Olin nuorena merellä muutaman vuoden ja siellä kokit tekivät merimiespihviä, jossa keitoksessa oli pihvien lisäksi jotakin vihanneksia ja perunoita siivuina kastikkeen kanssa. Muistiini on jäänyt että se oli erittäin herkullista. Olisiko täällä ketään, joka tuntee valmistustavan. Kiitos etukäteen
Merimiespihviä
5
525
Vastaukset
- Erimies
http://www.kokkikolmonen.com/ruokalista.php?ruoka=Merimiespihvi
Koko lailla asiallinen ohje.- minä
Se oli todella hyvä linkki KIITOS!
- Erimies
minä kirjoitti:
Se oli todella hyvä linkki KIITOS!
Oma reseptini olisi ollut vielä parempi, mutta en jaksanut etsiä & kirjoittaa sitä. No, ero on marginaalinen, ainesten suhteen nolla (pilsun sijasta käytän olutta, äitini käytti kotikaljaa!)
Mutta täytyypä sanoa että olen yllättynyt että se todellakin ON meriruokaa! Joten sikäli, kiitos sinulle.
- Titta
Meillä on tehty kyseistä ruokaa suurella menestyksellä aina silloin tällöin. Ruokaa haudutellaan pitkään.
Aikaisemmin mainittu Kolmosen sivu oli hyvä, mutta voisin lisätä siihen naisen näkökulman.
Pihvejä en ole ikinä jauhottanut, koska ei tehdä kastiketta. Pihvit paistetaan pannulla hyvän ruskeiksi ja riippuen kuinka riippunutta lihaa on ostanut, sitä ehkä haudutetaan sen aikaa kun muut ainekset siivutellaan. Pannun huuhdeliemi otetaan talteen.
Perunat, porkkanat ja sipulit siivutetaan. Porkkana kypsyy hitaammin kuin peruna, joten siivut voi tehdä ohuemmiksi. Ei kuitenkaan tarvitse alkaa mittailemaan.
Hyvin voideltuun uunivuokaan ladotaan peruna-,porkkana- ja sipuliviipaleita sekä "pihvejä" tarpeellinen määrä. Väliin heitellään mauste- ja valkopippureita sekä laakerinlehtiä. Päällimmäiseksi kerros perunoita.
Vuokaan kaadetaan pannun huuhdeliemi, sekä mahdollinen lihojen haudutusliemi, johon voi laittaa liha-/kasvisliemikuution. Jos liha ei ole tarvinnut paljon/ei yhtään haudutuslientä, valmistetään lihalientä, joka kaadetaan vuokaan. Joukkoon lisätään myös pilsneriä vähintään yksi 1/3 pullo.
Ruokaa kypsennetään ensin 225-200 asteessa kunnes liemi alkaa kuplia, sen jälkeen uuni säädetään 175-150 asteeseen ja annetaan muhia uunissa vähintään pari tuntia.
Mitä kauemmin ruoka hautuu, sitä parempaa se on. Perunat eivät saa kuitenkaan muusaantua.
Lisäksi hyvää puolukkasurvosta ja jälkiuunileipää.
Ruokajuomansa jokainen valitsee itse. Minä suosin ruuan kanssa raikasta vettä.
Valmistamastani Merimiespihvistä piti myös isäpuoleni, joka ehti seilata maailman meriä vuosikausi.
Hyvää ruokahalua, kuinka sitten ruuan valmistatkin. Hyvää tulee varmasti :) - Anonyymi
Se on todella hyvää, kun sen tekee perinteisellä reseptillä, vaikka onkin aikaavievää.
Emäntä meillä sen aina tekee ja hän on sen verran tuunannut reseptiä, että hän laittaa IVB-olutta sekaan ja mieluiten vielä jotain tummempaa laatua.
Antaa paremman maun merimiespihville kuin kotikalja tai laimeampi olut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865407- 1643612
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032116- 351931
- 331864
- 461823
- 571714
- 191673
- 191627