Spirulinan kasvatus?

GideonKulta

Netistä tuntuu saavan vaan kalliita Spirulina/Klorella-tabuja mutta kauppaako mikään firma raakana jauheena näitä ja halavalla? Lähtisikö oma farmi kasvamaan kuivapakastetusta spirulina-jauhosta?

7

2460

  Vastaukset

  • Tämmöisestä ajattelin tilata d-vitamiinia&jättihelokkiöljyä, on siellä spiruliinakin jauheena.

   http://www.bodykind.com/

   On mullakin kaikenlaisia kasvatusviritelmiä
   ollut (mm. osterivinokasta, siitaketta ja
   siiliorakasta tällä hetkellä) mutta vähän epäilen,
   että spiruliinan kasvatus voi olla liian haastavaa.

  • Tarvii varmaan hyvin tarkasti kontrolloidut hygieeniset olosuhteet tuo spirulina, ettei homma karkaa lapasesta. Sinne levän joukkoon kun voi helposti livahtaa kaikenlaisia homeita, bakteereita ja pahimmassa tapauksessa joku myrkyllinen sinilevä.

  • Chlorellan kasvatus ei helpolla kotioloissa onnistu, ts. kasvatus vois vielä onnistuakin mutta hyödyntäminen vaatisi konetta millä rikkoisi levän soluseinämät.

   Spirulinassa ne ovat pehmeämmä joten elimistö ilmeisesti kykenisi käyttämään sitä hyväkseen ilman mekaanista rikkomistakin.

   Joten lisätietoa kaivataan, onko kukaan kasvattanut spirulinaa? Jos et mutta tiedät ongelman mikä estää sitä tekemästä niin jaa ihmeessä tietosi täällä.

   • Youtubesta löytyy videoita spirulinan kotikasvatuksesta hakusanalla "Spirulina growing". Amerikkalaiset kasvattavat sitä mm. 100 - 150 l:n akvaarioissa kotona ja puutarhassa. Jostain voi löytyä kirjallisetkin ohjeet. Olisin minäkin spirulinan kotikasvattamisesta kiinnostunut, mutta noista amerikkalaisten videoiden selostuksista en kyllä saanut huonon kielitaitoni vuoksi tolkkua. Ehkä joku pystysi kääntämään ohjeet suomeksi?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   125
   4410
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   124
   3719
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1074