Olin nuorena merellä muutaman vuoden ja siellä kokit tekivät merimiespihviä, jossa keitoksessa oli pihvien lisäksi jotakin vihanneksia ja perunoita siivuina kastikkeen kanssa. Muistiini on jäänyt että se oli erittäin herkullista. Olisiko täällä ketään, joka tuntee valmistustavan. Kiitos etukäteen
Merimiespihviä
5
561
Vastaukset
- Erimies
http://www.kokkikolmonen.com/ruokalista.php?ruoka=Merimiespihvi
Koko lailla asiallinen ohje.- minä
Se oli todella hyvä linkki KIITOS!
- Erimies
minä kirjoitti:
Se oli todella hyvä linkki KIITOS!
Oma reseptini olisi ollut vielä parempi, mutta en jaksanut etsiä & kirjoittaa sitä. No, ero on marginaalinen, ainesten suhteen nolla (pilsun sijasta käytän olutta, äitini käytti kotikaljaa!)
Mutta täytyypä sanoa että olen yllättynyt että se todellakin ON meriruokaa! Joten sikäli, kiitos sinulle.
- Titta
Meillä on tehty kyseistä ruokaa suurella menestyksellä aina silloin tällöin. Ruokaa haudutellaan pitkään.
Aikaisemmin mainittu Kolmosen sivu oli hyvä, mutta voisin lisätä siihen naisen näkökulman.
Pihvejä en ole ikinä jauhottanut, koska ei tehdä kastiketta. Pihvit paistetaan pannulla hyvän ruskeiksi ja riippuen kuinka riippunutta lihaa on ostanut, sitä ehkä haudutetaan sen aikaa kun muut ainekset siivutellaan. Pannun huuhdeliemi otetaan talteen.
Perunat, porkkanat ja sipulit siivutetaan. Porkkana kypsyy hitaammin kuin peruna, joten siivut voi tehdä ohuemmiksi. Ei kuitenkaan tarvitse alkaa mittailemaan.
Hyvin voideltuun uunivuokaan ladotaan peruna-,porkkana- ja sipuliviipaleita sekä "pihvejä" tarpeellinen määrä. Väliin heitellään mauste- ja valkopippureita sekä laakerinlehtiä. Päällimmäiseksi kerros perunoita.
Vuokaan kaadetaan pannun huuhdeliemi, sekä mahdollinen lihojen haudutusliemi, johon voi laittaa liha-/kasvisliemikuution. Jos liha ei ole tarvinnut paljon/ei yhtään haudutuslientä, valmistetään lihalientä, joka kaadetaan vuokaan. Joukkoon lisätään myös pilsneriä vähintään yksi 1/3 pullo.
Ruokaa kypsennetään ensin 225-200 asteessa kunnes liemi alkaa kuplia, sen jälkeen uuni säädetään 175-150 asteeseen ja annetaan muhia uunissa vähintään pari tuntia.
Mitä kauemmin ruoka hautuu, sitä parempaa se on. Perunat eivät saa kuitenkaan muusaantua.
Lisäksi hyvää puolukkasurvosta ja jälkiuunileipää.
Ruokajuomansa jokainen valitsee itse. Minä suosin ruuan kanssa raikasta vettä.
Valmistamastani Merimiespihvistä piti myös isäpuoleni, joka ehti seilata maailman meriä vuosikausi.
Hyvää ruokahalua, kuinka sitten ruuan valmistatkin. Hyvää tulee varmasti :) - Anonyymi
Se on todella hyvää, kun sen tekee perinteisellä reseptillä, vaikka onkin aikaavievää.
Emäntä meillä sen aina tekee ja hän on sen verran tuunannut reseptiä, että hän laittaa IVB-olutta sekaan ja mieluiten vielä jotain tummempaa laatua.
Antaa paremman maun merimiespihville kuin kotikalja tai laimeampi olut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232558- 1351964
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1151291Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631286En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771141HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio271133Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351122Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451089- 961053
Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841048