tandem laskuvarjohyppy

interested

tietääkö kukaan täällä missäpäin suomessa tehdään tandem laskuvarjohyppyjä? ja missä sellaisiin voi ilmoittautua?

14

6493

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mää kanssa!
    • täältä

      http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/laskuvarjourheilu/suomalaiset_laskuvarjokerhot

      En jaksanut tehdä ihan kaikkee työtä näin yömyöhällä sun puolestas, joten katsele tuolta linkeistä mitkä kaikki kerhot vetävät tandemia.
      Ulkoa muistan ainakin Tampere (TamLK), Hämeenlinna (HLU), Helsinki (SLK) ja Pori (SatLU).

      Kerhokohtaisesti vähän saattaa vaihdella tuo, että miten ilmoittaudutaan, mutta varmaan useimmissa on ihan vaan puhelinnumero, johon soittamalla saat tietoa ja varattua ajan. Nyt talvella ei luultavasti ainakaan kaikissa kerhoissa hypätä tandemia kun monet kerhot ovat talvikauden täysin hyppäämättä, mutta viimeistään keväällä taas.

      Itse homma on simppeli. Varaat ajan, ilmestyt paikalle sovittuun aikaan, kolmen vartin maakoulutus ja paperien täyttely ja taivaalle.

      • Skydiver13x

        Terveydentilasi ettei tule yllätyksiä.


    • Wuffo5

      Nytkyään hommaa tehdään myös Helsingissä.

      • Wuffo5

        Ja vielä linkki www.4k.fi


    • Tietoa?

      En uutta keskustelua jaksanu tehä ni tietääkö kukaan miksi helsingissä ei järjestetä laskuvarjohyppyä? Tai jos on kelppari ni sit sai jokusen hypyn vuodessa hypätä? Johtuuko toi jostain liian vilkkaasta lentoliikenteestä vai mistä... Itellä muutama hyppy takana ja ois malmin lentokenttä viressä, mutta pitää lähtee aina uttiin hyppäämään...

      • h45gre

        Kysy sieltä laskuvarjokerhosta.

        Vilkas kenttä ja muistaakseni Hki-Vantaa vaikuttaa myös. Malmi sijaitsee kai sen lähestymisalueella tjsp eli myös Hki-Vantaan lennot kai vaikeuttavat Malmin toimintaa. Sama ongelma on vähän kaikilla liikennelentokentillä ja siksi aika suuri osa hyppykerhoista operoi vapaammilla korpikentillä.


    • Lapaaaa

      4K:sta jäi ainakin aika kusinen maku, peruuttivat hypyn aamulla huonoon säähän vedoten (??) eikä suostuneet palauttamaan varausmaksua 50€. Toki olisimme voineet tulla tekemään hypyn myöhemmin, mutta ei me nyt voitu alkaa polttareitakaan siirtämään.

    • jhrgasf43

      "peruuttivat hypyn aamulla huonoon säähän vedoten (??)"

      Niin, olisihan sen nyt ollut paljon parempi viedä sankari hyppäämä sellaiseen keliin, joka olisi ollut liian vaarallinen. Olisi varmasti ollut onnellinen päästyään hypyn jälkeen maahan jalat poikki (jos olisi käynyt vain pieni käpy). Mitäs pienistä, olisi sentään päässyt hyppäämään. Tuleva aviopuolisokin olisi varmasti ollut tyytyväinen, kun häitä olisi lykätty, toteutuihan polttarit suunnitellusti.

      Paitsi, että keli on voinut olla vaarallinen, se on voinut olla myös viranomaismääräysten vastainen, katsos kun sellainenkin on koskien laskuvarjohyppäämistä. Tietenkin sen palveluntarjoajan olisi pitänyt toimilupiensakin uhalla viedä sankari laittomaan keliin. Mitä sitten jos toiminta ei sen jälkeen jatku, kunhan teidän polttarisuunnitelmanne olisi toteutunut täysin suunnitellusti.

      Huomaatko, miten asiassa on hieman sellaisiakin puolia, joista et välttämättä tiedä, mutta lähdet silti spekuloimaan ja luomaan mielikuvia.


      "eikä suostuneet palauttamaan varausmaksua 50€"

      Tämä toki on perseestä, ja jos itse olisin palveluntarjoaja, en moista vaatisi, mutta tuskin sellainen asia, josta sinulle ei kerrottu kun hypyn varasitte. Jos on jäänyt kertomatta, niin sitten vaan yhteys kuluttajavirastoon asian käsittelemiseksi.
      Olen kohtuullisen varma, että sinulle on varauksen yhteydessä myös tehty selväksi, että on ihan mahdollista, että keli estää hyppäämisen, se kun on varsin keskeinen elementti ilmailulajeissa yleensä, ja varsinkin lajeissa, joissa väline koostuu kankaasta eikä edes käytä moottorivoimaa. Hyppääminen ei suinkaan ole asiassa mikään erikoistapaus.

      Vain typerys ei näin ollen kehitä hyvää varasuunnitelmaa polttareihin.

      Ja lopuksi, ei, en ole missään tekemisissä varsinaisesti 4K:n kanssa, mutta toimin kerhossa, joka myös heittää tandemia.
      Nämä kaikki asiat käydään läpi varaajien kanssa, mutta silti aina välillä tulee kitinää kun ei paskaan keliin lähdetä, vaikka peruste on melkoisen vahva: pilotin, hyppymestarin, kuvaajan, muiden hyppääjien ja ennenkaikkea tandem-matkustajan itsensä turvallisuus.
      Ja valitettavasti kun säätä ei vielä pystytä luotettavasti ennustamaan, vain lähinnä oppineesti arvaamaan, niin peruutus voi tulla aika lyhyellä varoitusajalla.

      Maailma kun ei ole täydellinen.

    • Pettynyt myös

      Suosittelen harkitsemaan kaksi kertaa ennen hypyn varaamista Malmin lentokentällä toimivalta SKYXPERIENCE:ltä (www.4k.fi). Meidän tapauksessa hypyn peruuntumisesta ei ilmoitettu mitään etukäteen vaan vasta lentokentällä saimme nyrpeän vastaanoton paikan omistajalta ja ilmoituksen, että hyppy järjestetään joku toinen päivä. Sää oli hyppyyn ihanteellinen ja peruuntuminen johtui koneessa havaitusta viasta, joka oli ollut SKYXPERIENCE:n tiedossa jo aamusta asti. Olimme myös nimenomaan (ja useaan kertaan) pyytäneet ilmoittamaan mahdollisista viivytyksistä tai hypyn peruuntumisesta etukäteen, koska olimme järjestäneet juhlayleisölle (20 hlö) taksin lentokentälle ja juhlakalulle mottoripyörän jolla hän saapui hyppyä suorittamaan. Näistä aiheutui luonnollisesti kuluja.

      Varausmaksu ei myöskään pyynnöstä huolimatta palautettu eikä asiaa edes yhtiön puolelta pahoiteltu.

    • Anonyymi

      Itse varasin tandemhypyn ja hyppy peruuntui. Rahojen palautus ja ns. radiohiljaisuus kesti niin kauan että tein asiasta rikosilmoituksen petoksesta. Aivan käsittämättömän töykeä ja paska palvelun taso ja toiminta vaikuttaa ihan mielivaltaiselta. Ihmettelen miksei näiden nykyään Kiikalassa hyppivien toiminnasta ole enempää kirjoitettua palautetta. En ostaisi sieltä palvelua enään ikinä. Ja tämä ei tosiaan ole mikään tilitys kun hyppy peruuntui vaan palaute toiminnan harjoittajien kyvystä jatkokäsitellä asiaa.

    • Anonyymi

      Kyseistä yritystä eli Skyxperience kannattaa kyllä välttää kuin ruttoa. Olen yrittänyt ottaa yhteyttä kyseiseen yritykseen jo viikkojen ajan ja kukaan ei vastaa mihinkään puhelimeen tai viesteihin eikä soita takaisin. Ei herätä kovin suurta luottamusta lähteä hyppäämään yrityksen työntekijöiden kanssa. Haluaisin vain rahani takaisin mutta en usko että maksavat. Täytyy varmaan itsekin viedä asiaa pidemmälle.

    • Anonyymi

      Tästä firmasta lähtee kyllä kantelu kuluttaja asiamiehelle. Kyseiselle porukalle raha kelpaa mutta palvelu perutaan eikä rahoja palauteta. Aivan rutto koko firma.

    • Anonyymi

      Kannustan kaikkia tekemään kyseisen firman toiminnasta rikosilmoituksen sekä kantelun kuluttaja asiamiehelle. Kuluttaja asiamiehelle kun tulee useampi kantelu niin asia lähtee etenemään sitä kautta KKV:n voimalla oikeusteitse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe