Hei, onko teidän lapsillenne tullut jotain oireita tavallisen maidon aloituksesta? Meillä on ripulia - onkohan pelkkää tottumisen puutetta vai pitäisikö tästä heti vetää johtopäätökset, että on allergia tai laktoosi-intoleranssi? Mielelläni kuulisin lisää omista kokemuksistanne.
Tavallinen maito
20
5620
Vastaukset
- Grive
Minkä ikänen lapsi on kyseessä?
Mitä maitoa annat, ei kannata anta rasvasinta maitoa vaan se puolivälin on parasta.
Lapsen keho voi reagoida liikarasvaseen, ripuloimalla.
Jos kyseessä on maito-allerkia, nii ripulin jälkeen menee masukovalle ja sitten ne ilmavaivat alkaa.
Siis ei välttämättä ole kyse allerkiasta vaan testaa ensin toista maitotyyppiä, sitten voit koittaa vähälaktoositonta ja täysin laktoositonta, huomaat nopeasti eron.
Lopulta jos vieläki on ongelma siiryt oatlyy mutta kannattasi ensin tarkistaa neuvolan kautta onko todella kyse allerkiasta.- vastaa
Lapsi on 1-vuotias ja aloitin neuvolan ohjeen mukaan tavallisella kevytmaidolla (tiedän, että jotkut suosittelevat rasvatonta maitoa, mutta meidän neuvola näin ja olen saamaa mieltä (rasvaa ei tarvi sitten lisätä ruokaan)).
- Yksi vain
Äidinmaito on rasvaista maitoa. Normaali lehmänmaito ei siitä juuri poikkea eikä siis ole "liikarasvaista".
- --------
Neuvolassa ei yleensä tiedetä allergioista mitään, eikä siellä tehdä allergiatestejä. Ainut mitä siellä voidaan tehdä, on se että lääkäri laittaa lähetteen jatkotutkimuksiin. Ja jos sattuu olemaan sellainen lääkäri siellä neuvolassa, jonka mielestä lasten allergiat ovat ylihoulehtivien äitejen korvien välissä, ei lähetettä heru vaikka lapsi menisi kuinka huonoon kuntoon.
Alkuperäiselle: Laktoosi-intoleranssi on vahvasti perinnöllinen vaiva. Eli jos jommalla kummalla lapsen vahnemmista tai muulla lähisukulaisella on laktoosi-intoleranssi, kannattaa kokeilla laktoositonta maitojuomaa, ja samalla myös muut maitotuotteet laktoosittomiksi. Jos tilanne korjaantuu, voit kokeilla jonkun ajan päästä, sopiiko vähälaktoosiset maitotuotteet.
Meidän esikoisella puhkesi laktoosi-intoleranssi siinä vaiheessa kun siirryttiin korvikkeelta tavalliselle maidolle. Siinä ei auttanut takaisin korvikkeelle siirtyminen vaan ainoastaan vähälaktoosisiin maitotuotteisiin siirtyminen, ja niitäkin pystyi syömään vain rajoitetusti. Siihen aikaan ei ollut laktoositonta maitojuomaa vielä markkinoilla. - laktoosi-intolerantikko
-------- kirjoitti:
Neuvolassa ei yleensä tiedetä allergioista mitään, eikä siellä tehdä allergiatestejä. Ainut mitä siellä voidaan tehdä, on se että lääkäri laittaa lähetteen jatkotutkimuksiin. Ja jos sattuu olemaan sellainen lääkäri siellä neuvolassa, jonka mielestä lasten allergiat ovat ylihoulehtivien äitejen korvien välissä, ei lähetettä heru vaikka lapsi menisi kuinka huonoon kuntoon.
Alkuperäiselle: Laktoosi-intoleranssi on vahvasti perinnöllinen vaiva. Eli jos jommalla kummalla lapsen vahnemmista tai muulla lähisukulaisella on laktoosi-intoleranssi, kannattaa kokeilla laktoositonta maitojuomaa, ja samalla myös muut maitotuotteet laktoosittomiksi. Jos tilanne korjaantuu, voit kokeilla jonkun ajan päästä, sopiiko vähälaktoosiset maitotuotteet.
Meidän esikoisella puhkesi laktoosi-intoleranssi siinä vaiheessa kun siirryttiin korvikkeelta tavalliselle maidolle. Siinä ei auttanut takaisin korvikkeelle siirtyminen vaan ainoastaan vähälaktoosisiin maitotuotteisiin siirtyminen, ja niitäkin pystyi syömään vain rajoitetusti. Siihen aikaan ei ollut laktoositonta maitojuomaa vielä markkinoilla.ei kannata heti siirtyä laktoosittomaan vaan siihen vähälaktoosiseen, jos se ei käy, niin vasta sitten laktoositon.
jos kestää vähälaktoosista, sitä kannattaa antaa. jos silti antaa vain laktoosittomia, katoaa elimistöstä loputkin laktaasientsyymit(jotka pilkkoo laktoosia)eikä ainakaan voi enää syödä vähälaktoosistakaan.
eli ensin kokeiluun vähälaktoosinen maito.
ja laktoosi-intoleranssi ei ole perinnöllistä. - on.
laktoosi-intolerantikko kirjoitti:
ei kannata heti siirtyä laktoosittomaan vaan siihen vähälaktoosiseen, jos se ei käy, niin vasta sitten laktoositon.
jos kestää vähälaktoosista, sitä kannattaa antaa. jos silti antaa vain laktoosittomia, katoaa elimistöstä loputkin laktaasientsyymit(jotka pilkkoo laktoosia)eikä ainakaan voi enää syödä vähälaktoosistakaan.
eli ensin kokeiluun vähälaktoosinen maito.
ja laktoosi-intoleranssi ei ole perinnöllistä.Taipumus laktoosi-intoleranssiin on vahvasti perinnöllinen. Itseasiassa suurin osa maapallon väestöstä kantaa laktoosi-intoleranssille altistavaa geeniä. Pohjoismaissa se on alle puolella väestöstä, mutta jossain päin maailmaa (muistaakseniafrikan alkuperäisväestöllä) se on käytännöllisesti katsoen kaikilla.
- -
vastaa kirjoitti:
Lapsi on 1-vuotias ja aloitin neuvolan ohjeen mukaan tavallisella kevytmaidolla (tiedän, että jotkut suosittelevat rasvatonta maitoa, mutta meidän neuvola näin ja olen saamaa mieltä (rasvaa ei tarvi sitten lisätä ruokaan)).
Ihmettelen tuota neuvolan ohjetta aloittaa tavallisella kevytmaidolla. Maidon sisältämä rasvahan on suurelta osin kovaa tyydyttynyttä rasvaa, josta lapsen tulisi saada alle 10% päivittäisesta energiasta.
Kevytmaidosta saatavalla kovalla rasvalla ei missään nimessä tulisi korvata ruokavaliosta pehmeitä rasvoja, joita lapsi saa esim. lisäämällä kasviöljyä ruokiin tai käyttämällä leivän päällä kasvisrasvalevitteitä. Kasvirasvathan sisältävät juuri niitä välttämättömiä rasvahappoja, joita lapsi tarvitsee. Maitorasvasta sen sijaan ei ole ravitsemuksellista hyötyä. - vaari vaan 53v
Yksi vain kirjoitti:
Äidinmaito on rasvaista maitoa. Normaali lehmänmaito ei siitä juuri poikkea eikä siis ole "liikarasvaista".
maito on aivan eri asia, samoin kuin lehmän elämänkaari.
itse teet ratkaisun joka vaikuttaa koko elämäsi minkälaista maitoa ja ruokaa suosit.
toki tapoja voi muutta, mutta aina on kysymys kauanko "lakko ja muutos kestää" aivan kun uusioperheessäkin kauanko uusi liitto kestää.
kyllä korostan >jos on aikaa ja voimavaroja< kannata opettaa tarkkaan harkitusti kaikki tavat lapselle 3 v asti ja siis täysin elää lapsen ehdoilla siihen asti aikuisetkin.
mm. tuntuu hirveältä jos pienille, aivoille annetaan jo vaarallista kolestroolia,
vaikka eriäviä mielipiteitä löytyisikin muutama henkilö miljoonan porukasta. - Huom!
Vähälaktoositon = paljon laktoosia!!! "Grivellä" se ehkä tosin oli jonkin kirjoitusviba - mutta hyvä kuitenkin huomata ;)
- Fortuna70
Toki voi johtua herkyydestä ja voi myös olla allergiaa tai vain laktoosi joka aiheuttaa. Usein kuitenkin selkee allergia näkyy myös iholla ei pelkästään vatsa oireina. Kun taas laktoosi herkkyys aiheutta yleensä ilmavaivoja, masukipua ja ripuliakin.
Monille myös luomumaito käy vaikka sekään ei laktoositonta ole mutta en tiedä sitten onko syynä paremmalle sietämiselle vähemmät käsittelyprosessit vai puhtaampi ruoka lehmille.
Omalla 2,5v käytän hyla tuotteita suuremmalta osin ja en kyllä ole minkään täysin rasvattoman maidon kannalla. Puuroissa käytän punaista hyla maitoa tosin keitän puuron vesi/ maito seokseen suhteena noin 60% vettä ja loppu maitoa. Tai sitten luomu kevyt maitoa. Alussa käytin hyla maitoa juomana. Meillä tosin ei maito edes kelvannut tosin imetin pidempään kuin moni yleensä että kai sekin vaikutti. Nykyään käytä gefilus 1% maitoa juomana.
Kuitenkin sanoisin että jos ei oireet helpota niin hakeutuisin allergiatesteihin.- Yksi vain
Luomumaito on 100% laktoosillista. Jos pystyy juomaan luomumaitoa ei ole laktoosi-intoleranssia. Moni saa "kaupan" maidosta oireita jotka aiheutuvat sen käsittelystä (molekyylit muuttuvat). Luomumaitoa ei käsitellä samalla tavalla.
- Fortuna70
Yksi vain kirjoitti:
Luomumaito on 100% laktoosillista. Jos pystyy juomaan luomumaitoa ei ole laktoosi-intoleranssia. Moni saa "kaupan" maidosta oireita jotka aiheutuvat sen käsittelystä (molekyylit muuttuvat). Luomumaitoa ei käsitellä samalla tavalla.
Tiedän että luomumaidossa on laktoosia. Silti kuitenkin on fakta, että jotkut tavallisesta maidosta oireita saavat kestävät luomumaitoa. Silloin ei oireita aiheuta laktoosi vaan joku muu maidossa. Ehkä syynä on juuri se että luomu maitoa ole täysin samalla tavalla käsiteltyä kuin tavallinen maito. Tosin rehun laatukin voi olla tekijä joka vaikuttaa lähinnä jäämät mitä ei luomu ruokaa tulee aineista joita ei luomulla ruokittavien lehmien ruuassa saa olla.
- olisi, jos saisi
Fortuna70 kirjoitti:
Tiedän että luomumaidossa on laktoosia. Silti kuitenkin on fakta, että jotkut tavallisesta maidosta oireita saavat kestävät luomumaitoa. Silloin ei oireita aiheuta laktoosi vaan joku muu maidossa. Ehkä syynä on juuri se että luomu maitoa ole täysin samalla tavalla käsiteltyä kuin tavallinen maito. Tosin rehun laatukin voi olla tekijä joka vaikuttaa lähinnä jäämät mitä ei luomu ruokaa tulee aineista joita ei luomulla ruokittavien lehmien ruuassa saa olla.
Kaikkein parasta olisi jos saisi luomuravintoa saaneen, vapaasti ulkona laiduntaneen, lehmän maitoa, jota ei käsitellä teollisesti eli ei pastöroida tai homogenoida. Perheemme on juonut vuoden päivät (lapsi pian 3v. vanhemmat) suoraan tilalta haettua maitoa. On muuten hieno asia, että itse laktoosi-intolerantikkona (jo 10 vuotta) tilamaito ei aiheuta mitään vatsaongelmia (johtunee korkeasta rasvan määrästä käsittelemättömyydestä). Laktoositonta (tai hyla) teollista kaupan maitoa en halua enää koskaan juoda. Mielestäni kaikki teollisesti muokattu korkeapastöroitu maito valmisteet on pahasta elimistölle pitkässä juoksussa, koska ovat kaukana naturellista ravinnosta. terveisin eräs antti heikkilä - "fani".
- lääkäri ei tiedä kertoa
olisi, jos saisi kirjoitti:
Kaikkein parasta olisi jos saisi luomuravintoa saaneen, vapaasti ulkona laiduntaneen, lehmän maitoa, jota ei käsitellä teollisesti eli ei pastöroida tai homogenoida. Perheemme on juonut vuoden päivät (lapsi pian 3v. vanhemmat) suoraan tilalta haettua maitoa. On muuten hieno asia, että itse laktoosi-intolerantikkona (jo 10 vuotta) tilamaito ei aiheuta mitään vatsaongelmia (johtunee korkeasta rasvan määrästä käsittelemättömyydestä). Laktoositonta (tai hyla) teollista kaupan maitoa en halua enää koskaan juoda. Mielestäni kaikki teollisesti muokattu korkeapastöroitu maito valmisteet on pahasta elimistölle pitkässä juoksussa, koska ovat kaukana naturellista ravinnosta. terveisin eräs antti heikkilä - "fani".
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1250669318/7#7
- senverran ,että
lääkäri ei tiedä kertoa kirjoitti:
http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1250669318/7#7
juotuani pastaroitua maitoa tulee 2 pv ripulitauti, mutta suoraan maitotilalta ostettumaito ei minkäänlaisia vaivoja.
- dRKD5)MH
senverran ,että kirjoitti:
juotuani pastaroitua maitoa tulee 2 pv ripulitauti, mutta suoraan maitotilalta ostettumaito ei minkäänlaisia vaivoja.
Yleensä maidosta tuleva ruikkutauti johtuu rasvattomuudesta tai vähärasvaisuudesta. Sama koskee myös eläimiä kuten kissoja ja siilejä.
- 54
dRKD5)MH kirjoitti:
Yleensä maidosta tuleva ruikkutauti johtuu rasvattomuudesta tai vähärasvaisuudesta. Sama koskee myös eläimiä kuten kissoja ja siilejä.
Lueppa biologiasi uudelleen. Siilille ei pitäisi koskaan tarjota maitotuotteita. Niiden anatomiasta nimittäin puuttuu laktoosin hajottaja, jolloin se touhu on täysin edesvastuutonta.
- Mielenkiintoista!
>>>>Lapsen suunnittelu, odottava äiti, vauva ja lapsi:
Luontoäiti on järjestänyt siten että sekä äiti, että sikiö/vauva oleteusarvoisesti altistuvat samoille allergeeneille odotus- ja imetys-aikana, jolloin äidin on pystyttävä tuottamaan vasta-aineet sekä itseään, että lastaan varten. Lapsi saa oman immuunipuolustuksesi tuottamat vasta-aineet äidinmaidossa!
Voit varmistaa tulevan lapsesi terveyden jo lapsen suunnittelu vaiheessa syömällä kolmea tärkeintä probiootti-bakteeria koko ajan vähintään(!) imetyksen loppuun asti-jonka pitäisi kestää vähintään 12-kuukauden ajan! Ja tällä varmistat myöskin itsesi pysymisen infektiovapaana. Emättimestä löytyy noin 20g probiootti-bakteereita.
Voit varmistaa lapsesi mahdollisimman terveen elämän antamalla lapsellesi probiootti-bakteereita (mhb) vauvasta asti, sen takia että lapsen immuunipuolustus kehittyy yhteen ikävuoteen mennessä, jonka jälkeen lapsi itse vasta kykenee tuottamaan tarvittavat vasta-aineet.
*Huom!
- Elollisten-yksimahaisten immuunipuolustuksen perusta on allamainitut kolme Probiootti bakteeria-oli sitten kyse aikuisesta tai lapsesta-miehestä tai naisesta-kissasta tai koirasta, jolloin palautusprosessi tarvitsee prikulleen(!) nämä kolme tärkeintä bakteeria:
1. Lactobacillus asidophilus(L-a),
2. Lactobacillus bulgaricus(L-b) ="antibiootti"-bakteeri ja
3. Bifidobacterium.
*Huom!
- Älä lämmitä ruokia mikroaaltouunissa, siksi että mangnetronin synnyttämällä 2450-Megahertzin sähkömagneettisella-säteilyllä aiheutetaan nestemolekyylin värähtely ja lämpö syntyy molekyylien hankausliikkeestä toisiaan vasten ja lämpeneminen alkaa:
*ytimestä==>kohti==>pintaa(!), jonka seurauksena "ruoka tuhoutuu"(=kiehuu) vaikka pinta olisikin vielä viileä!
Voit lämmittää esimerkiksi tuttipullon siten että; lämmitä mikroaaltouunissa vesi sopivassa astiassa 35..... 40oC ja laita tuttipullo lämpenemään tähän vesiastiaan, jolloin nesteen lämpeneminen alkaa:
*pinnasta==>kohti==>ydintä(!) jolloin ruuan, mm Probiootti-bakteereiden tuhoutumista ei tapahdu koska lämpö ei ylitä 40oC.
- Lapsesi ja kotieläimesi eivät pysty kertomaan seuraavasta ongelmasta joten lue: "Koiran yksitoista pyyntöä ihmiselle"! >Kahden tärkeimmän probiootti-bakteerin:
1.(1.) Lactobacillus asidophilus ja
2.(3.) Bifidobacterium luonnollisin saantilähde on lehmän raakamaito (=käsittelemätön maito).
Mutta mihin ovat kadonneet hyvät/tarpeelliset Probiootti bakteerit vuosien saatossa:
- Ennen vanhaan juotiin vasta lypsettyä lehmän raakamaitoa, jossa oli tärkeimmät Probiootti bakteerit Lactobacillus asidophilus ja Bifidobacterium. Eikä silloin sairasteltu niin valtavasti kuin nykyisin, ei ollut allergioita, eikä ollut vatsa, eli suolisto sekaisin, jne.
- Olette varmaankin kuulleet tämän mystisen lauseen, jonka on esittänyt laktoosi-intoleranssia tai migreeniä sairastava henkilö:
"Kun käyn hakemassa suoraan maatilalta lehmän raakamaitoa niin voin juoda sitä ongelmitta, mutta kun ostan kaupasta meijeriltä tullutta maitoa, niin laktoosi- ja migreeni-ongelmat alkavat heti".
Eli syy mm laktoosi-intoleranssi- ja migreeni-ongelmiin on Probiootti bakteereiden puutteessa!
Herää kysymys:
- Mihin tarpeelliset Probiootti bakteerit sitten katoaa?- äääääää
Uskon minä että kun oma äitini on käyttänyt maitotuotteita minua odottaessaan ja imettäessään, ja minä olen koko ikäni juonut ongelmitta tilamaitoa myös odottaessani ja imettäessäni viittä lastani, niin lapseni ovat tottuneet maitoon. Sen takia aloitinkin antamaan jokaiselle lapselleni tilamaitoa n3kk iästä alkaen esim perunan kanssa. Ei mitään ongelmia.
Lukiossa ollessani asuin viikot asuntolassa ja tulin kotiin maatilalle viikonlopuksi. Huomasin että oli perjantaisin varovasti aloitettava tilamaidon juonti ettei tulisi ripulia, samoin maanantaisin juotava hillitysti kauppamaitoa (kevytmaitoa).
Kolesterolini 3,5, vaikka n 20 vuotta söin aamupalaksi joka aamu keitetyn tai voissa paistetun kananmunan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961