Olen joskus syönyt tuttavillani joulupäydässä sinappia, joka on kinkun kanssa aivan täydellistä. Sinappi on melko vaaleaa,keltaisen sävyistä, tosi ohutta, maultaan makeahkoa. Googlettamalla olen löytänyt joitain ohjeita, mutta epäilen ettei niillä tulisi toivottua lopputulosta. Sinappi ei siis saa olla paksua ja "rakeista". Olisiko kenelläkään antaa ohjetta kuvailemaani sinappiin??
Joulusinappi
16
8911
Vastaukset
- on ihan
kiinni siitä, paljonko nestettä kotisinappiin laittaa. Mitä enemmän, sen ohuempaa, mitä vähemmän, sen paksumpaa. Myös keittoaika vaikuttaa - arvaat varmaan kumminpäin?
Makeus (jos et muuta erityismakua ole huomannut) viittaa siihen, että kyseessä on kaikista yksinkertaisin kotisinappi tehtynä Coleman'sin sinappijauheesta. Ohje taitaa olla ihan purkin kyljessä, mutta siinä on periaatteessa van sinappijauhetta, sokeria ja vettä. Katso mittasuhteen purkista.- Edellinen
Ei "van" vaan "vain", ei "mittasuhteen" vaan "mittasuhteet"...
- help me!!
Kiitos vastauksestasi. Olen juuri tuota mainitsemaasi sinappijauhepakkausta kaupassa jo pariin kertaan käsissäni pyöritellyt ja lukenutkin siinä mainitun ohjeen. En vaan millään suostu uskomaan, että se sinappi mitä olen syönyt,tehtäisiin niin yksinkertaisella ohjeella :) En osaa sanoa, mikä muu maku siinä maistuu kuin makeahko maku.. mietin sitäkin, että kuuluisikohan siihen laittaa etikkaa tai esim. suolakurkkujen lientä. Saatan kuitenkin kokeilla tuolla Coleman´s- sinappijauheella. Toivotaan, että onnistuu!:)
- mehän
help me!! kirjoitti:
Kiitos vastauksestasi. Olen juuri tuota mainitsemaasi sinappijauhepakkausta kaupassa jo pariin kertaan käsissäni pyöritellyt ja lukenutkin siinä mainitun ohjeen. En vaan millään suostu uskomaan, että se sinappi mitä olen syönyt,tehtäisiin niin yksinkertaisella ohjeella :) En osaa sanoa, mikä muu maku siinä maistuu kuin makeahko maku.. mietin sitäkin, että kuuluisikohan siihen laittaa etikkaa tai esim. suolakurkkujen lientä. Saatan kuitenkin kokeilla tuolla Coleman´s- sinappijauheella. Toivotaan, että onnistuu!:)
emme mitenkään voi tietää mitä muita makuja olet siinä maistanut kuin ne mitkä meille kerrot. Ja ainoa tietoon tullut oli nyt toistaiseksi makeus.
- niin, niin, niin
mehän kirjoitti:
emme mitenkään voi tietää mitä muita makuja olet siinä maistanut kuin ne mitkä meille kerrot. Ja ainoa tietoon tullut oli nyt toistaiseksi makeus.
niin ja sinäkin voit jättää turhanpäiväiset vastauksesi pois jossei asiaa ole!!
- nimenomaan
niin, niin, niin kirjoitti:
niin ja sinäkin voit jättää turhanpäiväiset vastauksesi pois jossei asiaa ole!!
oli. Ei kannata kysyä tyyliin "mikä oli se hyvä ruoka jota kerran söin". Kannattaa kuvailla, millainen se ruoka oli.
Liikaa sinun älyllesi? - taivas
nimenomaan kirjoitti:
oli. Ei kannata kysyä tyyliin "mikä oli se hyvä ruoka jota kerran söin". Kannattaa kuvailla, millainen se ruoka oli.
Liikaa sinun älyllesi?Alkuperäisen kuvailemilla kriteereillä pystyy kyllä heittämään ilmoille reseptin jos toisenkin. Pointti olikin se, että jos jollakulla on antaa omasta mielestään hyvää makean sinapin ohjetta, niin olisi hyvä juttu jos jakaisi sen muillekkin. Ja jos sinulla ole mitään reseptiä antaa, vaan ainoat järkevät sanasi ovat ivaa, voit pystä hiljaa ja olla viisastelematta!!
- minäpä
taivas kirjoitti:
Alkuperäisen kuvailemilla kriteereillä pystyy kyllä heittämään ilmoille reseptin jos toisenkin. Pointti olikin se, että jos jollakulla on antaa omasta mielestään hyvää makean sinapin ohjetta, niin olisi hyvä juttu jos jakaisi sen muillekkin. Ja jos sinulla ole mitään reseptiä antaa, vaan ainoat järkevät sanasi ovat ivaa, voit pystä hiljaa ja olla viisastelematta!!
olin juuri se joka antoi sen ensimmäisen ohjeen. Eikä kysyjä ollut siihen oikein "tyytyväinen". Joten yritin viestittää, että kertokoon sitten lisää miltä muulta sinappi maistui, niin ehkä keksimme mitä muutakin ainesosaa siinä on saattanut olla mukana.
Mutta ei. Kun ei mene perille.
- sinappini.
Minun sinappini saattaisi olla alkuperäisen kirjoittajan kaipaama sinappi.
Tarvitset yhtä paljon (desin, kupillisen, ämpärillisen) sinappijauhetta, sokeria, munia ja kevytkermaa. Lisäksi tarvitset pikku tujauksen etikkaa, noin ruokalusikallisen reilun desin mitalla tehtyyn sinappiin. Etikan sijasta voit käyttää myös viskiä tai konjakkia.
Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri ja sinappijauhe paakuttomaksi. Lisää munat ja kerma.
Kuumenna seosta ja hämmennä huolellisesti koko ajan, sillä se palaa helposti pohjaan. Kun seos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran, ota se pois liedeltä ja jäähdytä. Viilenneeseen sinappiin lisäät etikan.
Sinappi on heti käyttövalmista, mutta maku paranee ajan myötä. Sinappi säilyy jääkaapissa pidettynä noin 2-3 viikkoa, ellet ole ehtinyt syödä sitä jo loppuun.
Noilla ainessuhteilla tulee keskijuoksevaa ja keskivahvaa sinappia. Seoksen juoksevuutta voi lisätä nesteen määrällä ja ärhäkkyyttä sinappijauheen määrällä. Makeutta voi tietysti säätää sokerilla.
Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ensin perusreseptillä, jotta voi siitä vääntää makua ja rakennetta mieltymystensä suuntaan. Perusresepti on myös helppo muistaa "yhtä paljon" -periaatteen vuoksi.- kokeilin lähes samaa
Kiitos reseptistäsi, löysin lähes samanlaisen aiemmasta keskustelusta kuin sinun ohjeesi, ja hyvää tuli:)Juuri sellaista kuin kaipasinkin. Ohjeessa oli 1.5 dl sinappijauhetta, saman verran sokeria, 2 dl kermaa, 1tl etikkaa, 1tl maissijauhoja ja 1rkl öljyä. .Minun makuuni sinappi oli sopivan voimakasta, mutta lapsia varten ajattelin seuraavan satsin tehdä vähän pienemmällä sinappijauheen määrällä. Kokeilemassani ohjeessa kaikki aineet sekoitettiin sekaisin, myös etikka, eli se on eroavaisuutena sinun ohjeeseesi. Täytyy kokeilla sitäkin, että etikan lisää vasta valmiiseen sinappiin.
- tulee.
kokeilin lähes samaa kirjoitti:
Kiitos reseptistäsi, löysin lähes samanlaisen aiemmasta keskustelusta kuin sinun ohjeesi, ja hyvää tuli:)Juuri sellaista kuin kaipasinkin. Ohjeessa oli 1.5 dl sinappijauhetta, saman verran sokeria, 2 dl kermaa, 1tl etikkaa, 1tl maissijauhoja ja 1rkl öljyä. .Minun makuuni sinappi oli sopivan voimakasta, mutta lapsia varten ajattelin seuraavan satsin tehdä vähän pienemmällä sinappijauheen määrällä. Kokeilemassani ohjeessa kaikki aineet sekoitettiin sekaisin, myös etikka, eli se on eroavaisuutena sinun ohjeeseesi. Täytyy kokeilla sitäkin, että etikan lisää vasta valmiiseen sinappiin.
Etikan lisääminen vasta jälkikäteen tehdään sen vuoksi, että se ei kuumennettaessa haihtuisi. Niin tehdään myös esimerkiksi kalan mausteliemiä valmistettaessa.
Hyvää sinappijoulua! - samanmoinen
ohje kuin mummoni minulle "perintönä" jättämä ja opettama:) Paitti, että muistan ikäni kun aina kauppareissuilla mummolla oli tyhjä lasipullo mukana, johon sen ajan kala-/lihatiskeiltä pyyettiin jättimäisestä suolakurkkutynnyristä sitä lientä, joka sitten siivilöitiin etikan sijasta sinappihässäkkään. Eikä vielä tähän päivään mennessä ole parempaa sinappia siunaantunut: :-P
- sinappi on jees
kokeilin lähes samaa kirjoitti:
Kiitos reseptistäsi, löysin lähes samanlaisen aiemmasta keskustelusta kuin sinun ohjeesi, ja hyvää tuli:)Juuri sellaista kuin kaipasinkin. Ohjeessa oli 1.5 dl sinappijauhetta, saman verran sokeria, 2 dl kermaa, 1tl etikkaa, 1tl maissijauhoja ja 1rkl öljyä. .Minun makuuni sinappi oli sopivan voimakasta, mutta lapsia varten ajattelin seuraavan satsin tehdä vähän pienemmällä sinappijauheen määrällä. Kokeilemassani ohjeessa kaikki aineet sekoitettiin sekaisin, myös etikka, eli se on eroavaisuutena sinun ohjeeseesi. Täytyy kokeilla sitäkin, että etikan lisää vasta valmiiseen sinappiin.
Pirkan sivuilta löytyy ohje " yhtä paljon sinappi " mikä on aivan loistava!!
- A.Gröndahl, Tukholma
Ainekset: 1,5 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl (kuohu-)kermaa
2 munaa
Laita kaikki ainekset kattilaan, kuumenna seosta lievällä lämmöllä koko ajan sekoittaen aina kiehumispisteeseen asti. Siirrä kattila jäähtymään kylmään veteen. Seoksen jäähdyttyä lisää siihen
0.5-1 rkl väkevää etikkaa
1 rkl konjakkia
Sinappi on valmista purkitettavaksi.
PS. Olen ensimmäistä kertaa tällä sivulla ja minua hämmästyttää muutamien kirjoittajien halpamainen kommentointi toisten täysin asiallisiin viesteihin.Itsetunto on ilmeisesti pohjalukemissa. Mutta hyvää joulua heillekin.
PS.- Mansen mummu
Kaikille
- Nelly
Oikein hyvä joulusinappi tulee tuolla ohjeella http://maailmankuva.com/reseptit/kastikkeet/joulusinappi/1616
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003