Minun pitäisi tehdä huomiseks vanha matematiikan preliminäärikoe (7.2.2006) ja en osaa näitä tehtäviä:
1. Tuhannen ihmisen joukossa on vasenkätisiä keskimäärin 80. Kuinka monta ihmistä on vähintään oltava joukossa, jotta siinä olisi ainakin yksi vasenkätinen yli 99% todennäköisyydellä.
2. Ratkaisen kongruessiyhtälö 15x=9(mod 36).
Se, joka pystyy/jaksaa auttaa minua näissä, kunnioitan häntä 110%.
1. Tuhannen ihmisen joukossa on vasenkätisiä keskimäärin 80. Kuinka monta ihmistä on vähintään oltava joukossa, jotta siinä olisi ainakin yksi vasenkätinen yli 99% todennäköisyydellä.
2. Ratkaisen kongruessiyhtälö 15x=9(mod 36).
Se, joka pystyy/jaksaa auttaa minua näissä, kunnioitan häntä 110%.
Vastaukset 4
Vanhimmat
palstan sheriffi osaa ratkaista, montako jaardia modulo on (en muista enää tarkalleen alkuperäistä viestiä), mutta jos kaksi kyynärtä on yksi jalka, niin tottakai tuolle tehtävälle saadaan epäyhtälö: 17k-16m=15f. Tämä palsta jos on 19 jaardia pitkä, ja sen leveys on 6 jalkaa, niin koko ala on suurempi kuin sheriffin kapasiteetti.
En tiedä, mutta ihmettelen sitä,, mitä en ihmettele. Näin ollen muu, muusta muuhun, josta seuraa, että seuraa, seuraahan seurauksesta, tai ainakin sinne päin.
Sitten on edelleenn osoitettu, että o9n osositettu osoittimella, joka on ensin osoittanut osoittimen osoittimeen. Osoitin osoitti siis tässä tapauksessa osoittimeen eli itseensä.
Saatko useinkin noita kohtauksia?
1.
P("satunnainen ihminen on vasuri") = 80/1000
P(n:n ihmisen joukossa ainakin yksi vasuri")
= 1 - P("n:n ihmisen joukossa ei yhtään vasuria")
= 1 - (1-80/1000)^n > 0.99
0.92^n < 0.01 n > 56
2.
15x=9(mod 36). Vastaava Diofantoksen yhtälö on
15x - 36y = 9, Eukleides:
-36 = -3*15 9
15 = 1*9 6
9 = 1*6 3
6 = 2*3 0
Siis syt(-36,15) = 3, DY on ratkeava, sillä 9/3=3.
Koska 15*3 - 36*1 = 9, x_0 = 3, y_0 = 1.
Kongruenssiyhtälön ratkaisuksi riittää tosin
x = 3 n*(-36)/3 = 3 n*(-12), n on kokonaisluku
1. Toisen vasenkätisyys lienee riippumaton toisen ihmisen vasenkätisyydestä. Kyseessä on binomijakauma, merkitään p=tod.että oikeakätinen jossa p=1-80/1000=0,92 ja n=?.
P(ainakin yksi vasenkätinen)=1-P(ei yhtään vasenkätistä)=1-P(kaikki oikeakätisiä)=1-0,92^n>=0,99 (^n on potenssiin n)
Eli ratkaistavana on yhtälö
1-0,92^n>=0,99
-0,92^n>=-0,01
0,92^n