Irtisanoutuminen YT-neuvotteluiden aikaan

toistaiseksi voimassa oleva

Kun nyt alkaa taas uudet YT-neuvottelut, joissa hyvin suurella todennäköisyydellä irtisanotaan, kun viime vuoden lopussakin löivät toistaiseksi voimassa olevan lomautuslapun käteen, tosin pari viikkoa sitten soittivat että pitää palata töihin, mutta koska työpaikka ja hommat on ihan erit, jotka ei suoraan sanottuna kiinnosta yhtään eikä asiaa auta että melko suurella varmuudella sitä joutuu lähtemään kokonaan, niin jos suosiolla ottaa lopputilin, niin tuleeko heti automaattisesti sen 3kk karenssi?

6

7674

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...

   AKT:n oppaasta kopioitua:
   Tässä on kuitenkin syytä huomata, että jos työntekijä lomautuksen kestettyä lyhyemmän aikaa kuin 200 päivää irtisanoutuu ja jää työttömäksi, seurauksena on 3 kuukauden karenssi työttömyyspäivärahan maksamisessa. Karenssia ei tule, jos työntekijä solmii irtisanoutumisensa jälkeen toistaiseksi voimassa olevan tai vähintään 3 kk:n määräaikaisen kokoaikaisen työsuhteen.

  • alaflalfasdölk

   Kyllä se karenssi tulee, jos irtisanoudut. Parasta siis olisi että odotat että sinut irtisanotaan. Mahdollisesti (mm tessistä riippuen) irtisanomisaikakin on pidempi niinpäin, jolloin siis palkkakin juoksee pidemään. Ainakin omalla alallani pidempi itrisanomisaika on parempi, koska irtisanomisakana ei yleensä ole työvelvoitetta (irtisanottuja ei haluta 'hengailemaan' työpaikalle). Jos haluat lähteä, niin se kannattaa kertoa aika suoraan työnantajalle. Pikkasen varovainen pitää olla, ettei sitä voida missään vaiheessa pitää irtisanoutumisena tai että olisit itse vaikuttanut työsuhteen päättymiseen.

  • rauhassa

   jos et kestä olla irtisanomisaikaa työpaikalla, mene lekuriin saat varmasti sairaslomaa.
   Mutta älä missään nimessä sano itseäsi irti, tulee karenssi.
   tsemppiä olen kokenut saman ja vieläkin bepiksessä.

  • ei karenssia

   Jos nyt luin oikein rivien välistä niin kuulostaa siltä että toimenkuvasi on ruuvattu uuteen uskoon siksi että sinut voidaan sen ansiosta irtisanoa tai toivotaan että itse irtisanot itsesi.

   Mitäpä jos kysyt suoraan esimieheltä suostuvatko nämä antamaan sinulle paketin (käytännössä vähintään 4-6kk palkka) jos irtisanoudut itse. Ylempien toimihenkilöiden tapauksessa tämä on aika yleistä mutta et kertonut kuuluuko tämä sinun alallasi normaalikäytäntöön.

   Työnantajan on aika järjetöntä pitää kiinni työvelvoitteesta jos työtehtävät ovat muuttuneet lomautuksen aikana eli joutuisit opettelemaan uudet hommat työvelvoitteen aikana ja irtisanominen astuisi voimaan kun lopulta opit ne. Parempi mennä duuniin palkkaa nostamaan ja odottaa yt-neuvottelujen tulosta.

   Mikäli löydät uutta työtä lomautusaikana, voit muuten irtisanoutua ilman irtisanomisaikaa ja lähteä uuden työnantajan palvelukseen siitä paikasta. Mutta jos irtisanoudut työttömäksi, joudut tietenkin karenssille.

   • persiistä

    Joo, ei kyllä motivaatio ainakaan nouse tällasessa, mutta käydä nyt sen reilu 5 viikkoa mitä neuvottelut kestää pyöriskelemässä ja nostamassa palkkaa. Tukipakettia turha kysyäkään.


   • dksdfjklsdfsdfjklasdfjkl

    Irtisanomispakettia ei kannata ottaa, ellei ole varman työllistymisestään ennen karenssin alkua. Eli tuo kassat joutuvat jakamaan 'kultaisena' kädenpurituksena tulleen rahan kuukausipalkaksi. Kun sitten irtisanomisakaika paketin esim 4 kuukautta on menneet alkaa 3 kuukauden karenssi. Syynä se että on itse irtisanoutunut. No ehkä kannattaa ottaa se kultainen kädenpuristus, jos näyttää siltä että joutuu peruspäivärahalle, ei siis ansiosidonnaista. Ei ole siis riitävän pitkä kassan jäsenyys takana tai työttömyys tulisi kestämään reilusti yli 500 työttömyyspäivää.

    Oikeus irtisanoutua lomautusaikana ilman irtisanomisaikaa riippuu siitä, kuinka kauan lomautus on kestäny. Periaatteeessa kun vie irtisanomisilmoituksen, niin työnantaja voi keskeyttää lomautuksen ja käskeä irtisanomisajaki töihin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   69
   1305
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1217
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   113
   1155
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   73
   1070
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   57
   877
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   75
   751
  7. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   682
  8. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   41
   681
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   362
   669
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   656
  Aihe