Lanttu/porkkanalaatikko

Poikamies"kokki" tarvitsis vähä neuvoo - aion ostaa valmiit porkkana ja lanttulaatikot ja parannella niitä kotona vähän maustamalla niitä ja lisäämällä kermaa jne.
Kuinkas kauan niitä sitten pitää pitää uunissa et tulevat hyviksi, joku 125C ja 45min ??? vai..

9

4607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannesta

      Vuosi on niin pitkä aika, etten muista lämmitysohjeita. Siinä ne on kuitenkin aina kannessa, sekä koko laatikon lämmittäminen uunissa että lautaselle annosteltuna mikrossa. Hyvää on aina ollut kun ohjeen mukaan tekee.

      • käytä muita valmistajia

        saarioisilla näkyy olevan kartelli koko maassa kaikilla kaupoilla sama hinta koko maassa se ei voi olla kun kartelli.kaupiaita on kielletty myymästä alle sen hinnan mitä saarioinen määrää tai kauppias
        saa muistutuksen jonka se muistaa.kehoittaisin ostamaan muitten valmistamia joululaatikoita koska
        niitäkin on ja halvemmalla kun saarioisten.esim
        atria ja kymppi tuotteet tekee laatikoita ja monet
        pienet valmistajat.antaa saarioisten vain tehdä laatikkonsa omille äideilleen saavat kunnolla syödäkseen.


    • tulee.....

      kun pidät uunissa 150ast. n.1/2tuntia.itse en parantele vaan lämmitän vaan ja hyvää on ollut.turhia kaloreita tulee kun lisää kermaa.t.kokki ammatiltaan

      • Kiitoksia, taidanpa sittenkin lisäillä vähän mausteita, inkivääriä yms ja tietysti voita ja kermaa, eipähän sitten tuuli kuljettele kaduilla. Oikeen hyvää ja leppoisaa joulun odotusta!


    • tonppelo

      Jos ei kilot tosiaan ole ongelma niin kermalla ja siirapilla varovasti voi vähän ainakin kuivemman sorttisia valmislaatikoita buustailla. Einekseksi yllättävän hyviä tuotteita osa noista sillä eihän sitä poikamies vaan itselleen viitti alkaa kuitenkaan alusta asti väsäämään...

    • pilalle!!

      Ei ne mitään kermoja tarvi, ihan hyviä Saarioisten loodat ovat ilman mitään rasvalisiäkin.

    • Satakuntalainen 1.

      Alkuperäisen porkkanalaatikon tekoon; ei se vaikeaa ole. Lanttulaatikko syntyy samoin ohjein, vain lantun kanssa. Siis:    
         Satakuntalainen porkkanalaatikko
      Kirjoittanut: Hämeenkyröläinen 19.1.2008 klo 10.42

         
         Kun ensin ajatellaan, mistäpäin Suomea on alkanut viljelykulttuuri, suunta on epäilemättä lounainen, eli Satakunta - Varsinais-Suomi. Kiukaisten kulttuuri taisi olla ensimmäinen suomalaiseksi katsottava viljelykulttuuri. Ja ensimmäiset vihannekset luultavasti nauriita.
      Mikä on todennäköinen kypsennystapa? paisto nuotiossa. Siitä ei ole kovin pitkä matka uunissa paistamiseen, jollaista valmistusta edustavat laatikkokruuat. Silloin Savossa vielä metsästettiin ja kalastettiin.
      Riisiä ei tuolloin Suomessa vielä viljelty, joten se on hyvin uusi tulokas.

      Mutta seuraavassa äitini resepti porkkanalaatikkoon sodan edelliseltä ajalta:
      Porkkanat keitetetään ja survotaan, 1/4 - 1/3 lanttua tekee terää. 2 litran annokseen seosta 2 munaa, 2 dl. korppujauhoja 1 d. siirappia, suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitinvettä nesteeksi.
      Vuoka voidellaan hyvin. Paistetaan miedossa lämmössä, alle 200 ast. 1 1/2 - 2 tuntia.
      Ja ah sitä makua!

      Olkoon tämän nimi sitten vaikka satakuntalainen porkkanalaatikko, kun perunalaatikko on nimetty hämäläiseksi. Hämeenkyröhän kuuluu nimestään huolimatta Satakuntaan.

      • joulua

        Oikeen paljon kiitoksia kaikille vastaajille, ohjeita tuli - eiköhän ne laatikot nyt onnistu.
        LÄMMINHENKISTÄ JA RAUHAISAA JOULUA TEILLE KAIKILLE! ja eihän syödä itteämme tainoksiin.


    • Seuraavan kerran itse

      Tykkään oikeasti Saarioisten porkkanalaatikosta, eikä se minusta mitään buusteria kaipaa, kunhan kunnolla lämmittää uunissa, se on siinä.

      Mutta se lanttuloora, jonka äitini yleensä on aina tehnyt, oli Saarioisversiona kyllä ihan mautonta lillua. Taitaa jäädä syömättä, tai sitten olisi oikeasti pitänyt vähän avittaa sitä "äitien tekemää ruokaa" kermalla ja mausteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2765
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2300
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1886
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1157
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      938
    Aihe