Miten kommentoitte?

Aika yllättävää

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901148915354_uu.shtml

Satunnaisesti palstaa seuranneena itsellä on se näkemys, että vanhemmat oikeasti panostavat terveelliseen ja lasten kannalta hyvään ruokavalioon. Olin yllättynyt tuosta artikkelista. Totta kai kiireessä tehdään joskus pikaratkaisuja, mutta pääsääntöisesti uskoisin lasten kotiaterioinnin olevan kohdallaan. Olenkohan idealisti? Nimimerkillä oma lapsi jo laittaa omat sapuskansa...

5

1070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viesti:

      Hei kaikille! Nyt en enää pode huonoa omatuntoa kun lapsemme 1v9kk syö aika paljon purkkiruokia. Niissä on pitkälle suolat ja rasvat kohillaan. Kyllä hänelle maistuu ja osaa syödä myös "oikeaa koko perheen" ruokaakin mutta mielestäni meillä on harvoin "tarpeeksi laadukasta terveellistä" ruokaa hänelle. Ei aikaakaan kun hän "pääsee" tarhaan syömään parempilaatuista pöperöä kuin meillä kotona on.
      Tämä on ainoa lapsemme, olen hänen kanssa 2v6kk asti kotona ja mies tekee kolmivuorotyötä = syödään erittäin harvoin yhdessä. Näin ollen pakottavaa tarvetta esim. kattilalliseen pottumuusia & terveellisiä hirvelihapyöryköitä on erittäin harvoin. Tarjoan lapselle alkupalana keitettyjä kasviksia joita hän mielellään syö, sitten lämmin ruoka ja jälkkäriksi ruisleipää, hedemiä, talkmuruja tms.

      Tänäänkin aioin tehdä meille kaikille herkullisen nakkikeiton mutta kauppareissun jälkeen lapsi oli jo niin väsypoikki että kiehautin kasviksia ja hän söi purkillisen lammaspottua päälle. Lopuksi puolikkaan omenan sekä maitoa. Ei hän nälkää näe vaikka purkkeja syökin, ja todellakin tämän eilisen lehtijutun perusteella en ala puolivalmisruoka-linjalle tämän enempää kuin ennenkään, syystä että lapsi oppisi syömään meidän kanssa samaa=huonompilaatuista ruokaa. Luulenpa että suolasempi&rasvasempi ruoka kyllä sitten aikanaan uppoaa kun sitä tarjotaan. Olen huomannut että nakit, makkaranpalat, pari ranskista, valmislihapullat yms. uppoaa hyvin kun annetaan harvakseltaa maistella. Joten nyt omatunto hiivattiin ja ostan lisää terveellistä purkkiruokaa lapselleni :o)

      Meillä ulkoillaan ja harrastetaan joten ruuanlaittoaika jää lyhyeksi. Lapsen päikkäreiden aikaan järjestelen paikkoja ja lepäilen, luen päivän lehden&kahvittelen tai syön myöhäisen lounaan. Tai jos isä on kotona niin käyn urheilemassa. Isäkin kokkaa silloin kun aikaa on. Syödään myös ulkona kauppareissuilla jne. Lapsi saa silloin napsia lautaseltamme jahka on ensin (terveellisemmän&vähäsuolasemman) purkkiruokansa syönyt. Keksejä, mehuja, yms. herkkuja hän ei ole vielä maistellut. Kuivattu luumu&talkmurut ovat ehkä tissimaidon (imetys lopetettu tosin noin 1v4kk iässä, hih) jälkeen hänen suurinta tietämäänsä herkkua, ja ne keitetyt kasvikset.

      • ehkäpä..........

        kannattaisi tuntea huonoa omatuntoa. olet kotona, mutta aika ei riitä kunnon ruuan laittamiseen, häpeäisit. ensinnäkin nakkeja ei pitäisi antaa pienille lapsille. huonot eväät on lapsella alustaasti. niistä sinun lapsesi on tehty!


      • tiedon pulaa
        ehkäpä.......... kirjoitti:

        kannattaisi tuntea huonoa omatuntoa. olet kotona, mutta aika ei riitä kunnon ruuan laittamiseen, häpeäisit. ensinnäkin nakkeja ei pitäisi antaa pienille lapsille. huonot eväät on lapsella alustaasti. niistä sinun lapsesi on tehty!

        jaahasjaahas. jos nakit olis vaarallisia niin eikös ne kiellettäisi. suomessa valmistetut lasten purkkiruuat on varmasti huippulaatua. ja mistäs tiedät miten sitä aikaa käytetään jos ei jatkuvaan ruuan laittoon? huonoa omaatuntoa voi potea jos ei ota selvää faktoista vaan tekee rankkoja päätelmiä ei miltään pohjalta.


      • ovat huippulaatua
        ehkäpä.......... kirjoitti:

        kannattaisi tuntea huonoa omatuntoa. olet kotona, mutta aika ei riitä kunnon ruuan laittamiseen, häpeäisit. ensinnäkin nakkeja ei pitäisi antaa pienille lapsille. huonot eväät on lapsella alustaasti. niistä sinun lapsesi on tehty!

        Eli jos aika ei riitä terveellisen ruoan tekemiseen, niin miksi ei? Tuntuu, että mikään ei ole niin tutkittua tänä päivänä kuin lastenruoat! Ainakin varmistaa terveellisen ruoan, ja vielä plussana ne tuoreet kasvikset. Sitä paitsi, ei satunnaisista nakeista tai muista herkuista ole mitään haittaa. Mielestäni tärkeämpää kuin ruoasta nipotus on ajan antaminen lapselle ja yhteinen puuhastelu. Enemmänkin pitäisi kaikkien äitien muistaa huolehtia myös itsestään niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.


      • hieno jutska

        sun lapsi ainakin syö monipuolisesti ja terveellisesti.jauhakoon noi mitä tahtoovatten,minä nostan hattua sulle.. keep going george :P
        jotenkin muutenkin sun kirjoitus kuullostaa hemmetin tasapainoiselta ja oikean äidin kirjoittamalta.. pakko sanoa. hyvää jatkoa teille.(minulla on 4kk tyttö,aion myöskin antaa soseita ynnä muuta sälää niin kauan kuin mahdollista.. mango on ihan best,ja broikku kasvisjuttu..pikkusen sitä ollaan otettu maissin sekaan. tosi turvallista syöttää!)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe