blinitaikinan valmistamiseen kannattaa varata kosolti aikaa. Taikinaa pitää nostattaa useamman kerran. Vasta sitten saat kuohkeita, rapeita ja herkullisia blinejä. Kevyttä apetta ne eivät ole, jos ne tehdään keisarillisen ohjeen mukaan. Lisäksi ne imevät voisulaa ja smetanaa kuin sienet.
Sipulisilpun, mätien ja smetanan lisäksi voit tarjota lisäkkeeksi silli- ja anjovisvoita tai sillikaviaaria, joka on sekoitettu hienonnetusta, liotetusta sillistä ja keitetystä kananmunasta sekä silputusta ruohosipulista ja tillistä.
Mateenmäti ja keitetty, hienonnettu mateenmaksa on sipulisilpulla maustettuna herkullinen blinien lisäke.
Venäläiseen tapaan myös kuului nauttia viimeinen blini makean hillon kanssa.
-Keisarilliset blinit
-1l maitoa
-50g hiivaa
-suolaa
-4dl vehnäjauhoja
-6dl tattarijauhoja
-1/2 l kermaa
-6 munaa
-400g voita
-2cl viinaa
Liuota hiiva haaleaan maitoon ja anna sen herätä. Lisää suola ja jauhot. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa noin tunti.
Lisää halea kerma ja anna taikinan levätä jälleen tunnin ajan.
Vatkaa sulatettu voi munankeltuaisiin. Lisää seos taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne viinan kanssa taikinaan juuri ennen blinien paistamista.
Paista blinit kirkastetussa voissa blinipannussa mollen puolin kullanruskeiksi.
Sillivoi
-300g liottettuja sillifileitä tai anjoviksia
-200g pehmeää voita, musta- tai valkopippuria.
Laita liotetut ja kuivatut fileet voin kanssa monitoimikoneeseen. Sekoita aineet sileäksi tahnaksi ja mausta pippurilla.
Blinejä venäläiseen tapaan
13
3993
Vastaukset
aitoon venäläiseen tapaan blinitaikinan teko aloitetaan jo edellisenä päivänä jolloin erotetaan munista valkuaiset ja keltuaiset. Lämmitetään puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Lisätään hiiva, jauhot, keltuaiset ja voisula. Taikina jätetään kohoamaan yön yli.
Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehautetaan loppu maito ja lisätään se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdotetaan valkuaiset kovaksi ja lisätään taikinaan juuri ennen paistamista.- sentään
kj.mattila alias entinen Kiril voi syödä hiilareita tihkuvia blinejä? Älä sitten auta muitakaan syömään niitä!!!
Blinitaikina tulee hapattaa - ei siis vain nostattaa vaan hapattaa. Hapatukseen tarvitaan riittävä aika eli siis mieluummiin yön yli kuten kj.mattila kertoo.
Kaksi muuta huomionarvoisaa seikkaa: blini kohoaa pannussa lähes tuplaksi joten huomioi tämä taikinaa kaataessasi. Samoin taikinaa ei enää saa sekoitella valkkuaisvaahdon lisäämisen jälkeen. Taikinan tulee säilyä kuohkena, muuten blineistä tulee liian raskaita.
Ja ehkä vielä kolmas: älä säästele voissa paistaessasi bliniä. Reunasta tulee tulla rapea ja voin maistua.- mieleen, kun
crudo kirjoitti:
Blinitaikina tulee hapattaa - ei siis vain nostattaa vaan hapattaa. Hapatukseen tarvitaan riittävä aika eli siis mieluummiin yön yli kuten kj.mattila kertoo.
Kaksi muuta huomionarvoisaa seikkaa: blini kohoaa pannussa lähes tuplaksi joten huomioi tämä taikinaa kaataessasi. Samoin taikinaa ei enää saa sekoitella valkkuaisvaahdon lisäämisen jälkeen. Taikinan tulee säilyä kuohkena, muuten blineistä tulee liian raskaita.
Ja ehkä vielä kolmas: älä säästele voissa paistaessasi bliniä. Reunasta tulee tulla rapea ja voin maistua.anoppini äiti teki lättytaikina happamen kerman sekaan ja siitä paistettiin ne lätyt vasta seuraavana päivänä. Ei ne blinejä olleet, kun ei olla lähelläkään venäjää. Mutta tosiaan hyviä oli ja voissa paistettuja. Jos vain ostan alekuohukretaa, niin sitten teen samat lätyt.
- laskiainen !
mutkaton menu: hernekeittoa ja lettuja tai laskiaispulla !
- porkkanapää
tai laita matkahuollolla, kuulostaa niiin
hyvältä.. varsinkin kun ei ole nyt itse juuri
ehtinyt kokkailemaan ja kulutus on noin
miljardi kaloria päivässä---
NJAM :o))No pitääpä tulla.
Kyllähän tuommoseen kulutukseen saa niitä
jo muutaman tehäkkin.
Vai laitanko isännän matkaan, hän taitaa
osata tehä nämä paremmin.
- firman juhlissa
blinejä muutamaan kertaan.
Mielestän ei ole vaivan arvoista, mutta luulenkin että olen juntti.
ja kohta se tulee todistetuksi :)))
Moni on samaa mieltä.Mielestäni tässä ruokamaailmassa on eräs hauskimpia asioita noudatella vuoden kiertoa: tiettyjä ruokia tiettyinä aikoina, syödä sellaisia ruokia silloin kun niiden raaka-aineet ovat parhaimmillaan, noudattaa juhlapäiväperinteitä luovasti soveltaen, järjestää kutsut jonkin tietyn sesongin ruoan ympärille....
Blinit ovat monille kerran-kaksi vuodessa tehtävä sesonkiruoka - eikä edes ylivoimaisen työläskään, ihan totta. Vähän kuin jokavuotiset rapujuhlat.- Kiitos !!!
crudo kirjoitti:
Mielestäni tässä ruokamaailmassa on eräs hauskimpia asioita noudatella vuoden kiertoa: tiettyjä ruokia tiettyinä aikoina, syödä sellaisia ruokia silloin kun niiden raaka-aineet ovat parhaimmillaan, noudattaa juhlapäiväperinteitä luovasti soveltaen, järjestää kutsut jonkin tietyn sesongin ruoan ympärille....
Blinit ovat monille kerran-kaksi vuodessa tehtävä sesonkiruoka - eikä edes ylivoimaisen työläskään, ihan totta. Vähän kuin jokavuotiset rapujuhlat.
- Mulkukka
Siis 400 g voita???
- Veikko'
Pannariveikko laittaa pannariin kilon voita.
- ei rasvankäryä
Veikko' kirjoitti:
Pannariveikko laittaa pannariin kilon voita.
http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja/Hakutulos/Ruokaohje?p_tunnus=13096&nimi=Tattaripannukakku (Blinipannukakku) (Laktoositon)
http://www.prokala.fi/www/fi/index.php?we_objectID=274&pid=242
ja rommimade kauppahallista ! Jos hankit kokonaisen mäti- eli rommimateen, saat kaupan päälle sen kahteen pussiin jaetun mädin. Irrota mäti varovasti muista sisuskaluista. Siivoa. Pakasta ja nauti
http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Ruoka/ketju/5712571/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan653583Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan283041- 1222394
- 131536
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281452Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631346Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj121098- 74999
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää39932Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13832