Hei, kohta menee hermot ton kakkupohjan kans. Nousee kauniisti ja sit hetken päästä lätsähtää keskeltä. Kokeilin tavallisen sokerikakku-pohjan sijaan sienikakkua. Työkaverit sanoi, et siinä ei voi epäonnistua ;-) No, epäonnistuin kuitenkin. Mulla oli tälläinen ohje. Voisitteko kommentoida:
Sienikakku
4 munaa
2dl sokeria
1dl kiehuvaa vettä
3dl vehnäjauhoja
1-2tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan hyvin vaahdoksi. Kiehuva vesi lisätään vähitellen koko ajan seosta vatkaten. Vatkaamista jatketaan 10 min.,jonka jälkeen lisätään jauho-leivinjauheseos taikinaan varovasti käännellen,ettei seos laskeutuisi. Kakku saa pastua n.½h n.200 asteessa.
Miten kauan vatkaatte pelkästään munia ja sokeria ennenkuin lisäätte kuuman veden ?
Siis taikina oli ihan älyttömän kuohkea, hyvä että mahtui 24cm halkaisiltaan olevaan kakkuvuokaan. En kylläkään paistanut tossa 200 asteessa vaan 175, kun ajattelin et sehän nousee liikaa. Siinä tietty saattoi olla virhe tai sit vatkasin liian kauan.
Voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta, että miten saan ton pohjan onnistumaan. Huomenna on pojan synttärit ja vieraita tulossa.
Mutta ei auta, nyt kauppaan vielä ostamaan lisää munia, että kerkeän huomiseksi leipoa useamman version ;-)
Kiitokset etukäteen vastauksista.
Kakkupohja lätsähti taas
6
2557
Vastaukset
- wanhaleipuri
Toivottavasti en masenna sua kun sanon, että AINA lätsähtää ainakin omat kakkuni. Ja ovat tehneet niin joka uunissa. ;) Teen kaiken ohjeiden mukaan, vatkaan munat ja sokerit vähintään 10-15 minuuttia, en kurki uuniin, en tömistele, käytän perinteistä alumiinivuokaa.. ja silti vaan keskeltä vähän lässähtää joka kakku. ;)
Sinuna en masentuisi. Hyvin ovat toimineet omat kakkuni, vaikka tosiaan vähän keskeltä ovatkin litteämpiä kuin reunalta. Lohduttaudu sillä, että ITSE TEHTY on aina ITSE TEHTY. Oli sitten vähän vähemmän kuohkea tai ei.
Ei kai kakutkaan ole mitään sarjakuvakakkuja oikeastaan, ei kai monellakaan synny ihan täysin tyylipuhdas unelmankuohkea kakku. Ja voi se kakku silti olla kuohkeaa ja kevyttä vaikka olisikin vähän keskeltä reunusta matalampi. Oikeastaan en edes halua tietää mitä noissa teollisissa tehtaissa kakkuihin pistetään, kun ovat pohjat niiiiiiin kauhian tasaisia ja korkeita.. Ettei vain olis lisäaineiden ansiota?
Täytä kakkusi ja sitten arvioi vasta. :) - onnistut latsäyttämään,
niin oot tosi etevä:)
Mittaa juomalasillinen munia, jauhoja ja sokeria. Vatkaa munat ja sokeri, lisää sitten jauhot. Ihan kuin tekisit sokerikakkua. En ole koskaan saanut latsähtämään. Toinen konsti on tietty se, että jätä ohjeestasi veden pois. Pikkusen saattaa painua, mutta ei paljoa. - leipuri hiiva
Leivin jauheen kanssa kannatta olla aika tarkka, itse olen opetelllut vähentämään sen määrää varsinkin jos on vatkannut munat hyvin vaahdoksi. Minä paistan 175 asteessa ja pidemmän aikaa. Kakku lässähtää helposti jos se on vielä raaka sisältä, eli kannatta olla varovainen kypsyyttä kokeillessa.
- aina onnistuu
Leivinjauhetta ei tarvitse välttämättä laittaa
kakkupohjaan.Paistoaika ainaski 40 min,ennen kuin
kokeilet kypsyyttä.Yleensä kypsä kakku irtoaa vuoan
reunoilta paistuessa,ainakin silloin tietää kakun
olevan kypsää.Paistokorkeus on myös tärkeää.Elikkä
ritilän päällä,mieluummin uunin alimmalla tasolla.
Näin teen itse ja aina onnistuu.
Moikka
Tässä hyvä kakkupohja ohje:
Bueno kakkupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi.Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan mielellään siivilän läpi.
Paistetaan noin 180 asteessa kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista, kokeillaan kypsyyttä tikulla.
Paistetaan uunin alatasolla.- ösaldk
älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana. siitä se voi lässähtää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kaksi vuotta
Sitten mä ihastuin suhun päätä pahkaa, kun meillä klikkasi heti ekasta päivästä lähtien. Et varmasti tunne samoin ja tek184481Raamatun kiroukset ja uhkaukset osoittavat sen ihmisperäisyyden
"Se sanotaan galatalaiskirjeessä, että jos joku levittää väärää evankeliumia: "...jos joku julistaa teille evankeliumia5042405Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1421961Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.171722- 771525
- 1591503
- 101001
- 93890
Olisitko maailmani?
Ajattelen sinua ja pelkään välillä, että olenko antanut sinulle liikaa kannettavaksi. Olenko vaatinut sinulta aivan liik34808- 115800