Kuinka kauan kala-altaasta ostettua tuoretta medaljonkia tulee paistaa?Entä paistetaanko molemmin puolin?Entä kuinka kauan pakastettua medaljonkia pitää paistaa pannulla rasvassa,sen jälkeen kun sitä on ensin sulatettu?Ja vielä lopuksi, antakaa hyviä maustamis vinkkejä jos tiedätte jotain!Kiitos paljon jo etukäteen : )
Lohimedaljongit
39
6719
Vastaukset
- kunnes kypsyy
Niin tuoretta kun sulatettua pakastettakin on hyvä paistaa kunnes ne ovat kypsiä. Paista molemmin puolin. Jos käytät paistinpannussa kantta tai teet leivinpaperista sellaisen voit suorittaa loppukypsennöksen miedolla lämmöllä. Sitruunaa voit puristaa päälle jonkun tipan ja sitruunapippurikin on mukava mauste siihen.
- limppura
Voisiko joku antaa minulle jotakin neuvoa kuinka minä hoitelen kokonaisen HAUEN joka pitäisi siis alusta asti valmistaa eli perata ja silleen?? mistään ei ole löytynyt ohjetta ja kun en itse osaa.. :S olisin kovin kiitollinen jos joku osaisi kertoa miten tuo kala esim perataan ja siitä eteenpäin.. KIITOS!!
- haukesi?
limppura kirjoitti:
Voisiko joku antaa minulle jotakin neuvoa kuinka minä hoitelen kokonaisen HAUEN joka pitäisi siis alusta asti valmistaa eli perata ja silleen?? mistään ei ole löytynyt ohjetta ja kun en itse osaa.. :S olisin kovin kiitollinen jos joku osaisi kertoa miten tuo kala esim perataan ja siitä eteenpäin.. KIITOS!!
ja mitäs ajattelit siitä tehdä? Ensin kumminkin perkaa peto enenkuin pahenee. Vetäse siltä veitsellä vatsa auki pers-silmästä kitusiin. Poista sitten vatsaontelosta kaikki mitä sieltä löytyy ja kituset pois myös. Siinä on sulla sitten limatuubi valmistusta vailla. Seuraavat toimet riippuu mitäs haluat hauesta tehdä, sen voi joko fileoida tai suomustaa.
- limppura
haukesi? kirjoitti:
ja mitäs ajattelit siitä tehdä? Ensin kumminkin perkaa peto enenkuin pahenee. Vetäse siltä veitsellä vatsa auki pers-silmästä kitusiin. Poista sitten vatsaontelosta kaikki mitä sieltä löytyy ja kituset pois myös. Siinä on sulla sitten limatuubi valmistusta vailla. Seuraavat toimet riippuu mitäs haluat hauesta tehdä, sen voi joko fileoida tai suomustaa.
Joo kiitos neuvosta. Minulla on niitä 2 kpl. Painosta ei tietoo mut n 55senttiä päästä päähän et minä sitä tässä mietin vielä että oon nähny kun joltakin kalalta on suomut pitäny silleen veitellä riipiä että pittääkö silleen tehä?? valmistus sinäänsä onnistuu varmaan siitä etiäppäin mutta se perkaaminen ja onko se nyt sitten suomustus ni on vähä hepreaa mulle.. mutta kiitos avusta jo tässä vaiheessa.. mielelläni kuulen lisää veuvoja :)
- kuule suomut
limppura kirjoitti:
Joo kiitos neuvosta. Minulla on niitä 2 kpl. Painosta ei tietoo mut n 55senttiä päästä päähän et minä sitä tässä mietin vielä että oon nähny kun joltakin kalalta on suomut pitäny silleen veitellä riipiä että pittääkö silleen tehä?? valmistus sinäänsä onnistuu varmaan siitä etiäppäin mutta se perkaaminen ja onko se nyt sitten suomustus ni on vähä hepreaa mulle.. mutta kiitos avusta jo tässä vaiheessa.. mielelläni kuulen lisää veuvoja :)
vetäisi fileet irti niin ei tarvitse suomustaa. Kait sulta fileointiin kelpaava veitsi löytyy.
Sillä päästät pään takaa ruotoa pitkin, sillälailla että se eka evä jää vielä pois fileestä. Sitten pyrstöpuolelta vetäiset nahan irti, sillälailla että nahkapuoli on leikkuulautaa vasten. Vaikeempi homma on sitten haen ruodottomaksi viiltely. - mutta Y-ruodon
kuule suomut kirjoitti:
vetäisi fileet irti niin ei tarvitse suomustaa. Kait sulta fileointiin kelpaava veitsi löytyy.
Sillä päästät pään takaa ruotoa pitkin, sillälailla että se eka evä jää vielä pois fileestä. Sitten pyrstöpuolelta vetäiset nahan irti, sillälailla että nahkapuoli on leikkuulautaa vasten. Vaikeempi homma on sitten haen ruodottomaksi viiltely.takia ruodottoman fileen tekeminen on lähes mahdotonta
- Kuulepa
Ennen uuden virkkeen alkua tulee EHDOTTOMASTI tyhjä välilyönti. Ja "maustamisvinkkejä", ei "maustamis vinkkejä".
Äläkä paista lohtasi liian kauan - toisin kuin tuo edellä kirjoittanut juntti esittää. Pitää jäädä mehukkaaksi, ei saa päästää kuivumaan. Kolme minuuttia per puoli riittää.- mikälie.....
lehtori, työnnä pää sinne persiisees.
- näillä onnistuu
Tuoretta, että pakasteesta sulatettua paistetaan saman verran. Huolehdi, että kala on kokonaan sulanut eikä ole sisältä jäässä.
Paista ensin avoimelta "saranapuolelta" (pysyy paremmin kasassa ja tulee paremman näköinen) seuraa paistamista kalan sivusta ja kun vaalee väri lähenee keskikohtaa niin käännä. Paistaminen kestänee 2-3minuuttia puoli. Ei kannata paistaa hellan täydellä teholla, mutta annan pannun ensin kuumua kuitenkin kunnolla. Älä paista liika, jotta kala ei kuivu. Käytä paistamiseen esim. voimariinia tai voita.
Varmaan perinteisin mauste on sitruunapippuri. Lisäksi suolaa mielummin myllystä. Sitruunamehuakin voi lirauttaa.
Jos jostain löydät tällaista maustetta kuin
Kalaneuvos®-kalamauste 180g, kannattaa ehdottomasti ostaa. Käy tosi hyvin kaikkiin kalaruokiin.
Lisäkekastikkeena käy vaikka Remoulade kastike. "Liiterin" kylmähyllystä löytyy ihan asiallista ja edullista valmiina. - sama kuin
perhonen? Ostin sellaisen fileroidun palan, eli oli leikattu viilto fileeseen ja taitettu. Paketin päällä luki medaljonki. Sitten kerran ostin lohta, joka oli vaan leikattu n. 1,5 cm viipaleeksi, ruodot ja pala selkäruotoa mukana ja taas paketin päällä luki medaljonki. Millanen se perhonen sitten oikein on? Vai onko sama asia? Anteeksi nyt ammattilaiset tämä tyhmä kysymys.
- TAAS KESKUSTELTIIN
tuosta ÄITEEEEEN kielestä vain kalasta??????
No kalastatietenkin kyllä perhonen ja medaljonkin ovat aivan sama, mutta minkätakia toiseen oli jätetty ruodot,ihmettelen sitä.Minä ostan aina koko fileen nypin kotona kaikki ruodot pois ja leikkaan sitten vasta nämä medaljongit lopusta voi tehdä sitten raavikalaa tai lohikeiton,kuka mistäkin tykkää. Lieneekö tästä niin eksaktia määrittelyä olemassa, mutta näin minä sen olen käsittänyt:
Tuo nahkaan asti leikattu ja taitettu kalapala on perhonen.
Medaljonki tehdään leikkaamalla kokonaisesta kalasta noin puolentoista tuuman viipale poikittaisuuntaan siten, että viipaleessa on kummatkin puolet, ruodot ja selkäranka ja tietysti nahka pitämässä tätäkin komeutta kasassa.
Perhonen siis vain toisesta fileestä ja medaljongissa kumpaakin filettä matkassa. Kummankin ansiokkaaseen tekoon tarvitaan yleensä vähän isompi kala - muuten leike ei pysy koossa paistettaessa.- selventävästä
crudo kirjoitti:
Lieneekö tästä niin eksaktia määrittelyä olemassa, mutta näin minä sen olen käsittänyt:
Tuo nahkaan asti leikattu ja taitettu kalapala on perhonen.
Medaljonki tehdään leikkaamalla kokonaisesta kalasta noin puolentoista tuuman viipale poikittaisuuntaan siten, että viipaleessa on kummatkin puolet, ruodot ja selkäranka ja tietysti nahka pitämässä tätäkin komeutta kasassa.
Perhonen siis vain toisesta fileestä ja medaljongissa kumpaakin filettä matkassa. Kummankin ansiokkaaseen tekoon tarvitaan yleensä vähän isompi kala - muuten leike ei pysy koossa paistettaessa.vastauksesta Crudo. Se toinen medaljonki oli leikattu pala kokonaisesta fileeraamattomasta lohesta ja muistutti hevosenkenkää.
Kait se on sitten fiinimpää myydä lohimedaljonkeja kuin lohipehrosia, sinänsä se ja sama. Niistä perhosmallisista olen yht´äkkiä yllättäneeseen suolasen kalan nälkään tehnyt graavilohta. En syö mitään kalaa paistettuna. - lohiperhosia
selventävästä kirjoitti:
vastauksesta Crudo. Se toinen medaljonki oli leikattu pala kokonaisesta fileeraamattomasta lohesta ja muistutti hevosenkenkää.
Kait se on sitten fiinimpää myydä lohimedaljonkeja kuin lohipehrosia, sinänsä se ja sama. Niistä perhosmallisista olen yht´äkkiä yllättäneeseen suolasen kalan nälkään tehnyt graavilohta. En syö mitään kalaa paistettuna.piti olla, eikä lohipehrosia. Korjaan saman tien, ettei nyt taas joku maisteri innostu kirjoitusvirheistäni.
- kaupansetä
selventävästä kirjoitti:
vastauksesta Crudo. Se toinen medaljonki oli leikattu pala kokonaisesta fileeraamattomasta lohesta ja muistutti hevosenkenkää.
Kait se on sitten fiinimpää myydä lohimedaljonkeja kuin lohipehrosia, sinänsä se ja sama. Niistä perhosmallisista olen yht´äkkiä yllättäneeseen suolasen kalan nälkään tehnyt graavilohta. En syö mitään kalaa paistettuna.Jos asiakkaalle myydään lohimedaljonkeja niin ne ovat yleensä näitä "taitettuja" ruodottomia fileenpalasia.
Hyvin harvoin myydään kokonaisesta "sahattua/leikattua kiekkoa", jossa ruotokin on mukana.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_l_m/fi_FI/lohimedaljongit/ kaupansetä kirjoitti:
Jos asiakkaalle myydään lohimedaljonkeja niin ne ovat yleensä näitä "taitettuja" ruodottomia fileenpalasia.
Hyvin harvoin myydään kokonaisesta "sahattua/leikattua kiekkoa", jossa ruotokin on mukana.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_l_m/fi_FI/lohimedaljongit/Ikävä kyllä olet oikeassa - valitettavasti. Miksiköhän ei myydä?
Saa niitä tietysti kun ostaa koko kalan, mutta asiakas ostaisi ehkä mieluummin siistejä medaljonkikiekkoja.kaupansetä kirjoitti:
Jos asiakkaalle myydään lohimedaljonkeja niin ne ovat yleensä näitä "taitettuja" ruodottomia fileenpalasia.
Hyvin harvoin myydään kokonaisesta "sahattua/leikattua kiekkoa", jossa ruotokin on mukana.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_l_m/fi_FI/lohimedaljongit/Unohdin panna vastaan - eivät ne ole yksi ja sama asia kuin kaupan silmissä. Gastronomia kutsuu niitä kuten kerroin.
- Kuningas Ahti
kaupansetä kirjoitti:
Jos asiakkaalle myydään lohimedaljonkeja niin ne ovat yleensä näitä "taitettuja" ruodottomia fileenpalasia.
Hyvin harvoin myydään kokonaisesta "sahattua/leikattua kiekkoa", jossa ruotokin on mukana.
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_l_m/fi_FI/lohimedaljongit/Se että joku päättää väittää noin nettisuvullaan ei vielä tee asiasta totta. Suomessa kun tuo gastronomia on sen verran heikoissa kantimissa, ettei tiedetä mistään juurikaan mitään.
Asia on täsmälleen kuten Crudo toteaa. Lohimedaljonki on läpi kalan leikattu "kiekko", perhonen taas fileenpala leikattuna nahkaan asti ja sitten käännetty "saranaa" myöten.
Medaljongit ovat maailmalla yleisempiä, perhoset taas Pohjoismaissa tavallisempia.
Ja "kaupansetä" ei tiedä mitään. Tälläkään kertaa. - et tiedä
TAAS KESKUSTELTIIN kirjoitti:
tuosta ÄITEEEEEN kielestä vain kalasta??????
No kalastatietenkin kyllä perhonen ja medaljonkin ovat aivan sama, mutta minkätakia toiseen oli jätetty ruodot,ihmettelen sitä.Minä ostan aina koko fileen nypin kotona kaikki ruodot pois ja leikkaan sitten vasta nämä medaljongit lopusta voi tehdä sitten raavikalaa tai lohikeiton,kuka mistäkin tykkää.mitään, nimimerkki "TAAS KESKUSTELTIIN". Ja olet vieläpä tyhmä.
- vasta..
Kuningas Ahti kirjoitti:
Se että joku päättää väittää noin nettisuvullaan ei vielä tee asiasta totta. Suomessa kun tuo gastronomia on sen verran heikoissa kantimissa, ettei tiedetä mistään juurikaan mitään.
Asia on täsmälleen kuten Crudo toteaa. Lohimedaljonki on läpi kalan leikattu "kiekko", perhonen taas fileenpala leikattuna nahkaan asti ja sitten käännetty "saranaa" myöten.
Medaljongit ovat maailmalla yleisempiä, perhoset taas Pohjoismaissa tavallisempia.
Ja "kaupansetä" ei tiedä mitään. Tälläkään kertaa.se on nyt ihan sama mitä siellä jossakin "virallisessa" instituutiossa on opetettu. Kaupasta, josta näitä myydään tavalliselle matti möttöselle käytetään molempia nimiä. 98% suomalaisista ei osaa eroittaa näitä tuotteita toisistansa.
mm. saman firman sivuilta löyty reseptiikkaa molemmilla nimillä samasta tavarasta.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1816&rname=kalamedaljongitÀ_la_chÈvre
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=819&rname=lohiperhoset - ei halua
crudo kirjoitti:
Ikävä kyllä olet oikeassa - valitettavasti. Miksiköhän ei myydä?
Saa niitä tietysti kun ostaa koko kalan, mutta asiakas ostaisi ehkä mieluummin siistejä medaljonkikiekkoja.ostaa ruodollista kalaa tänäpäivänä ainakaan enemmin käsiteltynä. Sen vuoksi "kiekkoja" ei kaupasta juuri myydä.
Itse kun lohta kalastan niin pakastan jalan kokoiset kalat kokonaisena, josta on erittäin hyvä leikata myöhemmin "raksamallin käsisahalla" n. parin sentin viipaleita. vasta.. kirjoitti:
se on nyt ihan sama mitä siellä jossakin "virallisessa" instituutiossa on opetettu. Kaupasta, josta näitä myydään tavalliselle matti möttöselle käytetään molempia nimiä. 98% suomalaisista ei osaa eroittaa näitä tuotteita toisistansa.
mm. saman firman sivuilta löyty reseptiikkaa molemmilla nimillä samasta tavarasta.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1816&rname=kalamedaljongitÀ_la_chÈvre
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=819&rname=lohiperhosetJos ei edes kauppa osaa käyttää oikeita nimiä vaan sen sallitaan myydä tavaraa väärän tunnuksen alla, niin jo on maailma mullillaan - vaikka kyseessä olisikin tämä Niksipirkka.
On totta, että 99% suomalaisista ei osaa erottaa näitä tuotteita toisistansa, kuten sanot. Jos oikeata tietoa ei jaettaisi, olisi prosenttiluku takuuvarmasti pian 100%.
"Uskomme, että jokainen voi oppia ja oppiminen jatkuu läpi koko elämän", sanotaan K-Instituutin webbisivuilla. Ehkä olisi syytä panna kalatiskit uudelleenkoulutukseen.- ei pidä
vasta.. kirjoitti:
se on nyt ihan sama mitä siellä jossakin "virallisessa" instituutiossa on opetettu. Kaupasta, josta näitä myydään tavalliselle matti möttöselle käytetään molempia nimiä. 98% suomalaisista ei osaa eroittaa näitä tuotteita toisistansa.
mm. saman firman sivuilta löyty reseptiikkaa molemmilla nimillä samasta tavarasta.
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1816&rname=kalamedaljongitÀ_la_chÈvre
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=819&rname=lohiperhosetkutsua medaljongeiksi, elleivät ne niitä ole, vaan kuuluu kutsua perhosiksi, jos ne niitä todellisuudessa ovat.
Osasivatpa ostajat erotella näitä tai ei, ei niitä silti saa väärillä nimillä kutsua.
P.S. Kun oikeat medaljongit ovat Suomessa harvinaisia, muistettakoon todellakin kutsua noita perhosia perhosiksi, kun ne 95 prosentissa tapauksista niitä ovat. ei pidä kirjoitti:
kutsua medaljongeiksi, elleivät ne niitä ole, vaan kuuluu kutsua perhosiksi, jos ne niitä todellisuudessa ovat.
Osasivatpa ostajat erotella näitä tai ei, ei niitä silti saa väärillä nimillä kutsua.
P.S. Kun oikeat medaljongit ovat Suomessa harvinaisia, muistettakoon todellakin kutsua noita perhosia perhosiksi, kun ne 95 prosentissa tapauksista niitä ovat.OK - vaikkapa näin kunhan ei väärin päin.
- opettaminen
ei pidä kirjoitti:
kutsua medaljongeiksi, elleivät ne niitä ole, vaan kuuluu kutsua perhosiksi, jos ne niitä todellisuudessa ovat.
Osasivatpa ostajat erotella näitä tai ei, ei niitä silti saa väärillä nimillä kutsua.
P.S. Kun oikeat medaljongit ovat Suomessa harvinaisia, muistettakoon todellakin kutsua noita perhosia perhosiksi, kun ne 95 prosentissa tapauksista niitä ovat.jostain ihan muusta paljon merkityksellikkäämmästä asiasta vaikka häränlihan tarjoamisesta. Varsinkin ravintoloista ja myös vähittäiskaupasta löytyy jos jonkinlaista härkäruukkua ym.
Miksi tälläisia ruokia kutsutaan väärillä nimillä, jotka eivät ole härkää nähneetkään?
Ps. suomi24 hausta löytyy lohiperhoset haulla 297 hakua ja lohimedaljongit 2000hakua. Miten medaljongit voivat kansan suussa olla harvinaisempia? - kyse...
opettaminen kirjoitti:
jostain ihan muusta paljon merkityksellikkäämmästä asiasta vaikka häränlihan tarjoamisesta. Varsinkin ravintoloista ja myös vähittäiskaupasta löytyy jos jonkinlaista härkäruukkua ym.
Miksi tälläisia ruokia kutsutaan väärillä nimillä, jotka eivät ole härkää nähneetkään?
Ps. suomi24 hausta löytyy lohiperhoset haulla 297 hakua ja lohimedaljongit 2000hakua. Miten medaljongit voivat kansan suussa olla harvinaisempia?ole siitä, että NIMITYS "medaljongit" on harvinaisempi kuin NIMITYS "perhoset", vaan siitä, että TODELLISUUDESSA nuo medaljongeiksikin kutsutut ovat yhdeksässä tapauksessa kymmenestä perhosia.
- ei edes
opettaminen kirjoitti:
jostain ihan muusta paljon merkityksellikkäämmästä asiasta vaikka häränlihan tarjoamisesta. Varsinkin ravintoloista ja myös vähittäiskaupasta löytyy jos jonkinlaista härkäruukkua ym.
Miksi tälläisia ruokia kutsutaan väärillä nimillä, jotka eivät ole härkää nähneetkään?
Ps. suomi24 hausta löytyy lohiperhoset haulla 297 hakua ja lohimedaljongit 2000hakua. Miten medaljongit voivat kansan suussa olla harvinaisempia?oikeasti käytetä ruoaksi laisinkaan, vaan oikeimmillaankin kyse on sonninlihasta, jos se on urosnautaa.
Härkä on kuohittu sonni, eikä siitä saa hyvää ruokalihaa. - sanoitkin..
kyse... kirjoitti:
ole siitä, että NIMITYS "medaljongit" on harvinaisempi kuin NIMITYS "perhoset", vaan siitä, että TODELLISUUDESSA nuo medaljongeiksikin kutsutut ovat yhdeksässä tapauksessa kymmenestä perhosia.
jos 9 kymmenestä kutsuu perhosia medaljongeiksi niin kutsuttaakoon niitä tällöin tästä lähtien aina medaljongeiksi. Sehän on silloin niille oikea nimi. Kutsutaan molempia jatkossa medaljongeiksi ja lopetataan koko perhosen käyttö, joku vielä luulee, että se on tehty lohesta ja perhosesta.
Kuka noita nimiä keksii, joita kukaan ei edes käytä... - syyllä sen
ei edes kirjoitti:
oikeasti käytetä ruoaksi laisinkaan, vaan oikeimmillaankin kyse on sonninlihasta, jos se on urosnautaa.
Härkä on kuohittu sonni, eikä siitä saa hyvää ruokalihaa.nimen käyttö tulisi lopettaa heti joka paikassa, josta ei voi edes ruokaa tehdä. Eikö kuulostaisi hienolta lehmän sisäfilee tai sonnin suikaleet?
- kokkikolmonen
syyllä sen kirjoitti:
nimen käyttö tulisi lopettaa heti joka paikassa, josta ei voi edes ruokaa tehdä. Eikö kuulostaisi hienolta lehmän sisäfilee tai sonnin suikaleet?
Täällä sitä tapellaan verissä päin ruokien nimistä, vaikka alkuperäinen kysyjä halusi paisto-ohjetta.
Kuinkas tässä näin pääsi käymään? - Kun nyt
sanoitkin.. kirjoitti:
jos 9 kymmenestä kutsuu perhosia medaljongeiksi niin kutsuttaakoon niitä tällöin tästä lähtien aina medaljongeiksi. Sehän on silloin niille oikea nimi. Kutsutaan molempia jatkossa medaljongeiksi ja lopetataan koko perhosen käyttö, joku vielä luulee, että se on tehty lohesta ja perhosesta.
Kuka noita nimiä keksii, joita kukaan ei edes käytä...medaljonki on oikeasti ERI ASIA kuin perhonen! Ja kun Suomessa on yleensä PERHOSIA, niitä pitää myös KUTSUA perhosiksi.
- sinuakin
kokkikolmonen kirjoitti:
Täällä sitä tapellaan verissä päin ruokien nimistä, vaikka alkuperäinen kysyjä halusi paisto-ohjetta.
Kuinkas tässä näin pääsi käymään?vaivaa? Sen lisäksi, että olet varastanut nimimerkkisi kuuluisalta televisiohahmolta?
- kyljyksen nimellä
kulkekoon
- Haloo!
kyljyksen nimellä kirjoitti:
kulkekoon
Niin olet!
- olet jälleen
Haloo! kirjoitti:
Niin olet!
15-vuotta kalatukussa työskennellyt
- Napaljoone
sinuakin kirjoitti:
vaivaa? Sen lisäksi, että olet varastanut nimimerkkisi kuuluisalta televisiohahmolta?
Häntä vaivaa teidänlaiset tosikot,jotka ovat eksyneet varsinaisesta aiheesta:)
- Butternut
Laita uunivuokaan leivinpaperi ja lohimedaljongit/perhoset/lohifileen palaset sen päälle.
Kaupan pesto käy tähän hyvin, koska se on tankeaa tahnaa.
Levitä reilu kerros pestoa lohen päälle. Eikä siis mitään muuta,
ei edes suolaa.
Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kypsyvät. Aika riippuu kalan paksuudesta, mutta nopsasti tulee valmista. Haarukalla voi kokeilla kypsyyttä, valmista on kun kevyesti hajoaa.
Erittäin hyvää perunamuusin kanssa. - voi vääntää
pitkän kinasteluketjun. tajutonta.
- Kuulepa!
On tärkeää, että käyttää oikeita nimityksiä.
Ja opettele kirjoittamaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034