Jäätelöreseptejä

jäätelökoneelle

Tuli ostettua jäätelökone. Olisiko kellään hyväksi havaittuja reseptejä jäätelön tekoon? Mielellään tekisin vähän kevyempiä versioita, joko maidosta/kevytkermasta tai sitten sorbetteja. Kiitos etukäteen.

5

4600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surkeutta

      Sain koneen, reseptivihkokin piti olla vaan ei ollut.
      Netistä löytyy vain sulatetun jäätelön maustamis ohjeita.

      • All

        Juuri nautiskelen tekemääni vaniljajäätelöä. Käytin seuraavaa ohjetta:
        3,75 dl kermaa
        1,25 dl täysmaitoa
        4 kananmunan keltuaista
        85 g ruokosokeria
        25 g glukoosia (apteekista)
        5 ml 40% (väkevämpikin käy) kirkasta alkoholia.
        1 vaniljatanko (tai 15 ml esanssia)

        Kiehauta vaniljatanko maitokermaseoksessa.
        Vatkaa keltuaiset sekä sokeri hyvin sekaisin ja Yhdistä ne maitokermaseokseen. Kuumenna seosta kunnes lämpötila on 82 astetta. Anna jäähtyä.
        Siivilöi mukaan glukoosi ja lisää alkoholi.
        Anna seistä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
        Seos valmistuu jäätelökoneessa n. 50-60 minuutissa. Pakasta jäätelömassa esijäähdytetyssä teräsastiassa, esimerkiksi kannellisessa kattilassa.
        Glukoosi ja alkoholi parantavat jäätelön rakennetta ja koostumusta.


      • kermanjuonnista
        All kirjoitti:

        Juuri nautiskelen tekemääni vaniljajäätelöä. Käytin seuraavaa ohjetta:
        3,75 dl kermaa
        1,25 dl täysmaitoa
        4 kananmunan keltuaista
        85 g ruokosokeria
        25 g glukoosia (apteekista)
        5 ml 40% (väkevämpikin käy) kirkasta alkoholia.
        1 vaniljatanko (tai 15 ml esanssia)

        Kiehauta vaniljatanko maitokermaseoksessa.
        Vatkaa keltuaiset sekä sokeri hyvin sekaisin ja Yhdistä ne maitokermaseokseen. Kuumenna seosta kunnes lämpötila on 82 astetta. Anna jäähtyä.
        Siivilöi mukaan glukoosi ja lisää alkoholi.
        Anna seistä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
        Seos valmistuu jäätelökoneessa n. 50-60 minuutissa. Pakasta jäätelömassa esijäähdytetyssä teräsastiassa, esimerkiksi kannellisessa kattilassa.
        Glukoosi ja alkoholi parantavat jäätelön rakennetta ja koostumusta.

        Parempi ois tehdä jäätelö seuraavaan tapaan:

        Keitä rasvaton maito kiehuvaksi. Lisää pieneen vesimäärään sekoitettu kylmä ohrajauhomäärä ja kiehauta. Ohrakas kypsyy parissa minuutissa. Seos sakenee. Lisää pölysokeria makeutukseen. Vatkaa kuohkeaksi. Anna jäähtyä ja lisää sitten vaniljasokeri. Vatkaa vielä jäähtyneenä ja laita pakastimeen tai jääkaappiin. Hyvää kylmänä ja jäätelönäkin.

        Päälle masikkahilloa tai mitä haluaa. Esim. lakritsirakeita maustehyllystä.

        Tehkää tätä, älkää kermasta. Terveys menee muuten.


      • Jätski<3
        All kirjoitti:

        Juuri nautiskelen tekemääni vaniljajäätelöä. Käytin seuraavaa ohjetta:
        3,75 dl kermaa
        1,25 dl täysmaitoa
        4 kananmunan keltuaista
        85 g ruokosokeria
        25 g glukoosia (apteekista)
        5 ml 40% (väkevämpikin käy) kirkasta alkoholia.
        1 vaniljatanko (tai 15 ml esanssia)

        Kiehauta vaniljatanko maitokermaseoksessa.
        Vatkaa keltuaiset sekä sokeri hyvin sekaisin ja Yhdistä ne maitokermaseokseen. Kuumenna seosta kunnes lämpötila on 82 astetta. Anna jäähtyä.
        Siivilöi mukaan glukoosi ja lisää alkoholi.
        Anna seistä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
        Seos valmistuu jäätelökoneessa n. 50-60 minuutissa. Pakasta jäätelömassa esijäähdytetyssä teräsastiassa, esimerkiksi kannellisessa kattilassa.
        Glukoosi ja alkoholi parantavat jäätelön rakennetta ja koostumusta.

        Aika kallis tulee tosta... Suosittelen hankkivanne jäätelöreseptikirjan, siellä on paljon terveellisempiä, halvempia ja maukkaita jäätelöreseptejä


      • Nettireseptit
        Jätski<3 kirjoitti:

        Aika kallis tulee tosta... Suosittelen hankkivanne jäätelöreseptikirjan, siellä on paljon terveellisempiä, halvempia ja maukkaita jäätelöreseptejä

        Netistäkin löytyy kaikenlaisia jäätelöreseptejä, tässä yksi:

        Jäätelöresepti

        ( n.½ l)

        n. 100 g maidotonta margariinia
        3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
        2,5 rkl maissi/riisijauhoa
        1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
        (2 tl vanilliinisokeria)
        1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)

        Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.

        1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.

        2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.

        3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.

        4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.

        5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).

        6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.

        7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.

        8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta.


        TAI



        Kermajäätelö
        n. 5 annosta

        3 munankeltuaista
        70 g sokeria
        1 1/2 dl kermaa (vaahtoa)
        1 4/5 dl kulutusmaitoa
        vaniljaa
        Tuoreita mansikoita murskattuna
        kaakaota
        suklaarouhetta

        Vatkaa keltuaiset. vanilja ja sokeri kuihkeaksi vaahdoksi.
        Sekoita joukkoon kerma ja maito.
        Törkkää jäätelökoneeseen tekeytymään 20-45 min




        Ota n.2 annosta melko valmista jäätelöä viileään posliini kulhoon, älä sammuta jäätelökonetta siksi aikaa, ettei jäätelö jämähdä jäätelökoneen kylmäastiaan kiinni. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja suklaarouhe. Siirrä kulho pakkaseen odottamaan tarjoilua.



        Tosin, ne onnistuvat parhaiten jäätelökoneella, mutta onnistuvat ne myöskin ilman ;)

        Lisää jäätelökoneessa pyörivän jäätelön joukkoon mansikkamurska, anna koneen käydä kunnes jäätelön 'jäätyminen' lakkaa. Tarjoile heti.

        Tämä kokeilu oli mielenkiintoinen, muttei kovin toimiva. Suklaajäätelö kohmettui hitaasti ja mansikkajäätelössä oli liiaksi mansikkaa jo lämmenneelle koneelle jäähdytettäväksi ja lopputulos oli pikkuisen liiaksi pehmiksen kaltainen. Maku kummassakin oli mainio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      83
      1698
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1349
    3. En malta odottaa mies että tulet minuun

      Sykkivänä ja intohimon palossa ujutat hitaasti upean rakkauden miekkasi minuun, ja antaudutaan kiihkeään rakasteluun. Hu
      Ikävä
      110
      1098
    4. Vanhemmalle naiselle

      Ihastuin sinuun kauan sitten. Luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Olen haaveillut sinusta sen jälkeen monet kerrat.
      Ikävä
      74
      991
    5. Siltojen varjoissa

      Siltojen varjoissa Yksinäinen susi kulkee, hiljaisuudessa sanoja punnitsee. Sydän auki, paljas liekki rinnassa, siltoja
      Ikävä
      203
      975
    6. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      53
      892
    7. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      61
      885
    8. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      20
      870
    9. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      34
      824
    10. Olet vain kiltimpi

      Ja rauhallisempi ja rakastavampi. Se vetoaa
      Ikävä
      37
      799
    Aihe