Tahtoisin jonkin hyvän marinadi ohjeen sillille jossa käytetää (ruokajogurttia?) vai mitä se on se vaalea mönjä joidenkin sillien marinadina? sellainen paksumpi marinadi...
Sillille
9
2003
Vastaukset
- sillai tai tällai
Smetana on paksu kastike sillille, pippureineen, mutta ei mikään marinadi.
Marinoitu silli ? Hmh...kertokaa, te jotka tiedätte !
Esimerkiksi matjes-silli, on jo valmiiksi marinoitunut maustekastikkeessa, on hyvää smetanan kanssa, smetanaa voi notkistaa kermaviilillä.
Pippurit oman maun mukaan, musta-, valko tai vaikkapa viherpippuria smetanaan, ja tippa sitruunaa tai pieniksi paloiteltua suolakurkkuaja omenaa, valkosipulinkin häivähdys tekee "eetvarttia", myös tilli.
Mahdollsiuuksia on paljon.
Vain mielikuvitus ja oma makumieltymys rajana !- marinadille
Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...
onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?
ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)
osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys? - joulusilli
marinadille kirjoitti:
Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...
onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?
ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)
osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?yms.
kymmeniä hakutuloksia. - tai smetanaa
joulusilli kirjoitti:
yms.
kymmeniä hakutuloksia.Yksinkertaisin ohjeeni on:
Leikkaa sokerisuolattu rasvasilli (tai kaksi) tasaisenkokoisiksi paloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan, laita kauniisti päälle smetanaa (siis älä peitä kaikkia sillejä, vaan koristele) ja sen päälle koristeeksi ohuita punasipulin viipaleita ja pilkottua ruohosipulia. Tarjolla voi olla lisäksi smetanaa erikseen pikku astiassa, jos joku haluaa sitä enemmän.
Kermaviili yksinään on liian vetistä, mutta sillä voi notkistaa smetanaa, jos tekee sellaista joulukalaa, että sekoittaa kalat ja kastikkeen. - marinadille
marinadille kirjoitti:
Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...
onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?
ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)
osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?...se on nimeltään Sinappisilli mitä nimeä hain :) ei siihen sitte näköjää tulekaa smetanaa eikä vastaaavaa...
- ke03.12
Viime ke Tina teki keittiössään useampaa sorttia silliä. Reseptit löytyy YleTxtTV s.812! Ovat siellä ens keskiviikkoon asti. Ruotsalaiset ovat tunnetusti hyviä sillin väsääjiä, kannattaa käydä lukemassa reseptit. Ensin marinoitiin vuorokausi, ja sitten kolme erilaista maustekastiketta. Kai ne reseptit sit myöhemmin löytyy Ylen nettisivuilta.
- ke03.12
Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.
ke03.12 kirjoitti:
Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.
Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...
Ohje on seuraava:
1,3 kg tuoretta silliä
1,5 l vettä
5 dl etikkaa, 12-prosenttista
6 rkl suolaa
10-15 kpl valkoppureita
tillinvarsia
Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.
Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.- todella
crudo kirjoitti:
Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...
Ohje on seuraava:
1,3 kg tuoretta silliä
1,5 l vettä
5 dl etikkaa, 12-prosenttista
6 rkl suolaa
10-15 kpl valkoppureita
tillinvarsia
Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.
Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.entisaikain jouluna sitä sai
http://www.hel2.fi/kaumuseo/vuodenkierto/joulu/joulujuhla.html
Tämänkin tutkin
http://www.arvokokkonen.fi/fileet/kalat.htm#tkk
http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=458&lang=fi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541421- 741395
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3111164Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461087Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht32906Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231894vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163868Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20807Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804