Irtisanoutuminen YT-neuvotteluiden aikaan

toistaiseksi voimassa oleva

Kun nyt alkaa taas uudet YT-neuvottelut, joissa hyvin suurella todennäköisyydellä irtisanotaan, kun viime vuoden lopussakin löivät toistaiseksi voimassa olevan lomautuslapun käteen, tosin pari viikkoa sitten soittivat että pitää palata töihin, mutta koska työpaikka ja hommat on ihan erit, jotka ei suoraan sanottuna kiinnosta yhtään eikä asiaa auta että melko suurella varmuudella sitä joutuu lähtemään kokonaan, niin jos suosiolla ottaa lopputilin, niin tuleeko heti automaattisesti sen 3kk karenssi?

6

7823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      AKT:n oppaasta kopioitua:
      Tässä on kuitenkin syytä huomata, että jos työntekijä lomautuksen kestettyä lyhyemmän aikaa kuin 200 päivää irtisanoutuu ja jää työttömäksi, seurauksena on 3 kuukauden karenssi työttömyyspäivärahan maksamisessa. Karenssia ei tule, jos työntekijä solmii irtisanoutumisensa jälkeen toistaiseksi voimassa olevan tai vähintään 3 kk:n määräaikaisen kokoaikaisen työsuhteen.

    • alaflalfasdölk

      Kyllä se karenssi tulee, jos irtisanoudut. Parasta siis olisi että odotat että sinut irtisanotaan. Mahdollisesti (mm tessistä riippuen) irtisanomisaikakin on pidempi niinpäin, jolloin siis palkkakin juoksee pidemään. Ainakin omalla alallani pidempi itrisanomisaika on parempi, koska irtisanomisakana ei yleensä ole työvelvoitetta (irtisanottuja ei haluta 'hengailemaan' työpaikalle). Jos haluat lähteä, niin se kannattaa kertoa aika suoraan työnantajalle. Pikkasen varovainen pitää olla, ettei sitä voida missään vaiheessa pitää irtisanoutumisena tai että olisit itse vaikuttanut työsuhteen päättymiseen.

    • rauhassa

      jos et kestä olla irtisanomisaikaa työpaikalla, mene lekuriin saat varmasti sairaslomaa.
      Mutta älä missään nimessä sano itseäsi irti, tulee karenssi.
      tsemppiä olen kokenut saman ja vieläkin bepiksessä.

    • ei karenssia

      Jos nyt luin oikein rivien välistä niin kuulostaa siltä että toimenkuvasi on ruuvattu uuteen uskoon siksi että sinut voidaan sen ansiosta irtisanoa tai toivotaan että itse irtisanot itsesi.

      Mitäpä jos kysyt suoraan esimieheltä suostuvatko nämä antamaan sinulle paketin (käytännössä vähintään 4-6kk palkka) jos irtisanoudut itse. Ylempien toimihenkilöiden tapauksessa tämä on aika yleistä mutta et kertonut kuuluuko tämä sinun alallasi normaalikäytäntöön.

      Työnantajan on aika järjetöntä pitää kiinni työvelvoitteesta jos työtehtävät ovat muuttuneet lomautuksen aikana eli joutuisit opettelemaan uudet hommat työvelvoitteen aikana ja irtisanominen astuisi voimaan kun lopulta opit ne. Parempi mennä duuniin palkkaa nostamaan ja odottaa yt-neuvottelujen tulosta.

      Mikäli löydät uutta työtä lomautusaikana, voit muuten irtisanoutua ilman irtisanomisaikaa ja lähteä uuden työnantajan palvelukseen siitä paikasta. Mutta jos irtisanoudut työttömäksi, joudut tietenkin karenssille.

      • persiistä

        Joo, ei kyllä motivaatio ainakaan nouse tällasessa, mutta käydä nyt sen reilu 5 viikkoa mitä neuvottelut kestää pyöriskelemässä ja nostamassa palkkaa. Tukipakettia turha kysyäkään.


      • dksdfjklsdfsdfjklasdfjkl

        Irtisanomispakettia ei kannata ottaa, ellei ole varman työllistymisestään ennen karenssin alkua. Eli tuo kassat joutuvat jakamaan 'kultaisena' kädenpurituksena tulleen rahan kuukausipalkaksi. Kun sitten irtisanomisakaika paketin esim 4 kuukautta on menneet alkaa 3 kuukauden karenssi. Syynä se että on itse irtisanoutunut. No ehkä kannattaa ottaa se kultainen kädenpuristus, jos näyttää siltä että joutuu peruspäivärahalle, ei siis ansiosidonnaista. Ei ole siis riitävän pitkä kassan jäsenyys takana tai työttömyys tulisi kestämään reilusti yli 500 työttömyyspäivää.

        Oikeus irtisanoutua lomautusaikana ilman irtisanomisaikaa riippuu siitä, kuinka kauan lomautus on kestäny. Periaatteeessa kun vie irtisanomisilmoituksen, niin työnantaja voi keskeyttää lomautuksen ja käskeä irtisanomisajaki töihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      234
      16720
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      23
      2118
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      190
      1712
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1092
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      738
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe