5kk ja kaurapuuro

äitiliiniii

Tuli tossa mieleen kun katelin että 5kk ikäiselle saa ruveta antaan puuroa niin voiko ihan täysjyvä-kaurahiutaleesta tehdä?? Vai tarviiko se nyt ihan pakko olla noita vauvan omia puuroja joita ostetaan vain vauva osastoilta?? Sitten kun ajattelin ruveta pakastaa itse tehtyä hedelmäsosetta ja ruuat niin kuinka kauvan kestää säilyttää pakastimessa? Tietäis vaan että kuinka paljon kannataa pakastaa.

7 kommenttia

Vastaukset

 • "aikuisten" puuroa keittää, voi vain kestää hetken, että vauva tottuu karkeampaan rakenteeseen. Liha säilyy pakkasessa n 3kk, enkä varmaan muitakaan soseita kauheasti kauempaa säilytttäisi. Kannattaa aina merkitä päiväys rasiaan/pussiin, niin eivät mene sekaisin.

  Hedelmäsoseita en tosin edes lähtisi pakastamaan, koska hedelmän voi murskata ihan haarukalla ennen syöttämistä. Vihannessoseet sitten eri juttu. Mutta en niitäkään tekisi heti alkuun kauheasti varastoon, kun ei tiedä mikä vauvalle maistuu jne.

 • oon kiukutellu noitten puurojen syömisien kanssa tässä kuukauden verran kohta, tavallsita kaurapuuroa ei tahdo saada niin tasaseks että vauva ei sitä yökkimättä söis. Oon koittanu teholeikkurilla hienontaa hiutaleet ensin ja sit viel valmiin puuron, mut aina jää mykyjä ja vauva yökkii. Kunhan kauppaan pääsen, niin ostan kaurajauhoa, josta saa melko tasasta kuulemma. myös kauramanna vois olla hyvä sit ku eka tottuu kauraan. riisihiutaleista tuli tasanen puuro ja sitä meiän tyttö veteli desin kerralla hyvällä ruokahalulla.
  älä laita hedelmäsosetta pakkaseen, laatu kärsii. Pari kuukautta voi säilyttää liha- ja kasvissoseita pakkasessa.

  • Keitä puuro ensin ja sit sauvasekottimella tms. hienommaks.


 • Me aloitettiin puuro muutama päivä sitten..
  Keitän ihan normi kaurahiutaleista mikrossa puuron, jätän sen aika löysäksi..ei oo tarvinnut kertaakaan soseuttaa..puuron kaverina annan hedelmäsoseita..
  Minulle moni on sanonut, et jos liikaa opettaa sileelle ruoalle voi olla vaikeaa rueta syömään sitten karkeampaa..
  Mutta lapset ovat erilaisia..

 • vauvalle.vuodatus.net löytyy vinkkejä soseiden ja puurojen tekemiseen sekä pakastamiseen. Kannattaa käydä tutustumassa!

  • kiitos viesteistä ja tuolta löytyi hyvin ohjeita kiitos


 • Kaurajauho0
  (Luomu) on todella kätevä vauvan puuron/vellin tekoon.ei paakkuja ja valmistuu hetkessä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.