Aamupala/iltapala vinkkejä kaivataan pikaisesti

Puuro ei uppoa enään

Meidän 2-vuotias tyttömme on tehnyt totaalisen lakon puuron suhteen. Se ei kelpaa missään muodossa eikä tavalla saatika sitten millään soseella/hillolla. Onko kellään muulla tällaista? Ja mikä neuvoksi? Mitä te muut äidit annatte aamupalalla ja iltapalalla? Kertokaa hyviä ideoita sekä vinkkejä, kiitos!

17

8005

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikka!

      Aamulla ja illalla voi syödä ihan samanlaisia ruokia kuin päivälläkin. Ei ole todellista tarvetta syödä erityisiä aamupala- tai iltapalaruokia. Se mitä ruokaa syödään milloinkin on puhtaasti kulttuuri juttu.

      Puurosta kieltäytyminen on ihan tavallista. Se ei kaikkien suussa yksinkertaisesti maistu syötävältä. Makuaistimuksethan vaihtelevat ihmisestä toiseen.

      Älä opeta lastasi syömään muroja. Murot ovat 70-98% sokeria ja käytännössä yhtä terveellisiä kuin karkki tai sokeroidutkeksit.

      • ei vaan käy

        Minun mielestäni murot ovat terveellisiä.Karkit ovat mielestäni ihan eri juttu kuin murot.


    • loukattu

      meillä pojat 3v ja 1v3kk teki saman jutun mutta jugurtti ja leipä uppoo hyvin.myös nakit ja manna puuro.vanhemman herkku on omenat

      • leivässä suolaa!

        just.


      • tarjota
        leivässä suolaa! kirjoitti:

        just.

        Luonnonjugurttia, johon on lisännyt vain kevyesti sokeroitua mustikkaa, puolukkaa, viinimarjoja. Ja leipien suolapitoisuudet vaihtelevat. Ei voi yksioikoisesti sanoa, että kaikki leivät ovat suolaisia. Kunhan tenavat tuosta kasvavat, suolakontrolli unohtuu sinä siunaaman päivänä, kun saavat ekat sipsit ja hampurilaiset. Terve järki pienten ruokavaliossa on ihan sallittua.


      • loukattu
        leivässä suolaa! kirjoitti:

        just.

        siis kuka käskee antamaan just sitä jugurttia mitä kaupan hyllyltä saa??meilla muksut syöö maustamtonta jugurttia marjojen kera.ja on myös vaihtoehto tehdä leipä itse,pakkanen kun on niin hyvä keksintö tehdessä isoja satseja,ja sieltä on hyvä napata sen verran kun on tarves.


      • Liia_Oona
        loukattu kirjoitti:

        siis kuka käskee antamaan just sitä jugurttia mitä kaupan hyllyltä saa??meilla muksut syöö maustamtonta jugurttia marjojen kera.ja on myös vaihtoehto tehdä leipä itse,pakkanen kun on niin hyvä keksintö tehdessä isoja satseja,ja sieltä on hyvä napata sen verran kun on tarves.

        Älytöntä on meininki


    • ...

      syödään ihan normaalisti, eli aamu-/iltapalalla vaihtelevasti puuroa, (kaupasta ostettua)leipää, muroja, mysliä, hedelmiä, (maustettua) jugurttia, marjakiisseliä, mitä milloinkin päähän pälkähtää...
      Mistä näiden kiihkoilijoiden mukaan ainut syötäväksi kelpaava on vissiinkin puuro ja hedelmät.

    • sokeritonta

      kananmunaa voissa paistettuna luomu-täysjyvä-ruisleivän päälle porkkana jälkkäriksi. turkkilaista jugurttia ja kotimaisia marjoja sekaan. tavallista lämmintä ruokaa.

    • syödään näin

      Aamulla ja illalla syödään meillä kyllä erilaisia puuroja: kaura, ruis, neljänviljan, ohra, riisi, manna, suklaa, ruismarja, vispi... Syömme myös vellejä. Kiisseleitä. Pannukakkua hillon kera. Lettuja. Leipää ja kaakaota. Jogyurttia, muroja. Lihapiirakkaa, hodaria, pitsaa. Munia ja pekonia, paahtoleipää, marmeladia. Munakasta. Karjalanpiirakoita. Paistamme pesämakkaraa ja syömme sitä salaatin ja leivän kera. Hedelmäsalaattia. Rahkaa. Hedelmiä ja vihannespaloja.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Kiitos paljon vinkeistä. Noita lukiessani tunsin itseni aika tyhmäksi, miksi en ollut noita itse vaihtoehtoja its hoksannut. Nyt meillä alkaa huomisesta lähtien aamut käyntiin toivottavasti paremmissa merkeissä!


    • Nipp___

      Juu meillä poju kieltäytyi puurosta 1.8 kuukautisena. Riisipuuro meni helpoiten mutta nyt ei sekään.

      Mä annan munakasta, joskus viipaleet kinkkua juustoa täysmaitoa, luonnon jogurttia, turkkilaista jogurttia marjojen, soseen tai pienen hillo nokareen kanssa.

      Huomasin että alkoi nukkua rauhallisempia öitä kun siirryttiin pois iltapuurosta. Täysmaito tuotteet täyttää ilmeisesti paremmin pikkumassua ja eikä aiheuta niin kova näläntunnetta.

      Joskun meillä syödään iltapalaksi kanaa ja kasviksia ja pikkuisen pastaa.

      Monia variaatioita kehitellään koska en itekään jaksaisi syödä samaa iltapalaa päivästä toiseen. Marjarahkatkin on hyviä vaihtoehtoja kun tekee ite niin voi säännöstellä sokerin määrän.

    • fiksu lapsi

      lapset on fiksuja.. ne alitajuisesti tajuaa, että viljat ei ole sopivaa evästä.. meillä syödään aamulla kanannunia. salaattia, kasviksia, marjoja, turkkilaistta jogurttia, hedelmiä jne

      • 123123123

        En ole mikään pullamössöleivän ja sokerin ystävä, mutta yksi lautasellinen kaurapuuroa joka aamu on TODELLA terveellinen tapa.

        Ja on muuten erittäin sopiva eväs!


    • 123123123

      Jogurttia, hedelmiä/marjoja, kuiturikasta leipää (päällä salaattia, tomaattia, kurkkua..). Näitä minä syön.

    • helpp!

      Meillä lapset jotka on 12v ei syö välillä mitään! Minä yritän niille joskus jotain antaa,mutta ei sekään. Teen heille mahdollisimman hyvät aamupalaa mutta sekään ei natsaa. Mikä olisi sellaista mistä KOKO perheelle sopisi aamupalaksi?

    • RiiRo

      JOkaisella tökkii jos syö aina samaa,meillä syötiin uura thän asti,mutta ei selvästikkään maistu ja ei sitten amula suostu syömään mitään.Luulen että puuro jää tauolle ja syömme vähän kaikenlaista täällä ehdotettua,kunhan se on pipenelle llapselle terveelistä,sen voi mielestäni ntaa,ei meiläkään yt ain olla pilkkua viiaamassa,välillä syyödään vähän epterveellistäkin,ei se siitä maailma kaadu!:)Monta asiaa voi leipoa ja tehdä itse,js haluaa juuri sokerin ja terveellisyyden määrää itse säännöstellä.Kunhan llasi saa moni puolista a terveellistä ruokaa,se riittää.ei tarvitse mitän monimutkaisa ja tuntitokulla käyttää kokkaamiseen aikaa,ei lasi sellaista ymmrää vielä,tietysti on kiva iitsestänikin välillä tehdä pannari yms ja ja yllättää koko perheni..anteeksi monet kirjoitus virheet,toivon että saa selväää un onemme näppäimist temppuilee.hyviä ja sjuvapia ruoka hetkiä kaikille!!:D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe