Eli miten tehdään sellaista munakasta/munapaistosta, jota on yleensä laivoilla ja hotelleissa aamiaisena? Sitä kuohkeaa joka tarjoillaan isossa vuoassa.
Hotellin munakas?
16
23049
Vastaukset
- J.H
se munakas ole. Munakokkelia on hotellin tarjoama loota. Kirjoita googleen munakokkeli, löytyy ohjeet, luulisin.
- J.H
Ensimmäinen mikä haulla löytyi.
http://www.ruokatieto.fi/finfood/ff2.nsf/0/68C5312DAE49EE71C2256C25002AF280?opendocument - munakokkeli
Varmaan teet ihan kotona, joten riko kanmunat
esim 3-4 kpl kulhoon, vatkaa rakenne rikki, lisää 1 rkl vettä tai vissyä per muna, ripaus suolaa ja mustapippuria.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, pannulle
hieman öljyä ja munamassa. Hämmennä seosta
puuhaarukalla kahdeksikon muotoisella kuviolla, että seos kokkareituu, n 2-3 min.
ja munakokkeli on siinä :o) - Kocceli
Se on todellakin munakokkelia eikä munakasta (omelettia).
Mutta juuri laivojen ja hotellien aamiaisella tuo munakokkeli on erityisen huonoa, massatavaraa, ja varmaankin uunissa hyydytettyä moskaa.
Tee kotona kunnollista, suurin piirtein yllä olevan nimimerkki "munakokkelin" ohjeen mukaan. Itse en tosin käytä nestettä lainkaan vaan pelkkää munamassaa, ja rasvana käytän makua lisäämässä aitoa voita.- munakokkeli
Onnistuu ilman nestettäkin, mutta jos laittaa
vissyä niin tulee kuohkeampi.
Ne laivan kokkelit on aika mauttomia, niissä ei
taida olla edes suolaa kun ripaus.
Ipana antoi tälle ruoalle uuden nimen: munake.
-äiti teetkö huomenaamulla taas sitä munaketta-
- kokeile!
Eli 3-4 munaa rikon kulhoon, sekitan. laitan sekaan vajaan desin maitoa.. mutta yli 0,5dl.
Sekaan mustapippuri rouhettam paprikajauhetta ripaus ja suolaa. Sekoita vispilällä aineet sekaisin.
Paistinpannu hellanpäälle kuumenemaan. Ripaus voita pannulle, anna sulaa.
Kun rasva sulanut, kippaan aineen pannulle ja alan samantien sekoittelemaan reunoista kohden kesiosaa. Tätä teen melkeen koko ajan kunnes kokkeli näyttää hyvälle. Voit jättää kokkelin vähän 'raaksi' ei tarvitse ruskettua.
Kerro onnistuitko? Jos saa tarjota maailman parhaan ”scrambled eggsin” – jolla tosin ei ole juurikaan tekemistä tuon hotellin kokkelin – kanssa, niin alla ohje:
voita 150 gr
munia 3-5 kpl – periaatteessa yksi per syöjä
smetanaa tai kermaviiliä tai paksua kermaa ruokalusikallinen
ruohosipulia silputtuna
suolaa, pippuria
Pane voi kasariin – ei paistinpannulle. Sulata voi – älä ruskista. Riko munat kasariin.
Aloita sekoittamaan muna-voi-massaa vispilällä. Pidä seosta tarkoin silmällä, että se kypsyy tasaisesti eikä siihen tule kypsempiä kokkareita joukkoon.
Kun seos on vielä löysää puuroa ota kasari liedeltä ja jatka sekoittamista. Heti kun seos alkaa irtoilla kasarin pohjalta/reunoista, se on valmis. Tällöin massan tulee olla kuitenkin vielä varsin löysää. Lisää smetana, sekoita, mausta pippurilla ja suolalla.
Tarjoile paahtoleivän päällä, ripottele pinnalle ruohosipuli.
Kuninkaitten herkun tästä saa, jos kaapissa on tryffeliöljyä: pirskauta pari pisaraa kokkelin päälle ja voila!
Melko erilainen kuin nuo aiemmat ohjeet, mutta helppo tehdä ja sen pienen vaivan arvoinen. Kyllä Gordon Ramsey osaa!- minä myös
noilla yllä olevilla ohjeilla ei kyllä tule sellaista hotellimunakkaan tapaista. Minua kiinnostaisi myös, että miten siitä saa niin kuohkean ja tasalaatuisen? Tehdäänkö jostain "valmisjauheesta" tms.?
minä myös kirjoitti:
noilla yllä olevilla ohjeilla ei kyllä tule sellaista hotellimunakkaan tapaista. Minua kiinnostaisi myös, että miten siitä saa niin kuohkean ja tasalaatuisen? Tehdäänkö jostain "valmisjauheesta" tms.?
Se hotellien uunimunakas on oikeastaan munakokkelia tai munahyydykettä eikä sillä ole oikein mitään yhteistä munakkaan kanssa. Uskoisin, että se tehdään valtaosin valmiista munamassasta, jota on teollisuudelle saatavissa. Kuohkeus kotona tehdyssä uunimunakokkelissa perustuu siihen, että seosta vispataan tovi - vähän enemmän kuin ranskalaisen munakkaan ohjeessa: "rakenne rikki" - jolloin massaan saadaan ilmaa ja kuohkeutta.
Tässä tuollaisen "hotellimunakkaan" ohje:
Riko vuokaan vaikka 5-6 kananmunaa ja vispaa seosta tovi. Lisää vajaa 1,5 dl kermaa tai kermamaitoa, jatka vispausta, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kuohkeaksi vispattu seos uunivuokaan ja paista uunissa: 175- 200 astetta 25-30 minuuttia tai kunnes seos on mieleisessäsi hyytymisasteessa. Uunin lämpötila riippuu oman uunisi käyttäymisestä; uunit ovat erilaisia, joten tarkkaile hyydykettä välillä. Hotelleissa "munakas" tehdään usein höyryuunissa, joka selittää sen vetisen maun ja sen, että munakaspakissa on aina pohjalla vettä, yäk!
Tästä käytetään käsittääkseni joskus nimitystä munahyydyke myös.
Olen tainut joskus antaa tämän ohjeen toisellekin kysyjälle. Lieneekö ollut edes samansuuntainen?- ms
crudo kirjoitti:
Se hotellien uunimunakas on oikeastaan munakokkelia tai munahyydykettä eikä sillä ole oikein mitään yhteistä munakkaan kanssa. Uskoisin, että se tehdään valtaosin valmiista munamassasta, jota on teollisuudelle saatavissa. Kuohkeus kotona tehdyssä uunimunakokkelissa perustuu siihen, että seosta vispataan tovi - vähän enemmän kuin ranskalaisen munakkaan ohjeessa: "rakenne rikki" - jolloin massaan saadaan ilmaa ja kuohkeutta.
Tässä tuollaisen "hotellimunakkaan" ohje:
Riko vuokaan vaikka 5-6 kananmunaa ja vispaa seosta tovi. Lisää vajaa 1,5 dl kermaa tai kermamaitoa, jatka vispausta, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kuohkeaksi vispattu seos uunivuokaan ja paista uunissa: 175- 200 astetta 25-30 minuuttia tai kunnes seos on mieleisessäsi hyytymisasteessa. Uunin lämpötila riippuu oman uunisi käyttäymisestä; uunit ovat erilaisia, joten tarkkaile hyydykettä välillä. Hotelleissa "munakas" tehdään usein höyryuunissa, joka selittää sen vetisen maun ja sen, että munakaspakissa on aina pohjalla vettä, yäk!
Tästä käytetään käsittääkseni joskus nimitystä munahyydyke myös.
Olen tainut joskus antaa tämän ohjeen toisellekin kysyjälle. Lieneekö ollut edes samansuuntainen?Hotellien munakas tehdään ainakin oman kokemukseni mukaan juuri edellämainitun ohjeen tavoin, eli kananmunia, kermaa ja hieman vettä. Maustetaan suolalla ja paistetaan höyryssä. Ja ihan tavan kananmunista tehdään tuo.
- laivalla kotona
ms kirjoitti:
Hotellien munakas tehdään ainakin oman kokemukseni mukaan juuri edellämainitun ohjeen tavoin, eli kananmunia, kermaa ja hieman vettä. Maustetaan suolalla ja paistetaan höyryssä. Ja ihan tavan kananmunista tehdään tuo.
Oli todella hyvää ja pitää nälän poissa pitkään. Makua saa lisäämällä kinkkusuikaleita, tonnikalaa tai hemapa-pussin.
- Anonyymi
15 g voita.......... 😂😂😂😂 Lipsahti 0 liikaa.
Mutta munakokkelin reseptejä on 1 kpl niinkuin muitakin standardituotteita. Muut ovat muunnelmia.
Niistä ei tarvi kinastella, ottaa käteen Kivilinna-Valkamo Ruokalajien käsikirjan vuodelta 1951. Siinä perusruokalajit.
Säveltää voi sitte ihan oman maun mukaan.
- kokki kolmonen
Ravintolakeittiöissä on käytössä yhdistelmäuunit. Aamupalalle tehtävä munakokkeli tehdään sellaisessa höyrypaistolla. Silloin tulee mehukasta. Aamupalojen taso vaihtelee huomattavasti mutta itse olen töissä tehnyt oikeista munista, vedestä ja kermasta.
- ..........
Se on pahaa, et sä sitä haluu tehdä.
- Munakokkelia!
Jamie Oliverilta löytyy youtubesta video jossa näytetaan englantilainen, ranskalainen ja amerikkalainen tapa. Amerikkalainen tapa on paras (ja helpoin). Älä IKINÄ paista liian kypsäksi, tai siitä tulee semmosta kumia :/
| Video |
\/ \/
https://www.youtube.com/watch?v=s9r-CxnCXkg - Anonyymi
Kun en tiedä mikä se kasari on (80-luku?) en edes omista näitä hienompia värkkejä, niin eikähän tavallinen kattila käy yhtä hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232678- 1702109
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1241370- 1001356
Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631316HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio301217En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771171Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351142Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451139Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841078