Bacon!

arzi81

morjens, sellaista mietin että onko vaarallista syödä pekoni viipaleita suoraan paketista. itse olen muutaman kerran syöny ja on niin pirun hyvää.

37

4343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea laitalinkki

      Salmonellavaaraa on ainakin ulkomaisessa sianlihassa ja etsippä hakukoneella tai vaikka wikipediasta trikiini-sanalla mitä löytyy. Ikävänlainen sisäloinen, josta ei pääse helpolla eroon ja joka voi aiheuttaa kuoleman. Sille on syynsä miksi juutalaiset ja muslimit ovat aikanaan alkaneet kieltäytyä sianlihan syömisestä.

      • lpoikot

        Eläinlääkäri tekee jokaiselle teurastetulle sialle trkiini-testin, joten siitä ei ole pelkoa. Sama tehdään karhunlihalle. Näillä kahdella eläimellä todetaan trikiiniloisia, koska ovat kaikkiruokaisia. Kieltäytyminen sianlihasta johtuu uskonnosta.


      • >>Sille on syynsä miksi juutalaiset ja muslimit ovat aikanaan alkaneet kieltäytyä sianlihan syömisestä.


      • Tietäväinen*
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Sille on syynsä miksi juutalaiset ja muslimit ovat aikanaan alkaneet kieltäytyä sianlihan syömisestä.

        Et näytä tietävän edes mitä "hihhuli" on.

        Hihhuli on lestadiolaisesta käytetty nimitys. Sanaa on käytetty 1800-luvulta asti. Sana muodostui lestadiolaisten tilaisuuksissa liikutuksissa olleiden "hih huh" -huudoista. Lestadiolaisuuden yleinen nimitys oli 1800-luvulla juuri "hihhulilaisuus".

        Juutalaisten ja muslimien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.


      • Tietäväinen* kirjoitti:

        Et näytä tietävän edes mitä "hihhuli" on.

        Hihhuli on lestadiolaisesta käytetty nimitys. Sanaa on käytetty 1800-luvulta asti. Sana muodostui lestadiolaisten tilaisuuksissa liikutuksissa olleiden "hih huh" -huudoista. Lestadiolaisuuden yleinen nimitys oli 1800-luvulla juuri "hihhulilaisuus".

        Juutalaisten ja muslimien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

        >>Et näytä tietävän edes mitä "hihhuli" on.>Juutalaisten ja muslimien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.


      • suomen_ruotsalainen
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Et näytä tietävän edes mitä "hihhuli" on.>Juutalaisten ja muslimien kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

        Tuosta betabixista on ennenkin todettu, että hän on typerä persereikä!


    • becon and eggs

      Mutta yököttävää... miten sie pystyt ?
      raakana, hyi puistatus

      Niin esim tartar-pihvihän on raakaa lihaa,
      ja nämähän on tosiaan tarkastettua kamaa
      niin että jos siltä tuntuu niin anna mennä vaan

      Mie tykkään enempi kunnolla kärvennettynä :o)

      • Lievästi suolattu

        Ainakin nuo paketeissa olevat viipaleet, jolloin voidaan ehkä puhua graavista sian kyljestä.

        Tartarpihvi puolestaan ei ole sikaa vaan nautaa ja yleensä rasvatonta, hienoksi raaputettua ulkofilettä, joskus paistia.

        Silloin kun sianliha kiellettiin uskonnollisista syistä, eivät kiellon syynä olleet loiset, vaan rasvaisen lihan nopea pilaantuminen lämpimissä olosuhteissa. Pappien oli helppo kieltää sen syönti, vetoamalla sian saastaisuuteen, koska se tonkii liejussa ja jätteissä.


      • sentään

        "kunnolla kärvennettyä saa olla", vaan kevyesti ruskistettua mutta pehmeää. Sellainen "ritiseväksi" kärtsätty jäykkä pekoni on kammottavaa!

        Ja raaka- eli tartarpihvi on ihanaa!


      • Juuri niin

        Niin juuri.


      • ollaan oltu...
        Juuri niin kirjoitti:

        Niin juuri.

        ..sitten vuosi vaihto-oppilaana, usalaiseen?


      • "usalaiseen"???
        ollaan oltu... kirjoitti:

        ..sitten vuosi vaihto-oppilaana, usalaiseen?

        "usalaiseen"???


      • usalaisella...

      • Ymmärryttäjä

      • kun vaihdetaan...
        Ymmärryttäjä kirjoitti:

        Kyllä tiedossa on, mitä "usalainen" tarkoittaa, mutta miksi sana esiintyi virkkeessäsi tuossa taivutusmuodossa ("..sitten vuosi vaihto-oppilaana, usalaiseen?")? Mitä ihmettä tuo muotoilu tarkoittaa???

        ..jotain, silloin sitä jotain vaihtuu johonkin.

        Eli nyt kun kyseessä on VAIHTO-oppilas,
        niin oletusarvoisesti suomalainen oppilas "vaihtuu" amerikkalaiseen, eikö vain?.
        Lauseessa oli siis kerrottu vaihdon kohde, jolla ilmenee suomalaisen opiskelijan englannin kielen opiskelumaa.

        Eli lause voisi myös olla:
        Olit sitten vuoden vaihto-oppilaana amerikassa?


        Joo, oli se ehkä vähän vaikea... Täytynee yksinkertaistaa kerrontaa, ettei lukijan tarvitse itse ajatella lukemaansa.


      • järkevä...
        kun vaihdetaan... kirjoitti:

        ..jotain, silloin sitä jotain vaihtuu johonkin.

        Eli nyt kun kyseessä on VAIHTO-oppilas,
        niin oletusarvoisesti suomalainen oppilas "vaihtuu" amerikkalaiseen, eikö vain?.
        Lauseessa oli siis kerrottu vaihdon kohde, jolla ilmenee suomalaisen opiskelijan englannin kielen opiskelumaa.

        Eli lause voisi myös olla:
        Olit sitten vuoden vaihto-oppilaana amerikassa?


        Joo, oli se ehkä vähän vaikea... Täytynee yksinkertaistaa kerrontaa, ettei lukijan tarvitse itse ajatella lukemaansa.

        kirjoita niin pöllösti kuin sinä! Tuo sotkusi ei kyllä millään ajattelulla olisi selvinnyt. Onko sinulla jotakin vinksua aivoissasi?


      • olla jotain...
        järkevä... kirjoitti:

        kirjoita niin pöllösti kuin sinä! Tuo sotkusi ei kyllä millään ajattelulla olisi selvinnyt. Onko sinulla jotakin vinksua aivoissasi?

        .."vinksua", kun aikoinaan kysyivät Mensaan, mutta en liittynyt.
        Minä "järjetön" työllistän velattomassa yrityksessäni itseni lisäksi muitakin. Ajan "järjettömästi" velattomilla autoillani ja asun maksamassani talossa "järjettömästi" pääkaupunkiseudulla.

        En kyllä oikeasti ymmärrä miksi jatkan tätä keskustelua... Mutta, meiltä "vinksuiltahan" tämä onnistuu!


      • muttapa
        olla jotain... kirjoitti:

        .."vinksua", kun aikoinaan kysyivät Mensaan, mutta en liittynyt.
        Minä "järjetön" työllistän velattomassa yrityksessäni itseni lisäksi muitakin. Ajan "järjettömästi" velattomilla autoillani ja asun maksamassani talossa "järjettömästi" pääkaupunkiseudulla.

        En kyllä oikeasti ymmärrä miksi jatkan tätä keskustelua... Mutta, meiltä "vinksuiltahan" tämä onnistuu!

        sanallinen ulosantisi on surkeata.


      • se ei ole..
        muttapa kirjoitti:

        sanallinen ulosantisi on surkeata.

        ..yhtä vakavaa kuin surkea ymmärrys.


    • lihaa eikä

      sii raakaa, vetele vaan, jos kerran maistuu !

      • Italian pancetta on paljon omaa pekoniamme "raaempaa" sianlihatuotetta ja sitäkin syödään jopa sellaisenaan antipastona. Pancetta ei ole yleensä edes savustettua kuten pekoni useimmiten on.

        Pekonilaatuja on montaa erilaista, joten kyllä sieltäkin löytyy niitä raaempia versioita, jotka yleensä syödään vasta valmistuksen jälkeen.

        Maailma on täynnä lihatuotteita, joita ei sen isommin kuumennella - siis tässä mielessä "raakoja".


      • Onhan
        crudo kirjoitti:

        Italian pancetta on paljon omaa pekoniamme "raaempaa" sianlihatuotetta ja sitäkin syödään jopa sellaisenaan antipastona. Pancetta ei ole yleensä edes savustettua kuten pekoni useimmiten on.

        Pekonilaatuja on montaa erilaista, joten kyllä sieltäkin löytyy niitä raaempia versioita, jotka yleensä syödään vasta valmistuksen jälkeen.

        Maailma on täynnä lihatuotteita, joita ei sen isommin kuumennella - siis tässä mielessä "raakoja".

        ilmakuivattu kinkkukin (Parman kinkku, Serranon kinkku jne.) "raakaa", eli "vain" suolattua ja kuivatettua mutta ei muulla tavalla "kypsennettyä". Sama koskee monia italialaisia salamilaatujakin, jotka siis eivät ole edes savustettuja, kuten suomalainen "meetvursti" on.


      • oikea laitalinkki

        Pekoni ei välttämättä ole oikeasti savustettua vaan "savustettua", eli siihen siankylkeen on piikillä lisätty savuaromiliuosta ja sen jälkeen leikattu siivuiksi. Esim. HK:n ameriikan pekonissa ei edes ole mitään mainintaakaan mistään savustuksesta (eikä myöskään savuaromista). Atrian pekonissakaan ei ainakaan netissä ole mitään mainintaa savustuksesta. Sen sijaan HK:n pekonipaketissa lukee ihan selvällä suomella että "Kypsennettävä ennen nauttimista".

        Eli kyllä se pekoni on ihan raakaa siankylkeä.


      • arzi81
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Pekoni ei välttämättä ole oikeasti savustettua vaan "savustettua", eli siihen siankylkeen on piikillä lisätty savuaromiliuosta ja sen jälkeen leikattu siivuiksi. Esim. HK:n ameriikan pekonissa ei edes ole mitään mainintaakaan mistään savustuksesta (eikä myöskään savuaromista). Atrian pekonissakaan ei ainakaan netissä ole mitään mainintaa savustuksesta. Sen sijaan HK:n pekonipaketissa lukee ihan selvällä suomella että "Kypsennettävä ennen nauttimista".

        Eli kyllä se pekoni on ihan raakaa siankylkeä.

        muistan kun nuorempana mummon luona syötiin suolattua possun kylkeä joka oli vain meri suolalla päällystetty ja pari päivää jääkaapissa. sekin on niin hyvää et namnam


      • juntti
        crudo kirjoitti:

        Italian pancetta on paljon omaa pekoniamme "raaempaa" sianlihatuotetta ja sitäkin syödään jopa sellaisenaan antipastona. Pancetta ei ole yleensä edes savustettua kuten pekoni useimmiten on.

        Pekonilaatuja on montaa erilaista, joten kyllä sieltäkin löytyy niitä raaempia versioita, jotka yleensä syödään vasta valmistuksen jälkeen.

        Maailma on täynnä lihatuotteita, joita ei sen isommin kuumennella - siis tässä mielessä "raakoja".

        Käytän pekonin asemesta aina pancettaa, koska se ei sisällä mitään ylimääräisiä suola/glukoosinesteitä, ja onpa vielä maukkaampaakin.

        Tietääkseni kaikki pancettat ovat ilmakuivattuja, joten mistään varsinaisesti tuoretuotteestahan ei ole kysymys.


      • juntti kirjoitti:

        Käytän pekonin asemesta aina pancettaa, koska se ei sisällä mitään ylimääräisiä suola/glukoosinesteitä, ja onpa vielä maukkaampaakin.

        Tietääkseni kaikki pancettat ovat ilmakuivattuja, joten mistään varsinaisesti tuoretuotteestahan ei ole kysymys.

        Niin, kaikkihan on aina suhteellista ja kiinni maistajan omista mieltymyksistä. Tämä koskee myös tätä "raa'an/kypsän" käsitettä.

        Onko savustettu kypsää, entä kylmäsavustettu - tai graavi kala?

        Entä sitruunalla tai jollain muulla hapolla kypsennetty? Näissähän ei missään nosteta tuotteen lämpötilaa piiruakaan.

        Ylipäänsä koko mieltymys johonkin tai inho jotain kohtaan on mielenkiintoinen asia. Nämä kysymykset, jos mitkä, jakavat lisäksi eri kulttuureja ja kansakuntia. Herkku jossain on inhokki toisaalla.

        USA lienee eräs maailman epäluuloisimpia kansakuntia tässä mielessä, mikä kansojen sulatusuunille on varsin omalaatuista. Asian luulisi olevan aivan toisin päin.

        Olen ihmetellyt esimerkiksi usalaisten inhoa kaikkea hyytelömäistä ja tutisevaa kohtaan. Vaikka toisaalta maa on täynnä makeita jellyjä, niin muut hyytelöidyt tuotteet ovat inhokkeja.

        Raaka liha ja puolikypsät pihvit ovat yleisesti vähän epäilyttäviä Jenkkilässä vaikka kansakunnan yleisimpiä sämpylänvälileikkeleitä on pastrami, joka teknisesti ottaen pitäisi olla raakaa, kuivattua ja maustettua lihaa.


      • Ruisleivän päälle
        arzi81 kirjoitti:

        muistan kun nuorempana mummon luona syötiin suolattua possun kylkeä joka oli vain meri suolalla päällystetty ja pari päivää jääkaapissa. sekin on niin hyvää et namnam

        On kevyesti suolattu laardi, eli puhdas sianihra.
        Sen tekemistä voi kokeilla itsekukin kotonaan, keittämällä rasvaista sian kylkeä sopivasti suolatussa vedessä. Keitä kilon palaa tunti pari ja
        anna keitteen jäähtyä astiassaan, niin pinnalle hyytyy puhdasta sianihraa, jonka voit kuoria puhtaaseen rasiaan ja säilyttää jääkaapissa. Toimii mainiosti paistorasvana esim. perunoille. Kannattaa kokeilla!


      • SAVUPEKONI !
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Pekoni ei välttämättä ole oikeasti savustettua vaan "savustettua", eli siihen siankylkeen on piikillä lisätty savuaromiliuosta ja sen jälkeen leikattu siivuiksi. Esim. HK:n ameriikan pekonissa ei edes ole mitään mainintaakaan mistään savustuksesta (eikä myöskään savuaromista). Atrian pekonissakaan ei ainakaan netissä ole mitään mainintaa savustuksesta. Sen sijaan HK:n pekonipaketissa lukee ihan selvällä suomella että "Kypsennettävä ennen nauttimista".

        Eli kyllä se pekoni on ihan raakaa siankylkeä.

        auttaisko käynti optikolla ?


      • Sana amerikan
        SAVUPEKONI ! kirjoitti:

        auttaisko käynti optikolla ?

        Lukea Savu? Minun pekonipakettini päällä lukee Amerikanpekoni, ei savupekonista sanaakaan.
        Amerikka on siis synonyymi sanalle savu?
        Tulin eilen optikkokäynniltä,eiauttanut.


      • Siis sinä:
        SAVUPEKONI ! kirjoitti:

        auttaisko käynti optikolla ?

        nimimerkki "SAVUPEKONI !"

        Ei Amerikanpekonissa tosiaankaan lue "Savupekoni" kun se ei ole savupekonia.

        Kyllä kaupasta etsimällä löytyy myös savupekonia, mutta se on suhteellisen harvinaista.

        Mutta sinähän et tiedä tästä etkä mistään muustakaan mitään, kunhan vain mässytät.


      • jonninjoutava aihe
        Siis sinä: kirjoitti:

        nimimerkki "SAVUPEKONI !"

        Ei Amerikanpekonissa tosiaankaan lue "Savupekoni" kun se ei ole savupekonia.

        Kyllä kaupasta etsimällä löytyy myös savupekonia, mutta se on suhteellisen harvinaista.

        Mutta sinähän et tiedä tästä etkä mistään muustakaan mitään, kunhan vain mässytät.

        on se maku sitten saatu miten ikinä aikaiseksi, paitsi pekonifilee.


      • oikea laitalinkki
        jonninjoutava aihe kirjoitti:

        on se maku sitten saatu miten ikinä aikaiseksi, paitsi pekonifilee.

        Pekoni on vain yleisnimitys samantyyppisille siankyljestä tehdyille valmisteille, savustettu pekoni on vain eräs pekonityyppi. Useimmat pekonit eivät ole savustettuja. Pekonia valmistetaan eri puolilla maailmaa eri tavoilla. Otappa vaikka itse selvää mitä eroa on amerikkalaisella, kanadalaisella ja englantilaisella pekonilla.

        Pikailsella vilkaisulla eilisellä kauppareissulla tuli tarkistettua että suomalaisten valmistajien (atria, hk, pirkka) pekoneissa vain atrian kevytpekonissa (tai "pekonissa") oli savuaromia, sen lisäksi tanskalaisen valmistajan pekonissa myös (tosin ei kylläkään mielestäni mitenkään edes maistu).


      • makunystyrät tallella
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Pekoni on vain yleisnimitys samantyyppisille siankyljestä tehdyille valmisteille, savustettu pekoni on vain eräs pekonityyppi. Useimmat pekonit eivät ole savustettuja. Pekonia valmistetaan eri puolilla maailmaa eri tavoilla. Otappa vaikka itse selvää mitä eroa on amerikkalaisella, kanadalaisella ja englantilaisella pekonilla.

        Pikailsella vilkaisulla eilisellä kauppareissulla tuli tarkistettua että suomalaisten valmistajien (atria, hk, pirkka) pekoneissa vain atrian kevytpekonissa (tai "pekonissa") oli savuaromia, sen lisäksi tanskalaisen valmistajan pekonissa myös (tosin ei kylläkään mielestäni mitenkään edes maistu).

        Hk, Atria, Pirkka-pekoneissa maistuu savu aivan selvästi.


      • Mutta...
        oikea laitalinkki kirjoitti:

        Pekoni on vain yleisnimitys samantyyppisille siankyljestä tehdyille valmisteille, savustettu pekoni on vain eräs pekonityyppi. Useimmat pekonit eivät ole savustettuja. Pekonia valmistetaan eri puolilla maailmaa eri tavoilla. Otappa vaikka itse selvää mitä eroa on amerikkalaisella, kanadalaisella ja englantilaisella pekonilla.

        Pikailsella vilkaisulla eilisellä kauppareissulla tuli tarkistettua että suomalaisten valmistajien (atria, hk, pirkka) pekoneissa vain atrian kevytpekonissa (tai "pekonissa") oli savuaromia, sen lisäksi tanskalaisen valmistajan pekonissa myös (tosin ei kylläkään mielestäni mitenkään edes maistu).

        Osittain olet oikeilla jäljillä, mutta ei asia ole ihan noin yksinkertainen. HK:n Amerikanpekonissa ei lue mitään savustuksesta, mutta Atrian pekonissa (ihan "tavallinen", ei mikään "kevyt", josta en ole kuullutkaan) lukee, että "savustettu aidoilla leppäpuruilla"). Myös Lidlin pekonissa lukee, että "Savustettu pekoni".

        Löytyy siis enemmän ja vähemmän ja ei ollenkaan savustettua.


      • Atrian pekoni
        jonninjoutava aihe kirjoitti:

        on se maku sitten saatu miten ikinä aikaiseksi, paitsi pekonifilee.

        Niin lukee paketissa ja jos pekoni ei olisi savustettua, sen nimi olisi siankylki.


    • Bacon koukussa

      Miksi pekonin pitää olla niin ohutta?

      Itse kun viikonloppuisin teen jonkin näköistä englantilaista aamupalaa, niin tulee kysymys edellä mainittu kysymys mieleen. Miksi pekoni suikaleet eivät ole paksumpia, olisiko ne silloin paksumpana herkullisempia, maukkaampia, mehukkaita.... Saako paksumpaa pekonia mistään(hki)

      Nams:)

      • kuin että

        myydään näitä "ohuen ohuita" leikkeleitä (kamalia!) ja kaikenlaista "ylikypsää" kinkkua sekä muuta palvia.

        Minäkin haluan, että pekoni olisi paksumpaa. Ja hallista (esim. Hgin Hakaniemen) saa sen paksuista kuin itse kukin haluaa, kun kauppias siivuttaa kuten asiakas pyytää.

        Ainoa, jonka "on pakko" olla ohuen ohutta, on ilmakuivattu kinkku (esim. Parman ja Serranon ja Westphalenin sekä Schwarzwaldin), koska paksumpana se olisi liian sitkeää syötäväksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3603
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2449
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      36
      2274
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2047
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1562
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1489
    7. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      127
      1292
    8. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      13
      1289
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      265
      1265
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1255
    Aihe