MITÄ MIELTÄ OLET SEURAKUNTASI/MESSUN MUSIIKISTA?

Mietiskelijä1976

Moi. Kerro mitä mieltä olet seurakuntasi musiikkielämästä ja jumalanpalvelusten musiikista. Onko se liian yksipuolista? Onko se riittävää ja laadukasta? Haluaisitko jotain lisää tai pois? Menisitkö kenties messuun useammin, jos siellä olisi itsellesi läheisempää musiikkia? Minkä soittimien säestyksellä haluaisit laulaa kirkossa?

8

803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha nainen

      Juuri yksipuolisuus alkaa jopa tympiä . Laulettais edes vaihteeksi muilla sävelillä liturgia , mutta kun aina samalla nuotilla ,ainakin meillä.
      Sekin vielä menettelisi, että on samaa , mutta kun veisuuseen ei voi enää vanha osallistua, kun säestys menee niin korkealta.
      Tästä asiasta on tälläkin palstalla kirjoiteltu jo vuosia sitten, mutta edelleen veisuu on ainakin meillä useimmiten pientä piipitystä.Urut kyllä pauhaa.
      Kysynkn: miksi pitää ihmisiä kiusata laulattamalla aivan liian korkealta?
      Minä olen omalta kohdaltani ratkaissut asian niin , että veisaan julkeasti oktaavia alempaa, joka useimmiten onnistuukin.

      Seurakuntapiirissä , missä ei säestäjää ole, veisuu sujuu mallikkaasti kun aloittaja on alttolaulaja= osaa tehdä aloituksen "helpolta" korkeudelta.

      Urut voisivat olla välillä kokonaan vaiti.Hillitympää säestystä, vaikka kitaralla tms.

      • toinen luonto..

        Virret ovat tulleet tutuiksi ajan kanssa. Tosin kaipaan vanhoja puhuttelevampia virsiä. Monia hyviä virsiä jäi pois tästä uudesta virsikirjasta.
        nuo virsi-illat olisi hyvä juttu. Voisi olla ympäri vuoden ja samalla opettaa muutamia uusiakin, mitkä ei ole vielä tuttuja. Ja niitä vanhojakin voisi laulattaa. Monissa on kuin rukousta samalla.


    • jääkukkaset

      Seurakuntamme järjesti kauniissa kirkossamme virsilaulutilaisuuden ja kirkko oli täynnä! Oli kivaa laulaa tuttuja virsiä, välillä kanttori säesti uruilla ja välillä pelkästään lauloimme. Toivon todella että iltoja järjestetään lisää, esim pääsiäisen aikaan. Toivoisin, että jumalanpalveluksissa olisi toivomuslaatikko virsistä ja pappi sit valitsis.

      Kirkkoamme käytetään usein konsertteihin ja nytkin on lauantaina konsertti, jossa laulajaa säestää hänen vaimonsa harpulla. (Reijo Ikonen)

      • minäkin haluaisin.

        Veisattais vaikka koko virsikirja läpi .


      • Seurakunnan aktiivi
        minäkin haluaisin. kirjoitti:

        Veisattais vaikka koko virsikirja läpi .

        Kyllä minua kiusaa ja tympii ne ainaiset samat virret. Kun tulen kirkkoon katson läpi kaikki veisattavat virret ja kun näen että taas nuo samat virret tököttävät virsitaululla niin tekisi mieli lähteä saman tien pois.
        Olen huomannut että suurin osa papeista ja kanttoreista vähät välittää seurakuntalaisten tarpeista kunhan vain palkka juoksee ja minuuttiakaan ei saa mennä ylimääräistä työaikaa.
        Toinen asia on se että tärkeää on valita aina aiheeseen sopiva virsi ns. arkisella kirkkovuosijaksolla.
        Myös nuorille tulisi opettaa muitakin virsiä kuin Herra kädelläsi, Kosketa minua henki, Hyvyyden voimaan ihmeelliseen suojaan, tai Tule kanssani Herra Jeesus, tai Päivän vain ja hetki kerrallansa.
        Ei voi kuin vain ihmtellä?


    • ohramuikku

      Nykyään järjestetään metalli- ja popmessuja. ne on iha loistoja. musiikki on metallimessussa, kuten nimikin jo kertoo, raskasta ja kuulostaa aidolta metallimusiikilta. popmesssussa soitetaan kevyemmin, mutta erikoisesti(reggae tyylistä kuulee joskus)

    • 89.......

      joo ykspuoleista on. vois mennä vaihteeks mikin eteen hernekeiton voimin ja.... no heittää biittii... nii juu ja ruotsalaisvitsejä kans 8) OIS JOTAI ILOO MENNÄ KIRKKOON kerranki....

    • lukkarinplanttu

      Tästä voisi päätellä, että kollegoillani (itselläni?) ei ole aivan kaikki kohdallaan. Ei savua kokonaan ilman tulta. Kaino toive: melkein poikkeuksetta arvostamme suoraa palautetta eniten.

      - valitsen jumalanpalveluksen virret kirkkovuoden mukaan, 1-2 voi olla oudompia, loput osatumpia, yksi sellainen jonka kaikki varmasti osaavat.

      - ainakin ensimmäiset virret pykälää alempaa.

      - urut ppp -> FFF, kaikilla mahdollisilla sointiväreillä kirkkovuoden, kirkon akustiikan, urkujen soitinkohtaisten mahdollisuuksien ja seurakunnan määrän/lauluinnon/laulutaidon mukaan.

      - 16' äänikerta sormiollekin mukaan virsisäestykseen isommilla uruilla, eli se matalampi murisija, miesäänten laulaminen helpottuu. Ei toimi kaikilla uruilla, vaan menee puuroksi.

      - joskus säestän pianollakin

      - sisältö ratkaisee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe