"On kaksi omenaa. Kummankin omenan kohdalla on 35% todennäköisyys, että omenassa on mato. Millä todennäköisydellä VAIN TOISESSA omenassa on mato?"
Onko 0,455 oikea vastaus?
Onko 0,455 oikea vastaus?
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 3
Vanhimmat
Sulla on oppikirjassa/materiaalissasi perusmallit, joiden mukaan täytyy ajatella. Mahdolliset tapaukset: molemmissa, ei kummassakaan, omenassa 1 ja omenasa 2 on mato.
Kokoat mallien mukaan homman yhteen; pelkällä vastauksella ilman ymmärrystä ei tee mitään
1=P(A ja B) P(A ja -B) P(-A ja B) P(-A ja -B)
=p^2 P(A ja -B) P(-A ja B) (1-p)^2,
mistä
P(A ja -B) P(-A ja B)=1-p^2-(1-p)^2
=1-0.35^2-0.65^2=0.455
vikariville: "kääntöpuoli" sille, että molemmissa mato tai ei kummassakaan mato