Riisisuklaa?

nompparelli...

Elikkä haluan tehdä riisisuklaata!
En semmoista jossa sotketaan riisimuroihin kaakaojauhe, tomusokeri ja rasva tai suklaata...
Vaan semmoisia joissa suklaata sulatetaan riisikakun päälle. Eli semmoisia mitä kaupastakin saa. Nyt sattuu kaapissa olemaan semmoisia riisikakkuja joissa suolaa on 0,3%. Kuinka merkittävä tämä suolamäärä riisisuklaassa tämä on maun puolesta? Vai kannattaako tehdä kokonaan suolattomista riisikakuista.

3

2718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öpöpöpppö

      Että aiot tehdä riisisuklaata laittamalla
      suklaata riisikakun päälle ?
      Miksi ? Suolapitoisuuhen takia ?
      ja höpölöpö,ihan turhaa puuhaa.
      Kaupassa kyllä on ihan oikeaakin riisisuklaata ja keksihyllystä löytyy nippon-merkkisiä riisisuklaakeksejä, kokeiles niitä
      Käytän kun keliaakikko ystäväni tulee
      kahveelle ja hän on tykännyt.

      Riisikakun koko on jo sen verta isompi kun tavan
      patukka että se suola tulee sulle siinä takasin
      jos yhen vetäset.

      • keliakiaa

        Nippon riisisuklaa ei sovellu enää keliaakikoille reseptin uusiutumisen jälkeen!!

        nim. tarjottu mulle kahveella kamalin seurauksin...

        Riisikakun päälle sulatetaan vesihauteessa tai varovasti mikrossa taloussuklaata, tai mitä suklaata sattuu olemaan ;)
        Riisikakut kannattaa pitää kylmässä ennen suklaan levitystä, niin suklaa kovettuu nopeammin eikä riisikakku ehdi vetistymään.
        Näitä meillä muksut tykkää raksutella herkkuna :)
        Suolan määrä ei ole merkittävä. Esim, mutakakkuun laitetaan monissa resepteissä hilkun suolaa, sopii suklaan kanssa ok.

        Ja terveiset ed.kirjottajalle, että aina ei ole pakko kommentoida, jos ei ole rakentavaa sanottavaa ;)


    • M'

      on melkein aina jonkin verran makeissa leivonnaisissa. Esim. kääretorttu vaatii ripauksen suolaa, koska suola korostaa makua. Muuten maistuu liiaksi kananmunalta kääretorttu. Suklaapatukoissakin on suolaa, joten voinet käyttää noita riisikakkuja suklaan kanssa. Riisimuroissakin on suolaa, josta tehdään myös riisisuklaata. Liian suolan kyllä maistaa, 0,3 kertoo vähäsuolaisesta tuotteesta. Mauton leivonnainen ei ehkä olisi mauton, jos siihen olisi laitettu ripaus suolaa. Liika sokeri ei näet sitä korvaa. Itse olen tottunut vähäsuolaiseen ruokaan, mutta leivonnaisiin käytän sitä korostamaan makua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7763
    2. 112
      6026
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5177
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4546
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      59
      2997
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2938
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2454
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2066
    Aihe