proteiinijauhe

tai urheiluravinteet

Mitäs mieltä olette proteiinijauheista tai -patukoista? Käytättekö itse? Ja jos nii mistä saa edullista,mutta hyvää prot.jauhetta ostettua vai oletteko tilanneet jostain? Urheilen paljon, juoksen, aerobiccaan ja treenaan salilla ja tahtoisinkin kiinteytyä ja laihtuakin, mutta säilyttää lihakset! Eli olenkin tässä joulun jälkeen alkanut kiinnittää huomiota proteiinin saantiin. Syön kananmunia, rahkaa, raejuustoa ja kalaa/kanaa sekä vihanneksia, hedelmiä ja joskus puuroa, näkkileipää/ruisleipää. Miltä kuulostaa?

15

5273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse en käytä mutta kyllähän noita luontaistuotekaupoista saa. Itsellä kanssa
      tavoitteena kiinteytyminen eikä lihasmassan lisäys.

      Samat on eväät itsellänikin ja uskoisin proteiinin riittävän. Satunnaisesti käytän kyllä ateriakorvikkeita jos iskee nälkä illalla, sellainen
      n. kilon pussi ja hintaa pari kymppiä.

    • jdksl

      Älä haaskaa rahaa prode jauheisiin ja patukoihin. Syö luonnollista ruokaa, se on terveellisempää ja turvallisempaa. Syö proteiinia 1.4 - 1.8 grammaa jokaista painokiloa kohden per päivä. Laske hiilarit pikkusen, ja lisää hieman rasvan saanti. Katso kuitenkin että on pienoinen kalorivaje koko ajan jos haluat polttaa rasvaa, joku 400 - 500 kcal vajetta per vrk. voisi olla hyvä. Älä syö luonnottomia rasvoja kuten margariinia, lämminpuristettuja kasviöljyjä. Syö meijerivoita, kylmäpuristettua kookosöljyä (auttaa kehoa polttamaan rasvaa), kylmäpur. oliiviöljyä, kylmäpur. manteliöljyä. Varo puuroa sillä kauppojen puurohiutaleet sisältävät härskiintynyttä rasvaa, eritoten kaurahiutaleet.

      • korjaus edellisiin

        >

        Patukat on kalliita, mutta jauheet suurina erinä halpoja. Itse asiassa proteiinigrammaa kohden laskettuna kananmuna lienee halvin, mutta jauhot ovat heti seuraavina. Ei siis kallista, jos lasketaan nimenomaan proteiinin hintaa.

        >

        Mitäs epäterveellistä esim. heraproteiinissa on (taitaa olla vähemmän prosessoitu kuin voi) ? Jos pitää laihdutuksen yhteydessä saatavaa proteiinimäärää liian pienenä, niin miksei kannattaisi lisätä juuri jauheilla proteiinisaantiaan ? Jos lisää jotain muuta ruokavalioonsa proteiinisaannin lisäämiseksi, siinä tulee kaloreita myös muista tuotteeseen kuuluvista makroravinteista. Proteiinijauheissa ei juuri muuta ole kuin proteiinia.

        >

        Jotkut haluavat suuremman vajeen. Esim. tonnin vajeella voi olla vaikea saada riittävästi proteiinia, joten jauheiden käyttö lisänä on enemmän kuin perusteltua.


    • _Teemu_

      Moikka. Mä käytän Herbalifen proteiinijauhetta joka päivä takaamaan itselleni tarpeellisen määrän proteiinia ja vitamiineja. Olen syönyt herbalifea reilun vuoden ja voin suositella lämpimästi. Liikun säännöllisesti jopa 38 tuntia viikossa ja syöminen välillä hankalaa, joten tämä loisto vaihtoehto, en ikinä hakunnut pudottaa painoa, mutta keho on kiinteytynyt 2 kg. Jos haluat kuulla lisää niin kerron mielelläni, voidaan jopa tavata jos asut Helsingin alueella.

      Voit soittaa mulle 050 320 9245, jos haluat,
      Teemu

    • maitovasikka

      Paras -ja proteiinipitoinen- (palautus)juoma on rasvaton maito. Tutkitusti maidon juominen auttaa myös painonhallinnassa. Mielestäni pienet ilmavaivat, joita monen ns. laktoosi-intoleranssi käytännössä on, ovat liioiteltu haitta.

      • Itse käytän luomutilalta noudettua käsittelemätöntä täysmaitoa. Kun maito pastöroidaan ja homogenoidaan niin vitamiinit ja muut hivenaineet tuhoutuvat. Otan aina treenin jälkeen täysmaitoa. Rasvainen maito auttaa myös painonhallinnassa kunhan jättää lihottavien hiilihydraattien ja sokereitten syömisen vähemmälle. Kun elimistö saa niukasti hiilihydraatteja niin elimistö alkaa polttamaan rasvaa.


      • eräs vain-
        kj.mattila kirjoitti:

        Itse käytän luomutilalta noudettua käsittelemätöntä täysmaitoa. Kun maito pastöroidaan ja homogenoidaan niin vitamiinit ja muut hivenaineet tuhoutuvat. Otan aina treenin jälkeen täysmaitoa. Rasvainen maito auttaa myös painonhallinnassa kunhan jättää lihottavien hiilihydraattien ja sokereitten syömisen vähemmälle. Kun elimistö saa niukasti hiilihydraatteja niin elimistö alkaa polttamaan rasvaa.

        Minä en kyllä voisi juoda kermaa janooni.

        Kovia rasvoja, jotka jämähtävät elimistöön, sisältävät liikaa kaloreita, keho ei ehdi polttaa kaikkia ja jämähtävät läskiksi. Muista eläinrasvojen haitoista puhumattakaan...

        Mielestäni hoikkuutta tärkeämpää on että elimistö pelaa hyvin ja se ei voi pelata jos käyttää kovia rasvoja päivittäin.

        Paras rasva on rypsiöljy, se auttaa polttamaan rasvaa.


      • eräs vain- kirjoitti:

        Minä en kyllä voisi juoda kermaa janooni.

        Kovia rasvoja, jotka jämähtävät elimistöön, sisältävät liikaa kaloreita, keho ei ehdi polttaa kaikkia ja jämähtävät läskiksi. Muista eläinrasvojen haitoista puhumattakaan...

        Mielestäni hoikkuutta tärkeämpää on että elimistö pelaa hyvin ja se ei voi pelata jos käyttää kovia rasvoja päivittäin.

        Paras rasva on rypsiöljy, se auttaa polttamaan rasvaa.

        enkä kermaa. Treenin jälkeen käsittelemätön täysmaito on eri asia kuin kerma.

        Kovat rasvat eivät jämähdä elimistöön. Runsaat hiilihydraatit aiheuttavat elimistössä tulehduksia. Kun niitä syö runsaasti niin elimistö muuttaa ne sokeriksi/glukoosiksi ja kaikki se sokerienergia mitä elimistö ei pysty heti käyttämään muuttuu rasvaksi ja varastoituu läskinä vyötärölle ja joka paikkaan.

        Kun on tutkittu mitä tukkeutuneista suonista löytyy niin se ei olekaan kovaa rasvaa vaan vaan peräisin kasvipuolelta ja syyllinen on tällöin margariini ja sokerista muodostunut rasva.

        Hiilihydraatit aiheuttivat minulla lihomista sekä verenpaine nousi, samoin triglyseridit ja kolesteroli. Kun vähensit hiilihydraatit minimiin ja vaihdoin margariinin voihin, oliivi- ja kookosöljyyn niin arvot normalisoituivat ja paino putosi 18 kiloa. Kilot ovat pysyneet poissa 4 vuotta ja veriarvot kunnossa

        Eläinrasvojen kuten voin kulutus on Suomessa romahtanut ja keinorasvojen kulutus räjähdysmäisesti kasvanut. Samoin hiilihydraatteja syödään suositusten mukaan jopa 50-60%. Tästä syystä diabetes leviää kuin kulovalkea. Lihavuus lisääntyy. Sydäntaudeissa olemme edelleen maailman kärkimaita.

        Mitä haittoja on eläirasvoista kun niitä ei monikaan syö. Rasvaton maito kasvattaa osuuttaan, samoin vähärasvaiset juustot. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi. Kaupan hyllyt ovat täynnä kevyt- ja rasvattomia tuotteita mutta silti sairastutaan Verenpaine- ja kolesterolilääkkeitä syö kumpiakin yli puoli miljoonaa ihmistä. Diabeetikkoja on myös puoli miljoonaa ja lisää tulee koko ajan.


    • Proteiinijauhet ov terveydellisesti haitallisia. Jauheissa proteiini on denaturoituneessa muodossa joten elimistö ei pysty käsittelemään sitä kunnolla. Teollisesti valmistetut jauheet ja liuokset eivät koskaan voi korvata esim lihan proteiineja, jotka ovat luonnollisessa muodossa. Lihassa on proteiinin lisäksi aina rasvaakin mukana ja luonnollinen rasva yhdessä luonnollisen proteiinin kanssa on ihanteellinen yhdistelmä. Rasva on energiaa ja proteiini rakennusainetta.

    • Lisäsin 30 g soijaproteiini-isolaattia ruokavaliooni
      punttisalipäivän lopuksi (mulla menee salilla n 2000
      kCal,eilen yli 3 h, pääasiassa soutulaitteella). Palautuminen on nopeampaa ja nukun paremmin. Teho
      on selkeästi parempi kuin palautusjuomilla mutta
      mulla on diabetes ja huono sokerin kesto.

    • proteiinijauheista

      osta fitnesstukusta (nettisivutkin on) maustettua heraa, 16,9 /kg eli ei paha hinta!
      kaupasta et saa noin halpaa enkä ole maistanut yhtä hyvän makuista koskaan. minttusuklaa loistavaa, hasselpähkinä, suklaa, vanilja, persikka ym. myös hyviä :)
      käytän 30g treenin jälkeen ja 15-20g aerobisen jälkeen. palautuminen on nopeampi ja voimatasot palautuu tehokkaasti niin voi treenata useammin (oon himotreenaaja). tehokkain aika on heti treen aikana ja sen jälkeen, lihassolut vastaanottavat proteiinia paremmin ja oikea ruoka kannattaa syödä 2h sisällä treenistä. myös pieni määrä hiilaria kannattaa laittaa, nostaa insuliinitasoja ja siten proteiini ja hiilarit imeytyy nopeammin. ja nimenomaan LIHAKSEEN GLYKOGEENIKSI eikä läskiksi! eli vettä, proteiinia ja hiilareita (1:1 vaikka jos et uskalla enempää, ite käytän 1:1,5) niin johan alkaa tapahtua.

      • Täytyy pistää harkintaan. Soijaproteiini-isolaatti
        on toisaalta paksumpaa ja vie paremmin nälän. Lihasmassaani ole tyytyväinen ja yritänkin dieetillä
        ja liikunnalla saada painoa pois. Enää 7 viikkoa
        raskasta liikuntaa salilla, sen jälkeen voin
        vähentää kertaan viikossa.


      • tuolle linjalle
        mrx-08 kirjoitti:

        Täytyy pistää harkintaan. Soijaproteiini-isolaatti
        on toisaalta paksumpaa ja vie paremmin nälän. Lihasmassaani ole tyytyväinen ja yritänkin dieetillä
        ja liikunnalla saada painoa pois. Enää 7 viikkoa
        raskasta liikuntaa salilla, sen jälkeen voin
        vähentää kertaan viikossa.

        En tiedä, paljonko soijasta tulee estrogeenisia aineita mukaan proteiinivalmisteisiin, mutta en suosittele miehille soijaproteiinia. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Osta heraa. Ei se kovin paljon kalliimpaa ole.


      • tuolle linjalle kirjoitti:

        En tiedä, paljonko soijasta tulee estrogeenisia aineita mukaan proteiinivalmisteisiin, mutta en suosittele miehille soijaproteiinia. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Osta heraa. Ei se kovin paljon kalliimpaa ole.

        Ihan sama mulle, kunto on hyvä ja olen sinkku
        (sen verran sinkku, että ei ole aikomustakaan seurustella). Tuo soijaproteiini-isolaatti, mitä
        viimeksi ostin oli itse asiassa kalliimpaa kun
        tuo fitnesstukun heraproteiini.

        Heraproteiini ei mulla pidä nälkää niin hyvin kun
        soijaproteiini-isolaatti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe