen 100% suklaaseen mitään jättinautintoa kokien.

        Tietysti joskus turhauttaa kun joku omasta mielestä ihana herkku ei toisen mielestä ole yhtään hyvää.. :) Sellaiseen törmätään ainakin täällä meidän taloudessa, meillä on miehen kanssa IHAN vastakkaiset suklaatitaipumukset. Mies tykkää laku-salmiakki-suklaista, hedelmätäytteisistä konvehdeista ym. ja ei pidä mun suosimasta nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta. Minä taas oikein inhoan kaikkia salmiakki ja lakuvirityksiä suklaassani. Onneksi meistä ei kuitenkaan kumpikaan sano toisen makutottumusta jotenkin vähäarvoisemmaksi.. juntimmaksi.. tyhmemmäksi.. se vain on ERILAISUUTTA.

        Hauskasti huomaa esim. suklaayhdistyksen makuarvioista sen, että yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni. Melko varmasti tietää niitä lukiessa, että tuota ja tätä suklaatia kannattaa maistaa, kun jäsen X. on siitä antanut hyvät arvostelut. Sitten taas joistakin tietää, ettei maut natsaa - kehuttu suklaa ei välttämättä ole ollenkaan omaan makuuni. Minusta on hyvä juttu, että makuja on erilaisia.

        Yhdessä vaiheessa muuten snobbailua oli viinien suhteen tosi paljon ilmassa. :( TYLSYYS! Mutta sitten tulivat laatikkoviinit ja ne osoittautuivat aika käteviksi, en tiedä vaikuttiko se ja niiden suuri suosio, mutta viinisnobit alkoivat pitää vähän matalampaa profiilia. Kai se on suklaan kanssa sama juttu. Kunhan tämä tumman suklaan kiihkein esiin marssitusvaihe on ohi, niin jo rauhottuu. Hyviähän jotkut tummat suklaatit on minustakin, esim. nyt Pandalla on hyvää tummaa suklaata ja tietty se meidän suosikki eli Fazerin TALOUSSUKLAA.. :) :) :)

        T: suklaahirviö

        Niin, musta vaan tuntuu niin pahalta useasti lukea sitä kun ihmisten innostuneet hehkutukset niiden lempisuklaista tullaan tollalailla teilaamaan, että "et sä tiedä mitään noiden sun halpismarkettisuklaittes kanssa" =D Ihan hölmöä.
        Makuasioista voi tietysti kiistellä ja niistä kiistely on usein ihan mukavaakin, kunhan se ei ole tuollaista toisten polkemista ;< En tiedä otanko tämän nyt vähän liian vakavasti, mutta kun on sentään suklaa kyseessä! :'D


      • suklaahirviö
        Uteliaanlainen kirjoitti:

        "yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni"

        Kerro toki ketä jäsenistä tarkoitat?

        Ensi katsomalta sanoisin, että esim. Jarkon (yhdistyksen perustajan) kanssa maut menevät arvioiden perusteella _aika_ hyvin yksiin. Toki erojakin on. Tämä on tosi harvinaista sinänsä, koska MUN KOKEMUKSENI (siis ihan vaan oma hlökohtainen kokemus, en yritä tässä mitään viisastella yleisempään suuntaan;)) mukaan aika harvalla miespuolisella ihmisellä on yhtään samanlainen suklaatimaku kuin mulla.

        Juttelin tästä yhden vanhemman sukulaiseni kanssa (en siis suklaatiyhdistyksestä vaan yleensä miehistä, naisista, herkuista) ja hänkin sitä voivotteli, että yleensä ottaen miehet tuntuvat tykkäävän vähän sellaisista vähemmän makeista herkuista. On monta miestä ihan lähipiirissäni, jotka ei esim. edes suklaakakusta pidä. Liian makeaa! Omppupiiras sen sijaan maittaa. :( Hehe ja itse inhoan sitä. ;) Oikein todella. Teen aina niin, että jos joku tulee meille vieraaksi silloin, kun en itse voi herkutella, niin teen omppupiirakkaa. Se ei ole mikään kiusaus mulle, päinvastoin. ;) Kinuski on toinen juttu, joka tuntuu uppoavan paremmin naisiin kuin miehiin.

        Niin siis sen yhdistyksen perustajan makuarvioiden perusteella AIKA hyvin pystyn sanomaan, että tuosta tykkään ja tuosta en ehkä tule pitämään, tosin toki siinäkin on tietty "VIRHEMARGINAALI" :) :) Myös Susannan (suklaayhdistyksen Susannan) kanssa maku usein menee tosi hyvin yksiin.

