Cannelonit

Mie vaan

Olen ajatellut ensimmäistä kertaa tehdä canneloneja. Onko jollain vinkkejä tai ideoita niiden täyttämiseen ja kuorruttamiseen? Kaikki vinkit ovat tervetulleita

11

5111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      täytteeksi jauhelihasoosia - samaa kun lasagneen eli EI jauhoja soosiin.= Jauheliha, tomaatti, kasvikset, mausteet

      Vuokan pohjalle juutokastike = maito, juustoraaste, jauhot, suola (samaa kun lasagnesssa sekin) sitten vaan siihen vuokan pohjaa vastan canneloni pystyyn ja täytyt pienellä lusikalla, canneloni kyljelleen ja vuoka töyteen, päälle taas juustokastiiketta ja juustoraastetta.

      paistetaan kuten lasagne.

    • Cannelloni

      Paras on "joukko-k:n" mainitsema klassikko, eli hyvä bolognese-sörsseli putkien täytteeksi ja ympärille valkokastike juustoraasteella höystettynä. Ja pintaankin juustoraastetta, joka saa uunissa kauniin rusketuksen.

    • kerran kokeillut

      ...jos jollain on hyvä vinkki, että miten ne saa parhaiten täytettyä niin kuulen mielelläni.
      Kauheeta sotkua, kun yritin tunkea pikkulusikalla jauhelihamössöä putkiloiden sisään :)

      • truutalla

        (jos ei raski sitä pikkuleipätruuttaa tomaatilla värjätä) onnistuu cannelonien täyttäminen.


    • porkkanapää

      jauhelihatäyteen tulee olla aika paksua, laita sekaan vehnäjauhoja niin se pysyy hieman paremmin kasassa. Pidä canneloni pysytasennossa,
      peukku toiseen päähän ja pikkulusikalla täytettä
      sisälle. Askarteluahan se on mutta maksaa vaivan.

      Oon tehnyt myös katkarapu-riisi-kasvistäyttellä,
      päälle bechamel-kastiketta terästettynä aurajuustomuruilla.

      Toivottavasti onnistuu, hyviä ovat !

      • juntti

        Ongelmitta olen cannellonit täyttänyt suoraan pannulta voiveitsen lappeella ensin toisesta päästä putki vaakatasossa minkä jälkeen putki käännetään...
        Simple as that.


      • kkkkkkkkkkkkkkkkk

        lasagneen tai canneloneihin käytettävään jauhelihakastikkeeseen EI LAITETA JAUHOJA, kastikkeesta päinvastoin tehdään "pikkusen vetinen". Tarkoitushan on että kastike pehmittää pastan ja imeytyy siihen. Jauhosoosilla saa "sementtisen" lopputuloksen.


      • porkkanapää
        kkkkkkkkkkkkkkkkk kirjoitti:

        lasagneen tai canneloneihin käytettävään jauhelihakastikkeeseen EI LAITETA JAUHOJA, kastikkeesta päinvastoin tehdään "pikkusen vetinen". Tarkoitushan on että kastike pehmittää pastan ja imeytyy siihen. Jauhosoosilla saa "sementtisen" lopputuloksen.

        en tee sementtipötköjä mutta sidosaineeksi
        kyllä laitan. Luiru kastike on vaikeaa saada
        pysymään cannelonin sisällä. Se pötkylä ei
        ennätä imemään sitä riittävän nopeasti pehmetäkseen.
        Sen kastikkeen ei tarvitse siis olla kiinteää mutta helposti käsiteltävää.


    • Tämä lienee eräs tunnetuimmista cannellonin täytteistä:

      Pinaattia ja juustoa

      12 cannellonia
      500 gr pakastepinaattia
      rasia tuorejuustoa, makusi mukaista
      muskottia
      suolaa, pippuria

      purkki tomaattimurskaa
      1-2 valkosipulinkynttä
      2 tlk oreganoa
      1 dl punaviiniä, jos taloudesta löytyy
      suolaa ja pippuria
      ripaus sokeria
      parmesaanijuustoa

      Jos käytät pakastepinaattia, pane se selllaisenaan paistinpannulle ja kiehauta lujahkolla tulella tovi sekoittaen koko ajan. Pane pinaatti siivilään ja painele lusikalla niin kuivaksi kuin saat.

      Pane pinaatti kulhoon, lisää tuorejuusto, sekoita yhteen ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella muskottia.

      Työnnä massa cannellonituubeihin käyttäen lusikkaa apuna.

      Tee kastike:

      Silppua valkosipuli ja paista sitä tovi pannulla oliiviöljyssä. Tomaattimurska pannulle, lisää viini ja mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Lisää sokeri. Anna hautua hiljaisella tulella ainakin puoli tuntia. Jos kastike meinaa kuivua lisää vettä tai viiniä pannulle.

      Kaada paistovuoan pohjalle kastiketta ja pane täytetyt tuubit paistovuokaan, kaada loppu kastike päälle.

      Raasta päälle riittävästi parmesaanijuustoa, lirauta kaiken päälle kierros oliiviöljyä.

      Uuniin ja lämpö 200 astetta, 20-25 minuuttia.

    • ei pikkulusikkaa

      Pursotuspussi vois olla aika hyvä. Ite leikkasin puolentoista litran limsapullosta pään irti ja käytin sitä suppilona. Pikkulusikalla väkertely on vain liian vaivalloista.

      • eiseniinvaikeaaole

        Ihan vaan tavallinen, riittävän suuri pakastuspussi täytettä täyteen, pussin suu solmuun, pussin kulmasta sopivan kokoinen pala pois saksilla ja ei kun pursottaen putkilot täyteen. Pidä putkiloa toisessa kädessä ja pursota toisella kädellä.

        Toinen tapa tehdä cannellonia on käyttää tuorepastalevyjä - leikkaa pastasta sopivan kokoinen levy, laita riittävä määrä täytettä levyn toiselle reunalle, kääri levy putkiloksi ja laita vuokaan saumapuoli alaspäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      48
      3080
    2. Ruumis kanavassa

      Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan
      Suomussalmi
      27
      2884
    3. Pieni nainen, paras nainen

      Näin se nyt vaan on. Mieheltä
      Ikävä
      121
      2316
    4. Onko tässä paljon lääkettä..

      Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 4
      Ikävä
      228
      1432
    5. Ei mitään menetettävää

      Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo
      Ikävä
      163
      1336
    6. Tapani Kiminkine n on ammuttu Helsingissä

      Kertoo poliisilähteet...
      Maailman menoa
      11
      1296
    7. Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"

      Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1073
    8. Mitä sä ajattelet

      Musta tällä hetkellä? Onko vihaa, rakkautta vai halu vältellä jotta unohtaa
      Ikävä
      74
      979
    9. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      39
      922
    10. Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä

      On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän
      Hyrynsalmi
      13
      802
    Aihe