Lanttu/porkkanalaatikko

Poikamies"kokki" tarvitsis vähä neuvoo - aion ostaa valmiit porkkana ja lanttulaatikot ja parannella niitä kotona vähän maustamalla niitä ja lisäämällä kermaa jne.
Kuinkas kauan niitä sitten pitää pitää uunissa et tulevat hyviksi, joku 125C ja 45min ??? vai..

9

4545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannesta

      Vuosi on niin pitkä aika, etten muista lämmitysohjeita. Siinä ne on kuitenkin aina kannessa, sekä koko laatikon lämmittäminen uunissa että lautaselle annosteltuna mikrossa. Hyvää on aina ollut kun ohjeen mukaan tekee.

      • käytä muita valmistajia

        saarioisilla näkyy olevan kartelli koko maassa kaikilla kaupoilla sama hinta koko maassa se ei voi olla kun kartelli.kaupiaita on kielletty myymästä alle sen hinnan mitä saarioinen määrää tai kauppias
        saa muistutuksen jonka se muistaa.kehoittaisin ostamaan muitten valmistamia joululaatikoita koska
        niitäkin on ja halvemmalla kun saarioisten.esim
        atria ja kymppi tuotteet tekee laatikoita ja monet
        pienet valmistajat.antaa saarioisten vain tehdä laatikkonsa omille äideilleen saavat kunnolla syödäkseen.


    • tulee.....

      kun pidät uunissa 150ast. n.1/2tuntia.itse en parantele vaan lämmitän vaan ja hyvää on ollut.turhia kaloreita tulee kun lisää kermaa.t.kokki ammatiltaan

      • Kiitoksia, taidanpa sittenkin lisäillä vähän mausteita, inkivääriä yms ja tietysti voita ja kermaa, eipähän sitten tuuli kuljettele kaduilla. Oikeen hyvää ja leppoisaa joulun odotusta!


    • tonppelo

      Jos ei kilot tosiaan ole ongelma niin kermalla ja siirapilla varovasti voi vähän ainakin kuivemman sorttisia valmislaatikoita buustailla. Einekseksi yllättävän hyviä tuotteita osa noista sillä eihän sitä poikamies vaan itselleen viitti alkaa kuitenkaan alusta asti väsäämään...

    • pilalle!!

      Ei ne mitään kermoja tarvi, ihan hyviä Saarioisten loodat ovat ilman mitään rasvalisiäkin.

    • Satakuntalainen 1.

      Alkuperäisen porkkanalaatikon tekoon; ei se vaikeaa ole. Lanttulaatikko syntyy samoin ohjein, vain lantun kanssa. Siis:    
         Satakuntalainen porkkanalaatikko
      Kirjoittanut: Hämeenkyröläinen 19.1.2008 klo 10.42

         
         Kun ensin ajatellaan, mistäpäin Suomea on alkanut viljelykulttuuri, suunta on epäilemättä lounainen, eli Satakunta - Varsinais-Suomi. Kiukaisten kulttuuri taisi olla ensimmäinen suomalaiseksi katsottava viljelykulttuuri. Ja ensimmäiset vihannekset luultavasti nauriita.
      Mikä on todennäköinen kypsennystapa? paisto nuotiossa. Siitä ei ole kovin pitkä matka uunissa paistamiseen, jollaista valmistusta edustavat laatikkokruuat. Silloin Savossa vielä metsästettiin ja kalastettiin.
      Riisiä ei tuolloin Suomessa vielä viljelty, joten se on hyvin uusi tulokas.

      Mutta seuraavassa äitini resepti porkkanalaatikkoon sodan edelliseltä ajalta:
      Porkkanat keitetetään ja survotaan, 1/4 - 1/3 lanttua tekee terää. 2 litran annokseen seosta 2 munaa, 2 dl. korppujauhoja 1 d. siirappia, suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitinvettä nesteeksi.
      Vuoka voidellaan hyvin. Paistetaan miedossa lämmössä, alle 200 ast. 1 1/2 - 2 tuntia.
      Ja ah sitä makua!

      Olkoon tämän nimi sitten vaikka satakuntalainen porkkanalaatikko, kun perunalaatikko on nimetty hämäläiseksi. Hämeenkyröhän kuuluu nimestään huolimatta Satakuntaan.

      • joulua

        Oikeen paljon kiitoksia kaikille vastaajille, ohjeita tuli - eiköhän ne laatikot nyt onnistu.
        LÄMMINHENKISTÄ JA RAUHAISAA JOULUA TEILLE KAIKILLE! ja eihän syödä itteämme tainoksiin.


    • Seuraavan kerran itse

      Tykkään oikeasti Saarioisten porkkanalaatikosta, eikä se minusta mitään buusteria kaipaa, kunhan kunnolla lämmittää uunissa, se on siinä.

      Mutta se lanttuloora, jonka äitini yleensä on aina tehnyt, oli Saarioisversiona kyllä ihan mautonta lillua. Taitaa jäädä syömättä, tai sitten olisi oikeasti pitänyt vähän avittaa sitä "äitien tekemää ruokaa" kermalla ja mausteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe