Blinejä venäläiseen tapaan

Matikka

blinitaikinan valmistamiseen kannattaa varata kosolti aikaa. Taikinaa pitää nostattaa useamman kerran. Vasta sitten saat kuohkeita, rapeita ja herkullisia blinejä. Kevyttä apetta ne eivät ole, jos ne tehdään keisarillisen ohjeen mukaan. Lisäksi ne imevät voisulaa ja smetanaa kuin sienet.
Sipulisilpun, mätien ja smetanan lisäksi voit tarjota lisäkkeeksi silli- ja anjovisvoita tai sillikaviaaria, joka on sekoitettu hienonnetusta, liotetusta sillistä ja keitetystä kananmunasta sekä silputusta ruohosipulista ja tillistä.
Mateenmäti ja keitetty, hienonnettu mateenmaksa on sipulisilpulla maustettuna herkullinen blinien lisäke.
Venäläiseen tapaan myös kuului nauttia viimeinen blini makean hillon kanssa.
-Keisarilliset blinit
-1l maitoa
-50g hiivaa
-suolaa
-4dl vehnäjauhoja
-6dl tattarijauhoja
-1/2 l kermaa
-6 munaa
-400g voita
-2cl viinaa
Liuota hiiva haaleaan maitoon ja anna sen herätä. Lisää suola ja jauhot. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa noin tunti.
Lisää halea kerma ja anna taikinan levätä jälleen tunnin ajan.
Vatkaa sulatettu voi munankeltuaisiin. Lisää seos taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne viinan kanssa taikinaan juuri ennen blinien paistamista.
Paista blinit kirkastetussa voissa blinipannussa mollen puolin kullanruskeiksi.

Sillivoi
-300g liottettuja sillifileitä tai anjoviksia
-200g pehmeää voita, musta- tai valkopippuria.
Laita liotetut ja kuivatut fileet voin kanssa monitoimikoneeseen. Sekoita aineet sileäksi tahnaksi ja mausta pippurilla.

13

4002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoon venäläiseen tapaan blinitaikinan teko aloitetaan jo edellisenä päivänä jolloin erotetaan munista valkuaiset ja keltuaiset. Lämmitetään puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Lisätään hiiva, jauhot, keltuaiset ja voisula. Taikina jätetään kohoamaan yön yli.

      Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehautetaan loppu maito ja lisätään se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdotetaan valkuaiset kovaksi ja lisätään taikinaan juuri ennen paistamista.

      • sentään

        kj.mattila alias entinen Kiril voi syödä hiilareita tihkuvia blinejä? Älä sitten auta muitakaan syömään niitä!!!


      • Blinitaikina tulee hapattaa - ei siis vain nostattaa vaan hapattaa. Hapatukseen tarvitaan riittävä aika eli siis mieluummiin yön yli kuten kj.mattila kertoo.

        Kaksi muuta huomionarvoisaa seikkaa: blini kohoaa pannussa lähes tuplaksi joten huomioi tämä taikinaa kaataessasi. Samoin taikinaa ei enää saa sekoitella valkkuaisvaahdon lisäämisen jälkeen. Taikinan tulee säilyä kuohkena, muuten blineistä tulee liian raskaita.

        Ja ehkä vielä kolmas: älä säästele voissa paistaessasi bliniä. Reunasta tulee tulla rapea ja voin maistua.


      • mieleen, kun
        crudo kirjoitti:

        Blinitaikina tulee hapattaa - ei siis vain nostattaa vaan hapattaa. Hapatukseen tarvitaan riittävä aika eli siis mieluummiin yön yli kuten kj.mattila kertoo.

        Kaksi muuta huomionarvoisaa seikkaa: blini kohoaa pannussa lähes tuplaksi joten huomioi tämä taikinaa kaataessasi. Samoin taikinaa ei enää saa sekoitella valkkuaisvaahdon lisäämisen jälkeen. Taikinan tulee säilyä kuohkena, muuten blineistä tulee liian raskaita.

        Ja ehkä vielä kolmas: älä säästele voissa paistaessasi bliniä. Reunasta tulee tulla rapea ja voin maistua.

        anoppini äiti teki lättytaikina happamen kerman sekaan ja siitä paistettiin ne lätyt vasta seuraavana päivänä. Ei ne blinejä olleet, kun ei olla lähelläkään venäjää. Mutta tosiaan hyviä oli ja voissa paistettuja. Jos vain ostan alekuohukretaa, niin sitten teen samat lätyt.


    • laskiainen !

      mutkaton menu: hernekeittoa ja lettuja tai laskiaispulla !

    • porkkanapää

      tai laita matkahuollolla, kuulostaa niiin
      hyvältä.. varsinkin kun ei ole nyt itse juuri
      ehtinyt kokkailemaan ja kulutus on noin
      miljardi kaloria päivässä---

      NJAM :o))

      • No pitääpä tulla.
        Kyllähän tuommoseen kulutukseen saa niitä
        jo muutaman tehäkkin.
        Vai laitanko isännän matkaan, hän taitaa
        osata tehä nämä paremmin.


    • firman juhlissa

      blinejä muutamaan kertaan.
      Mielestän ei ole vaivan arvoista, mutta luulenkin että olen juntti.
      ja kohta se tulee todistetuksi :)))
      Moni on samaa mieltä.

      • Mielestäni tässä ruokamaailmassa on eräs hauskimpia asioita noudatella vuoden kiertoa: tiettyjä ruokia tiettyinä aikoina, syödä sellaisia ruokia silloin kun niiden raaka-aineet ovat parhaimmillaan, noudattaa juhlapäiväperinteitä luovasti soveltaen, järjestää kutsut jonkin tietyn sesongin ruoan ympärille....

        Blinit ovat monille kerran-kaksi vuodessa tehtävä sesonkiruoka - eikä edes ylivoimaisen työläskään, ihan totta. Vähän kuin jokavuotiset rapujuhlat.


      • Kiitos !!!
        crudo kirjoitti:

        Mielestäni tässä ruokamaailmassa on eräs hauskimpia asioita noudatella vuoden kiertoa: tiettyjä ruokia tiettyinä aikoina, syödä sellaisia ruokia silloin kun niiden raaka-aineet ovat parhaimmillaan, noudattaa juhlapäiväperinteitä luovasti soveltaen, järjestää kutsut jonkin tietyn sesongin ruoan ympärille....

        Blinit ovat monille kerran-kaksi vuodessa tehtävä sesonkiruoka - eikä edes ylivoimaisen työläskään, ihan totta. Vähän kuin jokavuotiset rapujuhlat.

        http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#3


    • Mulkukka

      Siis 400 g voita???

      • Veikko'

        Pannariveikko laittaa pannariin kilon voita.


      • ei rasvankäryä
        Veikko' kirjoitti:

        Pannariveikko laittaa pannariin kilon voita.

        http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Keittokirja/Hakutulos/Ruokaohje?p_tunnus=13096&nimi=Tattaripannukakku (Blinipannukakku) (Laktoositon)
        http://www.prokala.fi/www/fi/index.php?we_objectID=274&pid=242
        ja rommimade kauppahallista ! Jos hankit kokonaisen mäti- eli rommimateen, saat kaupan päälle sen kahteen pussiin jaetun mädin. Irrota mäti varovasti muista sisuskaluista. Siivoa. Pakasta ja nauti
        http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Ruoka/ketju/5712571/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1761
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1561
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      140
      1484
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1430
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      78
      1361
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1219
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      274
      1121
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1021
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      995
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      38
      992
    Aihe