Sillille

marinadilla

Tahtoisin jonkin hyvän marinadi ohjeen sillille jossa käytetää (ruokajogurttia?) vai mitä se on se vaalea mönjä joidenkin sillien marinadina? sellainen paksumpi marinadi...

9

1973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sillai tai tällai

      Smetana on paksu kastike sillille, pippureineen, mutta ei mikään marinadi.
      Marinoitu silli ? Hmh...kertokaa, te jotka tiedätte !
      Esimerkiksi matjes-silli, on jo valmiiksi marinoitunut maustekastikkeessa, on hyvää smetanan kanssa, smetanaa voi notkistaa kermaviilillä.
      Pippurit oman maun mukaan, musta-, valko tai vaikkapa viherpippuria smetanaan, ja tippa sitruunaa tai pieniksi paloiteltua suolakurkkuaja omenaa, valkosipulinkin häivähdys tekee "eetvarttia", myös tilli.
      Mahdollsiuuksia on paljon.
      Vain mielikuvitus ja oma makumieltymys rajana !

      • marinadille

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?


      • joulusilli
        marinadille kirjoitti:

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?

        yms.
        kymmeniä hakutuloksia.


      • tai smetanaa
        joulusilli kirjoitti:

        yms.
        kymmeniä hakutuloksia.

        Yksinkertaisin ohjeeni on:
        Leikkaa sokerisuolattu rasvasilli (tai kaksi) tasaisenkokoisiksi paloiksi ja asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan, laita kauniisti päälle smetanaa (siis älä peitä kaikkia sillejä, vaan koristele) ja sen päälle koristeeksi ohuita punasipulin viipaleita ja pilkottua ruohosipulia. Tarjolla voi olla lisäksi smetanaa erikseen pikku astiassa, jos joku haluaa sitä enemmän.

        Kermaviili yksinään on liian vetistä, mutta sillä voi notkistaa smetanaa, jos tekee sellaista joulukalaa, että sekoittaa kalat ja kastikkeen.


      • marinadille
        marinadille kirjoitti:

        Niin... kun haluaisin joulupöytään tehdä sillit itse tänävuonna :) kaupasta ostan ihan vaan "perus" sillin ja sen haluaisin sitten maustaa itse...

        onko se valkea kastikkainen silli kaupoissa sitten smetana silli??? vai onko se sinappisilli?

        ja tottakai vain vinkkejä kaipaan ja osaan reseptejä muunnella... mutta haluaisin vain tietää perusidean sillien maustamiseen? ja etenkin juuri sillä smetanalla (?) ja jos en väärin muista nii muistelen jonkun sillin joka on tehty ruokajogurttiin(?)

        osaan kyllä tehdä marinadin etikasta punaviinistä jne. eli sellaisen kirkkaan... mutta nuo maitotuotteet tuo hankaluuksia. entä niiden säilyvyys?

        ...se on nimeltään Sinappisilli mitä nimeä hain :) ei siihen sitte näköjää tulekaa smetanaa eikä vastaaavaa...


    • ke03.12

      Viime ke Tina teki keittiössään useampaa sorttia silliä. Reseptit löytyy YleTxtTV s.812! Ovat siellä ens keskiviikkoon asti. Ruotsalaiset ovat tunnetusti hyviä sillin väsääjiä, kannattaa käydä lukemassa reseptit. Ensin marinoitiin vuorokausi, ja sitten kolme erilaista maustekastiketta. Kai ne reseptit sit myöhemmin löytyy Ylen nettisivuilta.

      • ke03.12

        Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.


      • ke03.12 kirjoitti:

        Tina teki ennen etikkamarinointia kalasta nahatonta. Näytti, että kalan koko viittaisi sen olevan silakkaa. Ja etikkamarinaadiin tulee suolaa 6rkl= 90ml = 125grammaa. Mistä muuten saa suolaamatonta silliä? Ja muuttuuko silli etikkamarinoinnissa valkoiseksi, silakka ainakin muuttuu.

        Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...

        Ohje on seuraava:

        1,3 kg tuoretta silliä
        1,5 l vettä
        5 dl etikkaa, 12-prosenttista
        6 rkl suolaa
        10-15 kpl valkoppureita
        tillinvarsia

        Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.

        Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.


      • todella
        crudo kirjoitti:

        Tina teki etikkasillinsä tuoreesta sillistä, jota meillä ei saa. Tästä reseptistä tulee ikäänkuin perussilli, josta sitten voi tehdä eri variantteja: sinappisilli, curry - ja omenasilli, valkosipulisilli...

        Ohje on seuraava:

        1,3 kg tuoretta silliä
        1,5 l vettä
        5 dl etikkaa, 12-prosenttista
        6 rkl suolaa
        10-15 kpl valkoppureita
        tillinvarsia

        Kaikki purkkiin ja välillä käännellen ainakin vuorokausi liemessä.

        Tuore silli muuttuu vaaleaksi - kuten silakkakin. Samasta kalastahan on itse asiassa kyse - vain rasvapitoisuus ja yleensä koko erottavat toisistaan.

        entisaikain jouluna sitä sai
        http://www.hel2.fi/kaumuseo/vuodenkierto/joulu/joulujuhla.html
        Tämänkin tutkin
        http://www.arvokokkonen.fi/fileet/kalat.htm#tkk
        http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=458&lang=fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      23
      2512
    2. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      62
      2414
    3. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      106
      2290
    4. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      32
      1537
    5. Hajoaako persut kuten 2017?

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen
      Maailman menoa
      238
      1532
    6. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      32
      1520
    7. Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle

      IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt
      Kankaanpää
      37
      1442
    8. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      28
      1220
    9. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      20
      1186
    10. Mitä uskot sinun

      Ja kaivattusi välillä tulevan tapahtumaan lähiaikoina
      Ikävä
      95
      1171
    Aihe