Peinteinen lanttulaatikko

mikä näistä

Googletin lanttulaatikon reseptejä ja perinteisiä reseptejä löytyy joka lähtöön.

Lanttulaatikoista löytyy niin perunaa, munaa, sipulia ja ties mitä, mutta ei sitä perinteistä, mitä minä pidän perinteisenä.

Eli siihen äitin tekemään laatikkoon tuli lanttua, mannasuurimoita, siirappia ja suolaa. Pinnalle korppujauhoja ja voinakareita. Vielä jotain muuta? Kermaa? Voita? Kananmunaa ei siinä ollut. Onko jollakulla tätä mannasuurimoreseptiä? Ainesuhteet on vähän hakusessa. Kokeilla voisi, mutta ei kovin montaa kertaa.

16

10319

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sait

      lanttulaatikosta kala- tai äyriäisruoan???

    • eikä muitakaan

      No ei tasan kyllä tule mannasuurimoita, perunoita, tai sipulia.

      Osta kaupasta valmis lanttusurvospötkö.
      Sekoita joukkoon puoli desiä sulatettua voita, 1 vatkattu kananmuna, pari desiä kermaa, muskottipähkinää, reilu desi siirappia ja ripaus mustapippuria.Laita voideltuihin folio- tai uunivuokiin paistumaan. Jätä vähän vajaiksi koska lanttulaatikko hieman kuohuu paistettaessa.
      Pinnalle voit tehdä lusikalla kuviot, vuole voista nokareita ja ripottele korppujauhoja.

      Sitten vaan 175 asteiseen uuniin, tunti-puolitoista. Tuoksu ja pinta kertovat kun laatikot on valmiita.

      Ne suurimot kuuluu porkkanalaatikkoon, ei lanttu.

      Lycka till !

      • ei tarvi ku

        ihan pienen ripauksen. En ole koskaan laittanut munaa lanttulaatikkoon, sillä eihän sen tarvi semmosta tönkköö olla. Siirappia ihan vähän ja voisulaa, suolaa, päälle korppujauhoja. Mutta kukin tyylillään, pääasia että maistuu hyvälle. Ennen vanhaan käytettiin mantelilastuja maukeuttamiseen.
        Vuoka tietysti voidellaan hyvin.


      • LANTTULAATIKOSTA
        ei tarvi ku kirjoitti:

        ihan pienen ripauksen. En ole koskaan laittanut munaa lanttulaatikkoon, sillä eihän sen tarvi semmosta tönkköö olla. Siirappia ihan vähän ja voisulaa, suolaa, päälle korppujauhoja. Mutta kukin tyylillään, pääasia että maistuu hyvälle. Ennen vanhaan käytettiin mantelilastuja maukeuttamiseen.
        Vuoka tietysti voidellaan hyvin.

        NYKY NUORILLE. kaloreita 1583.
        1½ l lanttukuutioita 1dl (60gr)korppujauhoja
        50gr voita ½dl (75gr) siirappia
        suolaa 1 kpl muna
        pippuria 2 dl maitoa.
        Lanttukuutiot saavat kiehua hiukan suolatussa vedessä pehmeiksi, ja sitten ne survotaan perunanuijalla soseeksi.Kun ne vielä ovat lämpimiä,sekoitetaan voi,maito,korppujauhot sekä vatkattu muna ja mausteet joukkoon ja seosta vatkataan,niin että se on kuohkeata ja tasaista.Sose pannaan (nykysin laitetaan)voideltuun vuokaan,sen pinta koristellaan veitsellä ja korppujauhoja sirotellaan sen päälle.Mitä hitaammin lanttukaatikko paistuu,sitä maukkaammaksi se tulee.Parhaita ovat sen tähden jälkiuunissa kypsennetyt laatiot.Kun vuoka otetaan uunista ,pannaan sen pinnalle pieniä voinokareita.
        PÄÄRUOKA;Sianliha,paistit ym.
        TÄHTEET: Jäljelle jääneet laatikot kuumennetaan uunissa uudelleen ja pannaan vadile.


      • brittaus
        LANTTULAATIKOSTA kirjoitti:

        NYKY NUORILLE. kaloreita 1583.
        1½ l lanttukuutioita 1dl (60gr)korppujauhoja
        50gr voita ½dl (75gr) siirappia
        suolaa 1 kpl muna
        pippuria 2 dl maitoa.
        Lanttukuutiot saavat kiehua hiukan suolatussa vedessä pehmeiksi, ja sitten ne survotaan perunanuijalla soseeksi.Kun ne vielä ovat lämpimiä,sekoitetaan voi,maito,korppujauhot sekä vatkattu muna ja mausteet joukkoon ja seosta vatkataan,niin että se on kuohkeata ja tasaista.Sose pannaan (nykysin laitetaan)voideltuun vuokaan,sen pinta koristellaan veitsellä ja korppujauhoja sirotellaan sen päälle.Mitä hitaammin lanttukaatikko paistuu,sitä maukkaammaksi se tulee.Parhaita ovat sen tähden jälkiuunissa kypsennetyt laatiot.Kun vuoka otetaan uunista ,pannaan sen pinnalle pieniä voinokareita.
        PÄÄRUOKA;Sianliha,paistit ym.
        TÄHTEET: Jäljelle jääneet laatikot kuumennetaan uunissa uudelleen ja pannaan vadile.

        Tällaista ohjetta olen etsinyt! Pippuri on kait maustepippuria? - Kylläkai seos edelleenkin pannaan vuokaan. Uusia vaatteita ja ruokaa voidaan laittaa.


    • ja eikun kokeilemaan

      kokeileppa tätä,on tosi hyvää.1kg lanttua,1rkl korppujauhoja,2dl kermaa,1dl siirappia,2 munaa,hiukan suolaa.

    • Nuori kokki

      Lanttulaatikkoa voi tehdä monella tavalla. Elävän perinteen tunnusmerkki on, että se muuntuu edelleen, joten ohjeita on monia ja niitä voi muunnella itsekin.

      Yksi hyvä ohje on tässä: 1 kg lanttuja ja vettä sen verran että lantut juuri peittyvät, keitetään ja survotaan löysähköksi soseeksi. Sauvasekoitin on kätevä tähän. Lisätään 3/4 dl mannasuurimoita, 2-3 rkl siirappia, loraus kermaa, hiukan suolaa ja muskottipähkinää. Maista seosta ennen paistamista, lisää muskottia, suolaa tai kermaa tarvittaessa. Kaada sose uunivuokaan, tasoita pinta ja tee lusikalla kuvioita, pinnalle voinokareita ja korppujauhoja. Paista n. 225-asteisessa uunissa n. 30 min.

    • vanha kokki

      Aikanaan soppakoulussa opetettiin että pari perunaa keitetään sekaan jollei halua vahvan lantun makuista laatikkoa

    • Kumma Homma

      Voi Pyhät Pyssyt sentään. Joko tehdään nuorisolle omat vähäkaloriset lanttulaatikot (aiemmin luettua) Eikö kerran vuoteen voi herkutella kunnon lanttulaatikon kera?

    • helpoin ja

      vähäkalorinen laatikko saadaan keitetyt ja soteutetut lantut laiteaan vuokaan ja 200 asteiseen uuniin kypsymään 1h.

    • kotikokkaaja

      Lanttua keitettynä ja soseutettuna (ehdottomasti EI kaupan valmissurvosta, hyi!), kermaa, voita, siirappia, suolaa, korppujauhoa, ei muuta!
      Voita ja kermaa riittävästi, niin lantun maku pehmenee. Piiiitkä paistoaika, mieto uuni. En osaa tarkkoja määriä sanoa, teen näppituntumalla. Vaan hyvää on!

    • Ruuanlaittaja1

      Voiko lanttulaatikon pakastaa ?Ruuan

      • jepjep

        Voi pakastaa ja kaupan laatikot yleensä onkin pakastettuina säilytettyjä, mutta tuoreena se on parempaa.

        Itse valmistelen lanttulaatikon aattona sillä välin kun kinkku vielä kypsyy, ja laitan laatikot uuniin paistumaan sitten kun kinkku otetaan jäähtymään ennen kuorruttamista ja uuni on vapaa sen aikaa. Laatikot ei paistu kauaa, puoli tuntia riittää.


    • vain oikein

      puolituntia paistuvat.

    • Hyvää Joulua!

      Paras lanttulaatikko tulee kun ei käytä mitään sauvasekoittimia vaan soseuttaa keitetyt lanttupalat ihan vain purtsalla ( rautalenkkisurvin tai puunuija) niin että osa lantunpaloista jää suutuntumalle.

      Ei käytetä siirappia vaan ruokosokeria ihan vähän, ei kermaa vaan lantun omaa keitinlientä.

      Mausteena mustapippuria ja muskottikukkaa sekä tietty suolaa.
      Suurusteena hieman hiivaleipäjauhoja. Voita rasvaksi.

      Paistoaika miedossa lämmössä pitkään ja hartaasti.

    • Manna Ryyni

      Kannattipas lukea nämäkin.! Yhdistän Vanhan ja Nuoren kokin resptiikkaa ja erityisesti Hyvää Joulua!:n ohje vaikuttaa hyvältä. Nuo kermalisäykset jätän pois, koska ne vaan tasapäistävät hyviä makuja. Voin kanssa taitaa olla vähän sama juttu, ehkä voi laittaa mutta vain murto-osan siitä mitä nykyään tupataan käyttämään. Kaikki eivät pidä rasvan makua sinä oikeana makuna.

      Kiitos kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      50
      2034
    2. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      67
      823
    3. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      793
    4. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      58
      759
    5. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      108
      748
    6. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      9
      722
    7. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      699
    8. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      39
      684
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      673
    10. Salaisuus rakas.

      Mun täytyy kertoa sulle nyt salaisuus rakas. Sä olet todella hyvä sun työssä. Pus!
      Ikävä
      47
      640
    Aihe