Googletin lanttulaatikon reseptejä ja perinteisiä reseptejä löytyy joka lähtöön.
Lanttulaatikoista löytyy niin perunaa, munaa, sipulia ja ties mitä, mutta ei sitä perinteistä, mitä minä pidän perinteisenä.
Eli siihen äitin tekemään laatikkoon tuli lanttua, mannasuurimoita, siirappia ja suolaa. Pinnalle korppujauhoja ja voinakareita. Vielä jotain muuta? Kermaa? Voita? Kananmunaa ei siinä ollut. Onko jollakulla tätä mannasuurimoreseptiä? Ainesuhteet on vähän hakusessa. Kokeilla voisi, mutta ei kovin montaa kertaa.
Peinteinen lanttulaatikko
16
10048
Vastaukset
- sait
lanttulaatikosta kala- tai äyriäisruoan???
- eikä muitakaan
No ei tasan kyllä tule mannasuurimoita, perunoita, tai sipulia.
Osta kaupasta valmis lanttusurvospötkö.
Sekoita joukkoon puoli desiä sulatettua voita, 1 vatkattu kananmuna, pari desiä kermaa, muskottipähkinää, reilu desi siirappia ja ripaus mustapippuria.Laita voideltuihin folio- tai uunivuokiin paistumaan. Jätä vähän vajaiksi koska lanttulaatikko hieman kuohuu paistettaessa.
Pinnalle voit tehdä lusikalla kuviot, vuole voista nokareita ja ripottele korppujauhoja.
Sitten vaan 175 asteiseen uuniin, tunti-puolitoista. Tuoksu ja pinta kertovat kun laatikot on valmiita.
Ne suurimot kuuluu porkkanalaatikkoon, ei lanttu.
Lycka till !- ei tarvi ku
ihan pienen ripauksen. En ole koskaan laittanut munaa lanttulaatikkoon, sillä eihän sen tarvi semmosta tönkköö olla. Siirappia ihan vähän ja voisulaa, suolaa, päälle korppujauhoja. Mutta kukin tyylillään, pääasia että maistuu hyvälle. Ennen vanhaan käytettiin mantelilastuja maukeuttamiseen.
Vuoka tietysti voidellaan hyvin. - LANTTULAATIKOSTA
ei tarvi ku kirjoitti:
ihan pienen ripauksen. En ole koskaan laittanut munaa lanttulaatikkoon, sillä eihän sen tarvi semmosta tönkköö olla. Siirappia ihan vähän ja voisulaa, suolaa, päälle korppujauhoja. Mutta kukin tyylillään, pääasia että maistuu hyvälle. Ennen vanhaan käytettiin mantelilastuja maukeuttamiseen.
Vuoka tietysti voidellaan hyvin.NYKY NUORILLE. kaloreita 1583.
1½ l lanttukuutioita 1dl (60gr)korppujauhoja
50gr voita ½dl (75gr) siirappia
suolaa 1 kpl muna
pippuria 2 dl maitoa.
Lanttukuutiot saavat kiehua hiukan suolatussa vedessä pehmeiksi, ja sitten ne survotaan perunanuijalla soseeksi.Kun ne vielä ovat lämpimiä,sekoitetaan voi,maito,korppujauhot sekä vatkattu muna ja mausteet joukkoon ja seosta vatkataan,niin että se on kuohkeata ja tasaista.Sose pannaan (nykysin laitetaan)voideltuun vuokaan,sen pinta koristellaan veitsellä ja korppujauhoja sirotellaan sen päälle.Mitä hitaammin lanttukaatikko paistuu,sitä maukkaammaksi se tulee.Parhaita ovat sen tähden jälkiuunissa kypsennetyt laatiot.Kun vuoka otetaan uunista ,pannaan sen pinnalle pieniä voinokareita.
PÄÄRUOKA;Sianliha,paistit ym.
TÄHTEET: Jäljelle jääneet laatikot kuumennetaan uunissa uudelleen ja pannaan vadile. - brittaus
LANTTULAATIKOSTA kirjoitti:
NYKY NUORILLE. kaloreita 1583.
1½ l lanttukuutioita 1dl (60gr)korppujauhoja
50gr voita ½dl (75gr) siirappia
suolaa 1 kpl muna
pippuria 2 dl maitoa.
Lanttukuutiot saavat kiehua hiukan suolatussa vedessä pehmeiksi, ja sitten ne survotaan perunanuijalla soseeksi.Kun ne vielä ovat lämpimiä,sekoitetaan voi,maito,korppujauhot sekä vatkattu muna ja mausteet joukkoon ja seosta vatkataan,niin että se on kuohkeata ja tasaista.Sose pannaan (nykysin laitetaan)voideltuun vuokaan,sen pinta koristellaan veitsellä ja korppujauhoja sirotellaan sen päälle.Mitä hitaammin lanttukaatikko paistuu,sitä maukkaammaksi se tulee.Parhaita ovat sen tähden jälkiuunissa kypsennetyt laatiot.Kun vuoka otetaan uunista ,pannaan sen pinnalle pieniä voinokareita.
PÄÄRUOKA;Sianliha,paistit ym.
TÄHTEET: Jäljelle jääneet laatikot kuumennetaan uunissa uudelleen ja pannaan vadile.Tällaista ohjetta olen etsinyt! Pippuri on kait maustepippuria? - Kylläkai seos edelleenkin pannaan vuokaan. Uusia vaatteita ja ruokaa voidaan laittaa.
- ja eikun kokeilemaan
kokeileppa tätä,on tosi hyvää.1kg lanttua,1rkl korppujauhoja,2dl kermaa,1dl siirappia,2 munaa,hiukan suolaa.
- Nuori kokki
Lanttulaatikkoa voi tehdä monella tavalla. Elävän perinteen tunnusmerkki on, että se muuntuu edelleen, joten ohjeita on monia ja niitä voi muunnella itsekin.
Yksi hyvä ohje on tässä: 1 kg lanttuja ja vettä sen verran että lantut juuri peittyvät, keitetään ja survotaan löysähköksi soseeksi. Sauvasekoitin on kätevä tähän. Lisätään 3/4 dl mannasuurimoita, 2-3 rkl siirappia, loraus kermaa, hiukan suolaa ja muskottipähkinää. Maista seosta ennen paistamista, lisää muskottia, suolaa tai kermaa tarvittaessa. Kaada sose uunivuokaan, tasoita pinta ja tee lusikalla kuvioita, pinnalle voinokareita ja korppujauhoja. Paista n. 225-asteisessa uunissa n. 30 min. - vanha kokki
Aikanaan soppakoulussa opetettiin että pari perunaa keitetään sekaan jollei halua vahvan lantun makuista laatikkoa
- Kumma Homma
Voi Pyhät Pyssyt sentään. Joko tehdään nuorisolle omat vähäkaloriset lanttulaatikot (aiemmin luettua) Eikö kerran vuoteen voi herkutella kunnon lanttulaatikon kera?
- helpoin ja
vähäkalorinen laatikko saadaan keitetyt ja soteutetut lantut laiteaan vuokaan ja 200 asteiseen uuniin kypsymään 1h.
- kotikokkaaja
Lanttua keitettynä ja soseutettuna (ehdottomasti EI kaupan valmissurvosta, hyi!), kermaa, voita, siirappia, suolaa, korppujauhoa, ei muuta!
Voita ja kermaa riittävästi, niin lantun maku pehmenee. Piiiitkä paistoaika, mieto uuni. En osaa tarkkoja määriä sanoa, teen näppituntumalla. Vaan hyvää on! - Ruuanlaittaja1
Voiko lanttulaatikon pakastaa ?Ruuan
- jepjep
Voi pakastaa ja kaupan laatikot yleensä onkin pakastettuina säilytettyjä, mutta tuoreena se on parempaa.
Itse valmistelen lanttulaatikon aattona sillä välin kun kinkku vielä kypsyy, ja laitan laatikot uuniin paistumaan sitten kun kinkku otetaan jäähtymään ennen kuorruttamista ja uuni on vapaa sen aikaa. Laatikot ei paistu kauaa, puoli tuntia riittää.
- vain oikein
puolituntia paistuvat.
- Hyvää Joulua!
Paras lanttulaatikko tulee kun ei käytä mitään sauvasekoittimia vaan soseuttaa keitetyt lanttupalat ihan vain purtsalla ( rautalenkkisurvin tai puunuija) niin että osa lantunpaloista jää suutuntumalle.
Ei käytetä siirappia vaan ruokosokeria ihan vähän, ei kermaa vaan lantun omaa keitinlientä.
Mausteena mustapippuria ja muskottikukkaa sekä tietty suolaa.
Suurusteena hieman hiivaleipäjauhoja. Voita rasvaksi.
Paistoaika miedossa lämmössä pitkään ja hartaasti. - Manna Ryyni
Kannattipas lukea nämäkin.! Yhdistän Vanhan ja Nuoren kokin resptiikkaa ja erityisesti Hyvää Joulua!:n ohje vaikuttaa hyvältä. Nuo kermalisäykset jätän pois, koska ne vaan tasapäistävät hyviä makuja. Voin kanssa taitaa olla vähän sama juttu, ehkä voi laittaa mutta vain murto-osan siitä mitä nykyään tupataan käyttämään. Kaikki eivät pidä rasvan makua sinä oikeana makuna.
Kiitos kaikille!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072765Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212300Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021886- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821157- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi233938