Tietääkö kukaan, valmistetaanko Suomessa kotimaisia luomumakaroneja? Olen siirtynyt yhä enemmän vain luomuruoan käyttäjäksi, ja viljatuotteita aika hyvin näyttää olevankin tarjolla.
Mutta missä on suomalainen luomumakaroni?
Kotimaista luomumakaronia?
13
3679
Vastaukset
- mai hot hot
luuv.
- helpommalla,
kun syöt tavallista ruokaa kuten me muutkin. Sitäpaitsi tavallinen ruoka on yleensä eettisempää ja terveellisempää kuin luomu! Lisäksi jää rahaa muuhunkin, mikä on näin laman aikana aika merkittävä seikka. Vielä kuitenkin ihmettelen, että miksi luomumakaronin pitäisi olla nimenomaan suomalaista. Eikö muu kelpaa?
- luomu
Näköjään keskustelu ajautuikin näihin valintakysymyksiin. Minäkin olen ihmetellyt monesti luomuja, kun ovatkin sitten ulkomaisia. En osta. Ostovalinnassa ynnäilen siis näin: Ensiksi mieluiten kotimaista, mahdollisimman läheltä.( Tutuilla töitä piisaa, mahdollisesti rahtia vähemmän, ellei mene tukun kautta) Toiseksi sitten luomua, jos on tarjolla kotimaisena. Kolmanneksi vielä varsinkin ulkolaisissa esim. kahvissa reilun kaupan tuotteita, taas jos vaan on tarjolla omassa kaupassa. Tietty sitten omat makumieltymykset ja mielikuvat vielä sotkee tätä kuviota. Activiaa ja muita ylimainostettuja kartan kuin ruttoa.
Muroista huomasin, että kotimaisia muroja ei näytä olevan tarjolla ollenkaan. Elovena oli ainut edes kotimaiselta kuullostava merkki, tosin kauramurot tuli sitten Ruotsista.
He, näillä periaatteilla luulisi kyllä kaupassa käynnin olevan ylivoimaisen vaikeata. Ei kuitenkaan ole, joustaa saa.- luomumakaroni ??
Luuletko todella, että jonkun luomuviljelijän kannattaisi pläntillään alkaa viljellä luomuviljaa että saisi sen teetetyksi jossain luomumakaroniksi ??
Aivan utopistisen tietämätön, asiaa ymmärtämätön ja naiivi ajatus.
Ehkä joskus utopiassa toteutuu ?
Missä näitten luomuilijoitten järki on ?
Suomessa markkinat on Tukolla ja Keskolla, ei pienellä luomumakaronivääntäjällä.
Kokeile itse aloittaa luomumakaronibisnes Suomessa ! - luomu
luomumakaroni ?? kirjoitti:
Luuletko todella, että jonkun luomuviljelijän kannattaisi pläntillään alkaa viljellä luomuviljaa että saisi sen teetetyksi jossain luomumakaroniksi ??
Aivan utopistisen tietämätön, asiaa ymmärtämätön ja naiivi ajatus.
Ehkä joskus utopiassa toteutuu ?
Missä näitten luomuilijoitten järki on ?
Suomessa markkinat on Tukolla ja Keskolla, ei pienellä luomumakaronivääntäjällä.
Kokeile itse aloittaa luomumakaronibisnes Suomessa !Saatanpan ollakin kuvauksesi kaltainen. Tosi on, etten viljele itse viljaa. Taidamme olla kyllä harvinaisen yksimielisiä siitä, että Suomessa viljan viljely ei ole "reilua kauppaa" viljelijän kannalta. Siksi maksan esim. kahvista 2-3e/250g, vaikka kultakatriinat lähtis alle puolella hinnalla tuosta. Mielelläni maksaisin myös suomalaiselle (luomu)viljan viljelijälle enemmän kuin nykyään. Mitäpä kuluttaja muutakaan voi, kuin yrittää valinnoilla vaikuttaa. Monessa asiassa vaan maksava asiakas loppujen lopuksi on oikeassa muidenkin (=tuottajan ja kaupan) mielestä.
Kuinka korkeaksi arvioisit vaikkapa makaroonipussin hinnan nousevan, jos nyt leikittäis, että se olis tuotettu Suomessa luomuna? Mielestäni ainakaan suomalaiset myslit eivät ole kohtuuttoman kalliita. - sunmurot
www.topfood.fi
meillä kaupassa oli joutsenlipulla varustettu sunmuro. Sellaisia rinkulaisia ja niistäkin oli kolmea eri vaihtoehtoa. en katsonut, oliko tehty kotimaisesta viljasta, mutta ainakin suomessa tehty.
- hyvä valikoima jo:-)
speltistä tehdyt pastat ja makaroonit ovat yhtä hiilihydraattipitoisia kuin muutkin viljatuotteet, joten ei niillä mitään erillistä terveysvaikutusta ole. Hiilihydraatit elimistö muuttaa sokeriksi, glukoosiksi ja siitä seuraa ongelmia.
Kasvatetaanko Suomessa durum-vehnää, jota tarvitaan hyvän pastan tekoon? Puhumattakoon kasvatetaanko sitä luomuna?
Vesi ja suola lienevät kyllä luomutuotteita yleensä, joohan?- havainto!
Kaupassa näin kotimaista kokovilja makaroonia. Ei ollu kyllä mitään luomua, mutta näköjään kotimaista vehnää voi käyttää myös makarooniin. Suomalainen joutsenmerkki komeili pussissa, en kattonu, oliko durum-vehnää kuitenkin hiukan sideaineena käytetty.
havainto! kirjoitti:
Kaupassa näin kotimaista kokovilja makaroonia. Ei ollu kyllä mitään luomua, mutta näköjään kotimaista vehnää voi käyttää myös makarooniin. Suomalainen joutsenmerkki komeili pussissa, en kattonu, oliko durum-vehnää kuitenkin hiukan sideaineena käytetty.
Durum-vehnässä on paljon proteiinia ja se liisteröityy siksi vähemmän eli makrun rakenne on parempi.
AP:lle, tee itse. Pastaan tarvitaan jauhoja ja kananmunaa, molempia saa luomuna. Pastakone helpottaa hommaa huomattavasti.
- luomumakaroni
Halpaa ja hyvää suomessa tehtyä.
- Etsivä löytää
Nyt löytyy luomupastaa Suomesta, kahta erilaista, katsokaapas uutta helsinginmylly.fi!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2434203Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1182661Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412412Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161466Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811462- 481189
- 781107
- 45976
- 59973
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En171941