        Sitten olen huomannut, että esim. Antti K:n makuarviot taitavat poiketa paljon omistani. Chi (?) taisi olla toinen sellainen.. Muutenkin s-yhdistyksessä on miespuolisessa väessä paljon sellaisia, joiden maku tuntuu olevan ensituntumalta paljon sama kuin oman mieheni. Eli lähinnä sellaisia raikkaampi, kevyempiä, ei-niin-makeita suklaita.

        En siis sano tässä olevani mikään asiantuntija s-yhdistyksen väen suhteen, kunhan vaan tällaisen yleisvaikutelman olen saanut.

        T: suklishirviö


      • suklaahirviö
        reg1na kirjoitti:

        Niin, musta vaan tuntuu niin pahalta useasti lukea sitä kun ihmisten innostuneet hehkutukset niiden lempisuklaista tullaan tollalailla teilaamaan, että "et sä tiedä mitään noiden sun halpismarkettisuklaittes kanssa" =D Ihan hölmöä.
        Makuasioista voi tietysti kiistellä ja niistä kiistely on usein ihan mukavaakin, kunhan se ei ole tuollaista toisten polkemista ;< En tiedä otanko tämän nyt vähän liian vakavasti, mutta kun on sentään suklaa kyseessä! :'D

        Dodda, niin dodda on tuo mitä sanoit tuosta teilaamisesta. :( Muutenkin mietin, että onko se "halpis"suklaa AINA pahaa? Ei minusta hinta AINA ole ratkaiseva tekijä. On paljon kalliitakin tuotteita jotka maistuvat pahalta mun suuhuni. Sitten esim. Lidlistä voi tehdä löydön. Itselleni oli sellainen löytö tuo Lidlin mansikkavalkosuklaati. Ihanaa! Vaikkakin halpaa. Jotkuthan myös nyrpistää valkosuklaalle, kun se ei ole 'oikeaa' suklaata. :(

        T: sukulaatihirviö


      • Mariannecrisp
        suklaahirviö kirjoitti:

        Niin, ja kun se kuitenkin _ON_ niin, että makuasioista ei voi kiistellä. Tai voi toki, mutta mitään _hyötyä_ siitä ei ole, eikä asia etene. Fazerin Sinistä rakastava EI kaikesta jankutuksesta huolimatta tule sukeltamaan siihen 100% suklaaseen mitään jättinautintoa kokien.

        Tietysti joskus turhauttaa kun joku omasta mielestä ihana herkku ei toisen mielestä ole yhtään hyvää.. :) Sellaiseen törmätään ainakin täällä meidän taloudessa, meillä on miehen kanssa IHAN vastakkaiset suklaatitaipumukset. Mies tykkää laku-salmiakki-suklaista, hedelmätäytteisistä konvehdeista ym. ja ei pidä mun suosimasta nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta. Minä taas oikein inhoan kaikkia salmiakki ja lakuvirityksiä suklaassani. Onneksi meistä ei kuitenkaan kumpikaan sano toisen makutottumusta jotenkin vähäarvoisemmaksi.. juntimmaksi.. tyhmemmäksi.. se vain on ERILAISUUTTA.

        Hauskasti huomaa esim. suklaayhdistyksen makuarvioista sen, että yhdistyksessä on muutama jäsen jolla tuntuu olevan _tosi_ sama maku kuin minulla itselläni. Melko varmasti tietää niitä lukiessa, että tuota ja tätä suklaatia kannattaa maistaa, kun jäsen X. on siitä antanut hyvät arvostelut. Sitten taas joistakin tietää, ettei maut natsaa - kehuttu suklaa ei välttämättä ole ollenkaan omaan makuuni. Minusta on hyvä juttu, että makuja on erilaisia.

        Yhdessä vaiheessa muuten snobbailua oli viinien suhteen tosi paljon ilmassa. :( TYLSYYS! Mutta sitten tulivat laatikkoviinit ja ne osoittautuivat aika käteviksi, en tiedä vaikuttiko se ja niiden suuri suosio, mutta viinisnobit alkoivat pitää vähän matalampaa profiilia. Kai se on suklaan kanssa sama juttu. Kunhan tämä tumman suklaan kiihkein esiin marssitusvaihe on ohi, niin jo rauhottuu. Hyviähän jotkut tummat suklaatit on minustakin, esim. nyt Pandalla on hyvää tummaa suklaata ja tietty se meidän suosikki eli Fazerin TALOUSSUKLAA.. :) :) :)

        T: suklaahirviö

        Minä taas olen huomannut, että minun maku ei käy yksiin suklaahirviön maun kanssa. :D Aina kun suklishirviö kehuu maasta taivaisiin jotain tuotetta tällä palstalla, niin voin olla melkein varma, että minä en siitä tule pitämään tai ainakin suklaa on jotain "Ihan syötävää, mutta en ostaisi vapaaehtoisesti" -osastoa. Minä en taida pitää niin makeista herkuista kuin suklis.

        Kuvailemastasi nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta saattaisin ostaa vain pähkinää, joka sekin maistuu vain silloin tällöin. Marsipaani ajattelu saa äklöttävän maun ja tuntuman nousemaan kurkkuun. Yhh, ei kiitos.

        Makuja on todellakin erilaisia. :)


      • Mariannecrisp
        Mariannecrisp kirjoitti:

        Minä taas olen huomannut, että minun maku ei käy yksiin suklaahirviön maun kanssa. :D Aina kun suklishirviö kehuu maasta taivaisiin jotain tuotetta tällä palstalla, niin voin olla melkein varma, että minä en siitä tule pitämään tai ainakin suklaa on jotain "Ihan syötävää, mutta en ostaisi vapaaehtoisesti" -osastoa. Minä en taida pitää niin makeista herkuista kuin suklis.

        Kuvailemastasi nougat-crisp-marsipaani-pähkinä-valkosuklaa-linjasta saattaisin ostaa vain pähkinää, joka sekin maistuu vain silloin tällöin. Marsipaani ajattelu saa äklöttävän maun ja tuntuman nousemaan kurkkuun. Yhh, ei kiitos.

        Makuja on todellakin erilaisia. :)

        En ole mies vaan nuori nainen. Liian karvaskaan ei ole hyvä, esim. tummasta suklaasta en juuri pidä. Olen keskitien kulkija. Tykkään fazerin sinisestä, mutta esim. Fazerin Suomi-konvehdit menevät jo liian makeiksi.


    • yksi vain

      Laivalla näin Finlandia Vodka- konvehteja, eli viinalla täytettyjä suklaakonvehteja, alkoi vatsassa vellomaan jo ajatuskin.

      Jollekkin ilkeälle appiukolle voisi olla sopiva lahja.

      Viime jouluna erehdyksessä laitoin suuhuni kirsikkaliköörillä täytetyn konvehdin, sen jälkeen olen lukenut huolella pakkausselosteet, että tuotteessa ei ole alkoholia.

      Vihreät kuulat kuvottaa myös, pelkkää sokeria ja väriainetta :(

    • Anonyymi

      Kaikki suomalaiset suklaakonvehtit ovat pahoja.

    • Anonyymi

      Salmiakki

    • Anonyymi

      Virolainen mustikkasuklaa haisee ihan kakalta. Haistelkaapas siitä kääreen päältä, yök.

    • Anonyymi

      Tykkään melkein kaikesta suklaasta, paitsi niistä liköörikonvehteista, ja marsipaanista. Juliat, jimit,ja dumlet jotenkin sietää, en erityisemmin pidä niistä, nämä ovat poikkeuksia.

      Eno joskus kasarilla osti joululahjaksi jotain ihmeen Itä-Eurooppalaista "suklaata", joka tais olla jotain korviketta, aivan hirveen makusia.

      Lapsena 70-luvulla oli vissiin jotenkin niin, että Ruotsinlaivoilta sai oikein hienoja suklaita, Tobleroneja ja Marabouta, ne oli siis jotenkin parempaa kuin kotoinen Fazerimme. Ruotsissa ja ulkomailla kaikki oli jotenkin hienompaa silloin.

      Nykyään kaikkialta saa jo vaikka minkä maalaista suklaata, ja hienouden myytti on kadonnut.

    • Anonyymi

      Fazerin sininen on pahinta suklaata mitä on. Hirvittävä rasvahirviö, jolla ei edes ole suklaan makua.

    • Anonyymi

      Minun mielestäni kamalin makeiskokemukseni oli, kun ostin makeanhimoon lähi Alepasta Tupla Winter suklaapatukan. Se oli oudon makuinen ja kardemumman maku ei napannut.

    • Anonyymi

      Lidlin ohuet suklaalevyt ovat aivan hirveitä, samoin belgialaiset konvehdit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe