Sillille

marinadilla

Tahtoisin jonkin hyvän marinadi ohjeen sillille jossa käytetää (ruokajogurttia?) vai mitä se on se vaalea mönjä joidenkin sillien marinadina? sellainen paksumpi marinadi...

9

2030

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sillai tai tällai

      Smetana on paksu kastike sillille, pippureineen, mutta ei mikään marinadi.
      Marinoitu silli ? Hmh...kertokaa, te jotka tiedätte !
      Esimerkiksi matjes-silli, on jo valmiiksi marinoitunut maustekastikkeessa, on hyvää smetanan kanssa, smetanaa voi notkistaa kermaviilillä.
      Pippurit oman maun mukaan, musta-, valko tai vaikkapa viherpippuria smetanaan, ja tippa sitruunaa tai pieniksi paloiteltua suolakurkkuaja omenaa, valkosipulinkin häivähdys tekee "eetvarttia", myös tilli.
      Mahdollsiuuksia on paljon.
      Vain mielikuvitus ja oma makumieltymys rajana !

      • marinadille

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?


      • joulusilli
        marinadille kirjoitti:

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?

        yms.
        kymmeniä hakutuloksia.


      • tai smetanaa
        joulusilli kirjoitti:

        yms.
        kymmeniä hakutuloksia.

        Yksinkertaisin ohjeeni on:
        Leikkaa sokerisuolattu rasvasilli (tai kaksi) tasaisenkokoisiksi paloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan, laita kauniisti päälle smetanaa (siis älä peitä kaikkia sillejä, vaan koristele) ja sen päälle koristeeksi ohuita punasipulin viipaleita ja pilkottua ruohosipulia. Tarjolla voi olla lisäksi smetanaa erikseen pikku astiassa, jos joku haluaa sitä enemmän.

        Kermaviili yksinään on liian vetistä, mutta sillä voi notkistaa smetanaa, jos tekee sellaista joulukalaa, että sekoittaa kalat ja kastikkeen.


      • marinadille
        marinadille kirjoitti:

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?

        ...se on nimeltään Sinappisilli mitä nimeä hain :) ei siihen sitte näköjää tulekaa smetanaa eikä vastaaavaa...


    • ke03.12

      Viime ke Tina teki keittiössään useampaa sorttia silliä. Reseptit löytyy YleTxtTV s.812! Ovat siellä ens keskiviikkoon asti. Ruotsalaiset ovat tunnetusti hyviä sillin väsääjiä, kannattaa käydä lukemassa reseptit. Ensin marinoitiin vuorokausi, ja sitten kolme erilaista maustekastiketta. Kai ne reseptit sit myöhemmin löytyy Ylen nettisivuilta.

      • ke03.12

        Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.


      • ke03.12 kirjoitti:

        Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.

        Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...

        Ohje on seuraava:

        1,3 kg tuoretta silliä
        1,5 l vettä
        5 dl etikkaa, 12-prosenttista
        6 rkl suolaa
        10-15 kpl valkoppureita
        tillinvarsia

        Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.

        Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.


      • todella
        crudo kirjoitti:

        Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...

        Ohje on seuraava:

        1,3 kg tuoretta silliä
        1,5 l vettä
        5 dl etikkaa, 12-prosenttista
        6 rkl suolaa
        10-15 kpl valkoppureita
        tillinvarsia

        Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.

        Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.

        entisaikain jouluna sitä sai
        http://www.hel2.fi/kaumuseo/vuodenkierto/joulu/joulujuhla.html
        Tämänkin tutkin
        http://www.arvokokkonen.fi/fileet/kalat.htm#tkk
        http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=458&lang=fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mieleni harhailee sinussa

      Uskon että tykkäät minusta. On vain yksi elämä. Silti jään paikoilleni ja odotan että jokin muuttuu. Menin palasiksi, ei
      Tunteet
      23
      5913
    2. Taposta murhaksi

      Mitä tästä tapauksesta tiedetään?
      Kajaani
      60
      2037
    3. Grilli lopettaa?

      Pitääkö huhu paikkaansa että grilli lopettaa lähiaikoina?
      Suomussalmi
      27
      1499
    4. Joko Martinalla uusi aviomies hakusessa

      Onko jo Raya sovellukseen laitettu uusi vetoomus vetämään... ja mistähän maasta mahtaa olla seuraava sulhasehdokas. Suom
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      1284
    5. Pitääkö luovuttaa?

      Sano nyt edes jotain 👾
      Ikävä
      74
      1145
    6. Missä olitte kun oli teidän tähän saakka kaunein yhteinen hetki?

      Me olimme rannalla erään kiven päällä❤️
      Ikävä
      69
      1138
    7. Mitä teet nainen

      Jos saat tietää että mies on elänyt yksinäistä ja rauhallista elämää sinua kaivaten, ei ole ollut muiden naisten kanssa,
      Ikävä
      53
      1117
    8. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      51
      1072
    9. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      144
      1067
    10. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      58
      995
    Aihe