Mulla ei ole elämää

tyttö92..

Mä en jaksa enää tätä.. Mun elämä on niin tylsää. Oon kaiket päivät kotona neljän seinän sisällä. Jätin koulun kesken (siis peruskoulun), jonka takia, kaikki mun unelmat jää toteutumatta. En pääse sinne opiskelemaan minne tahdoin, en pääse muuttamaan ensi syksynä sinne kaupunkiin jonne tahdoin.

Vihaan itseäni, kun oon tällänen luuseri. Oon jäänyt kerran luokalleni, koska en jaksanut käydä koulua. Tämä syksy lähti ihan mukavasti käyntiin, mutta sitten taas tuli päivä, kun en jaksanut mennä kouluun, tuli toinen päivä ja kolmas.. Nyt oon ollut koulusta pois pari kuukautta ja sinne meneminen on niin vitun vaikeeta.. En vaan jaksa tätä peruskouluu..

Mulla ei oo yhtään kaveria/ystävää ja koulussa oon aina yksin.. Senkään takia en jaksa siellä olla.. On oikeesti tosi rankkaa olla yksin. Mut en mä edes enää yritä saada mitään kavereita ainakaan siis tuolta koulusta vaikka menisin takas.

Oisin vaan halunnut muuttaa toiseen kaupunkiin ensi syksynä opiskelemaan ja oisin sit sieltä yrittänyt saada uusia kavereita tosissani, kun kukaan ei ois tuntenut mua jne.. Ja tiedän sieltä yhden ihanan ihmisen, johon olisin halunnut tutustua paremmin. Oon maailman epäsosiaalisin ihminenkin.. Ei siis mikään ihme, ettei mulla oo kavereita.

Mut jos muhun joku tutustuis niin kyllä sitten sitä juttuakin varmasti alkais tulla ihan eri tavalla, mutta se vie vaan vähän aikaa ennenkuin rohkenen.. Olen oikeasti tosi mukava sit jos muhun tutustuu ja ihan tällänen tavallinen tyttö..

Huoh :/ Mun kaikki päivät menee niin, et mä nukun, syön ja oon jotain 8-10 tuntii joka päivä koneella ja tiedän, et se on tosi huono juttu, mut kun ei oo mitään muutakaan elämää..

Onneks mun elämässä on ees yks hyvä juttu ja se on harrastus, jossa käyn noin kerran viikossa ja se on kiva harrastus. Tykkään tosi paljon käydä siellä. Siellä sitä unohtaa edes hetkeksi miten tylsää ja paskaa mun elämä on. Ja onneks perheen kanssa on kaikki hyvin.. Vaikka vanhemmat onkin eronnut.. Talvilomallakin ois kiva matka tiedossa, joka tekis mulle tosi hyvää :)

Mä en tuu ikinä antaa itselleni anteeks, jos en mene kouluun ja saa päättötodistusta, jonka takia mulla ei oo mitään mahdollisuuksia päästä opiskelee sitä alaa joka mua kiinnostais ja muuttaa sinne toiseen kaupunkiin, mitä haluaisin eniten elämässäni. Tiedän, et tuun tulevaisuudessa vihaa itteeni siksi että rikoin itse omat unelmani ja tulevaisuuteni. Mun vanhemmatkin sano, et mulla ois ollut kaikki mahdollisuudet muuttaa sinne kaupunkiin opiskelemaan, mutta vein itse itseltäni sen mahdollisuuden ja unelman, kun jätin koulun kesken..

Kouluun meneminen tuntuu niin vitun ylivoimaisen vaikeelta, et kukaan ei pysty ymmärtämään sitä.. Oon yrittänyt mennä sinne, ihan oikeasti, mut se on niin vaikeeta.. Tiedän, et oon huono ihminen.. Enkä mä saa mitään aikaan.. Oon idiootti joka luovutti ja murskasi omat unelmansa. En voi syyttää ketään muuta kuin itseäni siitä et ne toiselle paikkakunnalle muuttamishaaveet ensi syksynä jää toteutumatta ja sit tulen vihaan itseäni. En kuitenkaan koe, että olsin masentunut, mutta tämä stressaa mua valtavasti..

Tästä tuli tosi pitkä, mut saa vastata ihan mitä tahansa :) Miten saisin itseni kouluun? Miten saisin eläämäni sisältöä? Miten saisin uskoa itseeni ja itseluottamutta? Tää mun elämä on niin paskaa nyt ja se on ihan omaa syytäni..

Niin ja täytän siis ihan tossa muutaman viikon päästä 17v. ja oon tyttö.

Kiitos kaikille, jotkaa vastaavat!

Kaikkea hyvää teille ja olkaa onnellisia, jos teillä menee hyvin. Jos teillä on joku unelma, tehkää sen eteen mitä tahansa, älkää luovuttako niin kuin minä tein ja siksi olenkin tälläinen luuseri ja tulen katuu tätä myöhemmin.

15

3617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen tohelo

      Ei sinulla ole mitään syytä luovuttaa. Sinun pitäisi vaan piiskata itseäsi tarpeeksi eikä laiskistua. Jos kuluttaisit tuon tietokoneella istuskeluajan pyrkimällä unelmaasi, vaikka opiskelemalla että pääsisit sitten sinne minne haluaisit, niin uskon kyllä että onnistuisit. Sinulla ei ole siinä mitään menetettävää, mutta rajattomasti voitettavaa ja sitten voisit olla ylpeä itsestäsi, olle kerrankin voittaja suurimmassa taistelussa, nimittäin taistelussa itseäsi vastaan. Myönnetään että se on vaikein taistelu kaikista, mutta siinä on isoimmat palkinnot.

      Ei minullakaan ole elämää, ja taistelen kokoajan itseäni vastaan että jonain päivänä voisin saavuttaa jotain ja olla ylpeä itsestäni. Sitä uskottelee aina itselleen että NYT kaikki muuttuu, kyllä minä nyt teen sitä ja tätä, mutta se on niin pirun vaikeaa. Minäkin tuhlasin ennen paljon aikaa tietokoneella mutta pääsin siitä irti eikä aika ja voimavarat silti tunnu riittävän mihinkään.

      Ihan mielenkiinnolla kysyisin että mikä se sinun unelmasi on, minulla kun ei oikein sellaisia ole. Oisin mieluusti kirjoittanut paljon pitemmän viestin, mutta minun pitäisi nytkin olla tekemässä jotain ihan muuta.

    • dasfad

      Olen nähnyt tuollaisia tilanteita parillakin kaverilla, ja voin sanoa että se koulun läpikäyminen on ihan asennoitumiskysymys. Liikaa kuultu sanonta, tiedän, mutta olen nähnyt miten kouluongelmaiset pääsevät läpi kun ne päättää että pakko tehdä se.

      Mieti, onko ongelmasi kouluympäristö vai itse opiskelu, ja sen mukaan kysy opettajalta, voisitko saada jotain myönnytyksiä ongelmaasi liittyen. Lopeta itsesi vihaaminen ja käy tulta vasten, kyllä siellä perkele halutaan kaikki oppilaat läpi, ja ongelmaisille on loputtomasti myönnytyksiä, eräs sai suorittaa suurelta osin itsenäisesti opiskelun ja tulla kokeisiin, toiselta taas vähennettiin tunteja ja mitälie (en edes uskonut tällaisen olevan mahdollista ennen kuin henkilökohtaisesti kuulin) Luulisi tuollaisen jo riittävän, jos on muuten motivaatiota päästä läpi.

      Eli älä huku itsesääliin ja pidä maailmaa tai itseäsi vihollisenasi, vaan tee se pakollinen työ, ei-pakollista on yllättävän paljon, ja läpi pääsee melkein jos sillä että osoittaa haluavansa sitä. Näin loppuun että se, joka sai hoitaa kouluaan itseopiskeluna, pääsi lopulta läpi ja muutti toiseen kaupunkiin, missä se käsittääkseni sai uuden, suvaitsemaisemman kaveripiirin uuden opiskelupaikkansa kautta. Ei muuten, mutta kuulosti yllättävän samanlaiselta tavoitteesi kanssa.

      Luuseri on vain sellainen ihminen, joka ei tunnusta rajojaan ja kysy apua kun ne tulevat vastaan.

    • oon tyhmä perkele

      Ite oon seittemäntoista ja jätkä. Lopetin amiksen 1v 1kk ja nyt jaan lehtiä ravaan kokoajan vitun tapaamisissa, mistä en oo saanut mitään paikkaa vieläkään. Alkaa pikkuhiljaa mennä kiinnostus kaikkeen, linnaan vois mennä loppuiäks.

      • juttu...

        tai no siis, lopetin lukion jota kävin puoli vuotta, olisin halunnut pitää välivuotta muutaman kuukauden ja sitten hakeen amikseen, koska voimia ei yksinkertaisesti ole!! mutta kukaan ei usko...eihän ne tiiä miltä musta tuntuu! mun ei anneta pitää lomaa tän kevään, vaan mut passitettiin ammattistarttiin, on se nyt sentäs parempi kun istua vaan jossain koulun penkillä, mutta silti, en jaksa...opettajan kanssa juteltiin jos kävisin sitä edes maaliskuuhun saakka.. mutta tiiän että sen jälkeen se ja kaikki muutkin pakottaa mua vaan jatkaa ja jatkaa.. mä en tajua miks ei itse saa päättää jos haluaa pitää pientä lomaa! mä en oo laiska ja tyhmä ja saamaton, mutta mun akut on NIIN lopussa, että..opiskelu on muutenkin liian yliarvostettua.


    • Stamina21

      Ota itseäsi niskasta kiinni. Voin kertoa että kaikki muuttuu kun pääsee peruskoulusta. kenellä huonompaan kenelle parempaan. Itselleni se oli tie parempaan. Kukaan ei uskonut että rahkeeni riittävät lukioon ja siellä vain porskutan ja vieläpä pitkässä matikassa. Tulevaisuudessa tulee konkreettiset tavoitteet eikä se ole vain päämäärätöntä paskaa. Munuun kukaan ei uskonut mutta otin asenteet että vittu näytän kaikille! ja nyt opiskelen paremmin numeroin kuin moni moni muu. Eikä se lukiokaan niin paha ole mitä puhutaan. TArkemmin sanottuna olen kaksoistutkinnossa. Näytä kaikille mihin pystyt! yllätyt itsekkin. tsemiä :)

    • jaksaa

      Luin tuon sinun viestisi ja ajattelin, että huh huh!

      Itse olen jo 22-vuotias, joten omasta peruskoulustani on hieman aikaa, mutta muistan kyllä hyvin, kuinka välillä teki mieli luovuttaa (en uskaltanut), kun ei ollut kavereita. Oli todella kamala olla, kun ryhmätöitä tehdessä oli aina se ylimääräinen eikä kukaan koskaan halunnut ryhmäänsä ja tunsin olevani rasite. Koulussa olen ollut aina hyvä ja uskon, että sen takia jaksoin peruskoulun loppuun. Lukiossa sitten sain uusia kavereita ja nykyään opiskelen edelleen.

      Mutta sinuun... yksi edellisistä kirjoittajistakin oli ehdottanut, että kävisit koulun loppuun käymällä vain kokeissa. Siis jos sinua kiinnostaa koulunkäynti sinänsä. Tai toinen vaihtoehto olisi, että vaihtaisit paikkakuntaa jo nyt ja kävisit toisessa koulussa peruskoulun loppuun. Kuitenkin jos et nyt jaksa jatkaa yläastetta, niin yritä löytää päiviisi sisältöä, täytä vaikka koulukirjoja tai etsi lisää harrastuksia, jos pidät lukemisesta niin käy lainaamassa kirjoja tai mene vaikka elokuviin, kunhan saat jotain tekemistä. Paras olisi jos sinulla olisi tietty päivärytmi, sanoit että et vain enää jaksanut mennä kouluun (oletan johtuvan kavereiden puutteeesta), niin jokin tietty rutiini voisi auttaa sinua, esimerkiksi joka päivä samaan aikaan herääminen.

      En teidä oliko vastauksestani apua, mutta toivon niin. Kirjoitahan tänne tuntemuksiasi, sillä kertominen helpottaa. Jaksamisia!

      • sadfljsdj

        selväähän on se,että sulla on nettiriippuvuus. kirpaisee tai ei , se on pakko tunnustaa.
        ala vaikka kutomaan mielummin kuin olet netissä. tai urheilemaan . urheilusta saa oikeesti paremman mielen ja itsetunto nousee kun opit tuntee kroppaas paremmin. on tutkittu juttu, että urheilu ehkäisee masennusta.

        lisäks, lopeta se netissä loikoilu. kyllä maailman mahtuu netti - etkä koskaan voi olla koneella niin paljoa, että nettisivt loppuisivat kesken. SIIS itseään niskasta kiinni; sulje kone ja oo koneella ENINTÄÄN 2h per päivä.

        mee ulos. mee kaupungille. katso ympärilles. istu penkille, katso vain ihmisiä.

        tää on vaihe sun elämässä. fakta on se et sun on pakko hankkia itselles työ. mielellään myös koulutus.


    • ...

      Itse olen samassa tilanteessa, paitsi pari vuotta nuorempi.

      Unelmani eivät liity mitenkään opiskeluun ja paskaa on satanut niskaan kaikkialta. Elämä on silti ihan mukavaa, kun osaa nauttia kaikista pienistäkin asioista.
      Nyky-yhteiskunta vain osaa olla niin kökkö nuoren ihmisen silmistä, jotka ovat siihen syntyneet. Maailma on silti iso paikka.

    • tyttö1992..

      Hei tyttö92.

      Luin sun kirjeen ja mietin että taidan olla jossakin mielessä samanlainen. Tosin sinä vaikutat paljon masentuneemmalta kuin minä. Voisin sanoa aika varmasti, että olet masentunut tai ahdistunut. Mutta siitä voi parantua! Mä en voi kuvitellakaan miten hirveän yksinäistä sinulla täytyy olla, ja itsekin jonkunverran yksinäisyyttä kokeneena voin sanoa että se syö ihmistä sisältäpäin.

      sanoit itse ettet koe olevasi masentunut. Mitä tuo sitten on sinusta? Normaaliako? Tuskin kaikki nuoret ovat koulusta poissa koska se vain tuntuu niin vaikealta. Koulut olisivat silloin tyhjiä jos noin olisi. Yritän tässä vain sanoa, että tällä hetkellä sun tilanne on tuo, mutta se kohenee, jos vain haluat sitä ja hankit itselleni apua. Minä halusin parantua ja niin siinä kävikin.

      Syyttelet itseäsi monta kertaa huonoksi ihmiseksi. Sinä et ole huono, vaan masentunut joka piristyy kyllä joskus. Sun pitää vaan kertoa jollekin miltä tuntuu ja hankkia apua. Esim. kouluterkkari voi auttaa. Voi tuntua hankalalta lähteä pyytämään apua mutta se kannattaa. Aloita vaikka kertomalla vanhemmillesi.

      Voit vielä tehdä tulevaisuutesi eteen jotain. Ei kaikki ole vielä menetetty. En keksi mikset voisi muuttaa sinne minne haluat? Peruskoulun päättötodistus tosiaan on tärkeä tässä maailmassa, muuten on vaikea saada jatko-opiskelupaikkaa.

      Sinun täytyy nyt heti kertoa fiiliksistäsi jollekin, ja sitten mietitte mitä tehdä. Kaikkia saatavilla keinoja täytyy kokeilla ja yrittää pyrkiä kohti parempaa huomista ja tulevaisuutta. Koskaan ei kannata luovuttaa ennen kuin on yrittänyt kaikkensa. Masennus, ahdistus jne: kaikki on vain sairauksia johon ihmiset tässä kiireisessä maailmassa sairastuvat, ja niistä voi parantua kuten muistakin sairauksista. Autapa nyt itseäsi sillä jokainen ihminen ansaitsee olla onnellinen!

      • Mieki oon tosi yksinäinen.Arkipäivä on tälläinen: 7 ylös,8 kouluun,3 koulu loppuu ja sieltä kotii ja loput onki sit kotona nukkumista tai koneella olemista."Ystävät" ei kerkeä olla, ku niil on omat poikaystävät ni siks.Autoin kaveria muutos ku pyysi.Harvoin oon kamujen kans,tähän mennes en ole ollu yli puoleen vuoteen kaverin kans,kavereil ei riitä aikaa mulle. Joskus vaa tuntuu et huomaisko kukaa jos häviäisin tältä maapallolta? Tunnen itseni näkymättömäks ja arvottomaks. Siskoni sai kaiken huomion pienenä( isosisko)joten mulle ei rakkautta riittäny perheeltä. Pari vuotta sitten yks mies seksuaalisesti hyväkskäytti ja sillo itsetunto meni tosi alas.En puhunu mitää,surin koko elämääni ja söin vaan karkkia(jonka vuoksi olen lievästi ylipainoinen). Peruskoulussa kiusattii,pilkattii ja nimiteltii koska olin erilainen.Olen ruma ja läski.Kuka muka pitäisi sellaisesta?Ei kukaan. Olin kaikki välitunnit yksin.Nyt kun olen ammattiopistossa,AVA:lla,olen sielläkin yksin vaikka tuntisin joitain luokkakavereitani.

        Kaverin mukaan kaikille löytyy joku ja tiedän sen,ettei minulle löydy. Olen 16v. tyttö ja siinä vaihees kaikki sanovatki,että olet nuori,ajattelet noin,mutta totuus on se,ettei pojat / miehet kato muuta tytössä / naisessa kuin ulkonäköä. Masennusta kuulema poden ja olen kieltäytynyt hoitoon menosta.

        Te kaikki,jotka tunnette näin,olkaa vahvoja,hankkikaa kavereita,puhukaa suru jonkun kans selväksi.Minä en siihen pysty,olen heikko.


    • aaaaaaaa

      oli kyllä niin outo kokemus lukea tekstiäsi, kaikki piirteet vastasivat omiani lomamatkaa myöten. oletko sinä minä?

    • nolifepoika

      Mulla on täysin sama ongelma ja olen vuotta vanhempi poika, joten et ole ainoa tuollaisessa tilanteessa, itse olen antanut asian olla ja en ajattele asiaa enään sillä tilanteeni on jatkunut jo 4 vuotta joten en jaksa enään yrittää :D

      Ei se ole niin paha, keksi jotain tekemistä mihin kuluttaa aikaa tai hae paikka uudesta koulusta.

      Ja kuten kaikki sanoo ei ne kaverit itsestään tuu, sinun täytyy laittaa muut luokallasi olevat huomaamaan sinut, olisinpa itse ajatellut tätä kun olin koulussa mutta masennuksen takia lintsasin jatkuvasti ja en jaksanut mitään.

      Itse en aio näillänäkymin tehdä asian eteen mitään mutta sinulle suosittelisin että jatkat sitä koulua ja pakotat itsesi menemään sinne.

    • Val0kiila

      Itsensä niskasta kiinniottaminen ja reipastuminen ovat varmasti yksi vastaus, jolla koulun saisi suoritettua päätökseen. Joskus se voi kuitenkin olla todella ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ilman kavereita ja mielenkiintoa on tilanne varmasti vielä vaikeampi.

      Opinnonohjaajan ja kouluterveydenhoitajan kanssa on hyvä käydä juttelemassa tilanteestaan avoimesti, jos opiskeluissa joku mättää. Heidän kauttaan on mahdollista päästä mukaan mukautettuun kouluohjelmaan, mikäli sellainen paikkakunnalla on mahdollista. Se antaa paremmat puitteet peruskoulusta valmistumiselle, jos koulunkäynti ei tunnu kunnolla luonnistuvan. Mukautetulla kouluohjelmalla tarkoitan opiskelutapaa, jossa oppilas pääsee suorittamaan koulua hänelle paremmin soveltuvammassa ympäristössä. Mikäli paikkakunnallasi on työpajatoimintaa, voi heillä olla tarjolla erillinen paja juuri peruskoulun loppuun suorittamiseen tai arvosanojen paranteluun.

      Suosittelen lämpimästi keskustelua opon, kuraattorin tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Pois jääminen ilman asioiden selvittelyä ei ainakaan helpota tilannettasi.

      Voimia! :)

    • joku

      Oletko yrittänyt saada kotiopetusta? Eihän sinun kannata murskata unelmiasi vain sen takia, ettet yksinkertaisesti "pysty" menemään kouluun. Suosittelen että soitat rehtorille tai kuraattorille ja rehellisesti kerrot tilanteen, niin eiköhän ne asiat ala selviämään :)

    • Anonyymi

      mulla on tismalleen sama juttu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe