eli löytyskö keltään reseptiä sellaselle pohjanmaalaiselle ohrarieskalle,hyvin ohut lättänä,vaalea ja sitkeähkö leipä,tavallaan kai niinku peltileiväks vois sanoo?ite joskus syömäni oli ainakin etelä-pohjanmaalla perinneleipää tietääkseni
ohrarieska
p_dude
2
944
Vastaukset
- vehnäjauhoja
sen nimessä olevan ohran lisäksi. Sanoisin että siihen tulee silloin runsaasti vehnäjauhoja, hieman ohrajauhoja ja sopiva määrä nestettä m(vettä tai maitotuotetta tai molempia).
- rieskatar
Pistin tämän saman jo tuonne toiseen ketjuun, mutta tässä tännekin.
Mä teen välillä rieskaa näin simppelisti:
kylmää maitoa
suolaa
ohrajauhoja
Kaikki vaan äkkiä sekasin, kaulitaan tosi ohueksi, alle 1cm. Sitten tosi kuumaan uuniin (250 astetta), kunnes tulee tummempia pilkkuja pintaan. Mukavan rapeaa ja hyvää voin kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta703550Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1483503Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463322- 532769
- 322036
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘301962Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401695- 481676
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä961625- 391390