Lanttu/porkkanalaatikko

Poikamies"kokki" tarvitsis vähä neuvoo - aion ostaa valmiit porkkana ja lanttulaatikot ja parannella niitä kotona vähän maustamalla niitä ja lisäämällä kermaa jne.
Kuinkas kauan niitä sitten pitää pitää uunissa et tulevat hyviksi, joku 125C ja 45min ??? vai..

9

4846

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannesta

      Vuosi on niin pitkä aika, etten muista lämmitysohjeita. Siinä ne on kuitenkin aina kannessa, sekä koko laatikon lämmittäminen uunissa että lautaselle annosteltuna mikrossa. Hyvää on aina ollut kun ohjeen mukaan tekee.

      • käytä muita valmistajia

        saarioisilla näkyy olevan kartelli koko maassa kaikilla kaupoilla sama hinta koko maassa se ei voi olla kun kartelli.kaupiaita on kielletty myymästä alle sen hinnan mitä saarioinen määrää tai kauppias
        saa muistutuksen jonka se muistaa.kehoittaisin ostamaan muitten valmistamia joululaatikoita koska
        niitäkin on ja halvemmalla kun saarioisten.esim
        atria ja kymppi tuotteet tekee laatikoita ja monet
        pienet valmistajat.antaa saarioisten vain tehdä laatikkonsa omille äideilleen saavat kunnolla syödäkseen.


    • tulee.....

      kun pidät uunissa 150ast. n.1/2tuntia.itse en parantele vaan lämmitän vaan ja hyvää on ollut.turhia kaloreita tulee kun lisää kermaa.t.kokki ammatiltaan

      • Kiitoksia, taidanpa sittenkin lisäillä vähän mausteita, inkivääriä yms ja tietysti voita ja kermaa, eipähän sitten tuuli kuljettele kaduilla. Oikeen hyvää ja leppoisaa joulun odotusta!


    • tonppelo

      Jos ei kilot tosiaan ole ongelma niin kermalla ja siirapilla varovasti voi vähän ainakin kuivemman sorttisia valmislaatikoita buustailla. Einekseksi yllättävän hyviä tuotteita osa noista sillä eihän sitä poikamies vaan itselleen viitti alkaa kuitenkaan alusta asti väsäämään...

    • pilalle!!

      Ei ne mitään kermoja tarvi, ihan hyviä Saarioisten loodat ovat ilman mitään rasvalisiäkin.

    • Satakuntalainen 1.

      Alkuperäisen porkkanalaatikon tekoon; ei se vaikeaa ole. Lanttulaatikko syntyy samoin ohjein, vain lantun kanssa. Siis:    
         Satakuntalainen porkkanalaatikko
      Kirjoittanut: Hämeenkyröläinen 19.1.2008 klo 10.42

         
         Kun ensin ajatellaan, mistäpäin Suomea on alkanut viljelykulttuuri, suunta on epäilemättä lounainen, eli Satakunta - Varsinais-Suomi. Kiukaisten kulttuuri taisi olla ensimmäinen suomalaiseksi katsottava viljelykulttuuri. Ja ensimmäiset vihannekset luultavasti nauriita.
      Mikä on todennäköinen kypsennystapa? paisto nuotiossa. Siitä ei ole kovin pitkä matka uunissa paistamiseen, jollaista valmistusta edustavat laatikkokruuat. Silloin Savossa vielä metsästettiin ja kalastettiin.
      Riisiä ei tuolloin Suomessa vielä viljelty, joten se on hyvin uusi tulokas.

      Mutta seuraavassa äitini resepti porkkanalaatikkoon sodan edelliseltä ajalta:
      Porkkanat keitetetään ja survotaan, 1/4 - 1/3 lanttua tekee terää. 2 litran annokseen seosta 2 munaa, 2 dl. korppujauhoja 1 d. siirappia, suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitinvettä nesteeksi.
      Vuoka voidellaan hyvin. Paistetaan miedossa lämmössä, alle 200 ast. 1 1/2 - 2 tuntia.
      Ja ah sitä makua!

      Olkoon tämän nimi sitten vaikka satakuntalainen porkkanalaatikko, kun perunalaatikko on nimetty hämäläiseksi. Hämeenkyröhän kuuluu nimestään huolimatta Satakuntaan.

      • joulua

        Oikeen paljon kiitoksia kaikille vastaajille, ohjeita tuli - eiköhän ne laatikot nyt onnistu.
        LÄMMINHENKISTÄ JA RAUHAISAA JOULUA TEILLE KAIKILLE! ja eihän syödä itteämme tainoksiin.


    • Seuraavan kerran itse

      Tykkään oikeasti Saarioisten porkkanalaatikosta, eikä se minusta mitään buusteria kaipaa, kunhan kunnolla lämmittää uunissa, se on siinä.

      Mutta se lanttuloora, jonka äitini yleensä on aina tehnyt, oli Saarioisversiona kyllä ihan mautonta lillua. Taitaa jäädä syömättä, tai sitten olisi oikeasti pitänyt vähän avittaa sitä "äitien tekemää ruokaa" kermalla ja mausteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      185
      2583
    2. Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus

      Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki
      Maailman menoa
      38
      2453
    3. Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta

      "I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from
      Maailman menoa
      58
      2139
    4. Mikä on sinun ja kaivattusi ikä

      💕💕💕💕
      Ikävä
      108
      2093
    5. Riikka se runnoo työttömyyttä lisää

      Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276
      Maailman menoa
      70
      2044
    6. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      40
      2030
    7. Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi (YLE Lahti 24.11.2025)

      Että näin sitten: Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi – valtuuston päätös nurin ja 50 000 la
      Sysmä
      64
      1401
    8. Onko sulla jotain

      Suunnitelmia?
      Ikävä
      125
      1205
    9. Poistettuun aloitukseen

      Ei se mulle ollut varmastikaan. En usko vaik sille tuntuukin että oisit voinut olla eräs. Mut niin mäkin pelkään. Ei
      Suhteet
      24
      1117
    10. Vaikeneminen

      Tylsää kun nainen meni kuoreen 🫤
      Ikävä
      55
      978
    Aihe